Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Ja litt svakere, men dårlig er det ikke over 6.

Iallefall, jeg skjønner ikke hvorfor noen syns den er særlig dårligere. Syns den var nesten på samme nivå.

Litt svakare..? 8,5 betyr at kun 2 % av alle filmar på imdb er minst like gode. 8,0 betyr at kun 6 % av alle filmar på imdb er minst like gode.

 

Og hald deg fast: 6,4 er medianen, noko som betyr at halvparten av alle filmar på imdb er betre.

 

Det er med andre ord veldig stor skilnad på 8,5, 8 og 6,4. Minst 8 er ein særs høg karakter medan 6,4 er sjølve definisjonen på middelmådig.

 

http://blog.moertel.com/posts/2006-01-17-mining-gold-from-the-internet-movie-database-part-1.html

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

6,4 betyr ikke middelmådig. Det ligger mellom helt grei og god. Husk at folk flest ikke ser en masse filmer de vet de ikke vil like, så derfor er det ikke så mange filmer som får 1-3, hvis vi ser bort ifra alle som stemmer 1 kun for å trolle.

Av alle filmar som er vurdert mange nok gonger til at dei hev ein offisiell karakter på imdb, så er karakteren i midten 6,4. Noko nærmare ein definisjon på ein middelmådig film et det vanskeleg å finna.

 

Folk ser ikkje filmar dei veit dei ikkje vil lika..? Kva rolle speler det?

 

6,4 er ikkje noko betre enn "heilt grei". Kva er då "heilt grei", etter di oppfatning? 5,5? Nei, det er rett og slett dårleg.

Endret av Knut Lavngard
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvor god en film er er nok ikke noe som kan avgjøres med avstemming. Tar man bare et snitt av hva alle synes så ender man bare opp med en liste over hvilke filmer som har bredest appell, og visuelt spektakulære blockbustere ligger rundt samme score som tidløse klassikere på IMDB. For min del så er jeg ikke mer av en filmsnobb enn at IMDB fungerer som en grei pekepinn; det er ytterst sjelden jeg har blitt skuffet av en film som har ligget på 7-8 i score eller mer.

 

I helgen så jeg Child 44 (2015, 6,5 i score) med Tom Hardy fra Mad Max og Taboo, som handler om utfordringene med å etterforske en seriemorder i Sovjet-Russland, hvor mord visstnok ble sett på som et fenomen som kun fantes i kapitalistiske samfunn.

Endret av Spartapus
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg kan elske filmer med lav score, og hate filmer med høy score. Og selvsagt motsatt.

 

Hos meg er det magefølelsen som bestemmer hva jeg skal se, og jeg vil påstå at jeg kjenner min egen smak såpass godt at jeg sjeldent bommer. Det er ingen nettsider, og ingen anmeldere, som treffer bedre enn min egen magefølelse. Jeg kjenner meg selv best.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg satt oppe og så hele showet, og når La La Land ble ropt opp som vinner av Best Picture så ble jeg sittende og se litt av takketalene, før jeg trøtt og sliten slo av tv'en og gikk til sengs. Sjekka vg.no på mobilen før jeg la meg til å sove, bare for å se hva de skrev om showet, og får der servert at det har endt i skandale. Ganske merkelig øyeblikk. :p

Lenke til kommentar

Så hele sendingen. Ganske artig øyeblikk, selv om jeg synes litt synd på folkene bak La La Land som allerede hadde kommet godt i gang med takketalene sine før de ble avbrutt. Når det er sagt så er jeg veldig glad for at den ikke vant, hadde vært en nesten like stor katastrofe som da Shakespeare in Love slo Saving Private Ryan, eller Rocky slo Taxi Driver. Moonlight (eller min favoritt - Manchester by the Sea) er to veldig mye bedre filmer.

Endret av blured
Lenke til kommentar

Så på nesten hele seremonien og jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg gadd. Det er bare en eneste stor Hollywood-sirkelrunk og i år var det ekstra ille med all politisk korrektheten og det konstante maset om Trump. La La Land er tiårets mest oppblåste film og jeg er glad for at den "bare" vant seks priser, og at gørkjedelige Moonlight vant beste film kom ikke akkurat som et sjokk.

Lenke til kommentar

Passengers, en film som kunne ha vært mye mer/bedre

Starter i greit tempo, kjedlig midt, og enden er forsåvidt grei, men kunne ha vært mye bedre

 

 

Etter 90 år så hadde jeg forventet at det hadde krydd med unger og voksne når resten av crewet hadde våknet

Ble veldig skuffet av slutten

 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Antonio Casale RIP (Bill Carson i GBU)

 

produser Fred Weintraub RIP (kanskje vi nå får se Big Boss uncut da Bruce Lee sendte han et eksemplar av filmen)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...