Gå til innhold

Test: Nvidia Gefore GTX 480


Anbefalte innlegg

Nå har ikke jeg lest alle postene til nå, men dette her var snodige greier.

 

Hvordan kan Hw.no anbefale dette kortet

 

(som forøvrig er kun 600kr billigere enn mitt 5970 som er dobbeltkjerne)

 

når det har så og si samme praktisk ytelse som 5870, bråker mye mer og lager mye mer varme?I tillegg koster det en del mer.

 

Dette var en stor skuffelse. Jeg regner med dere i Hw.no er glad dere endelig fikk kortet og vil ikke gjøre nvidia "sure" , men dere må da holde dere objektive?

 

Og en annen ting, 2x gtx 480 , er ikke denne kombinasjonen direkte brannfarlig?

Endret av asad
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ai! Spørs hvor mye nVidia kan tjene på å levere bedre drivere til kortet da.

 

Mtp at samtlige spill i testen er "optimalisert for nVidia", så ble dette (foreløpig) en meget sjokkerende test, men antall ROPs kan komme nVidia til gode i fremtiden, derimot.

 

Blir nok sittende på Radeon'en en stund til ja...

Endret av CosmoK
Lenke til kommentar

ja, det bråker mye når man nærmer seg grensene en chipp klarer å kvitte seg med varme. varmen som genereres skal igjennom ganske mange faser før den blir skiftet ut med kulde fra kjøler. blir fint å se hva nvidia lanserer for å konkurere mot 5770 og 5570. toppkortene til begge produsenter har forlengs klart å skremme meg bort med høy tdp.

Lenke til kommentar

Jeg angerer ikke på at jeg gikk for et 5870 når jeg ser dette her. Prisen er latterlig høy (standard Nvidia) og kortet blir grisevarmt under load.

Har tidligere alltid kjøpt Nvidia kort, men når de skal ligge en tusenlapp over konkurrerende kort med tilsvarende ytelse og kvalitet, så blir det litt for mye griskhet etter min mening.

Lenke til kommentar

unskyld meg, men 512 "cuda cores"?

 

har ikke retailmodellene 480? i allefall det som sies i diverse leirer. greit de liker ikke nvidia, men de har da hatt rett i det meste sålangt. (les Charlie)

 

"Utover den rene spesifikasjonslisten skilter GTX 480 med en helt ny kjernearkitektur, deriblant 512 CUDA-prosessorer, satt opp i 16 pakker med hver sin tesselerings-enhet. Du kan lese mer om akkurat dette i denne guiden."

 

sist jeg hørte blir det bare cherry picked testeksemplarer og tesla kort som får de fulle 512 - hva skjer her? her sier dere rett ut at kortet dere tester har 512 aktive kjerner, kan dere gå god for at dette er sant om retail produktene?

Du har helt rett.. Retailen har 480 kjerner.. IKKE 512.. Bare å gå til de andre seriøse sidene, og få dette bekreftet..

 

Videre må jeg stille meg undrende til at hw.no ikke tester DX11 noen verdens ting! Ser jo lett at f.eks. Metro 2033 i DX11 banker jo nVidias 480 ATi's 5870. Og at det ikke er mer fokus på disse "ekstra" funksjonene som hw.no reklamerer med.. Vil si at dette er en relativt dårlig anmeldelse etter min mening. For mange mangler og hull i anmeldelsen kontra det som støtter opp under konklusjonen..

Lenke til kommentar

Jeg har nå lest testen 3 ganger. Og 5-6 andre tester. Jeg synes artikkelforfatter bør forklare nærmere hvordan det er mulig å anbefale et slikt kort. Det er såpass mange her har reagert sterkt på konklusjonen at den bør revurderes etter min mening. Hvis ikke dere vil bli stemplet som en kjøpt og betalt site da. Det hele fremstår som veldig desperat og faktisk litt patetisk fra mitt ståsted :thumbdown:

 

Og oppdater artikkelen med siste drivere fra ATI.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hvordan hw.no har klart å få såpass like resultater for radeon 5870 og GTX 480, på tross av at de har brukt gamle catalyst drivere? I følge guru3d sin test (som jeg stoler mer på) så er jo 480 jevnt over bedre enn 5870, selv med catalyst 10.3! I enkelte tester er det jo til og med snakk om nesten-grusing.

Lenke til kommentar

Crowly, det er ikke to sider av samme sak.
Alle sites som åpenbart favoriserer Nvidia poengterer jo hardt hvor god ytelse kortet gir, men feiler helt å se at de må sammenlignes med nærmeste prisklasse.

Skulle man tatt utgangspunkt i "lik ytelsesklasse" måtte det i så måte vært helt lik ytelse, og da hadde det ikke vært vits med tester, kun pris....


GTX 470 er jo presist i prisjiktet til 5870, det er jo ingenting mer naturlig enn å sammenligne disse.

Og enkjerne vs enkjerne argumentet faller vel litt i grus da GTX 480 har 480 kjerner ye?
Hvor gjør det isåfall seg gjeldende?

Husk her er det som desktop/spill skjermkort 480 testes.



Som flere våger å skrive virker det hele kjøpt og betalt. Men jeg skulle også gjerne fulgt Nvidia instruksjonen dersom det på ett magisk vis havnet 2xGTX480 i maskinen min, maskinen står nemlig i et annet rom enn jeg har interface. Jeg ville såklart dratt av en Nvidia 480 vs ATI Rage 128!

Testene man finner på Nvidia-bias-sites hadde kanskje vært for drøye til og med for fanboys dersom de kuttet ut all tekst før konklusjon (bare tall og grafer), og holdt konklusjonen på tre linjer.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Hvordan fikk dette kortet et "anbefalt"-stempel?

 

Ja, det yter 10% bedre, men bruker MYE mer strøm, er varmere (naturlig nok) og koster 1300 kr mer enn 5870! Og innen man får brukt funksjoner som tesselation ordentlig, så er kortet uansett utdatert.

 

En anbefaling bør være generell; kortet bør jevnt over være bedre enn konkurrentene (inkludert pris), det er det langt ifra. Denne anbefalingen var tydeligvis ment for de som vil presse de siste 5 FPS ut av spillet sitt.

 

Til sist bør man ta i betraktning at man får et 5970 for kun 400 kr mer. Dette yter betydelig bedre enn GTX480 i de aller fleste tilfeller.

 

Av alle GTX480-testene jeg har lest var dette den definitivt dårligste, nettopp fordi forfatteren ikke er i nærheten av å forholde seg noenlunde objektiv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...