Jump to content

Boralis

Medlemmer
 • Content Count

  27588
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

341 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

27903 profile views
 1. Til macro er jo 150mm en fordel, har selv Sigma 150mm på fullformat .
 2. Joda ,men nå har jeg en annen som går til 300 mm så det går bra i tillegg tar jeg med Nikon AF-S 24-70mm f/2.8 G ED og en samyang 14 mm .
 3. Er enig i det , men så er det dette med pris da , for jeg tipper at dette objektivet med fast f 4 fort hadde kostet 60-70 000 kr . jeg tar sjansen og prøver ut dette , det vil bli brukt mye på stativ til fotografering av ville dyr , forhåpentligvis får jeg fanget isbjørn på min svalbardtur .
 4. Da var det bestilt og flybiletten til Svalbard er også i boks , tror dette blir bra jeg :-)
 5. Det nærmeste du kommer har 100 mm kortere brennvidde, veier ett kg mer, og koster fire ganger så mye. Så det er nok en smule ønsketenkning. Men f/5,6 som største blenderåpning funker helt greit til bruk i dagslys (f.eks. flyshow o.l.), det er bare når mørket faller på at det blir litt knapt. Og 2,3 kg er tungt nok, jeg ville ikke hatt noe som var veldig mye tyngre til den bruken. Ser den , er i tenkeboksen nå , men må bestemme meg før Svalbardtur første April , da blir det en god uke på scooter i herlig natur og kansje treffer vi på isbjørn denne gangen , sist var den søkk borte selv om vi lette i flere dager :-)
 6. Ja kunne godt vært f4 eller bedre, men da hadde det nok kostet skjorta og blitt uaktuelt , jeg teller som sagt på knappene og vurderer dette ..
 7. Hvile barnesykdommer tenker du på ? Jeg tenker på dette objektivet da jeg skalopp til Svalbard igjen i april og da blir det nok en uke med scooterkjøring for å se etter isbjørn :-) Note: the 200-500mm was subject to a recall to correct a firmware issue that prevented autofocus from continuing to work when you rotated the zoom ring while partially pressing the camera’s shutter release (or AF On button). Nikon didn’t call this a Service Advisory, so you have to search for it in the Knowledgebase articles (see here). This problem only affected the first shipment of lenses into the US. All lenses produced in November 2015 or later have the firmware update already updated.
 8. Formeninger om denne ?? Er den verdt prisen, bildekvalitet , osv , osv https://www.komplett.no/product/852638/foto-video/kamera-speilrefleks/objektiver/nikon-200-500mm-f56-af-s-vr-nikkor
 9. Jeg kjøpte denne og rett før det kjøpte mine 2 sønner og min datter Iphone 5S, de angrer alle 3 og den ene av de har alleredebestilt seg S5
 10. Første testene av D810 forteller også at speil og lukker er endret og at dette nå er ett av kameraene med speil som bråker en del mindre enn tidligere DSLR modeller. Prøv å fiks det med firmware oppgradering... Høres bra ut , for det er faktisk et irritasjonsmoment på min D800 , har siste firmware uten at det ble forskjell og det er jo ikke forskjell selv om en velger "stille modus" . Til daglig gjør det ikke noe ,men i kirker og når jeg bruker det til å ta bilder av fuler er det problematisk . Ellers har kameraet fungert utmerket etter at oljen ble renset ut , tok meg 3 sikkelige renseøkter og siden har jeg ikke merket noe :-)
 11. Kan jo håpe at dette kommer med et speil som ikke skremmer vannet av folk når en skal ta bilde , har D800 og den bråker jo som fy sammenlignet med feks 5Dll selv på stille modus . Det er irriterende om en tar bilder av feks fuler,eller man er i en kirke el.
 12. Da var kameraet kommet og ja det er lite , men samtidig ganske tykt og med montert grep ble det ikke så ille . Selvsagt blir det ikke ideelt men det var jo et lite kompaktkamera med god bildekvalitet og manuelle innstillinger jeg var ute etter. Så får vi håpe det blir sikkelige bra bilder :-)
 13. Det ble ett RX100 MKII :-)
 14. Takk for svar . Ser dette med grep og størrelse , men siden jeg skal ha et lite kamera som jeg kan gidde å ta med på ferieturer til Tyrkia og Hellas så får jeg leve med det , jeg er ute etter et kamera som gir gode bilder og det er det viktigste for meg i denne sammenheng, nettop derfor virker RX 100 som et godt alternativ og NFC eller Wifi er ikke noe krav . jeg tar nok med nok minnekort til å være sikker på at det holder for en ferietur og så blir opplastingen til PC først når jeg kommer hjem . Men om jeg kjøper dette så vil jeg nok kjøpe med det lille grepet for å gjøre det litt bedre å holde i . Kameraet kan brukes uten grep (med små hender), men det blir såååå mye bedre med grepet på, og det gjør ikke kameraet merkbart større når det kommer til størrelse. Siden det er bygd som en tanks så trenger du ikke oppbevaringseske eller noe, bare sleng det ned i en ryggsekk og ta det med hvor enn du ferierer. Høres bra ut, tror nok det blir dette som blir mitt feriekamera .
×
×
 • Create New...