Jump to content

Licht

Forumveiledere
 • Content Count

  7870
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Licht last won the day on October 29 2014

Licht had the most liked content!

Community Reputation

2030 :)

About Licht

 • Rank
  Forumveileder

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

26214 profile views
 1. Kojima gjør jo disse trailerne mer kryptiske enn de må være. Det som jeg tror er greien: - Regnet er entropisk og gjør ting eldre - Derfor finnes det ingen infrastruktur, og ting må transporteres til fots mellom... Utposter eller hva de nå er. Det er jobben til Norman Reedus (de kaller han en porter, eller portør på norsk) - Babyen er en klone av ham selv, som regnet kjapt kan gjøre til en voksen versjon dersom han kommer i trøbbel - Kroppen han bærer på ryggen i noen av scenene kan like gjerne være ham selv. Panteordning for å få en ny klone? Tittelen viser vel til disse svarte spøkelsesgutta som blir synlige om man har den lille radar-klikkedingsen. Basert på den forrige traileren og fyren som prøver å knivstikke seg selv, så er det verre å bli drept av dem enn av noe annet (kanskje man blir en selv). Litt usikker på hva som var greien med larven.
 2. Får litt inntrykk av at de som har de sterkeste meningene her ikke fikk med seg at Ellie var extremely gay allerede i The Last of Us (1). Gjør dere selv en tjeneste og spill gjennom Left Behind. At hovedpersonen ikke er Pondus-heterofil i 2018 burde heller ikke være et dramatisk politisk statement, men denne tråden får meg til å tenke at vi kanskje har et stykke å gå før en helt alminnelig fremstilling av virkeligheten (ikke alle er heterofile) faktisk oppfattes som nøytralt.
 3. Helt enig med karakteren, et spill som får meg til å glemme å sjekke klokken før halve natten har gått - tre dager på rad - ligger godt an til å bli en klassiker. Er rundt halvferdig, tror jeg, og ser allerede frem til å spille på nytt med en annen karakter. Startet på nytt etter en liten økt som en custom karakter, fordi jeg innså at det på sett og vis er mest økonomisk å spille en origin-karakter selv for å få med mest mulig av historiene. Gir også noen morsomme føringer for hvordan du kan spille, hvis du prøver å etterleve karakteren sin personlighet. Så når jeg nå spiller Sebille, så er alle sånn to sleivkommentarer unna å bli myrdet. Bonus-screenshot fra min Blackpits-opplevelse:
 4. "18th century" er 1700-tallet, ikke 1800-tallet. Interessant med Indiahavet i stedet for Karibien som setting, bare håper strukturen ikke blir The Division med seilbåter.
 5. Reflekterer dette amerikanske tilstander? Opplever ikke akkurat at det er noen Switch-mangel her. Komplett har 100+ på lager as we speak, liksom.
 6. Likestilling er et ganske enkelt konsept - det er ideen om at menn og kvinner skal behandles likt. Feminismen er derimot en hel politisk bevegelse som står for litt av hvert. (nøyaktig hva som legges i begrepet er vel individuelt og varierer mellom forskjellige grupper) Blant annet påstår de som regel å være for likestilling, men i praksis virker det heller som om de vil prøve å tvinge frem statistisk likestilling ved å innføre kjønnskvoter eller senke krav som stilles for kvinner, noe som egentlig ikke er likestilling i det hele tatt men heller diskriminering av menn. Før i tiden, når kvinner ikke hadde stemmerett var feminismen en relevant bevegelse, men nå til dags forbindes begrepet stortsett bare med SJW-aktige selvkonstruerte eller fiktive "problemer" (a la "wage gap"), mannehatende lesber og skrudde antifa-typer. Ah, så full likestilling var faktisk oppnådd i 1913, alt etter det har vært SJW-problemer som feminister har funnet opp for å undertrykke menn. Gotcha. Måten samfunn fungerer på, er at vi sammen stort sett er enige om visse politiske og sosialt akseptable meninger. Meninger som ikke er akseptable, sanksjoneres til de blir akseptable. I dag er det for eksempel litt uglesett å mene at mennesker kan være noens eiendom, at fascisme er en god ide, eller at homofile bør tvangssteriliseres, men det var legitime meninger for henholdsvis 150, 70 og 50 år siden. Hvis du vil eksistere eller si noe i et samfunn, så navigerer du sosiale og politiske normer. Stort sett er de innarbeidet nok til at du ikke tenker på dem som det, men akkurat i brytningspunktet mellom nye og gamle normer kan ting som Soret sitt Milkshake Duck-øyeblikk oppstå. Det er stort sett de som aner at holdningene deres er på vei inn i den kategorien av holdninger vi samlet sett ikke godtar, som advarer sterkest om alle de negative konsekvensene som vil følge når disse meningene inntar sin rettmessige plass på historiens skraphaug. Rent historisk har de overhodet ikke statistikken på sin side, så det er ingen grunn til å ta dem spesielt alvorlig.
 7. Det er 2071. Kvinner tjener like mye som menn. Politiet dreper ikke et påfallende antall svarte mennesker. Fornuftig statlig regulering har begrenset makten til internasjonale selskaper. This is ... The Last Night.
 8. Nei, beklager. Man kan fint være for likestilling uten å være for feminisme, enhver påstand om annet er ikke forankret i virkeligheten Helt feil. Det går fint an å mene at kvinner og menn bør være likestilt uten å være feminist. Feminismen som bevegelse har ikke noe monopol på ideen om likestilling, selv om de kanskje skulle ønske det og ofte prøver å fremstille det slik. Kan dere forklare hva som skiller likestilling og feminisme uten å poste en youtube-video? Som det kommer fram av artikkelen synes jeg selvsagt at dette er helt legitimt, men kan jeg spørre om du synes det er formildende at skaperen har gått tilbake på sine tidligere påstander? Og om det ikke er formildende i dette tilfellet av ulike årsaker, kan det i prinsippet være det for din del? Om det faktisk var noen grunn til å anta at ikke hele spillet var informert av ideologien hans (han har også sagt at hans versjon av cyberpunk-dystopien som vi finner i The Last Night er en hvor blant annet "feminisme har vunnet" - og klarer dermed også å bomme på selve konseptet cyberpunk), så kanskje. Unnskyldningen han kom med på E3-scenen var ... Hva skal vi si? Ikke spesielt overbevisende? Jeg kan nok om kommunikasjon til å kjenne igjen en PR-regissert nonpology, la oss si det. Hvis folk faktisk møter kritikk av de skadelige holdningene sine med refleksjon og endring i stedet for å gjøre det de vanligvis gjør - først doubling down, og så en jevn backslide inn i Pepe-memes - så er det ingenting i veien for å kjøpe produktene deres senere.
 9. Hvis man er "motstander av feminisme" så uttrykker man jo i klartekst at en synes kvinner ikke skal ha de samme rettighetene som menn. Det er et skadelig og bakstreversk synspunkt som går på tvers av konsensusen som eksisterer i de fleste siviliserte samfunn - å bare kalle det "kontroversielt" er i seg selv en forskjønning av holdningene som ligger bak. Det finnes mange nok og gode nok spill til at jeg helt fint klarer meg uten å yte økonomisk støtte til de fire-fem utviklerne som har omfavnet Gamergate-ytterfløyen av spillfolk og ideologiuniverset deres.
 10. Akkurat da jeg sa at AI-en hadde blitt smartere så suicider Tyskland, i deres forsvar med historical focuses off
 11. Har spilt noen runder. Det er litt forfriskende at det ikke nødvendigvis alltid går bra selv om du spiller de mye minorene som har fått focus trees i DoD. Følte enkelte Commonwealth-land i TFV kunne ende opp som tungen på vektskålen for hele krigen, på en måte som føltes litt gamey - særlig India. Her er det først og fremst et spørsmål om du overlever lenge nok til å få kommet ordentlig i gang. Yugoslavia har f.eks. mye potensiale, men det låses opp sakte, så det er veldig sannsynlig at enten Italia eller Tyskland banker på døren før du har fått hjulene ordentlig i gang. Har også hatt en runde som Ungarn, og (selvsagt) gjenopprettet Østerrike-Ungarn med Otto von Habsburg i sjefsstolen. Der følte jeg mange av eventene var litt bugget - jeg tror f.eks. jeg fikk event-utfallet hvor Østerrike ikke stemmer for å gjenforenes med Ungarn, sånn at du får war goals i stedet, men gjenforeningen skjedde likevel. Her endte jeg opp med å være med i Allies, siden Tyskland satt på masse cores som du vil ha tilbake - pluss at du blir det eneste landet hvor "non-aligned" er det samme som monarkister, så da liker UK deg bedre. Har enda ikke prøvd å spille en major med 1.4, men tror kanskje det også er mer spennende nå, siden AI-en virker enda litt skarpere. Fremdeles litt for glad i små naval invasions, men sånn generelt. Skal prøve kommunist-Romania i dag!
 12. Jeg gjetter på at det er ment som en litt sarkastisk kommentar over hvor langt Microsoft faktisk er villig til å strekke begrepet "eksklusiv" for å kunne si det på starten av trailerne.
 13. Liten PSA, Battlefront (uhm ... 1? Det første i reboot-serien, iallefall) er på salg hos Origin nå. 87 kroner for Ultimate Edition, som altså inkluderer all DLC. Finally worth it!
 14. Mistenker at litt av problemet til Microsoft er momentet Sony og PS4 har bygget opp mens Microsoft drev og rotet rundt med TV og Kinect. De konkurrer ikke bare mot hardwaren (som de nå kan si er bedre) eller de eksklusive spillene (hvor de fortsatt ligger milevis bak), men også mot et par år med vennelister og PSN-bibliotek som folk gradvis har bygget opp. Merker at de må ha et par-tre titler på Bloodborne-nivå for at jeg skal ha lyst til å melde meg inn i et helt nytt økosystem.
 15. Deres egen FAQ sier dette som svar på spørsmålet "Is Creation Club paid mods?": De to uthevede delene er interessante, altså: Ingen resirkulering, og en de facto innrømmelse av at å faktisk ta betalt for rent brukerskapt innhold ikke var verdt PR-marerittet. Så da kan vi anta at dette har erstattet den idéen i overskuelig framtid. Synes dette høres ut som at det har mer til felles med de gamle Bethesda-lagde pluginene til Morrowind, bortsett fra at du nå skal betale med monopolpenger. .
×
×
 • Create New...