Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Dubious skrev (1 time siden):

Adressa har ikke hatt ett fungerende forum på mange år, og NRK har aldri hatt noe.

(Hvor en kommenterer på artiklene.)

Adressa hadde jo så rar moderering og regler, så det er ikke store tapet.
Husker de krevde at man enten hadde navnet sitt i nick eller i e-post adressen.
Fikk slettet/moderert noen innlegg og spurte de om dette og da ga de opp dette som grunn. Når jeg påpekte at det er vel samme om jeg skriver "Ole", "Dovendyret", eller annet iom de ikke hadde noe kontroll på det uansett, så skjønte de fortsatt ikke at det var en idiotisk ting å kreve for at folk skulle kunne kommentere. Så jeg hadde mange navn som nick der, gutte og jentenavn. At de ikke skjønte at liksomnavnene også er nick er jo bare irriterende dumt.

Lenke til kommentar
BadCat skrev (3 timer siden):

Veldig fint at folk ikke er like.

Man kan starte et brorskap som utelukkende har medlemmer som passer visse kriterier eller så er folk som de er.

Jeg aksepterer jo en god del slingringsmonn i anvendelse av kjeftamentet, men jeg opplever ofte scener i det virkelige liv som kunne vært tatt ut av en Tarantino-film, eller som bikker på grensen til autistisk aspergerisme. Det er også synd at uskyldige mennesker blir torturert til døde og at drivstoffprisene øker.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Når prisen på et par briller er pr glass pluss innfatning pluss moms da er det for at prissammenligninger skal vi ikke ha.

Sammenligne skatter og avgifter med utgangspunktet produksjonskost skal vi heller ikke ha noe av.

Europower har regnet på hvor mye avgiftene utgjør av strømregningen med dagens høye strømpriser.

Verken Ap, Sp og SV nevner momsen som et virkemiddel for å redusere strømregningen, selv om den med dagens prisnivå utgjør mer enn det dobbelte av elavgiften. Momsen skal vi glemme, selv om den er relativt stor. En el-efant i rommet?

Moms på avgift: 

En strømpris på netto 110 øre/kWh. Når man plusser på påslag, nettleie og avgifter er prisen ut til forbruker 199,7 øre/kWh - altså nesten 2 kroner per kWh.

Av de 200 ørene forbrukeren må betale er 58 øre ulike former for offentlige avgifter, altså 29 prosent av totalsummen. Elavgiften er 16,69 øre/kWh, mens momsen totalt utgjør 40 øre. Momsen er den største avgiften og er i prosent av alt annet.

Europower gjorde den samme utregningen i mars 2020 da strømprisen var svært lav (6 øre/kWh).

Da utgjorde de offentlige avgiften en større andel av den totale prisen (45 prosent mot dagens 29 prosent), men statens inntekter per kWh var mye mindre (31 øre mot dagens 58 øre).

Skattebetaling via strømregningen er så gøy i polititikken, fordi når noen klager på prisen så blir det svart at det er bare å skru ned forbruket i private hjem så blir regningen mindre. De tror fremdeles at sløsingen er formidabel, og at alle kan redusere.

Redusere skatter og avgifter er dessverre nesten ikke mulig, så det snakker vi nødig om.

Lenke til kommentar

Politikerne er nok veldig fornøyd med at folk skylder på strømprisene i Europa generelt, og Tyskland spesielt.

Disse utenlandskablene har vell ingenting å si for prisene i Norge? Det er staten som selger strøm til de norske strømselskapene. De kan faktisk bare sette ned prisen om de vil. Eller fjerne avgiftene. Å skylde på kablene virker bare helt merkelig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Mechablast said:

Er lei av drivstoffpriser på 20kr, har egentlig lyst på elbil, men det er ikke bra nok utbygd her, bygges bare på strategiske plasser langs veien, og ikke der jeg trenger det

 

Skal man ha elbil så er man nesten avhengig av å kunne lade hjemme - kan man det, så er det helt magisk.

Men kan man ikke det, så er det absolutt en del ekstra stress.

Lenke til kommentar

Ja, Stoltenbergs engelsk er helt absurd med tanke på hvor mye han må ha brukt den i mange år.

Det er jo ofte slik at man ikke helt våger kaste seg uti det når man snakker et fremmedspråk og dermed snakker med et tonefall basert på sitt opprinnelig språk, men Jens må da ha kommet forbi det stadiet for lenge siden? Han har jo både vokabular og erfaring nok med språket til å snakke engelsk på et langt høyer nivå en knotingen han driver med?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fødselsåret har nok mye å si for hva det er mulig å tilegne seg. Jens er født i 1959, og vokste opp i en norskere tilværelse enn den som er i dag. Men, kan selvsagt være at politikerne er en type supermennesker, som kan de fleste språk flytende. Og de er avhengige av å late som de ikke har denne egenskapen. Faren Thorvald Stoltenberg snakket enda dårligere engelsk. Det er all grunn til å anta at hans far igjen snakket enda mer katastrofal engelsk.

Det står her at 4-5 år gamle Jens snakket tre språk, engelsk i barnehagen, serbokroatisk på gata og norsk hjemme. Da de kom til Norge i 1964, slet han med å leke med norske barn, og stammet. Det var nok et traume for ham, stakkars. Eller han kan ha lært en dårlig engelsk-uttale i den barnehagen. Hvem vet.

https://www.aftenposten.no/norge/i/wEBMo/thorvald-ble-spurt-om-samme-jobben

Endret av Budeia
Lenke til kommentar
25 minutes ago, Budeia said:

Men, kan selvsagt være at politikerne er en type supermennesker, som kan de fleste språk flytende.

Nå er det vel en viss forskjell mellom å være et "supermenneske som kan de fleste språk flytende" og det å snakke det som er hovedspråket i yrket han har hatt de siste 8 år og et meget viktig språk i jobbene han har hatt de siste 20+ år (i tillegg til å være det viktigste og mest brukte fremmedspråk her i landet).

Det må være grenser for å stakkarsliggjøre Stoltenberg ved å mene han er for gammel til å ha lært seg grunnleggende engelsk uttale i løpet av hele sitt liv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er grammatikken hans dårlig eller er det bare den glimrende logikken om at aksent = dårlig engelsk? 

Har hørt mange nordmenn bli anklaget for å snakke dårlig engelsk, men for min del er det 100% forståelig i hvert eneste tilfelle. Så kan man sammenligne det med folk fra f.eks. Frankrike eller Italia som snakker så dårlig engelsk at man ikke engang hører at det skal være engelsk med en gang. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Heller godt ordforråd og tjukk aksent som skinner gjennom enn godt tonefall og dårlig uttale hvor man nesten må bruke flere sekunder på å oppfatte at det faktisk er engelsk.

Stoltenberg snakker godt syns jeg, det høres bare verre ut enn det er pga. den markante aksenten.
Selv om jeg må innrømme at såpass sterk aksent blir slitsomt/irriterende i lengden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...