Gå til innhold

PS3 Blu Ray vs Xbox 360 HD-DVD vs DVD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg bestilte The Prestige(blu ray) fra Amazon.com. Den bestilte jeg Mandag 19 Februar og er hos meg 15 Mars tror jeg. Det er ufattelig treg levering hos dem. Skal starte å bestille fra andre butikker så hvis noen har noe å anbefale så tar jeg gjerne imot det:)

 

Må være US Blu Ray :)

Lenke til kommentar

hmm... da er spørsmålet om lang ventetid er verdt en billigere penge. De webshoppene kewell79 nevnte er ca 50-100 spenn dyrere i forhold til tilbudsfilmene på Amazon. Men hvordan unngår man å komme over 200kr grensa på hver shipment? Bestille en og en vare? Eller er det en annen måte... (føkkings blodsugerstat vi lever i).

Lenke til kommentar
så derfor blir det slutt på DVD-boksene :(

8099019[/snapback]

 

Jeg vet ikke om jeg hadde satt pris på å fått star trek sesongene på en ussel dobbel plate boks eller noe slikt fjas. Men heldigvis har vi maaange år til å kose oss med dvd bokser (slik gud skapte dem :!: ) før et nytt format kommer å ødelegger morroa.

Lenke til kommentar
DVD > HD-DVD & Blue Ray

 

 

Nuff said :p

 

..fordi?

8099033[/snapback]

 

 

Man satt sikkert å tenkte

 

VHS > DVD når dvd kom på markedet. Men vi ser hvordan det gikk, og Blu-Ray og HD dvd har kommet mye lengre i løpet av i underkant ett år som DVD klarte på 2 år.

Lenke til kommentar
DVD > HD-DVD & Blue Ray

 

 

Nuff said :p

..fordi?

8099033[/snapback]

Billigere, og allerede bra nok kvalitet?

 

 

Man satt sikkert å tenkte

 

VHS > DVD når dvd kom på markedet.

8099724[/snapback]

Nei, for DVD var et stort sprang i både brukervennlighet og kvalitet. Men det er først og fremst brukervennlighet som tiltrekker massene (og pris), og der har ikke BR/HD DVD noe å tilby, samt at de er mye dyrere.

Lenke til kommentar

DVD mer brukervennlig enn VHS? Vissvassargument spør du meg..

 

VHS: Putte kassetten i. Trykk Play.. Kassetten spoler seg tilbake når den kommer til slutten av tapen. I verste fall må man stille litt på trackingen pg.a. flimring.

 

DVD: Akkurat samme som over bare med ei plate. Foooorsiktig. Havner sølvplata i barnehender er det game over og ingen film.

Man trykker på Play og så må man gjennom en masse med advarsler og reklamer som man ikke får spolt forbi. Man kommer så inn på ei side med en masse med unødvendige valg -rote og herje rundt for å finne Norsk tekst og engelsk lydspor (default er samisk ;) ). Omsider får man greiene i gang med aaalt for lav lyd.. Oisann, DVD spilleren har jo surround som default. Slå over til stereo.

 

Velvel, man slapp i det minste å spole tilbake på DVD da. :rofl:

Lenke til kommentar
Billigere, og allerede bra nok kvalitet?

 

Tja, SÅ mye billigere er det ikke da. Skal innrømme at prisene i Norge er ganske jævelige, men man får HD filmer til 150kr fra utlandet, og det er ikke så galt syntes jeg. Og når det gjelder kvalitet.. Tja, har man sett film i HD og så går tilbake til DVD.. Blir som å spise Grandiosa etter man har spist hjemmelaget pizza.

Lenke til kommentar
Man kommer så inn på ei side med en masse med unødvendige valg -rote og herje rundt for å finne Norsk tekst og engelsk lydspor (default er samisk ;) ). Omsider får man greiene i gang med aaalt for lav lyd.. Oisann, DVD spilleren har jo surround som default. Slå over til stereo.

 

Velvel, man slapp i det minste å spole tilbake på DVD da.  :rofl:

8099942[/snapback]

 

Ja det er noe sikkelig skit å kunne velge mellom dts, dd og stereo. For ikke å snakke om hvilket helvete det er å slippe teksting på filmer. Forresten, har du default lyd samisk, så har du nok stillt inn noe feil på spilleren din, evt fått huka tak i en tidlig versjon av Kill Buljo. Vi andre er ikke plaget med akkurat det.

 

edit: vi som kan å bruke dvd spillere, har ofte surround anlegg. Stereo er for jenter ;)

Endret av freke
Lenke til kommentar
DVD var ikke dyrere enn VHS når de kom på markedet :p

Jo, men det jevnet seg ut, og det var et reelt behov for noe nytt. Det er ikke tilfelle nå.

 

Og hvorfor har HD film vokst like raskt på 10-11 måneder som DVD klarte på 2 år?

8099841[/snapback]

Fordi det er entusiaster der ute med mye penger. Vanlige folk er noe helt annet.

 

 

DVD mer brukervennlig enn VHS? Vissvassargument spør du meg..

Selvsagt er DVD mer brukervennlig. Det er enklere å lagre (tar mindre plass), man kan bla gjennom scener, man slipper å spole tilbake, kvaliteten forringes ikke med tiden, osv.

Lenke til kommentar
kvaliteten forringes ikke med tiden, osv.

8100974[/snapback]

 

tja, jeg tror de eldste kassettene mine, 30 år gamle?, virker vel så bra som de første cd platene mine, 17 gamle ca. Er ikke forventet levealder på en cd 10 år?, sikkert det samme med dvd/HD-dvd/ bluray.

Endret av tezz
Lenke til kommentar

Bokser og store bokser og mange DVD plater. Ja det er fint det.

 

Jeg var i mot CD da det kom. Ikke fordi CD'er i starten låt totalt blikkboks og kunstig i forhold til LP (takk og lov har det gått framover med både mastering og avspillere). Nei - jeg var imot fordi CD platene var så små - og ikke minst fordi coverne var latterlige små. Jeg mener - Springsteen og R.E.M. LP'ene mine med store fine covere og mye artig tekst og bilder på - plutselig skulle forandres til bitte små hefter. Særlig kult. Kommer aldri til å ta av.. men.. det gjorde jo det.

 

Ser ut til at noen mener at DVD er bra nok... Jeg PRØVER som regel å backe opp mine utsagn, i hvert fall begrunne de på noe vis. Men DETTE - kjære gud i himmelen.... Dere er UNGE - men har samme holdning som bestemora mi som institerte på svart/hvitt TV til sin dødsdag. Det var bra nok, mente hun. Gjøker! Koko og Skål!

 

Nei til framskritt, bort med vekk og nei til ja.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...