Jump to content

aomt

Medlemmer
 • Content Count

  3868
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2346 :)

1 Follower

About aomt

 • Birthday 01/16/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

11996 profile views
 1. Det eg også reagerer på NHOs "alle andre grupper fikk mindre". Så what? Er det den nye målestokk? Ingen skal få meir enn de første som forhandler om lønna - alle andre som følger etter skal kun ha mindre? Vi skal ikkje se på faktorer som lønnsforhandlinger de siste 2-3 år (flyteknikere sto uten jobb og fikk 0 i tillegg de siste åra)? Skal vi kanskje se på tilbud/etterspørsel av arbeidskraft i markedet for det yrket og ikkje kva servitører eller meglere fikk i lønnstillegg? Det er bevist strategi av NFO å forsøke å sette opp resten av samfunnet mot flyteknikere. De er pissredd at resten av samfunnet kommer også til å kreve meir enn eit par ører i lønnstillegg. CEOs (de NHO representerer) har gitt seg lønnstillegg på millioner av kr, plus bonuser, utbetalinger, aksjer, osv. Mens resten av samfunnet skal nøye seg i å gå ned i reellønna. Vi ser samme shitten med SAS. Piloter blir kastet ut av selskapet, nye piloter må jobbe på kontrakt i Irland, mens CEOs o.l. får millioner i bonus, selv om selskapet taper penger som f.en.
 2. Det med "nyte goder" blir jo berre dumt. De fikk nyte godene like mye som resten av samfunnet som ble permittert. Jo, kan hende de fikk litt meir å rote med, men så betaler de også ein del meir i skatt? Kva er poenget ditt? Si meg, kor mange ble sagt opp og hadde ikkje mulighet til å finne noe alternativ arbeid, siden yrket deres er så pass begrensa? Vel, som sagt, elektrikere kan jo også jobbe dag/natt/kveld/morgen/jula/påske, miste alt av bursdager/skuleavslutninger og jobbe enormt med overtid for å "skryte av den høye lønna". Hadde flyteknikere jobbet 8-16 M-F - så hadde de hatt lavere lønn enn elektrikere. Og det er vel hele poenget her? Å vise til "den høye lønna" er feil, da lønna er relativt lav, det er høye (ut i fra statens satser) kompensasjoner for alt de ofrer. Men då kan jo alle tjene så pass mye? Det er jo berre å droppe alt som heter døgnrytme og privatliv, så blir du like rik som flytekniker?
 3. Kom gjerne med tall og kilder. Då er det også greit å få meg seg at det ikkje inkluderer nattarbeid og alle helsefarer det medfører? Ein kan begynne å jobbe med det når ein er 16 år - uten noe utdanning. Flytekniker - 3/4 år på videregående, 3 år praksis, så type-opplæring. Si meg, om vi tar minstelønna ved fulltidsarbeid i kassa i 7-8 år, samtidig som flyteknikere må ta opp lån i lånekassa, kor lang tid vil det ta før de er "break even" med de i kassa? 15-20 år? Eg skal si deg, kompis av meg gjorde det (kassa). Når eg ble ferdig med utdanninga (ikkje flytekniker, dog) - hadde han kjøpt sitt andre leilegheit i Oslo. Han var flink til å spare. Når eg endelig begynte å tjene litt penger på jobben - han solgte sine to leiligheter med meget god fortjeneste. Og opp på det, la oss si noen er opplært på A320. SAS velger å kutte ut alle Airbus/flytte de til Stockholm. Kor mange andre jobbsmuligheiter er det for flyteknikeren? Er ein bosatt i Bodø og basen blir lagt ned - da må ein flytte te Oslo - i beste fall. Veldig mange flyteknikere jobber i andre land i 21 på - 7 av turnus. Det blir nokså lite tid med familien. Ja, for å ikkje nevne ansvar flyteknikeren har og konsekvenser det kan føre med seg. Det er ikkje for å hakke ned på de som jobber i kassa. Eg har stort respekt for alle yrker - så lenge folk gjør jobben sin skikkelig. Poenget var du kan ikkje se kun på årslønna, ein må ta med seg alle faktora og kva ein ofrer på jobben. Det er ingen 8-16 jobb og det er derfor lønna er så pass høy.
 4. Fint om NHO setter opp reknestykke kor mye elektrikere eller noe i kassa på kiwi hadde fått i lønn, om de jobbet natt, helger, jula, påska og veldig mye overtid. Det blir jo heilt feil å vise til "den høye lønna" når halvparten er kompensasjon for å stå i jobb, når resten av samfunnet synger julesanger.
 5. Har noen det/finst det? Er for tia i utlandet (med bilen) som skal på EU kontroll om ikkje så lenge. Tenke å ta service på bilen her, før eg tar EU-kontroll i Noreg.
 6. Må eg det? Virkelig? perpyro sier eg må det, da må eg det? Slutt med kverulering. Det innlegge har null informativ verdig og fører ikkje til noe god diskusjon. Eg har allerede forklart bakgrunnen til Putin. Les den posten ein gong til. Forså Putin, da forstår du kas retning han tenkjer.
 7. Det er vel flere krefter i sving enn kun Putin? Noen andre har gjort bedre jobb enn han. Det er ikkje så enkelt å bli kvitt korrupsjon. Du ser jo korleis folkevalgte i Noreg misbruker ordningen? Navere må i fengsel, mens for folkevalgte holder det å legge seg flat. De stemmer på å øke goder til seg selv, heve lønninger, osv. Erna som fester og andre politikere reiser på hytte mens resten av landet må sitte hjemme. Det kan ikkje samanliknes med Russlands korrupsjon, men desto bedre det viser poenget mitt. Når i land som Noreg (2022) er det vanskelig å bli kvitt slik oppførsel blant politikere, korleis trur du det å bli kvitt korrupsjon/slik oppførsel i Russland? Som i tillegg har 30-40 (eg tipper her) ulike nasjonaliteter, 150 millioner menneskjer og er x100? av Noreg i størrelse? Si meg, korleis er Krim så ulik Kosovo? Eg har stilt det spørsmålet her på forumet flere ganger, men alle lar være å svare eller skifter emnet. Separatisme - det begynte med folk som protesterte mot maktskiftet i Kiev. Fordi så å si samtlige på Donbas stemte på Yanukovitsj. Er det rart de likte dårlig at han ble kastet og USA satte sine folk? Putin var raskt på banen og støttet de, det er sant. Men igjen, er det noe forskjell korleis EU/NATO/Noreg støtter separatister i Syria, Libya, Iraq, Afghan, etc, etc? Det ble nevnt i VG at Russland blokkerte FN resolusjon mot seg selv. Samtidig ble det ikkje nevnt eit ord korleis USA blokkerte resolusjon (3 ganger på 1 uke) om å oppfordre til våpenhvile mellom Israel og Palestina. Poenget er, det er mye propaganda som går i norske media. Kun deler av nyheter blir belyst. Og belysningen er veldig vinklet. Eg sier ikkje ein bør se på RT (den er vel blokkert nå uansett), men det hjelper å ha flere kilder og synspunkter.
 8. Slik eg ser det (og basert på uttalelse til norske militære eksperter), så kjem Russland til å ta Ukraina uansett. Det eneste variable her er "når" og "kor mange dør". Vi kan ikkje påvirket utfallet av denne krigen, men vi kan påvirke kor mange som dør. Derfor eg mener EU burde gjort alt i deres makt for å minske dødsfall. Selvfølgelig det er ingen garanti at Putin stopper med Ukraina. Men er det noe garanti at han går ikkje inn i Finnland etter å ha tatt Ukraina nå, selv med EU støtte til Ukraina? Eg får følelse at det er noe barnehage unger som prøver å tøffe seg og ikkje ledere av EU som prøver å finne løysning på konflikten. Å kutte alle bånd, inkludert finans, sport, osv, osv. Avlyse alt av diplomatiske møter. Er det noen som trur det HJELPER situasjonen?! At det hjelper Ukraina på noe måte? Å ha null dialog skal stoppe Putin fra å gå inn i Finland? Det eneste riktige å gjøre er å trappe ned konflikten, ta alle mulige steg for å de-eskalere den og diplomati.
 9. Du kan gjerne tru på julenissen, men det forandrer lite. Du kan gjerne tru at Ukraina har noe sjans, men faktum er at Russland er overlegen. Og du kan også gjerne lese uttalelser te folk som underviser i krigsskolen, korleis de vurderer situasjonen. Kva med seriøst diskusjon og argumenter framfor å være eit klovn? Yupp, Så å si samtlige av mine venner har delt det på insta. Når eg spurte (eit par) av de om de har tenkt å angripe tanks "fuck no". Å dele på instagram er noe annet enn tilnærmet begå selvmord. Du skjønner vel ved "å håpe" så gambler du med millioner av liv? Er ikkje det bedre å ta eit steg tilbake og garantert spare millioner av liv? Som sagt, Putin er ingen idiot. Han er nok smartere enn de fleste her på forumet. Han kjem ikkje til å angripe NATO først. Det blir atomkrig om han blir presset for mye/NATO blander seg inn/angriper Russland.
 10. Får Ukraina mye slik våpen, kjem Russland til å masse-bombe istedenfor (droner, artilleri), noe som fører til flere tap. Beklager for å si det, men ein må være komplett idiot for å heie på å eskalere krigen. Eg trur det er heller for å avskrekke vesten fra å blande seg inn.
 11. Det er kompleks spørsmål. Det er nok flere grunner til det. Slik eg ser det, Putin er ikkje glad for å miste Ukraina i 2014 gjennom maidan, der USA var veldig delaktig (b.a. Nuland var jo på selve maidan). Putin har også oppfatning at "forsvarsalliansen NATO" har vert veldig offensiv med utvidelse mot Øst, noe som truer Russland. Selvfølgelig han minner hele tiden at Sovjet/Russland ble lovet at NATO skulle ikkje utvide mot øst, men det har de gjort flere ganger. Putin har også sett seg lei at USA skal dominere alt og alle. Det er lite Russland kunne gjort/sagt for 10-20-30 år siden, da de var veldig svekket. Putin har målrettet bygd opp militæret og ønskjer å forsvare sine (Russlands) interesser. Mer og mer snakk at Ukraina skal bli ein del av NATO var vel den siste droppen. Han var lite gira på å ha NATO styrker og raketter 5m unna Moskva. Det var vel Sovjet som hovedsaklig slo Tyskland, inkludert befrielse av Nord-Norge. 80% av tyske tap kom på Øst-fronten (Sovjet). Kor mange av tyske tap var mot Noreg? 0.0001%? Færre enn det? Så du må nok takke Putins besteforeldre først og fremst. Putin er ingen idiot. Han tør ikkje å angripe NATO. Han tør ikkje å gå inn i Europa (Sverige, Finnland). Hadde Putin gått inn i NATO land, da måtte vi selvfølgelig slå tilbake. Om ikkje annet, fordi nato kan slå Russland. Ukraina kjem til å tape uansett, da er det bedre å forsøke å spare flest mulig liv, framfor å ofre flest mulig for å "sende eit signal". Som sagt, det er veldig enkel spørsmål. Skal vi spare ein million menneskjer? Eller skal vi ofre ein million mennesjer for å "sende eit signal til Putin"? Eg trur USA står veldig høyt på Putins liste. Langt høyre enn Noreg.
 12. Selvfølgelig spiller det rolle. ALT spiller rolle. Det med "nazister" spiller rolle b.a. for propaganda som blir sendt i Russland og korleis folket oppfatter Putin og hele krigen. Det er lite sannsynlig med maktskiftet i Russland, men å ha flere nazister i Ukraina vil ikkje akkurat hjelpe saken. Så du velger å kaste Ukrainere under toget, så kanskje det hjelper resten av EU? Ja, føkk ukrainere, så lenge det er ikkje ditt liv som står på spill, who cares? Så du mener EU bør gjøre alt de kan for å støtte Ukraina. Det fører til større tap blant russere, mye større tap blant Ukrainere, men kaaanskje det sender signal til Putin og han stopper der? Kor mange Ukrainere er du villig til å ofre? 10k? 100k? 1m? 10m? Kanskje alle 43m ukrainere for å "kanskje" sende signal til Putin? Russland kommer til å gjøre det uansett. Har du noe tvil om det? Eneste spørsmål er "når" og "kor mange må dø før det skjer". Trur du Ukraina har NOE sjanse for å vinne mot Russland/Putin? Nei. Selv om EU sender noen hjelmer. Begynner EU å sende skikkelig utstyr, da kjem Putin til å gå mye hardere til verks. Enda fleire dør og han kjem te å sette sine folk i regjeringen der uansett. Du må vel kunne forstå det? Seriøst, trur du det finst noe andre (realistisk) utfall i denne krigen enn pro-russisk regjering/borgerkrig? Eg har noen venner i Russland óg. Men du kan ikkje sammanlikne "å dø" med det å få dårligere råa/ikkje reise på ferie i Spania. Forstår ikkje du virkelig at her snakker vi om millioner av menneskjeliv det står om? 5 millioner? 10 millioner? Ja, kanskje hele Norge x3. Å presse Putin er ikkje korleis du stopper han. Presser du han, så går han lenger. Forstå det. Og det har vi sett kvar eneste dag. For nye sanksjoner som blir innført, så tar han det eit steg videre. Nå har han atom våpen i beredskap. Når skal du/EU skjønne at det er ikkje veien å gå? Når hele Europa ligger i ruiner? Putin er villig til å gå så langt om han blir presset nok. Det er det eg prøver å få frem. Men igjen, så lenge det er noen ukrainske liv (i første omgang) som står på spill, who cares, right?
 13. Yupp, av og til er ein nødt til å dumme ting ned. Det virker som ingen her greier ein gong å forstå bakgrunnen til Putin. Han har gått gradene i KGB og har bygd opp hele sitt imperium på rå makt, både mot andre og sine egne. Hele hans image er "makt". Så nei, true/presse han vil IKKJE fungere. Han kjem heller til å sprenge hele verden med atom-raketter enn å gi opp. Det er faktum. Aksepter det. Ut i fra det, trur du "stenge luftrom" eller "sende hjelmer til Ukraina" vil føre til noe positivt? Om han begynner å bruker termisk våpen for å ta over Ukraina før hjelpen fra EU kommer? Flott, EU "sendte signal til Putin", så døde 100.000 ukrainere. Hurra. Så lenge vi sendte signal til han, då er alt ok? Eg skal svare på spørsmålet ditt. Ja, eg tenkjer at det beste hadde vert om regjeringen i Ukraina berre trakk seg. Det ville få slutt på krigen. Folk ville slutte å dø. Og veit du kvifor eg tenkjer sånn? Fordi Putin kommer ikkje til å stoppe opp, før han tar Ukraina. Det er kun spm om NÅR han tar Ukraina og kor mange tusen/hundre tusen/millioner som må dø før det skjer. Så vennligst svar på spørsmålet mitt og. Er det bedre at Putin tar Ukraina og ingen flere dør? Eller at Putin tar Ukraina og ein million menneskjer dør?
 14. Trur du virkelig å presse Putin vil føre frem til noe godt? Det ENESTE det vil føre frem til er flere døde. That's it. Kan du se for deg at Putin "plutselig" snur nå, som resultat av sanksjoner? Hell no! Om noe, så ser det ut av han vurderer å bruke mye kraftigere våpen som kjem til å ramme tusenvis av menneskjer. Putin har brukt 20 år på å bygge eit bilde av seg selv som sterk leder. Så om han snur om pga sanksjoner, korleis vil han framstå? Svak. Det er uaktuelt for han. Men hey, på lik linje med mange andre her på forumet, så velger du "vise Putin" istedenfor "redde Ukrainere". Så lenge det er ukrainere og ikkje ditt liv som står i fare, då er det viktigere "å vise Putin". Pipa hadde fått heilt annen lyd om ditt liv sto i fare, da hadde du nok sagt "la oss de-eskalere".
 15. Da stiger dødstallene, spesielt blant sivile noe enormt. Eg skreiv vel for halv time siden at nettopp det kan være konsekvenser av å sende utstyr/våpen til Ukraina.
×
×
 • Create New...