Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Deppetråden - Et fristed for tunge tanker (les førstepost!)


Jann - Ove

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Dagene går, lite kontakt med omverden (untenom her og ''nette'')

Lei, ingen mening, null fremtid eller håp.

jaja, holder vell ut.

 

Har du vært hos psykolog? Ville prøvd det. Om du ikke har prøvd antidepressiva er også dette en ting du bør prøve ut. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Livet er veldig vanskelig noen ganger, jeg kan selv skrive under på dette da jeg sliter med depresjon, og har ofte langvarige perioder hvor hele verden bare detter fra hverandre, ihvertfall er det slik det føles ut. 

 

Jeg vil anbefale at du tar en tur til psykolog. Om det er sånn at du ikke har mye energi til vanlig så ville jeg tatt turen til legen. Ta en blodprøve og se om du mangler noen vitaminer, jeg mangler selv vitamin D, så jeg tar hver dag en pille for å få den lille ekstra energien, og det hjelper ganske mye faktisk. 

 

Håper dette hjelper, flott at du spør om ting, forsett med det. 

 

For å si det helt ærlig vil jeg helst slippe. Greit å se lyst på enkelte ting men hva hjelper det?

 

Anonymous poster hash: 1a3ef...5b5

Lenke til kommentar

Trodde å flytte til ny leilighet skulle hjelpe mer på gjenopplevelsene og angsten relatert til det. Men det var bare midlertidig i et par måneder. Nå begynner det sakte men sikkert å komme tilbake. Og i tillegg så er den sosiale angsten også på vei tilbake.

Tankene om selvskading er også tilbake (men har ikke tenkt å gjøre noe :) , tanker er ikke nødvendigvis det samme som handling). 

 

Jeg liker å jobbe litt med spilldesign, lage mine egne modifkasjoner til spill og sånt. Men har verken hatt ork, lyst eller motivasjon til noe. Jeg har mange ideér og konsepter som driver å virrer oppe i hodet mitt. Men hver gang jeg prøver å sette meg ned, så klarer jeg bare en halvtime, og motivasjonen er på 0 igjen. Og sånn er den da noen uker. Og energien er tilbake på 0.

 

For meg så er det å ha Asperger og angst et realt slit. Hvis jeg hadde skjønt sosiale koder, ansiktsutrykk og kropsspråk mye bedre, og vært i stand til å jobbe (uten at jeg får helt hetta og blir stressa til 1000), så hadde alt vært mye bedre.

Lenke til kommentar

Nei har ikke det, ser ikke for meg at jeg skulle klart det engang :(

Deler ingenting om meg selv, fremmede er ihvertfall uaktuelt og dele noe med.

Tenkte det samme selv for et år siden. Men likevel dro jeg. Prøv❤️ Virker helt uaktuelt nå men når du bestiller time og det der så løsner det. Endret av Lami
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Nei har ikke det, ser ikke for meg at jeg skulle klart det engang :(

Deler ingenting om meg selv, fremmede er ihvertfall uaktuelt og dele noe med.

Tro meg: det hjelper. Ta skrittet å få deg en psykolog. Om du ikke har vårt til DPS så anbefaler jeg deg å snakke med fastlegen slik at du får en plass der. Det krever dog henvisning så det kan ta litt tid, men be legen skrive at det haster da du sliter veldig. Om du ikke klarer å vente finnes det private.

Lenke til kommentar

Moderatormelding

Gjennom dialog med NSFF, Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging, har vi fått råd om hvordan vi skal behandle innlegg fra forumbrukere som vurderer selvmord.
Innlegg blir derfor fjernet og vi henviser den eller de som måtte ha reelle tanker om dette, til profesjonell hjelp. Forumbrukerne her inne har ikke nødvendigvis nok kunnskap og forutsetning til å takle en situasjon som dette.

Hvis det er noen av dere her som har tunge tanker eller sitter i en vanskelig situasjon, så finnes det dyktige folk der ute som kan hjelpe deg med den slags tanker. Vi oppfordrer deg på det sterkeste til å ta kontakt med en av disse for en prat. Du kan også ta kontakt anonymt på nettet gjennom nettsidene til Kirkens SOS.

Kriseinformasjon i nødstilfelle

Krisetelefonen til Kirkens SOS i Norge: 22 40 00 40 (Teksttelefonen for døve tlf. 55 32 56 97)
Kirkens SOS Chat (åpningstid mandag til søndag 18:30-22:30)
Akutt selvmordsfare? Ring 113
Legevakt: 116 117

Om noen har spørsmål eller kommentarer så ta gjerne kontakt med meg, eller andre i moderatorlaget til diskusjon.no over personlig melding.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Klarer du og skjule det for familie og jobb og slik? Altså at du har gått til slik.

 

Ja, det er mulig, men hvorfor skal du skjule det for andre? Det er bedre å være åpen om det. Men vær obs på at du bør ihvertfall være trygg på personen du snakker om det til. Enkelte forstår rett og slett ikke at depresjon er en utrolig utbredt lidelse, og ser derfor ned på dem med det. 

 

Arbeidsgivere o.l. er de du skal være veldig forsiktig med. Det er overhode ikke alle som har forståelse for dette. 

 

Om det er noe annet du lurer på er det bare å skrive her, eller i en PM. 

Lenke til kommentar

Hvorfor er her ikke et chattetilbud for folk som sliter med selvmordstanker? Har funnet noen, men de fungerer ikke og på den ene tjenesten som er amerikansk står det som offline hele tiden. Jeg har det helt forferdelig og jeg går snart på veggene her. Livet er så tungt nå at jeg kjenner det seriøst fysisk i hele kroppen, hadde det gått an å dø av vonde, stygge tanker så hadde jeg gjort det for lengst. Jeg klarer ikke snakke, klarer bare skrive, og jeg har så lyst å skrive med noen. Men der finnes ingen, selvfølgelig. Jeg hater virkelig livet, det gjør så jævla vondt.... Det eksploderer i hodet mitt hele tiden, jeg får ikke fred.  :cry:

Lenke til kommentar

ALDRI mer vallergan. Ender bare opp med å sove 12-15++ timer (sikkert lenger hvis ingen hadde vekket meg). Og den hangoverfølelsen etterpå. På en måte er det fint, da slipper jeg jo å være våken haha... Ikke akkurat depping, men måtte bare få utløp for det et sted.

 

Mens jeg står på venteliste hos DPS ville legen min at jeg skulle ha jevnlige møter hos fastlege, tror dere h*n tar meg ut av køen hvis jeg ikke setter opp slike møter? (må jo bestille time og slik selv). Tviler på det, men føles greit å spørre..



Anonymous poster hash: de13f...18e
  • Liker 1
Lenke til kommentar

De tar deg nok ikke av ventelistene, kanskje de rett og slett er bekymret og ønsker at du har jevn kontakt med noen for å sørge for at ting ikke forverres?

 

 

Er nok rett!

Fikk også oppdatering om venteliste; er nok ikke DPS? Var på et "psykologkontor". 6 måneders ventetid... Er så langt frem i horisonten at det føles idiotisk å vente på det, hva er vits, får avbestille... men tenker at det kan jo ikke skade. Får vel bli da eller aldri. Går jo ikke over av seg selv tydeligvis.. (selv om jeg veldig gjerne skulle hatt det i år siden jeg allerede har gått over egenandelen, så hadde jeg sluppet det...)

 

Anonymous poster hash: de13f...18e

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...