Jump to content

Femtekolonne

Medlemmer
 • Content Count

  243
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Recent Profile Visitors

4542 profile views
 1. I reguleringsplanen her er det satt 1etg på husene. Det for å gi luft og lys. Boligfeltet er bygget ut på 70-80 tallet hovedsakelig, men ett par boliger fra begynnelsen av 90 tallet. Av 10 hus er 3 i såkalt 1,5 etg og ett nylig bygget om til 2 fulle etasjer. Disse har alle den egenskapen at de legger all skygge på egen tomt. Grensende til min tomt ligger det tre hus i 1etg. Den ene av disse ønsker nå å bygge i høyden, opp til 8,6m mønehøyde og 7,8m gesimshøyde. Det er ett ganske stort avvik fra reguleringsplanen hvor huset nå er under 6m mønehøyde. Saken er den at det er greit iom at skyggen vil havne på min innkjøring og asfalt. Ett tap jeg kan leve med. Men spørsmålet er da ikke om neste nabo, med identisk hus og plassering mot tomtegrense vil få automatisk rett til å gjøre det samme etter "får en så får alle" prinsippet? Det vil i såfall stjele 50% av sol i min hage. Noen som vet? Helst ikke synsing.
 2. Blir spennende å følge. Husker han som kjøpte pendlerbilen min lo godt når han leste kontrakten der jeg bla hadde skrevet at : "Kjøper er kjent med at denne bilen har vært ett mareritt for selger gjennom hele eierskapet." Heldigvis har ikke jeg hørt noe klaging fra selger, men jeg ser av "bloggen" hans at den fortsetter å gi bekymringer og uventede driftsstans. Han fikk det han ville ha
 3. Kona har fått vaksina. Ingen rykninger eller spasmer.
 4. Det jeg ikke fikset var ett fullkropsprogramm eller knebøy, markløft rett etter å ha løpt. Men overkropp går greit. Er det da innafor å ta det samme dag? Jeg er litt usikker på om den kondisjonstreningen jeg bedriver går så hardt utover styrketreningen. Jeg kjører meg jo ikke helt ut som jeg har inntrykk av at aktive løpere gjør. De løper jo heftige intervaller på en mil eller to. En vanlig 5km for meg tar 28-30min og jeg er da ikke helt i grøfta. Jeg får se hva jeg får til og heller legge meg på minimum i starten så jeg orker å fortsette mer enn 2 uker.
 5. Takk for svar. Jeg har sett litt på ulike programmer og noen kjører mange øvelser pr muskel. Men for meg tror jeg rene isolasjonsøvelser blir litt mye. Den eneste isolasjonsøvelsen jeg ønsker er sidehev for å aktivisere bakside skulder. Har sett litt på følgende oppsett: Mandag: 2x pull ups, 2xmarkløft 2xknebøy, 3x push ups 2x hantelpress 3x sidehev. Tirsdag:Pause Onsdag:Løpe 5km og magetrening. Torsdag: som mandag. Fredag: Pause Lørdag: løpe 8km intervall og magetrening. Søndag: fri.
 6. Ja. Enkelt og greit. Rett i åra. Jeg er litt mere skeptisk på vegne av ungene mine som har ett liv foran seg, men for min del er jeg ikke redd for bivirkninger.
 7. Jeg har vært en lat jævel de siste årene noe som jeg tenkte jeg skulle gjøre noe med i sommer da 40 års krisa slo inn noe sent. Det satt langt inne og de første joggeturene var blytunge. Jeg trodde jeg skulle stryke med de første rundene og det var vondt både her og der. Nå har det blitt mer vane å hive seg ut på en 5km om jeg har en halvtime dødtid og en litt lengre runde på 8km om det er tid og pent vær. Men så ble det noe snakk om styrketrening. En runde med leting i garasje og boder hjemme og hos bekjente gav uttelling på utstyrsfronten. Noen hantler og skiver, 150cm stang, pullup-bar skrudd opp i taket, hexbar og dips-stativ. Ikke så galt. Så lagde jeg meg ett program av baseøvelser for å dekke hele kroppen. Pull up, markløft, knebøy, push up, sit ups, hantel press og sidehev med hantler. Men det ble for mye. Jeg har ikke energi til alt for mye etter først å ha løpt 5km og det blir såpass slitsomt at det er vanskelig å gjøre dette til en rutine. Og dess mer sliten jeg blir jo lenger tid tar det å gjennomføre og tid er det ikke alltid. Jeg har turnus-jobb, ett katastrofe hus som det alltid er noe å gjøre på og kone og 3 barn. Hvordan skal man få til å kombinere kondisjonstrening og styrketrening i løpet av en uke med begrenset tid? Har noen ett bra program det er lett å følge? Kan sette av ca 1 time 5-6 ganger i uken.
 8. Det som har skjedd med Arbeiderpartiet er at de gikk fra en tid hvor de hadde full oppslutning fra arbeidere til å bli ett blått parti med fokus på interne maktkamper. Arbeiderklassen har i hovedsak beveget seg til andre partier på venstresiden og de som har kjøpt Høyres løgner om at alt blir bedre om de rike blir rikere og at mest mulig blir privatisert har gått dit.
 9. Du har tydeligvis verdi siden familie ønsker deg velkommen hjem igjen og du får hjelp av helsevesenet. Flytt hjem og ta i mot den hjelpen du kan få mens du fokuserer på å hjelpe deg selv. Sov, spis og få mosjon i frisk luft. Få deg rutiner som du endrer litt på innimellom for å venne deg til forandring. Og ikke fokuser på nederlag. Livet er en serie med nederlag for mange av oss, men man går videre med fokus på høydepunktene. Det er ikke noe alternativ å gi opp.
 10. Det er den frykten som ikke er bra for deg. Du hauser deg selv opp for noe du ikke kan gjøre noe med, annet enn å ta testen for å utelukke. Det å ta en masse sorger og bekymringer på forskudd sender deg bare inn i en ond spiral.
 11. Korona-test er en rask affære når du får time. Folk har hauset den opp til å være fæl, men jeg som er ganske pysete og dertil svett når jeg møtte opp, tok den på strak arm. Tok testen kl 10 en torsdag og fikk svar fredag ettermiddag. Angst skulle vel være ganske kjent mark for psykologer så det er vel gode muligheter for å få hjelp til å leve med den?
 12. Garasjen er litt nedenfor så med hus helt inntil grensa vil det fortsatt være mulig å kjøre en bil i mellom. 4m ca.
 13. Hmm, det var jo også noe å tenke på.
 14. Som jeg har forstått er det regler for hvor nærme tomtegrense man kan bygge, og ulike avstander ettersom hva som skal bygges/settes opp. Jeg trodde dette var absolutte minimumsgrenser og ufravikelig. Men så dukket en nabo opp og sa han ville bygge på huset for å utnytte det han ser på som dødplass fra sin nåværende husvegg og frem til vår tomtegrense. Han mente det var lov om jeg gav tillatelse. Er det lurt og gi tillatelse til det? Nå vil det jo ikke hans hus komme i direkte konflikt med min garasje, men fremtidig eier av tomten min vil kanskje bygge ut eller flytte garasje og da vil det bli snaut med plass i mellom. Er det vanlig å inngå sånne avtaler?
 15. At du har tatt opp hårtapet med legen gir meg følelsen av at det plager deg. Da synes jeg du skal kjøre på. Om det ikke virker så kan du jo si til deg selv at du i hvert fall gjorde det du kunne. Mitt hårtap kom veldig tidlig, men det ligger i genene så jeg var vel kanskje forberedt på det. Her kjører jeg bare over med hårtrimmeren satt på 4mm en gang i mnd og bruker høvel innimellom. Jeg føler det ser bedre ut enn langt hår med en måne som lyser mot en. Hentesveisen har Donald drept så mulighetene er ikke mange. Det er som det er.
×
×
 • Create New...