Jump to content

Deimos_Anomaly

Medlemmer
 • Content Count

  821
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

266 :)

About Deimos_Anomaly

 • Birthday 11/23/1979

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Med XT utgavene ser det ut til at AMD vil vise at de har forbedret integreringen med 7nm såpass at de klarer høyere frekvenser. AMD har god yield på 7nm, allerede bedre IPC og Intel er "stuck" på 14nm. Da kan jeg ikke fatte at AMD er villig til å ta risikoen med å gå over til 5nm nå, med potensielle yield problemer, frekvens-problemer og utsettelser. Med mindre 5nm prosessen allerede er eksepsjonelt bra.
 2. Kina skyter opp en del raketter fra høyere opp i fjellene og resultatet er at rakett-trinn omtrent lander i hustakene til folk. Ingen med vettet i behold driver med sånt. Nærmest mulig ekvator, utskyting over hav og god infrastruktur er de enkle grunnene til at Florida er foretrukket oppskytingsplass i USA. Det skytes også opp en del raketter fra Vandenberg, rett nord for LA, men det er vel stort sett for baner med høyere inklinasjon?
 3. Er pro og ikke pro forskjellige utgaver? Mine er ikke merket pro, men kan ikke se at de er det på bilder jeg fant på nettet heller. De jeg har er produsert i Slovakia og kvaliteten virker å være god, men produksjonen har kanskje blitt flyttet etter mine ble produsert. Lyden er generelt veldig bra, men mellomtonen ble i meste laget og noe "humpete" for min del uten eq. Jeg foretrekker uansett bassen og isolasjonen i lukkede klokker og DT1770 låter jo relativt "åpne". AKG-ene henger her mest og støver ned. Tror ikke engang jeg har prøvd de til gaming så er kanskje ikke så mye til hjelp. Om ingenting er utelukket er kanskje DT1990 et alternativ? Har hvertfall veldig lyst å teste de selv. Edit: Ser de er merket pro på ordrebekreftelsen
 4. Jeg er litt i en oppstartsfase, med ustabil inntekt, så kan fort være jeg trenger en del av pengene innen et par mnd. Planen er at dette skal være egenandel for kjøp av bolig, så den langsiktige horisonten er ikke mer enn maks et år eller to. Edit: Jeg er forøvrig fortsatt i pluss totalt sett, så jeg føler ikke at jeg har gått på noe stort tap. Det er snakk om å "tape" penger jeg egentlig aldri har hatt.
 5. Jeg selger ikke alt, og det er mer usikkerhet enn frykt, altså en risikoreduksjon. Det må vel omtrent 30% opp for å nå 18. februar nivå og jeg vurderer at risikoen for videre nedgang er høyere enn sansynligheten for en snarlig oppgang.
 6. Etter å ha dippet med ~100k har jeg bestemt meg for å forsiktig redusere fondsbeholdningen nå og prøve å følge med ekstra framover. Norge ser ut til å rammes dobbelt, så jeg starter med norske fond. Lurt eller ikke? Sparingshorisonten min er forøvrig ganske usikker
 7. Iskaffe man kjøper i butikken er tilsatt melk og liberale mengder sukker, men iskaffe generelt er brygget med varmt vann for så å raskt nedkjøles. Kaldbrygg er selvsagt brygget med kaldt vann, over lengre tid. Det smaker i alle tilfeller ikke det samme 🤔
 8. Den trengs når chipsettet blir varmt nok til at vifta skal begynne å gå, noe som etter sigende er svært sjeldent, muligens bare om du kjører PCIe 4.0 via x570. Du er sikker på at den tok kvelden og ikke bare stod i ro? Jeg antar du vet at den ikke går når temperaturen er lav.
 9. Selv om USB har toveis-kommunikasjon så er det designet slik at du har en host og en device. Det er derfor du har både type A og type B kontakter (før type C kom). PC-en er host for USB hub-en og hub-en er host for enhetene du kobler til. Kabelen er den samme, men USB standarden definerer at det skal være forskjellige kontaker for host (Type A) og device (Type B).
 10. Den nødvendige effekten kommer an på sensitiviteten og frekvensresponsen til høyttaleren samt hvor høyt man ønsker å spille. Å regne ut nøyaktig er forholdsvis komplisert, men det er i bassen man trenger mest effekt så det kan forenkles en del. En generell regel er dermed at man trenger mer effekt jo dypere bass høyttalerne klarer å spille. En 20 watt forsterker klarer fint et greit lydnivå på et par stativhøyttalere, men så vil man jo gjerne ha litt ekstra. Mellom 50 - 100 watt (RMS) per kanal, avhengig av høyttalerstørrelse, er en god start.
 11. Det er ikke verre en at det går an å starte en ny tråd, men for å svare på spørsmålet; HPC er High Performance Computing a.k.a superdatamaskiner og dette er altså en spesialkonstruert prosessor for AI formål. Klarer ikke å se at det er noe nytt der som har relevans for oss entusiaster.
 12. Hvordan er ståa med NVMe drivere nå om dagen? Er det noen betydelig forskjell lenger? Har brukt Samsung sin driver så langt på intel platform, men ved overgang til AMD så tenkter jeg at det er et betimelig spørsmål igjen. Har sett spekulasjoner på det tidligere blant tech-tubere, at intel sannsynligvis hopper over 4.0
 13. I'm not particularly familiar with retail shops in Oslo, but there is at least one that builds custom PCs and that is more enthusiast focused: Digital Impuls in Møllergata 9 Other than that, there are the usual electronics stores all over the country, like Elkjøp and Power, that has pre-built systems, components and peripherals.
 14. Tastaturet har "windows"-tast, det er den det står opt/start på.
×
×
 • Create New...