Gå til innhold

Endelig er 5D Mark III her!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva?! Har ikke 5DIII MacOS?!

 

[/ironi]

 

Egentlig fint at diskusjonen roet seg litt igjen. Var et par slitsomme sider. :) Blir vel litt ala diskusjonen når 50D kom dette. "Altfor lik 40D" osv, men jeg har 50D også, og er veldig fornøyd med det ift hva jeg kan forvente av det. For min del så ser jeg at det var like greit at jeg investerte i 5DII for en måned siden. Tror ikke det blir full priskrig på nye eller brukte 5DII med det første, da jeg tror 3eren blir mest for de med spesielle behov som denne har.

Lenke til kommentar

Selv en kar som Vincent Laforet som er kontraktbundet til ikke å kritisere Canon er ganske lunken selv om han prøver å virke positiv. http://blog.vincentl...ii-my-thoughts/

Vel, som jeg har nevnt før ser det ut til å være vanskelig å tilfredstille videofolket - de fleste "tankene" hans er omkring videoforhold, han sier jo selv at det er video som opptar han mest. Spørsmålet man kan være fristet til å sende i retur er om det da finnes et annet ff-speilrefleks og stillbildekamera i dag som vil være bedre og tilfredstille alle videojunkies? Jeg tror det skal bli svært vanskelig å finne..

 

Jeg tror heller ikke at de som er positive er det for å "unnskylde" Canon, det handler for de fleste om hva man reelt får og ikke at produktet lages av Canon.

 

Du sier egentlig lite om hva du mener man burde servert (prisen er nok de fleste enig i at er for høy og at det er typisk Canon nå som alltid å gå høyt ut). For egen del vil jeg f.eks heller ha oppløsning i 5Dmk3 enn den som Nikon har i D800 - og i hovedsak fordi jeg er redd filstørrelsen vil kunne bli upraktisk og jeg ønsker heller ikke 7D's kresenhet på optikken overført til 5Dmk3, mk2 er befriende takknemlig når det gjelder optikk og jeg håper det og vil gjelde mk3.

 

Selvsagt (som også ivrig fuglefotograf) kunne jeg tenkt meg flere bps, men likevel er 6bps til å leve med. Jeg hadde heller ikke forventet særlig mer pga forholdet til 1DX. Autofokusen ser på papiret bra nok ut for mine behov. 2 minnekortplasser er jo et pluss uansett, at man kan bruke mk2's (og 7D's) batterier er og et pluss.

 

I det hele tatt føler jeg at Canon har gjort en fornuftig oppgradering av et allerede godt kamerahus. Og teknikken på kamerafronten tar ikke kvantesprang (lenger)- det er heller snakk om små stødige skritt fremover. Hva de som er negative mener mangler har jeg enda ikke sett mye konkret uttalt omkring.

 

(om jeg kommer til å bytte ut mitt mk2 vil stort sett avhenge av prisnivået når etterspørselen har stabilisert seg i forhold til produksjonen, så det tar jeg opp til vurdering om ca 1 lite år tipper jeg).

 

Tor

Lenke til kommentar

Litt OT, men utrolig nok så er det allerede kommet en brukererfaring (produkterfaring) i Prisguiden når det gjelder 5D III. :new_woot:

 

Men desverre så er det som forventet en eller annen tulling (har jeg lov å bruke slike sterke karakteristikker?) som kun har lagt inn en "synseerfaring" under kategorien produkterfaring. :hmm::thumbdown::no:

 

Når det gjelder spørsmålet i prisguiden om "Var denne erfaringen nyttig for deg?" så er svaret et rungende NEI.

Lenke til kommentar

Litt OT, men utrolig nok så er det allerede kommet en brukererfaring (produkterfaring) i Prisguiden når det gjelder 5D III. :new_woot:

 

Men desverre så er det som forventet en eller annen tulling (har jeg lov å bruke slike sterke karakteristikker?) som kun har lagt inn en "synseerfaring" under kategorien produkterfaring. :hmm::thumbdown::no:

 

Når det gjelder spørsmålet i prisguiden om "Var denne erfaringen nyttig for deg?" så er svaret et rungende NEI.

Lurer på hvem som godkjenenr brukererfaringer, og lar slikt passere??

Endret av KSunhill
Lenke til kommentar

5DMKII er ett veldig bra kamera, men var underlegent D700 hovedsakelig grunnet en AF modul fra 1812 og bildestøy som var relativt bra - men sammenlignet med konkurrenten fra nikon, dårlig. Nå har canon rettet opp de grove "feilene", og forbedret det meste andre og. Skal man være missfornøyd med dette kamera så er man enten en av de som aldri har brukt MKII og skjønner bare ikke hvor bra det her vil bli - eller de som har for liten lommebok og for store forventninger og tror de skal få 1DX/D4 til denne prisen :roll:

 

Med påstått 2 steg bedre ISO egenskaper enn MKII burde MKIII være 0,5-1 steg bedre enn D700 - og det er veldig bra. Tror D800 og 5DMKIII kommer til å være rimelig like på støy, noe som er bra gjort av begge to. Spiller ingen rolle hvilken av de som kommer ut som bitte litte granne bedre enn den andre, for de vil uansett være BRA begge to.

 

Det som interesserer meg med alle de nye (1DX/D4/5D/D800) er hvor mye de har klart å utvide DR. Blir spennende å se tester fremover.

 

...og grattis med dagen, alle canon fans :new_woot: Er vel rimelig mange som har ventet på en oppgradering av MKII og fått konge kamera å bestille seg nå :thumbup:

Lenke til kommentar

De hadde, utrolig nok, 2 stk 5D3 på messa i Lillestrøm, så jeg fikk tafset litt på det.

Den viktigste grunnen min når jeg dumpet 5D2 og 1D4 var aufofokus og presisjon.

Her har canon virkelig gjort noe med responsen. Den jeg testet hadde en 24-105 linse som jeg ikke er spesielt glad i men greit nok.

 

Responsen på nye 5D er en helt annen enn på tidligere modeller. Mye raskere og virker mye mer presis. Vi snakker her om et helt annet kamera på mange måter.

Lyden er viktig for meg. Lukkeren har en spissere klang en på forrige modell. Mere som en slags tynnere blikkboks versjon av 1D4. Ikke akkurat å foretrekke om du skal skyte i kirken. Super lyd i silencemodus.

 

Jeg er totalt sett veldig positiv til nye 5D3. Og har svært store forventinger. ISO egenskapene vil ligge i annen verden slik de viser med sin G1X, responsen er vesentlig forbedret. Megapikslene er fornuftig beholdt godt innenfor canonobjektivenes oppløsning. Dett kommer til å bli bra,

Lenke til kommentar

Skuffende saker, blir nesten flau... Sony A77 kom jo ut best i test opp til iso 800 mot mark II og det er ikke engang fullformat. Fullformat er oppskrytt. Ikke en gang vridbar skjerm og ikke full video i denne "oppgraderte" og overprisete modellen... Jaja. nå griner nok fanboiene.. og ikke engang EVF?? optisk søker er jo gammeldags, huff og huff.......

Lenke til kommentar
Sant nok. Ikke tro at jeg ikke er har vært like kritisk til liknende tilfeller. Men det er jo ikke egentlig et argument i denne sammenhengen. Nå diskuterer vi kamera teknologi, og når Canon's største konkurrent Nikon kommer med et kamera til samme pris og mye bedre teknologi så er jo sammenliknings grunnlaget åpenbart. Hvorfor skulle da ikke ditt argument gjelde like mye for Nikon som Canon?

 

Hva er det som er teknologisk så mye bedre i D800 enn 5D lll , den eneste "store" forskjellen jeg ser er flere MP , noe som kan være både en fordel og en bakdel alt etter øyet som ser :hmm:

 

Lurer jeg også på.

Ser egentlig bare fordel 5D3 ift D800. Det er også dokumentert at objektivene til nikon ikke klarer så mange mp. Nå som 5D3 i tillegg har tatt igjen og gått forbi Nikon på AF presisjon og hastighet. Sånn sett 2-0 til Canon.

(ja jeg er nikon bruker)

 

Akkurat det ang objektiver så kan jeg ikke uttale meg. men jeg stilte spørsmålet ang det eventuelle problemet i tråden ang D800 og der ble jeg jo kategorisk avvist og at dette ikke ville bli et problem i det hele tatt, får håpe det blir besvart i fremtidige tester ...

 

 

 

 

 

Nikon D800 vs Canon 5D Mark III Specification Comparison

http://mansurovs.com...non-5d-mark-iii

 

 

Ser det skrives endel som bla dette :

 

Canon needs to spend more money on research and development, A real landscape camera has nothing to do with ISO, it needs to be strictly Resolution because it is supposedly meant for more tripod use with 100 ISO, that’s why D4 is built to answer the ISO options on the opposite end. Nikon clearly divides the the resolution vs low light, it’s like buying a sedan vs. SUV. It seems Canon is being sandwhich in between, they have not clearly set a specialty direction.Why would you buy 2 Canon cameras with 18mp and 22mp, it’s too close to justify a different need, while Nikon clearly set the difference 16mp vs. 36mp, In Nikon I see the reason to own a D800 and D4, which is Landscape vs. Action.

 

While canon seems like to produce an Action Camera and Semi-Action Camera….no actual big contrast.

 

 

Vil det da si at Nikon aldri har hatt et kamera for landskapsfotografer før nå :D

Endret av Snekker`n
Lenke til kommentar

110 besvarelse siden siste gang jeg var innom tråden, ble redd at hele kvelden ville gå med, heldigvis vare det endel kverulantiske poster jeg kunne skrolle forbi :new_woot:

 

 

Det hender også at kit-er selges dyrere enn komponentene hver for seg.

Det hører vel til sjeldenheten at kit er dyrere enn komponentene hver for seg.

 

Nei, har ofte sett at kamera/objektiv er priset rimeligere singelt en i kit.

 

Jeg går utifra at Mk3 har mulighet til og bruke den nye blitsen 600EX-RT trådløs på 60 meters avstand uten tilleggsutstyr eller om man må ha en ekstern sender i tillegg, mulig og få bekreftet det ?

 

Du må nok ha en slik: Speedlite Transmitter ST-E3-RT, koster $470.

 

Fint å slippe radiosender/mottaker på blitsen, men skulle dette skikkelig vært å juble for, så skulle det vært innebygget sender i kamera også.

 

Den senderen blir ikke billig i Norge.

 

Jepp, bare akam som er trege på og fikse en reportasje angående 600EX-RT, så det i stad i relative post.

Senderen koster ikke mer en den gamle ST-E2 koster, så vil ikke si at den er veldig dyr, skal man kjøpe 3parts blits fjernstyring av god kvalitet som klarer ETTL vil det bli omtrent like dyrt som blits/trigger "nesten da :) "

 

Med unntak av den sterkt forbedrede AF-en, så kan det se ut som kun en liten forbedring. Men jeg vil ikke bli overrasket om dette er et mye bedre kamera enn MkII og jeg tror den står seg godt mot D800.

Dette.

 

Det virker som om Canon har tenkt på å slå sammen 7D og 5D uten at det blir for mye fuzz. Bedre sensor, større sensor (enn i 7D), mye bedre AF-system

 

 

Har ikke lest noen plasser at Mk3 har 7D sitt AF sone og utvidet AF.

 

Nye DPP kommer med HDR og multi exposure prosessering, og mer avansert korrigering av optiske feil (Digital Lens Optimizer), enn tidligere versoner, LR, PS ol.

 

Dette vil nok dryppe på oss også, vi som oppgraderer softvaren, får jeg håpe :)

Lenke til kommentar

"16 270 JPG-bilder, gitt rette minnekortet."

 

Den nye batteriteknologien som tillater dette forbigår artikkelen i stillhet ;)

 

Du fleste kameraer kan j kjøres direkte på stømnettet med adapter så batterikapaistet trenger ikke være noe problem.

Lenke til kommentar

Det er ikke bare her diskusjonen går høyt.

 

5D III sample... a bad joke?

 

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1032&thread=40778609

 

Om Canon-fansen er som Olympusfansen, så er det alltid en bøling folk som klager over hvor grusomt dårlig den nye modellen er og hvordan alt er i ferd med å gå til helvete, så jeg hadde ikke bekymret meg så mye for det foreløpig :)

 

AtW

  • Liker 2
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...