Jump to content

stigfjel

Medlemmer
 • Content Count

  12631
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

stigfjel last won the day on December 27 2015

stigfjel had the most liked content!

Community Reputation

1431 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

15715 profile views
 1. Dessuten, når man har blikket opp og frem får man uansett med seg det som er ganske nærme. Og når man bruker sterkt nok lys (uten at det er for sterkt) så har man nok sidelys til å se det som befinner seg på sidene. MC-kjørelærere er veldig på akkurat det med blikket. Men da skal man altså ikke ha lys på hjelmen, det lyser som sagt idioti.
 2. Lykten jeg har montert på styret (bukkestyre) gir også godt nok lys til siden. Det som er viktig er å se veibanen et godt stykke frem, særlig der det er helt mørkt. Der man trenger mest lys er den retningen man faktisk skal. Enkelt og greit. Også små telys, som jeg ser mange sykle rundt med er i praksis ubrukelige når det er mørkt ute. Også de som bruker sånne lys vil jeg si er ganske blåst... Forresten, blikket opp og frem.
 3. Fordi det 1. Blender motgående trafikk 2. Lyset peker ikke i den retningen hvor man faktisk trenger det (som det gjør når man har lyset festet på styret)
 4. Hvis ikke lykt er montert på sykkel -> forbudt. Hvis hodelykten gir et for sterkt lys selv om annet lys er montert på sykkel -> forbudt. I den andre enden av skalaen, kjører man med et lys man knapt ser er ikke det "tilstrekkelig", og dermed ikke i henhold til krav om lys. Hvorfor skal man på død og liv ha lykt montert på hjelmen i det hele tatt? Det lyser bare idioti.
 5. Bare for å presisere tidligere innlegg: kravet er, som SeaLion sier, at lys skal monteres på sykkel. Jeg har snakket om styret siden det har vist seg å være mest praktisk mtp. montering av lys, og styret er en del av sykkelen. Så når jeg snakker om at lykt skal monteres på styret, så mener jeg sykkelen.
 6. Lurer på hva det skulle vært. Jeg har montert lyset slik det faktisk skal gjøres, så sånn er det med den saken. Lyset jeg bruker er heller ikke for sterkt, men sterkt nok til å se. Og hvis det skulle føre til at folk gir blaffen, ja, da beviser de jo bare at de er blåst i skallen og dermed ikke har noe i trafikken å gjøre. Det er virkelig ikke så vanskelig å utstyre sykkelen iht. det som er påkrevd. Og ser f.eks. politiet en dårlig tendens så slår de ned på det. F.eks. observerte de dårlig lysbruk ved St. Hanshaugen. Et par dager etterpå var de tilbake, klar til å bøtelegge syndere.
 7. Det verste er kombinasjonen, lysstyrke OG et gjøkhode som virrer i alle retninger. Og det har faktisk blitt et offisielt krav at lyset ikke skal være blendende. Føler deg truffet? Det er like ille begge deler. Og dessuten, det du nevner med tyveri er ikke en relevant problemstilling da jeg uansett ikke lar sykkelen min stå ute på gata. Som om ikke det var nok så er det veldig lett ta lyset av og på sykkelen. Selve lykten festes med O-ring (strikk) rundt styret, batteriet festes med strikk rundt ramma med ledningen kveilet opp. Når det kommer til anretning er det veldig enkelt å justere lyset slik at det lyser der man faktisk trenger det, og ikke alle andre steder når man fester lykten på styret. Hva angår lysstyrke, man trenger ikke mer enn den lysstyrken som billys har, dvs ca 1000-1500 (2000) lumen, selv når man kjører på veier uten gatebelysning overhodet, og det er helt mørkt. Man ser veibanen godt nok, og man er synlig for annen trafikk.
 8. Nå er det faktisk et fasitsvar på dette spørsmålet med to streker under, lykten skal ikke monteres på hjelm, men på selve sykkelen. Så min karakterisering av de som gjør dette er helt innafor. Derfor, til de som monterer lykten på hjelmen: Lykt på styret, din dust!
 9. Det er all grunn til å være skeptisk også til Huawei. Nå er det slik at man aldri skal stole 100% på hw uansett merke, men faren med Huawei og andre kinesiske merker er større enn de amerikansk-baserte, da Kina ikke kan regnes som vennligsinnet overfor Norge. Dessuten er kinesisk-baserte selskaper forpliktet til å samarbeide med kinesiske myndigheter når myndighetene etterspør det, så sjansen for at kinesisk-basert hw kan/vil bli brukt som overvåkningsverktøy må anses som forholdsvis stor.
 10. Djuice er et underbruk av Telenor, hva annet kan man vente?
 11. Hvor mye er det egentlig som skiller Nord-Korea fra Nazi-Tyskland? Sosialisme inngår som element i de ideologiene som har tatt flest menneskeliv opp igjennom historien.
 12. Man må heller ikke glemme det autoritære elementet i sosialismen. Enkeltmenneskets frihet er underordnet det såkalte "fellesskapet" iht. sosialismen, og hvis det kommer til konflikt er det "fellesskapet" som vinner.
 13. Sett opp et eget gjeste-VLAN på routeren med et aksesspunkt som støtter flere SSID med VLAN-tagging. Lag så et SSID tagget med dette VLANet. Sørg så for nødvendig oppsett av DHCP/DNS, deretter setter du en QoS-regel på NAT-regelen (type pass out keep state elns), så er du der.
 14. Det burde flere land gjøre. Det er helt vanvittig at både Telenor og Telia har valgt Huawei som hoffleverandør for infrastruktur til mobilnettet her i landet.
×
×
 • Create New...