Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er hold i dette, grunnen til at så å si ingen legger merke til det er at i praksis alle konsumerer melk her i Europa og sender ut den samme lukten. For folk fra Asia, der mange har laktoseintoleranse og betydelig lavere melkekonsumpsjon, vil det være mye enklere å plukke opp denne lukten. På samme måte som folk fra vesten vil kunne lett lukte hvitløk og krydder fra folk i Midt-Østen.

 

Det blir litt som når man røyker. Røyker du en del selv så merker du ikke at andre lukter noe særlig røyk. For folk som ikke røyker vil lukten være særdeles merkbar.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Hva skjer om man tar en ultrasonic fogger i en sterk syre, og en i en sterk base, og lar disse tåkene møte hverandre? Vil det eksplodere på noen måte?

nei, base og syre utligner hverandre

 

Spørsmålet er jo om syren og basen faktisk fordamper, eller om det bare er vann som fordamper når en bruker en sånn ultrasonisk tåkemaskin (har ikke satt meg inn i virkemåten). Hvis man klarer å lage syre- og basedamp, så vil det bli en viss varmeutvikling når disse møtes, men resultatet blir som nevnt over at de nøytraliserer hverandre, så man ender uansett opp med vanndamp til syvende og sist.

Lenke til kommentar

 

Kongen skal jo omtales i tredjeperson selv om man snakker direkte med han. Gjelder dette kronprinsen og?

 

Nja. Kongen skal omtales respektfullt - men ikke nødvendigvis i tredjeperson (ved tiltale heter det "Deres Majestet", ikke "Hans Majestet").

 

 

Tja. Vet ikke helt, mens da Senkveld var med kongen trodde jeg de sa "Hans Majestet". I alle fall sa de konsekvent "Hva syns Kongen om det?" og ikke "Hva syns du om det?" osv.

Lenke til kommentar

Det som er skadelig for batteriet, er om batteriet er varmt.

 

Hvis andre deler av maskinen blir varme kan det føre til slitasje på vifta, som må gå kontinuerlig for å kjøle det ned.

Da slites den ut raskere.

For å unngå at vifta må gå hele tiden, er det lurt å rengjøre maskinen. Støv hindrer luftsirkulasjonen, så vifta blir mindre effektiv.

 

Det er også lurt å holde orden på harddisken.

Hvis du har en masse tulleprogrammer som fulgte med maskinen, som "gratis" 30 dagers antivirus trialversjon, toolbar i nettleseren og diverse annet søppel, gjør det at prosessoren må jobbe hardere, lager mer varme, og trenger mer kjøling.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Tja. Vet ikke helt, mens da Senkveld var med kongen trodde jeg de sa "Hans Majestet". I alle fall sa de konsekvent "Hva syns Kongen om det?" og ikke "Hva syns du om det?" osv.

 

 

Det mistenker jeg at har å gjøre med at TV må henvende seg til en person, men må samtidig formidle både til seerne og til eventuelle andre gjester hvem man henvender seg til. Eksempelvis "Hva synes du om det, Lillebjørn?" - den konstruksjonen hadde ikke fungert med Kongen, den hadde blitt uhøflig. En "Hva synes De om det, Harald?" hadde også blitt uhøflig, for man er ikke på fornavn med Kongen. "Hva synes Deres Majestet om det" blir sosialt lite skjønnsomt fordi å innrømme at man selv er av lavere rang tror jeg ikke det finnes noen journalist eller TV-personlighet som er i stand til. Da står man igjen med "Hva synes Kongen om det", ikke fordi Kongen skal omtales i tredjeperson men fordi mediet fordrer en viss identifikasjon av hvem man snakker til.

Lenke til kommentar

Hva om kongen stikker ned på butikken, da?

 

-Trenger Kongen pose?

Vil Kongen ha kvittering?

Pose?

Kvitering?

 

Duger vel det, ellers tviler jeg på at Kongen handler spesiellt mye på butikken. Hovedsakelig blir nok Kongen og resten av den familien tiltalt som alle andre, men korrekt tiltale er ved tittel og navn.

 

Deres Majestet er så vidt jeg kan se det man skal tiltale Kongen og Dronningen med.

Kronprinsen og andre medlemmer av kongefamilien tiltales med Deres Kongelige Høyhet

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Tiltaleform

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Blir ikke kongen lei etterhvert?

Lei av?

Er antagelig forholdsvis skjeldent at noen tiltaler han korrekt.

 

Som nevnt, handler kongen er nok spørsmålet "pose", eller "vil du ha pose". Ikke "Kan jeg behage deres majestet med en bærepose?"...

 

Hovedsakelig blir han nok behandlet og tiltalt som hvem som helst andre.

Lenke til kommentar

Det må du nok spørre kongen om. Jeg regner nok med at familien og kanskje nære venner ikke er så formelle i private settinger, men ute i offentligheten er det de samme reglene for alle.

 

aklla: Der tar du nok feil. Er kongen ute i offentligheten er det nok ikke mange som sier du til han.

Endret av Flin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...