Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Tema norsk hovedmål eksamen vg3


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis dere ser gjennom eksempeloppgavene på udir.no (6 oppgavesett), så er det en "plankeoppgave" til hvert oppgavesett. Det er derimot mulig at man må skrive en faglig kortsvarsoppgave på rundt 250 ord, i tillegg til hovedteksten.

 

Lykke til folkens :)

Endret av mathos
Lenke til kommentar

Jeg vil tro strykprosenten er mellom 5-15%. Det er ulike årsake til dette, for eksempel kan vedkommende ha unnlatt å oppgi kilder, skriver galt eksaminandnummer, bedriver plagiat, blir tatt for fusk på eksamen, eller rett og slett bommer på oppgaven.

 

At det kommer en oppgave vedr. Knut Hamsun, kanskje mest relatert til nyromantikken, er nok nokså sikkert, ja. Men det vil jo komme 4-5 oppgaver i tillegg til dette, som antakelig favner andre læreplanmål.

Lenke til kommentar
Det er nok mer nærliggende med en oppgave rundt piratkopering enn Somalias piratbesatte befolkning. Ser ikke hvordan disse har noen kobling mot pensum, dog..

 

 

Det er jo masse greier om kunst i dagens samfunn i pensum, er det ikke det? Sånn sett passer piratkopiering inn fordi det ikke lengre må være en elitist-greie å ha tilgang til kunst. Men nå bare gjetter jeg. Det er hvertfall en type ting vi har snakket om i norsktimene våre. Fordi samfunnet styrer litteraturen, osv.

 

Og en sak om Somalias pirater kunne jo også ha vært å få artikkel å tolke. Eller kåseri å gjøre retorisk tolkning av. Håper på den siste.

Og selv om det er usannsynlig å misbruke pårørende av offer hadde det også kunnet vært interessant å skulle gi retorisk analyse av broren til han kapteinen sin tv-appell eller hva det nå var. Men det er jo lite trolig, som sagt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...