Gå til innhold

Starcraft 2 tråden over alle tråder


Anbefalte innlegg

Har ikke internett før fredag, men det du kan gjøre for å holde terran ute av basen så lenge du vil er nok sentries. Seks senties er dog ganske dyrt(600 gas), men du kan drøye det ganske lenge med et par til du får nok units. Er han dum nok til å løpe rett opp rampa kutter du bare hæren med forcefield og dreper det på din side med zealots på noen sekund.

 

Men er interssert i å se hva du gjør forskjellig fra meg , mtp leagueforskjellen. Feks angriper de som regel tiidlig med MM. (jeg går som regel 4-gate, men tilogmed da klarer jeg ofte ikke få ut nok units i tide)

 

terran trenger bar bygge fort og attack-move for å vinne. Protoss må bygge fort, makroe fort og mikroe fort for å ha noen som helst sjanse.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

vT anbefaler jeg:

 

9 pylon

13 gate

14 gas

16 pylon

18 cyber

....

....

....

2nd gas kjapt

2nd gate kjapt

robotics asap (hva du bygger først av gate 2 og robo får du velge selv. Jeg varierer etter hva jeg scouter.)

 

Få ut en zealot av gate1 mens cybercoren bygger. Stalker med en gang etter, chronoboost for å drepe scouten hans asap, og i tilfelle reaper.

Scout og vurder om det er vits å smelle ut en sentry. Ser du f.eks 3 barracks (sikkert mange som gjør det i lower leagues da det er helt hinsides vanskelig å stoppe i forhold til hvor vanskelig det er å gjøre) MÅ du ha en sentry, helst fler. Ser du et factory er det nok sannsynligvis ikke vits med en sentry, da sparer du heller gassen til noe annet.

 

chronoboost en observer ut av roboen med en gang den er ferdig, med mindre du er up mot en sykt rask bunker rush eller noe, da skaffer du immortal.

 

Send observeren til basen hans og vurder. Ser du noe tank expand tull, expander du og. Ser du en haug med mara + litt fler går du immortal. Ser du helt jævlig mye marines bør du hive opp en robo bay og skaffe en sentry til. Da er det nemmelig forcefield-til-du-har-colossus-tid.

 

Problemet PvT er at terran har så sinnsykt mye rart de kan gjøre som er vanskelig, å stoppe om du ikke vet det kommer, så du må ha en ganske safe build som du gjør hvert game, og som kan adaptes til å passe vs alt. 2gate robo builden er bra fordi:

Du ser hva han gjør med observer. Digg.

Den griseeier som regel alt av marauder pushes da Immortal eier Marauder. Digg.

Du kan lett expande om han fast expander eller turtler med siege tank. Digg.

Du har observeren klar om han går cloak banshee. Digg.

Du får lett techa til colossi om han går ghost+marine. Digg.

 

OG SIST MEN IKKE MINST! IKKE GÅ I FELLA OG PUSH HAN OM DU _TROR_ DU _KANSKJE_ KAN VINNE! Du får aldri løpe vekk pga concussive shells og stim, og cost for cost vil stalkers+zealots+sentries tape hardt mot mara+marine. Selv om du har immortal så trenger han bare 1 ghost før hele røkla di plutselig suger. Deffer du whatever early pressure han gjør, så expand og tech til templar og skaff storm. Når du har en ok army som inneholder templars + storm, er det gg, da kan han gjøre hva han vil, han taper uansett.

 

 

Spesifikke tips til ditt game:

1. Du går void rays helt fullstendig blindt. Ja du kan vinne med void ray, men det avhenger av at han går veldig marauder heavy (noe riktignok mange gjør), og du bør vurdere å vente til han pusher deg.

Tips: scout. Sender du 1 probe opp rampen hans før du sender VRsa dine vil du se at fyren har 15+ marines. Da er det ikke lurt og sende void raysa avgårde. Ja du mister proben. 1 probe koster 50. 2 void rays koster 500/300.

 

2. Du går litt overkill på unit prod. structures. Du kan ikke mekke units fra 4 gateways, 2 robotics og 1 stargate off 1 base, i tillegg til forge ups, cannons, og anskaffing av blink. Det blir så mye forskjellige bygninger og upgrades at du rett og slett ikke har nok units. Blink er en bra tech, men ikke verdens viktigste å skaffe på 1 base vs terran.

 

Jeg sier ikke det er lett å slå terran, men overlever du early-midgame hvor terran definitivt har overtaket, ganske hardt også og kommer deg på 2 bases eller mer (samtidig som terranen helst ikke bør ha FLER bases enn du har, det kan bli litt ekkelt.) og får ut HT, da svinger overtaket tilbake på vår side :D

Lenke til kommentar

Takk for en lang post med hjelp! Jeg sendte void rayene avgårde fordi jeg visste det ikke ville gå, og kunne like gjerne frigjøre supplies. Resten har jeg ingen unnskyldning for, det var bare slik jeg tenkte det var best å gjøre det.

 

Har nettopp spilt en meget drøy 2v2 med Lazore. Vi bestemte oss før vi startet for å gå for planetary fortress i deres base bare for moro skyld - men i det vi er på vei inn blir Lazore cannon-rushet!

 

Vil ikke spoile for mye, men det innebærer mye basetrading, expansions over alt og generelt mye svette, latter og en god dose panikk.

 

repimg-33-153551.jpg

Lenke til kommentar

Utrolig tungvindt å finne fram til replay-mappa på mac egentlig. Noen grunn for at den ikke skal være under Starcraft 2-mappa? Og går det ann å flytte på den?

 

Hvor ligger den til på mac? På Win7 er det iallefall roughly 4 klikk å finne sc2 per-user mappa uansett hvor man er, det virker nokså snodig at det skal være vrangere på mac :p

Lenke til kommentar

Vel, terran sine barracksunits ER ubalansert, enkelt og greit. At marauders har stimpack er het på trynet.

 

Har selv problemer som toss i low platinum. Selvom jeg VET hva som kommer (nesten alltid MMM-ball) er det tragis vanskeig å countre det. Har best resultater med å vente på toppen av rampen i starter av gamet(i gold/plat rusher de som rege tidlig med maassse marins & marauders) med zealots og sentries. Prøver å fange noen av units deres på min side av choke og lar zealots go to town :p

ellers så er charge og armor upgrade sykt hjelpsomt så tidlig som mulig. Deretter colossus.

 

Men ja, latterlig uphill battle.

Det er ingenting som er er ubalansert i silver som AltF4 spiller i, og heller ikke i bunnen av platinum. Slutt å være crybaby og skaff deg noen skills istedenfor å klage, din idiot.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...