Jump to content

Woods

Medlemmer
 • Content Count

  1656
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1067 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg har sett det samme, men så at Oculus var utsolgt (ikke tilgjengelig her til lands). Tenkte derfor du muligens hadde funnet et godt alternativ her til lands. Da får jeg bestille fra Amazon selv.
 2. Hei, er det noen her som har erfaring med denne modellen? Er på utkikk etter en fornuftig bil med firehjulsdrift. Med fornuftig hadde jeg i utgangspunktet ikke tenkt på Mini, men det kan tyde som kvaliteten på disse bilene er nokså god. Man finner relativt godt utstyrte biler som har kjørt under 100.000 km mellom 110-140.000.
 3. Nyeste generasjon Prius er utstyrt med et 8,9 kWh batteri. Øker faren for selvantenning i takt med størrelsen på batteriet, i og med du nevner dette? Jeg spør da jeg ikke har sett noen som har hevdet dette tidligere, og høres ut som interessant lesing. Hva CEOen til Toyota sier er en ting, men du hevdet Toyota hoppet over bruken av lithium-batterier i denne diskusjonen. Om ikke annet kan du i det minste sitere han korrekt. Om det ikke er mye å be om foretrekker jeg at vi holder oss til fakta, men jeg mistenker enkelte her inne er upresise med vilje.
 4. Du går med andre ord fra "Toyota hoppet over disse batteriene" til at "de må jo de også". Hjelper lite hva de har jobbet lengst med nå dagens Prius leveres med lithium-ion celler. Når det gjelder batterier og den slalgs er det fordelsaktig å forholde seg til det som er realitet her og nå.
 5. Har Toyota hoppet over lithium-ion batterier? Er ikke de fleste moderne hybrid-bilene fra denne produsenten utstyrt med lithium-batterier?
 6. Syns denne karen oppsummerer denne debatten ganske godt: Har en følelse folk som dette ikke er så opptatt av å forholde seg til virkeligheten. At det er mulig å hisse seg så mye opp fordi man ikke liker en drivlinje er for meg en gåte.
 7. Nå som politiet sier at brannen startet trolig i en eldre dieselbil kan man gjøre sine tanker med dieselbiler som står parkert. Klart det er større risiko for at en eldre dieselbil skal stå i ro begynner å brenne enn moderne biler, elektriske eller fossile. Det er mange eldre biler på veiene i Norge, så dette er hverdagen vår. /s I 2018 brant det omtrent 3500 biler i Norge. De aller fleste av disse var naturligvis fossile biler. Det er ingenting som tyder på at elektriske biler har høyere sannsynlighet til å ta fyr enn fossile biler. Mange eksperter mener dog diesel-drevne biler er mer utsatt pga det høye innsprøyningstrykket. I USA tar omlag 150-170.000 biler fyr hvert eneste år. Jeg syns det er interresant at flere i denne diskusjonen har vært nokså raske med å beskylde elbilen for denne brannen. Personlig syns jeg det er langt mer viktig å disktuere hvor elendig brannsikkerheten var i det aktuelle parkeringshuset. Det at èn bilbrann kan sette hele flyplassen ut av spill er for meg en gåte. Det er her diskusjonen burde ligge, men istedenfor ligger den å jokker på antagelsler at den store skumle elbilen kanskje var årsaken..
 8. 1. Det er kanskje ikke like mange som ønsker å handle slikt brukt. 2. Du har satt sperre på at tv-en må hentes (den kan fint sendes til omlag 400 kr via Posten). 3. Markedet du prøver å nå er ikke Norges største; ting tar tid. Hjelper egentlig lite at TV-en din er "lite brukt". Når den først er brukt, og man kjøper fra privatperson, faller nok prisen mer enn du tror.
 9. Leste du linken jeg ga deg? Du har et problem. Løsninga er å oppsøke profesjonell hjelp. Ring gamling-telefonen i dag og prat med dem, og fiks en time med fastlegen. For hva som gjelder kjæresten din burde dette komme i andre rekke, da det er i utgangspunktet du som trenger støtte. Derfor foreslo jeg at ho tar del i problemet ditt. Ring gjerne hjelpetelefonen sammen. Dette er noe dere kan gjøre i dag. Post gjerne hvordan du går frem. Det er nok mange i samme båt som deg. Lykke til, jeg heier på deg!
 10. Ja, de har det. Hadde i utgangspunktet bestemt meg for at alt over 10K var uaktuelt, men 3K er kanskje verdt amibilight-fetishen min..
 11. Det beste er nok å legge kortene på bordet, deretter søker du hjelp (https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/spillavhengighet). La henne ta del i hvordan du skal gå frem. Ingen av oss er vel eksperter, men det er nok lurt å oppsøke profesjonell hjelp nå som du har innsett du har et reelt problem med spilling. Lykke til, håper du lykkes.
 12. Hei, har et lite dilemma. Det står mellom to modeller; LG OLED55B9 eller Philips 55PUS7354. LGen er jo først og fremst en OLED sak som har vunnet en del tester, så det er ingen tvil hvem av de som leverer best bilde. Samtidig er jeg dypt investert i Philips HUE verden, og har i dag montert HUE-led striper bak min nåværende Samsung TV for å etterligne ambilight-effekten. Jeg har også automatisert leiligheten med Home Assistant, og her er mulighetene mange når TV-en kjører Android (LG Webos er også støttet). Det koker egentlig bare ned i om jeg vil ha OLED og supert bilde - eller ambilight og en helt OK+ TV. I begge tilfeller er det snakk om 55". TVen skal brukes til litt av hvert, men mest til strømming av tv-serier og noe film. TVen skal henges på en slett vegg med skjulte kabler og uten mediabenk, da vi ønsker et minimalistisk oppsett i denne omgang. Foreløpig heller jeg mot Philips da jeg tror jeg vil sette mer pris på ambilight enn dyp kontrast, men samtidig er jeg litt usikker.... Budsjettet er maks 10 K.
 13. Nope, men skal ta med denne i vurderinga. Behovet har dog endra seg, og budsjettet må strammes nokså heftig inn. Nå er målet å finne en grei bil med AWD til rundt 90-120.00,-. Har sett litt på Subaru XV. Noen som har erfaring med denne? Driftsikkerhet, typiske feil? Google i denne omgang gir ikke mange svar.
 14. Takk for tipset, dette var jeg ikke klar over. Synes også at CX-5 er meget pen til å være en SUV. Jepp, har sett på både Octavia og Yeti. Yeti ser jeg har høste mye god omtale, og virker praktisk med en "varebil+personbil+suv" kombinasjon. Ikke akkurat en plakatvennlig bil, men det er heller ikke formålet med dette kjøpet. Har du personlig erfaring med Skoda, og kan du isåfall skrive litt om hvordan eierskapet ditt har vært? Jeg tenker også at det kan være fornuftig å sammenligne service- og reparasjonskostnader. Dette er litt verre å kartlegge, og det virker som prisene stort sett er nokså like i dette segmentet. Denne kjente jeg ikke til. Ser ut som man får mye utstyr for pengene også, webasto er jo ikke å forakte. Har dog lest at det er en del grums med sistnevnte. Det har jeg også hørt. For meg virker det som Skoda er det rette valget (rent økonomisk) om man ønsker noe fra VAG konsernet. Syns Kodiaq ser svært fristende ut, men den er i en helt annen prisklasse. Jeg har forøvrig også sett på Peugeot 4008 (og de to andre søstrene). Denne har jeg lånt en del ganger via svigers, og syns det er en grei bil å kjøre. Ser også et par av de er relativt lite kjørt og selges til rundt 100.000. Dette kan også være et godt alternativ.
×
×
 • Create New...