Jump to content

ramses

Medlemmer
 • Content Count

  657
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

56 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Som jeg har forsøkt å forklare lenge nå: Punkt C som du hele tiden viser til er kun en del av super-innbovilkåret. Om du feks leser lengre opp i superdekningen så finner du også del A og B. I Del A så finner du kaskopunktet. Her finner du at kaskoforsikringen gjelder overalt. Hjemme , borte og ute. Den eneste begrensingen som du finner er at skade er begrenset inntil kr 100.000 dersom skaden skjer utenfor bolig eller mistes i bakken.
 2. Bare nevner at du har lagt inn pkt C av superforsikringen. Du må lese hele for å få et riktig bilde av hva den omfatter.
 3. Ja jeg har selvfølgelig lest vilkåret. Pkt C er en tilleggsdekning som gjelder spesifikt for; "skade på nyere forbrukerelektronikk........." For øvrige skade gjenstander gjelder vanlige vilkår.
 4. Som jeg sa, dette stemmer ikke. Det er ingen selskaper som nedskriver noe som helst etter tre år. Punktet C2 som du henviser til gjelder kun for egenandel. Det har ingenting med aldersfradrag å gjøre. Dvs at dersom du har et kamera som er 1,5 år gammelt og du får en kaskoskade på det så er egenandelen kr 1000,- siden den da faller inn under pkt C2. Alternativt, dersom kameraet er 4 år gammelt faller det utenfor pktC2, og det er da vanlig egenandel kr 4000,-, som gjelder. Jeg har lest gjennom forsikringsvilkårene til If.. (som forøvrig ikke er bra formulert) og finner at alderfradragene de operer med er 10% pr år på kamerautstyr. De første to år er free så i praksis så regner de levetid på 12år før det skrives i null.
 5. Hvorfor er det feil å klumpe det sammen med elektronikk Av grunnen jeg skisserte, nemlig at de da nedskriver det til 0 etter tre år, nå om ikke representerer realiteten for verdien særlig godt for fotoutstyr. AtW Jeg kjenner ingen selskaper som skriver det ned til null etter tre år. Dette stemmer ikke. Hvor har du dette fra. Deg selv?
 6. Hvorfor er det feil å klumpe det sammen med elektronikk
 7. Ja, innbo pluss dekker vel uhell i norden(?)(eller var det tyveri som ikke ble dekt overalt?), man må dog passe litt på slike innbo-greier, IF sin pluss innbo avskriver fotoutstyr i løpet av tre år, meningsløst for ting som objektiv. AtW Tre år nedskrivning hørtes drøyt ut. Normalt vil vi regne ti års levetid på speilreflekskameraer og mellom 5-10 år på pocket. Her bruker man litt skjønn. På objektiver er det individuell vurdering der vi sier at feks L objektiver ikke har avskrivning mens annen objektiver, feks kitlinser og slikt, kan man regne 10 år på. Alle de norske selskapene har løsørekasko i sine beste innboforsikringer. Ofte kalt super eller topp eller pluss osv. Dette er forsikringer som dekker plutselige tilfeldige skader. Men egenandel er ofte mellom 2000-4000kroner. Slik sett må den enkelte vurdere om man faktisk trenger de spesialforsikringene som selges hos elektro og fotoforhandlerne. De fleste vil nok tenke at den risikoen tar jeg og sparer de hundrelappene. Kan man ikke bære en egenaandelskostnad selv så vil selvfølgelig en spesialforsikring være tingen. En av utfordringene ift feks japanphoto sin forsikring er at det kan være litt uklart hva den faktisk dekker. Folk flest kan ikke forsikring og vil derfor ikke helt enkelt kunne skille mellom reklamasjon, garanti, fosikringskade. Her har japanphoto en jobb å gjøre.
 8. Akkurat nå svinger jeg veldig mellom Sony A72 og Fuji. Når jeg nå endelig skal ta steget helt bort fra the dark side så er det mange muligheter. Slik jeg har oppsummert det, siden jeg kommer til å ta litt actionbilder også, så er Fuji det beste alternativet. Har hørt at Sony er irriterende tregt, men har aldri testet det selv. Skal man kjøre speilløst og vil ha actionbilder så er antagelig Olympus det beste alternativet. Men jeg velger meg Fuji siden det er stiligere
 9. Da skal jeg forsøke å komme med en liten tilbakemelding. Altså Fuji 90/2,0 er definitivt det raskeste objektivet jeg har, det er det ingen som helst tvil om, og det er merkbart raskere enn de andre Fuji objektivene jeg har. Det som er nærmest av mine andre objektiver med tanke på hurtigheten til AF er Fuji 56/1,2. Andre Fuji objektiver jeg har er, Fuji 23/1,4 Fuji 56/1,2 Fuji 18-55/2,8-4 Etter slik som det føles og min erfaring så langt med Fuji systemet så vil jeg nok påstå at Fuji 90/2,0 har potensiale for enda hurtigere AF, men her er det kameraet mitt som bremser (Fuji X-T1 G.S.E.). Men nå har ikke jeg kjøpt dette objektivet pga AF egenskapene (det er en bonus egenskap for min del), jeg har kjøpt det først og fremst for denne bildevinkelen som gir meg den arb.avstanden jeg liker til motivene (gjerne egne barn og kone) uten at jeg må være helt innpå dem.. Fuji X-T1 og Fuji 90/2,0 er det nærmeste ‹‹action-utstyret›› jeg har vært på en stund, ute......... ......... Takk for bra kommentar. Må vurdere 90f2 enda sterkere nå ettersom du sier det er det raskeste Fuji ift AF. Jeg bruker til vanlig Canon men tenker skifte ut nå. Det blir for mye drass. Jeg er fullt klar over at jeg sier farvell til super AF men kan leve med det. Har brukt den uslåelige kombinasjonen 1Dx med 70-200isII. Den funker på alt. Men Komboen med 5DIII var heller ikke gale. 5DIII er etter min mening noe av det beste man får ift pris kvalitet. Og det funker greit selv på innebandy i helt idiot lys. Nå blir det Fuji for alle penga. Jeg har som nevnt Graphite Silver, men jeg kan ikke tenke meg at noen ser det og aner noen verdens ting om at det er bittelitt dyrere enn det sorte. Dessuten er prisforskjellen 1500 kroner, det er ikke rare summen å kalle det ene dyrt for. Hadde forskjellen vært at det ene kostet 15000 mer, eller kanskje heller 150000 mer, så ville det kanskje være noen enkle sjeler som ville markere med "se på meg, jeg har kjøpt det dyre". Mellom sort og Graphite Silver X-T1 er det bare kjøperens egen smak som er avgjørende. Må være enig med deg på det. Og folk flest ser ikke forskjell. De er bare gærninger på fotoforumet som ser slikt. Faktisk de eneste gangene jeg får reaksjoner på utstyret er når jeg har med de hvite rørene fra canon. Men den gangen jeg kjøper utstyr for å brife, at andre skal beundre det, da tar jeg meg en pille og sier god natt.
 10. Hey Du skriver skarpeste og raskeste. Nå er jeg over normalt spennt. Kan du vennligst gå ut å skyte litt action og gi oss en tilbakemelding. Jeg bar må vite hvordan dette er på sport. (Og sammenlignet med 50-140) apropos sport... Hvordan er det å fotografere f.eks barneidrett med xt1 og eventuelt 50-140 (fotball7håndball) Jeg har tatt en del sykkel, altså rittsituasjon landevei, med 50-200mm. Dette funket helt fint, med overraskende bra treff. Og ikkelangt unna det jeg får med canon og 70-200. Når man vet dette, og vet at 50-140 enda raskere enn 50-200mm. Så ikke noe problem. Eneste negative er at du trenger litt mere zoom. Men er det 7ér fotball du skal ta så er det helt perfekt.
 11. OK tanx for hjelp. Ser at jeg blir slengt videre til annet program som jeg må kjøpe og laste ned. Jeg bruker mac og det er ikke alltid noen fordel kan man si
 12. Hey Du skriver skarpeste og raskeste. Nå er jeg over normalt spennt. Kan du vennligst gå ut å skyte litt action og gi oss en tilbakemelding. Jeg bar må vite hvordan dette er på sport. (Og sammenlignet med 50-140)
×
×
 • Create New...