Jump to content

mathos

Medlemmer
 • Content Count

  360
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

112 :)

About mathos

 • Birthday 06/13/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Elendige norske universiteter? Det finnes ca. 26 000 universiteter/institusjoner for høyere utdanning i verden. For UiO sin del innebærer dette at de er bedre enn 99,5 % av verdens universiteter. Merkelig definisjon på elendig.
 2. Aml. § 10-3 gjelder kun når det arbeides til forskjellige tider på døgnet? Kan ikke se at det er grunnlag for å tolke den utvidende, men arrester meg gjerne
 3. Takk for gode tips folkens, og sorry for sent svar! Det var som kjent jævlig vær på torsdagen, så jeg endte opp med å servere hjemmelaget middag. Etterfulgt av litt for mye vin på balkongen mens vi så på tordenværet. Ble faktisk litt minneverdig. Kjappe svar på spørsmål ovenfor: Det var ikke første date. Er relativt flink til å føre samtaler, så klein stillhet er ikke et problem. Eksemplene jeg listet opp er ting jeg har gjort tidligere med andre jenter - vil helst skape nye minner.
 4. Hei folkens! Skal på date om noen dager, og trenger litt inspirasjon til hva vi kan finne på. Er ikke interessert i gå på en klassisk date a la middag/kino/museum/bar/bowling, men det trenger heller ikke å være noe fancy. Tenker mer i banen å drikke vin mens vi ser solnedgangen fra Sørenga, skøyter i Friggparken, tur/grilling i Nordmarka, elvelangs etc. Google er håpløst. Vennene mine er verre. Satser alt på dere!
 5. mathos

  Kunder på jobben din!

  Flyttet inn i ny leilighet på lørdag, og fikk ikke somlet meg til å ringe Get for å bestille tv-boks og ruter før fredagen. Get informerte meg om at det ikke var flere produkter på utleveringsstedene, så de måtte sendes fra hovedlageret. Måtte belage meg på å vente minst en uke på dette. Mandag morgen får jeg melding fra posten om at estimert levering er på fredag. To timer etterpå får jeg ny melding om at pakken er levert på postkontoret, og jeg plukker den opp samme dag. Nå tør jeg ikke å legge meg. w t f skjer
 6. Marienlyst. Utenfor NRK-bygget, retning Majorstuen Tror jeg.. Boligblokkene der ser prikk like ut i hvert fall.
 7. Jeg har min HK416 hjemme, så det varierer Er det fordi du har søkt om det, er i en I-styrke eller tilhører ett objekt med ekstra risiko? Eg kjenner ikke hele organisasjonen men har ikke hørt om en F-styrke uten særskilt objekt som har HK416 hjemme. Før nå evnt Ikke søkt om det, ikke I-styrke, og vi beskytter heller ingenting av strategisk verdi. Stort sett trær og et eller annet menneske Har overhodet ingen interesse av å ha våpen hjemme, og skulle gjerne hatt det lagret sentralt.
 8. Jeg har min HK416 hjemme, så det varierer
 9. Har et kort spørsmål om oppsigelsestid i kollektiv. Kort fortalt leier person A leilighet. Person B leier rom i denne leiligheten gjennom A, som også bor i leiligheten. Vil person B, etter normalreglene i husleieloven § 9-6, ha 1 måneds oppsigelsestid?
 10. Har et spørsmål om felles utgifter i tomannsboliger (selveier). Tomannsboligen har et felles kloakkrør under huset, koblet til det kommunale nettet. Kan eier av den ene seksjonen bytte ut røret, og kreve den andre eier for forholdsmessig andel av utgiftene? VIl tro røret anses som sameie selv om tomannsboligen ikke er det, og at utgiftene kan kreves dekket etter sameigelova § 9 som "naudsynlege utgiftar". Hver sameier har krav på at tingen holdes forsvarlig ved like etter § 8. En annet spørsmål er hva som skjer hvis utskiftningen ikke er nødvendig før om noen år, men naboen velger å være føre var og skifter ut likevel. Vil det kunne kreves dekning av utgifter da?
 11. Det har du nok rett i. Det toget går to ganger i timen og bruker 21 minutter fra Frogner til Oslo S. Så vil jeg tro det tar rundt 10 minutter å gå fra toget til juridisk fakultet, kanskje også mer fra man går av toget til man er inne i forelesningssalen. Det er ikke så langt, men det tar lang tid å gå mellom de andre pendlerne, opp i ankomsthallen, ut av Oslo S, forbi trafikklys og mellom alle menneskene på Karl Johans gate. I tillegg må vel trådstarter beregne litt tid til å gå til og fra Frogner stasjon. Da er nok den effektive reisetiden litt mer enn en halvtime, som kan være litt langt og i hvert fall blir langt hvis trådstarter går glipp av et tog eller toget er forsinket, som ikke er en like stor utfordring for studentene som bor i byen og har buss, T-bane eller trikk med få minutters mellomrom. Men det er jo ikke så ille at trådstarter behøver å bli utslitt av pendlingen. Det blir nok en større utfordring at det siste toget fra Oslo S til Frogner går kl 0044 og at man ellers må belage seg på overnatting eller en drosjetur, samt at en togtur hver vei krever mer planlegging som en aktiv og sosial student helst slipper. Liten rettelse: Toget stopper på Nationaltheateret Jeg tok i hvert fall toget til Jessheim fra national for noen uker siden, og passerte da Frogner. Velkommen til jussen, Solveig!
 12. Et tips kan være å ha prøveoppkjøringer med foreldrene dine eller kjørelærer. Starte på samme sted, få sikkerhetsspørsmål, kjøre like langt etc. Tenke at det er en virkelig oppkjøring. Jeg gjør dette flere ganger (10-20) før vanlig eksamen. Som følge av dette blir jeg flinkere til å holde nervene i sjakk, og presterer langt bedre.
 13. mathos

  Kunder på jobben din!

  Apropos autopilot. Jobbet tidligere i kassen på ICA, og hadde en snodig opplevelse der. Satt meg i kassen kl 1400, og plutselig var klokken 1700. Det føltes som det hadde gått et par sekunder, og jeg husket overhodet _ingenting_. Noen andre som har opplevd lignende?
 14. mathos

  Kunder på jobben din!

  Her er originalen: Nei, det er ikke originalen. Meg bekjent ble den først postet på bash.org tidlig på 2000-tallet, men kan godt være den ble copypasta der og. Har bare en vakt igjen på matbutikken! Blir deilig å komme seg videre, men samtidig litt trist!
×
×
 • Create New...