Gå til innhold

FrP i regjering - Hva Norge trenger?


FrP i regjering - Hva Norge trenger?  

1 114 stemmer

  1. 1. FrP i regjering - Hva Norge trenger?

    • Ja
      501
    • Nei
      569
    • Vet ikke/ingen formening
      46


Anbefalte innlegg

Sånn mer on topic i forhold til forumet: Hva er FrPs holdninger til fri versus proprietær programvare, åpne versus lukkede filformater?

Tviler på at dette temaet har vært diskutert. Men, FrP var en avgjørende faktor til at kopiering fra CD til MP3 for eget bruk, også CDer med kopisperre ble tillatt i åndsverksloven. Dermed ble platebransjens ønske om å forby kopiering for privat bruk stoppet. Det lover i hvert fall godt.

 

MP3 er et patentbefengt og dermed uheldig format. Hva med ODF, Ogg Vorbis, etc.?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
FRP har desverre en ganske håpløs økonomisk politikk som kan sidestilles med SV i uansvarlighet, noe som gjør at de uansett ikke får min stemme.

 

SV har da i alle år holdt seg innenfor nogenlunde samme rammer som alle andre når de har lagt frem alternativt statsbudsjett. SVs finansminister har også fått mye skryt i utlandet, bl.a. skrev NY Times at norge var verdens beste på å håndtere finanskrisen.

 

Har NYT noen anerkjent økonomisk ekspertise?

 

Media i Norge går jo amokk hver gang utenlandske medier nevner noe som helst om Norge.

 

 

Nå er vel Times annerkjent som verdens beste avis da? så de har skikkert skrevet noe som er fornuftig...

Lenke til kommentar
Og for helvete. La folk no få lov til å gå med hijab! Ingen av jentone på skula mi som går med hijab gjer dette av noko anna enn fri vilje og respekt for si kulturarv. FrP vil at det skal sjå ut som at jentor som går med hijab opplever det som tvang. Viss dei ikkje vil gå med hijab, skal dei sjølvsagt få lov til å ikkje gå med hijab. Dette støttar eg. Men endå viktigare - viss dei vil gå med hijab, må dei få lov til det. Å gjera hijab i skula ulovleg, oppnår inkje anna enn å skyva innvandrarane endå lenger vekk og gjera integreringa endå vanskelegare.

Er enig med veldig mye i innlegget ditt, unntagen det med hijab. Hvordan kan du være sikker på at det skjer frivillig? Og som jeg skrev i mitt innlegg, er det et ekstremt negativt ladet hodeplagg.

 

Om en gutt vil gå med lue, skal han ha lov til det - dette skjer ikke i norsk skole i dag - er det rettferdig?

 

Jeg er generelt motstander av religiøse symboler, men jeg kan godta "skjulte" symboler som smykker o.l (det være seg kors av ulike slag eller halvmåne)

 

Frankrike har fått det til (i et land med langt flere muslimer prosentvis enn det vi har i Norge) - hvorfor skal det ikke fungere i Norge?

Endret av HenHau
Lenke til kommentar
Urgh. Eg er så faens lei av folket si misoppfatning av innvandrarar.

Når det gjelder asylsøkere, så viser dert seg at 94 % kommer uten å oppgi korrekt identitet. Altså lyver de for å prøve å få innpass. Dette er lykkejegere, ingenting annet. Du må vel kunne innrømme at dette utgjør et problem?

Lenke til kommentar

At Frp har ambisjoner å gjennomføre sin egen politikk, i stor grad presentert i åpningsposten, er på mange måter legitimt. Ingen instans kan forhindre dem dette fordi vi praktiserer demokratisk flerpartisystem som i følge konstitusjonen tillater dette. Dermed er alt vel hittil. Men….

 

Alle disse forslag som har blitt vedtatt på landstyremøte tar ikke i betraktning, eller i det minste lar vær å forklare, hvordan Frp har tenkt å gjennomføre dette. Sandberg sier at med Frp i regjering så skal Frp sørge for å endre lovverket slik at disse forslag gjennomføres i praksis. Mr. Sandberg, er du så lite opplyst i forhold til parlamentarisk praksis at du rett og slett ikke vet bedre enn å spre løgn til det norske folket? En ting er å bruke retoriske triks ved å presisere at dere skal få vedtatt alt dette men du sier ikke med ett eneste ord hvordan har du tenkt å gjøre dette.

 

Først og fremst må du sørge for at slike forslag til endringer skal vedtaes i parlamentet. Siden vi snakker om konstitusjonelle endringer som religionsfrihet så må du antageligvis ha et kvalifisert flertall i parlamentet for å få slike endringer vedtatt. Det innebærer over 70% av parlamentets samtykke. Hvordan har du tenkt å gjøre dette mr. Sandberg? Hvem som skal støtte deg? Skal du sørge for å avskaffe parlamentarismen og innføre autoritær regime?

 

For det andre, hvis du på et mirakuløst vis får dette vedtatt i parlamentet så må du kjempe mot et vanvittig byråkrati i FN der religionsfrihet og menneskets rett til liv er en del av FNs viktigste grunnpilar, nemlig menneskerettigheter. Skal du virkelig gå så langt at du setter Norge på verdenskartet på en sånn negativ måte og risikere at FN blir bestående av 191 land i stede for 192 land slik som i dag? I mange hundre år har Norge jobbet for å få en status som fredsnasjon, og så skal du legge dette arbeidet i grus bare fordi du har så mye hat i deg i forhold til den muslimske verden? Hvor kristelig konservativ er du egentlig når du og dine partifeller lar være å kommentere andre religioner og deres praksis som anses som fult legitimt i forhold til dine preferanser, mr. Sandberg? Du vil sekulærisere Norge ved hjelp av gamle middelalderske grunnpilarer slik som kristelige normer og verdier som står spikret i ditt partiprogram.

 

Jeg har ingenting i mot at det kommer nye forslag til endringer men la oss være realistiske og innse hva som er gjennomførbart, og hva er bare subjektive ønsker.

Endret av statsviter
Lenke til kommentar

Selv om jeg støtter Frp i en del saker ser jeg ikke helt den greia med å straffe foreldrene til jenter som tvinges til å bruke hijab. Hva med alle som tvinges til å ta fri på kristne helligdager og å delta i gudstjeneste gjennom skolen?

 

Hvis de faktisk mener noe med dette liberalistpreiket bør de la folk få gå i hva de vil og få tro på hva de vil. Religion bør på ingen annen måte enn på et historisk grunnlag være en del av lærerplanen slik jeg ser det. Så får det være opp til hver enkelt hva de ønsker å ytre gjennom klesplagg.

 

Dette med aktiv dødshjelp er jeg helt for. Det absolutt verste som fins med å jobbe i helsesektoren, er å jobbe med de som ønsker å dø, men som ved hjelp av alle hjelpemidler blir holdt "kunstig" i live mot sin vilje. Ikke bare er det rene torturen mod personen som ønsker å dø, det er kostbart for samfunnet å pleie disse, og sett i et større perspektiv syns jeg vi først og fremst må konsentrere oss om de som faktisk trenger, og ønsker hjelp.

 

Når det er sagt så syns jeg det var lite lurt rent taktisk å vedta dette akkurat nå. Med et media som jobber mot Frp, vil dette blir brukt mot dem i enhver annledning. Er redd det kan bli litt for radikalt for et så stort parti.

Lenke til kommentar

Innvandringslovene til FRP er faktisk ganske milde. I USA tar det omtrent 16 år å få statsborgerskap, selvom du kommer fra et europeisk land og er høyt utdannet. Å være innbygger i Norge er et privilegium, ikke bare for mennesker fra den tredje verden, men også andre europeere. Det er svært få nasjoner i verden som er så rike som oss, derav alle disse svenskene og britene her i landet.

Lenke til kommentar

Jeg synes FRP visers sin ekstreme side her. Jeg synes det er sykt å sende folk hjem fordi de bruker hijab. Det er et personlig valg som de absolutt må få lov til å ta. For det andre er det ikke hijaben som hindrer integreringen. Jeg kjenner flere som bruker hijab, som er flotte norske statsborgere.

 

Jeg synes også at politikken de foreslår her er veldig lite medmennesklig og tar ikke hensyn til at noen faktisk trenger asyl, og iblandet med lukkete asylmottak blir dette en ganske fremmedfientlig politikk. FRP er det eneste partiet som virkelig tar innvandringspolitikken på alvor, men de er altfor fremmedfientlige for min smak. Jeg har sett en god utvikling i FRP de siste årene, men det jeg ser nå er en vandring tilbake til det gamle skitet som de burde ha forlatt forlengst. En fordel med denne utviklingen er at Høyre kanskje får noen av stemmene sine tilbake.

Lenke til kommentar
Innvandringslovene til FRP er faktisk ganske milde.

Betegner du det som mildt å kreve at «det skal bli ulovlig å bruke hijab på skolen, hvis Fremskrittspartiet får det som de vil. Det er undertrykkende for småjenter å få tredd en hijab på seg. Hva voksne kvinner gjør, kan de velge selv. Men hvis foreldre ikke respekterer loven, skal de sendes hjem»? Hva setter du dette kravet opp mot når du betegner innvandringspolitikken til Fremskrittspartiet som mild? Er ikke dette kravet ytterliggående?

 

I likhet med Camlon håper og tror jeg at dette kravet og flere andre standpunkter i innvandringspolitikken FrP har fremlagt den siste tiden, vil føre til at FrP beveger seg så langt ut på høyrefløyen at de taper mer på den populistiske politikken enn de vinner stemmer, og at Høyre trer frem. FrP viser en veldig ytterliggående og fremmedfientlig politisk linje som de forhåpentligvis i lengden kommer til å tape stemmer på å fronte.

Lenke til kommentar
Det er jo utrolig irrelevant for hva saken faktisk er. Kan du dokumentere at FrP faktisk var vokale i den saken? Dersom de var det skal de absolutt ha honnør for det.

Her er et bevis på at FrP var helt sentrale for å kunne tillate folk å bryte kopisperre slik at man fortsatt kan spille av kjøpt musikk på det formatet forbrukerne måtte ønske. Artikkelen viser helt tydelig at FrP var tidligst ute med å tale forbrukernes sak. Legg merke til at Trond Giske på dette tidspunktet støttet H/KrF/V-regjeringen på at dette ikke skulle være lov. Trond Giske forandret standpunkt senere, og loven i sin nåværende form ble vedtatt med stemmer fra FrP, Ap, SV og Sp.

Endret av stigfjel
Lenke til kommentar
Frankrike har fått det til (i et land med langt flere muslimer prosentvis enn det vi har i Norge) - hvorfor skal det ikke fungere i Norge?

Vil du betegne den franske innvandrings- og integreringsmodellen som vellykket?

Ordet vellykket kan defineres, men utifra hvor mange fler det dreier seg om - så ja.

 

Dessuten har det ingenting med saken å gjøre - det var spørsmålet om Hijab jeg var interessert i.

Endret av HenHau
Lenke til kommentar
Norge trenger en forandring, det er sikkert. Om forandringen bør være FrP i regjering er jeg usikker på.

Hvorfor er det så sikkert? Norge er et av verdens beste land å bo i.

 

Norge trenger en forandring, det er sikkert. Om forandringen bør være FrP i regjering er jeg usikker på.

Hvorfor er det så sikkert? Norge er et av verdens beste land å bo i.

Det er det sosialistene nærmest tvinger oss til å mene. Men det er en del ting som må rettes opp, og det er sosialistene alt for selvgode til å se.

Lenke til kommentar

Stigfjel, skjerp deg. Vage referanser til "sosialistene" som om du har et slags sært udefinert fiendebilde er ikke konstruktivt for debatten. For det første viser det at du ikke vet hva sosialisme egentlig er, og for det andre så argumenterer du ikke på noen måte for at utsagnet du er uenig i faktisk er feil. Ingen partier i norge (ikke engang de som kaller seg sosialistisk venstreparti) forfekter en politikk som faktisk er sosialistisk. Unntaket er selvsagt Rødt. At norge scorer svært høyt på HDI-målinger o.l. er hellre ikke noe "sosialistløgn", men enkel og grei verifiserbar fakta.

Lenke til kommentar
Det er det sosialistene nærmest tvinger oss til å mene.

Forklar gjerne, dette høres rart ut. Jeg snakker ikke om regjeringens skryt, jeg snakker om FN. Tror du FN blir tvunget av regjeringen til å gi de en høyere HDI-rating?

 

Men det er en del ting som må rettes opp, og det er sosialistene alt for selvgode til å se.

Det er alltid ting som må rettes opp. Det jeg er kritisk til er svartmalingen av tilstanden i Norge, når tilstanden generelt sett er meget bra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...