Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 099 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      120
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvordan synes du den fungerer om du ikke skal trakte mer enn 5 dl kaffe?

 

Jeg har en Kalita, og kjøpte Wilfa'en for å ha noe når jeg skulle trakte mer enn en halv liter, men jeg synes den gir et vel så bra resultat som Kalita når jeg lager en kopp eller to også.

 

Den lager også bedre kaffe enn når jeg bruker V60, men V60 på Supreme Roastworks er fortsatt bedre, irriterende nok. Men det er tross alt jobben deres..

 

Jeg betalte forresten 2300 på Black Friday, så følg med for tilbud.

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar

WSP står vel for Wilfa Svart Presisjon, så ja. Men den på prisjakt til 1.699,- er en annen modell som er linket feil om du klikker deg videre.

 

Ja det har jeg sett, men er den som coop selger jeg er interessert i til 1490.

 

https://coop.no/sortiment/obs-sortiment/kjokkenutstyr-og-borddekking/kaffetraktere-og-maskiner/wilfa-wsp-1b

 

Eneste som har/hadde den på lager var obs Tromsø. Min lokale obs butikk skulle se om det var mulig å få den overført fra butikken i Tromsø, får vite på mandag om det lar seg gjøre.

 

Så til dem som bor i Trømsø er det mulig å gjøre et bra kjøp her.

Lenke til kommentar

Takk for tips, da stikker jeg bort å plukker opp ditt eksemplar :p

 

 

 

Men seriøst og litt på siden av dette: Hvorfor har koster skikkelige kaffekverner 1500+ kr nå? For 10 år siden da jeg kjøpte min lå flere av de rimeligste modellene på rundt 500 kr. Har inflasjonen vært 200% på 10 år eller er det andre ting som skjer?

Lenke til kommentar

Bor en i nærheten er det bare å løpe, hadde jeg gjort :)

 

Tror dessverre det er feil lagerstatus enn at de faktisk er eneste butikk i Norge som har den på lager.

 

Hva er en skikkelig kaffekvern? Wilfa koster vel fortsatt rundt 500, men er nå kommet i en oppdatert versjon til høyere pris i Wilfa CGWS-130B

 

Rancilio Rocky og Mazzer har vel alltid kostet en del?

Lenke til kommentar

Wilfa kverner og ikke kutter, og dette er jo en av de rimeligere modellene. Det samme gjør Bodum. Begge disse har jo fått en del skryt i flere tester. Wilfa har jeg hatt selv, synes den gjør en ok jobb med å kverne bønnene, men er ikke like imponert over kvaliteten på selve maskinen.

 

Ellers har vel alle på listen her skive og ikke kniver. Hvilke som er bra og ikke får noen andre uttale seg om.

Lenke til kommentar

Knivgreiene egnar seg til å hakke nøtter, ikkje kverne kaffi. Om du går forbi dei rimelegaste, så er kvernkvaliteten det viktigaste, dvs. kor uniformt bønnene blir kverna. Billigare kverner har større variasjon, større mengder finpartiklar og større "steiner" (boulders på engelsk). Når du går opp i pris så blir dette betre, men det spørs kva ein skal bruka kverna til. 

 

Wilfa WSCG2 kostar framleis rundt 600. Om versjonen i svart (CGWS-130B) er betre veit eg ikkje. I følgje denne artikkelen er den største forskjellen motoren, men eg tvilar på at det gjer så stort utslag på kvernkvaliteten. Om CGWS-130B til 1200 er aktuelt så ville eg heller gått opp til 1600 og ein Baratza Encore. Har ikkje erfaring med dei sjølv, men veldig mykje anbefalt på diverse fora, samt at Baratza får mykje skryt for kundeservice.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Jeg har en Kalita, og kjøpte Wilfa'en for å ha noe når jeg skulle trakte mer enn en halv liter, men jeg synes den gir et vel så bra resultat som Kalita når jeg lager en kopp eller to også.

 

Den lager også bedre kaffe enn når jeg bruker V60, men V60 på Supreme Roastworks er fortsatt bedre, irriterende nok. Men det er tross alt jobben deres..

 

Jeg betalte forresten 2300 på Black Friday, så følg med for tilbud.

Prøvd deg frem med kverningsgrad? Temperatur du trakter med, evt justere tid også. Men eg trur det mest avgjørende er vel kas kverner de bruker. Om du "låner" dere kverner, går rett hjem og lager V60, så får du mer eller mindre same resultat som de.

Lenke til kommentar

En annen ting jeg kom på nå som jeg synes var et irritasjonsmoment sist jeg hadde trakter var at det ble stor forskjell på smak på 2 kopper og full kanne når en traktet. Så jeg må ha en trakter som lager god kaffe selv om det kun skal lages 2-3 kopper og ikke full kanne.

Har ikke krudd opp så mange traktere, men det er som regel veldig enkle konstruksjoner med ett varmeelement som "driver" vannet igjennom. Og veldig enkel elektronikk. Det aller første vannet som kommer er ofte ikke like varmt. Jeg går derfor ut fra at en trakter dimensjonert for større mengder har tykkere rør som gjør at den første litt kaldere dusjen som kommer først blir relativt større, og dermed påvirker resultatet negativt ved brygging av mindre volum. 

 

 

 

Takk for tips, da stikker jeg bort å plukker opp ditt eksemplar :p

 

 

 

Men seriøst og litt på siden av dette: Hvorfor har koster skikkelige kaffekverner 1500+ kr nå? For 10 år siden da jeg kjøpte min lå flere av de rimeligste modellene på rundt 500 kr. Har inflasjonen vært 200% på 10 år eller er det andre ting som skjer?

 

Synes det er bedre prioritering å legge 2000 i en kvern enn i en kaffetrakter, se hva jeg skrev over. Det settes helt andre krav til utstyr og råvarer i dag enn for ti+ år siden.

Lenke til kommentar

Har ikke krudd opp så mange traktere, men det er som regel veldig enkle konstruksjoner med ett varmeelement som "driver" vannet igjennom. Og veldig enkel elektronikk. Det aller første vannet som kommer er ofte ikke like varmt. Jeg går derfor ut fra at en trakter dimensjonert for større mengder har tykkere rør som gjør at den første litt kaldere dusjen som kommer først blir relativt større, og dermed påvirker resultatet negativt ved brygging av mindre volum. 

 

 

 

 

Synes det er bedre prioritering å legge 2000 i en kvern enn i en kaffetrakter, se hva jeg skrev over. Det settes helt andre krav til utstyr og råvarer i dag enn for ti+ år siden.

 

Forstått det slik at grunnen til at det ikke blir god kaffe når en trakter mindre volum er fordi vannet ikke får lang nok kontakt med kaffen, og dermed får en en uttynnet og svak kaffe om en lager mindre volum i en trakter. Vannet retter rett og slett for raskt igjennom. 

 

OneCup som lager en kopp har langt mindre hull for å slippe igjennom kaffen fra filterholder og ut, dermed får vannet mye lengre kontakttid med kaffen og gir bedre kaffe i mindre mengder. Noen traktere har vel mulighet til å justere dette på filterholderen også?

 

Angående kvern så har jeg flere, og vil ikke bruke mer penger på det nå. Skal jeg ha ny kvern blir det en Mazzer en gang i fremtiden. Frem til da får Bodum og Rancilio Rocky gjøre nytten :)

 

Jeg tenker å levere inn igjen Moccamaster OneCup. Det tar nesten 5 minutter å lage en kopp, så er ikke noe å spare mot å benytte Aeropress som jeg nå eksperimenterer med.

 

Så nå venter jeg på tilbud på en Wilfa Svart Presisjon til de dagene det trengs større mengder kaffe, så blir Aeropress ellers.

 

Angående espresso, noen som har erfaring med denne rimelige maskinen her? Virker å få gode skussmål i diverse tester.

 

https://www.prisjakt.no/product.php?p=4230438 

Lenke til kommentar

Fått masse god hjelp her med valg av utstyr, men skulle gjerne hatt anbefaling til kaffebønner også :)

 

Noen som har prøvd disse abonnement tjenestene som finnes på kaffe? Ser det er ganske mange som tilbyr dette etterhvert.

Smak er subjektivt, men føler det alltid er trygt å anbefale Stavanger Kaffebrenneri, som har blitt mitt faste brenneri pga smak/pris-kombo. Ellers går det i Supreme Roastworks, Tim Wendelboe, Solberg og Hansen - og av og til kaffebrenneriet. Det er gøy å prøve seg frem.

Lenke til kommentar

Skal prøve litt forskjellige merker på bønner, så får jeg se hva jeg lander på.

 

Et kjapt spørsmål til dere som har brukt Aeropress i lang tid.

 

Hvor mye kaffe bruker dere?

 

Temp på vannet?

 

Inverted eller vanlig?

 

Etterfylle med vann i koppen når en er ferdig?

 

Er jo en hel drøss med fremgangsmåter når jeg søker på nett, vitenskap i seg selv dette her.

 

Angående Gaggia som ble anbefalt over her så går den for rundt 1000 kroner på finn. Dessverre snakker en om 14 år gamle utgaver, og en ny koster 2700.

Endret av ProphetSe7en
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...