Gå til innhold

Den nye Forumkaféen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mot, jeg ser helst at markedet regulerer dem, blir de for dyre, kommer det et krakk.

 

Ved et krakk, kan Ola ungdom få råd til å kjøpe. - Ved offentlig regulering vil man være bundet til å bo i leilighet resten av livet.

 

Vi får se hvor kynisk jeg er, kanskje jeg forandrer mening om jeg selv blir eiendoms-hai.

Lenke til kommentar

Bare sånn for å riste litt liv i kafeen: Er folket for eller i mot statlig prisregulering av leiemarkedet? Forklar gjerne hvorfor/hvorfor ikke.

Synes staten heller burde bygge flere boliger i sentrum, spesielt i Bergen, for å roe ned boligmangelen. Flere ting som studentboligene i Bergen osv. Blir litt dumt når fulltidsstudenter skal betale mer enn dobbelt så mye som de som lever i studentboligene, men for mye statlig intervensjon er ikke en god ting og bør være reservert til krisesituasjoner, ikke på en permanent basis
Lenke til kommentar

Bare sånn for å riste litt liv i kafeen: Er folket for eller i mot statlig prisregulering av leiemarkedet? Forklar gjerne hvorfor/hvorfor ikke.

 

Om staten skal være med å regulere leiemarkedet burde de gjøre det som boligeiere. Altså flere studentboliger og boliger for NAV-klienter som trenger det. Resultatet bør bli mindre press på resten av markedet, noe som forhåpentligvis på sikt ikke nødvendigvis fører til veldig mye lavere leiepriser men i det minste at veksten flater ut og at alle de leilighetene som nå leies ut til 3-6 studenter går ut på markedet og kanskje fører til at arealprisen på leie går ned.

 

Men, jeg har ingen utdanning innen økonomi så dette er selvsagt grunnløs synsing fra min side. Og jeg vil jo og tro at flere studentboliger fører til bedre studentøkonomi noe som kan være med å legge press på bolig og leiepriser ettersom flere har mulighet til å spare seg opp mer egenkapital mens de studerer. Alternativt fører det bare til økt kjøpekraft hos studenter, noe jeg går ut i fra vil være positivt for handelsstanden på studentsteder hvor det tidligere var for få studentboliger.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...