Jump to content

Femtekolonne

Medlemmer
 • Content Count

  197
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

4211 profile views
 1. Problemet løste seg selv iom at jeg ikke fikk jobben. Det ble snakk om lønn og vedkommende der dro den slutningen at jeg ikke ville bli fornøyd der med den lønnen. Antok at jeg ikke ville bli motivert. Og jeg som trodde det bare var ledere som ble motivert av penger? Vi på gulvet skal jo motiveres av gleden over å ha jobb og å bidra.
 2. Fikk snakket med banken. Nedbetalingstid justerer seg automatisk om jeg betaler ned ekstra. Da fortsetter jeg som før og betaler inn ekstra. Jeg burde sikkert satt av noe til pensjon også, men det får jeg ta i en annen tråd. Takk for hjelpen.
 3. Målet er jo å bli kvitt boliglånet fortere, men når man jobber i en ustabil bransje så kan det være skummelt å låse seg til for høye avdrag.
 4. Her er jeg inne på økonomi, ett helt ukjent terreng. Men jeg er nå litt forvirret så må spørre. Jeg satte inn/betalte ned 80000kr ekstra på boliglånet i fjor ettersom det ble dratt ett billån inn i det. Personlig tenkte jeg at dette var lurt. Lånesummen ble mindre og da så jeg for meg at jeg ville tjene på det i form av sparte renter totalt sett. Men så leser jeg at det motsatte vi skje om man ikke også korter ned lånetiden og får høyere faste avdrag. Jeg så bare for meg at å betale inn ekstra hvert år ville gjøre at lånet automatisk gikk over kortere tid da lånesummen er tilbakebetalt på kortere tid. Jeg har ett annuitetslån på 1600000kr på 15år som da blir 7000kr i avdrag og 3800kr i renter. Jeg kan fint betale inn ett sted mellom 5 og 10000 ekstra hver måned og lurer da på hvordan man gjør det? Senke lånetid ,som kan bli ett problem om 1,2,3,4år om ting skjer eller betale ned ekstra så mye jeg greier hver mnd så lenge jeg greier?
 5. Statkraft kan vel gi opp fornybar energi i norge? Det selges jo fortløpende av politikerne til private, utenlandske firmaer.
 6. Yes, pendling sliter på mer enn bare økonomi. Jeg har fått tilbakebetalt når jeg har tatt tog så jeg har prioritert det. Da har jeg brukt reisetid til det jeg ville gjort hjemme ,spist og sett tv. Nattevakter er det jeg sliter mest med da det blir 4-5 timer søvn i døgnet. Tror kanskje det er uheldig i det lange løp. På sikt blir det vel umulig å pendle til Oslo da de vil ha bilfri by så det er kanskje like greit å forlate skuta nå.
 7. En rask sjekk av lønnsslippen tilsier 269 i timelønn uten tillegg. Tillegg utgjør ett sted rundt 6-7000 i mnd. Jeg kan nok greie meg uten de ekstra pengene om man tar med sparte utgifter på reise. Billånet går uansett, med det er driftsutgifter på 1000kr spart pr mnd. Kona kan kanskje ta ett par ekstra nattevakter som utgjør noen kroner. Det er ihvertfall helt utelukket å ta en ekstra jobb. En av grunnene til å bytte er å få sett ungene mer. Når man jobber en helg, en uke kveld og er helt ødelagt etter nattevakt så er det ikke mye tid igjen. Men å få 8000 mindre hver måned vil svi på økonomien.
 8. Jeg har en jobb jeg liker, men også lang reisevei. Jobber 18 dager i måneden inkludert 5 netter og en helg. Lønn er 550000kr brutto årslønn. Aberet er 20mil tur retur reisevei. Kjører elbil 2/3 av dagene og bruker da ca 3timer pr dag. 1/3 blir tatt med tog, billett betalt av arbeidsgiver, og bruker da 4-5timer av dagen på reise. Nå har jeg mulighet til å bytte jobb. Må da jobbe 20 dager i måneden, kun dagtid og ikke helg. Reisevei er ca 1time pr dag og kan om sommeren gjennomføres på sykkel. Aberet er at jeg går ned 150000kr i brutto årslønn. Er det noe poeng i å bytte?
 9. Høres veldig rart ut. Ingen inntekt, ingen betalingsmulighet. Ikke kan man kreve at 15åringen skaffer seg jobb heller. Det er ikke like lett for alle. Jeg fikk ikke noe jobb i den alderen jeg heller. Men man kan kreve deltagelse i det dølle husarbeidet. Hva er grunnen til at betalingskrav et kom?
 10. For å oppdatere: bilen ble solgt mot kontant betaling, ingen kvittering annet enn en provisorisk salgskontrakt. Den ble så lempet på henger og kjørt inn på tollen på svensk side. Prisen han oppga var så lav at det ikke medførte noe toll, annet enn registreringsavgift. Så måtte den til bilprovningen og etter hva jeg vet fikk han skilter på den og har strevet med ymse feil siden.
 11. Min hybridsykkel begynner å bli godt brukt. Jeg liker sykkelen godt og vil ikke bytte den inn så det må bli en oppussing. Den har blitt brukt mye på grusvei som kanskje har slitt litt ekstra på den. Sykkelen er en Everest Adventure 2013. Den har Shimano Deore XT, 3x9. Jeg greier ikke å finne det på nett så mulig det oppsettet er utgått? Hadde det vært smart å sette på noe nyere opplegg som 2x10 og vil det gå?
 12. Folk får passe på seg selv og sine valg. Og så må alle slutte å ta til seg kritikk angående livsvalg som kun angår en selv. Jeg har tre biler også og gjett om mange kritiserer det. Herremilde så mye piss folk skal bry seg med.
 13. Man trenger ikke kjøre 1-5t FRA Oslo for å fiske. Både Østmarka og Nordmarka har det du søker
 14. Ser en over her mener at man blir sett ned på og er ett utskudd om man ikke får barn. Det høres da helt rart ut. Det må være i spesielle miljøer? Jeg kjenner da mange som har tatt det valget og lever godt med det, uten at vi rundt legger oss opp i det eller har meninger rundt det. Har folk så lite å gjøre og ett så kjedelig liv at man må bry seg om andres valg? Forøvrig synes jeg det ble en del negative innspill fra kolleger når vi fikk barn nummer tre. Men da ikke fra de uten egne barn, merkelig nok. Kanskje de har ett eget liv?
 15. Brukte bioolje kjøpt hos husqvarna forhandleren sist jeg lånte sag. Biltema vil ikke gi meg pengene tilbake da sagen er brukt og de mener oljesøl er normalt. I følge selger skal de lekke olje og det kan jeg bekrefte at den gjør da jeg satte den på asfalten før bruk. Her ble det en flekk på 25x6cm som lyser imot meg daglig. Under bruk går det også med enorme mengder olje og kjedet må strammes sånn ca hele tiden. Vi snakker om ett prima, ræva produkt som burde vært forbudt i disse miljøvern-tider. Jeg får svelge denne kamelen og jeg sverger på å ikke sette mine bein hos biltema igjen. Det er sikkert en grunn til at man ikke kan legge inn brukererfaring på nettsiden deres.
×
×
 • Create New...