Jump to content

Datata

Medlemmer
 • Content Count

  148
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

2407 profile views
 1. Datata

  Barnepsykologi

  Når jeg var liten ville jeg ikke legge meg, men være oppe så lenge som mulig. Neste morgen ville jeg ikke stå opp, men ligge så lenge som mulig. Hvorfor er det sånn?
 2. Er det ingen radio/tv-teknikker (sjelden vare nå til dags, desto mer verdifull!) her som kan komme med en fornuftig vurdering eller tips?
 3. Hjemmebrente CDer og DVDer er skumle, jeg erfarer at dette er medier man ikke kan stole på. For ca ti år siden skannet jeg en masse gamle bilder i høy oppløsning og brente dem på de aller beste DVD-plater, og for sikkerhets skyld brente jeg to eks av hver; de ble lagret i ei mappe/perm og mørkt. Da jeg hentet de fram for ca fem år siden var de i så dårlig forfatning at hvis jeg ikke hadde vært forutseende nok til å brenne to eks av hver plate hadde noen av bildene gått tapt! Det var med nød og neppe jeg fikk ut alle bildene.
 4. Har oppdater svaret jeg ga lenger opp på siden. 🙂
 5. Dette er hva jeg kan bidra med, ikke noe fullstendig svar til deg: Stue på 3x10 meter er ikke spesielt godt egnet som «konsertlokale», burde ha vært noe mer kvadratisk. Krever du mye bass, er en subwoofer tingen. Kjøp en aktiv en (innebygd forsterker); og ja, du trenger bare én, stereobildet påvirkes lite av en subb. Diameteren på selve høyttalerelementet bør ikke vøre under 12 tommer (rundt 30 cm), til nød 10 tommer (25 cm).
 6. Jeg erfarer at forsikringer må stå på samme navn som bilens eier. Jeg skulle en gang forsikre min firmabil, og så hadde forsikringsselskapet satt en på mitt navn. Da fikk jeg beskjed at bilen var uten forsikring. Men jeg hadde jo betalt og ringte derfor Statens vegvesen (som den gang administrerte dette) og da fikk jeg beskjed om at forsikringen var betalt av feil navn, og da gjaldt ikke forsikringen! Dette er noen år siden og kan derfor være annerledes nå.
 7. «Alle» innganger (dvs cd-spiller) er sjekket, finner ikke noe galt der. Alt fungerer normalt med annen forsterker.
 8. En kompis og jeg skulle konkurrere om hvem som sprutet lengst, men det er mange år siden nå… (Det er jo litt nostalgisk.)
 9. Ja, om det ikke blir annen råd så var jo det en god ide. Noen som har erfaringer med dette firmaet?
 10. Jeg tror at saken står i ro. Jeg har mottatt det samme brevet ytterligere tre ganger!
 11. Jeg har fått tak på en Luxman 600 som ikke har vært brukt på 20 år. Til å begynne med spilte den aldeles nydelig, men etter en time var det slutt! Venstre kanal vil ikke være med lenger, lyden ble svak og det skurrer! Jeg mekket litt elektronikk da jeg var ung, men har glemt det meste. Jeg lurer litt på hvor jeg skal begynne. Like greit å bare levere den inn til reparasjon? Eller prøve å finne feilen sjøl? Jeg mistenker utgangstransistorene, men kan sjølsagt være mye annet. Elektrolyttkondensatorer? Han sikkert aldri vært skiftet. Det fulgte med koblingsskjema (circuit diagram). Noen med litt peiling der ute som kan sette meg på sporet?
 12. Skal se om jeg finner kjøpekontrakt og skjøte. Men tror at taksten ble foretatt av en regnskapskyndig person, ikke av takstmann. Det er en fjern slektning som er kjøper.
 13. Dette er bare en landbruk- og skogbrukseiendom. Var forberedt på å måtte skatte, så det er ok.
 14. Har bodd der fast siden jeg overtok og gjør det fortsatt. Hvilke regler gjelder så? Bruket hadde fra før to bruksnummer så fradeling var dermed ikke nødvendig.
×
×
 • Create New...