Jump to content

aomt

Medlemmer
 • Content Count

  2700
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1166 :)

1 Follower

About aomt

 • Birthday 01/16/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

9619 profile views
 1. Kina har vel sin egen regjering/parti som tar seg av befolkningen og gjør kva som er best for de. Norsk regjering må først og fremst tenkje på Noreg og sikre norske interesser både nå og framover i tid. Kva skjer med Noreg når olje tar slutt og vi har brukt opp heile oljefondet på 2-3 andre pandemier? Trur du 1.6 milliarder kineser kommer til å stille seg i kø for å hjelpe Noreg? Det tviler eg sterk på. God eksempel er vel ein fyr (norsk) som flytta produksjon av desinfeksjonen til Polen. VG eller DB skreiv om han for eit par uker siden. Har har solgt allerede 120t til Polen. Så ønskjer han å selge 20t til Noreg, men Polen sa "nei, du får ikkje lov". Polen driter rett og slett i Noreg og tenkjer kun på seg selv. Så mye for "globalisering" og "tenkje på andre".
 2. Så vidt eg veit, så var det litt frem og tilbake, uten skikkelig utdannelse. Det står også på siden som du linket til: "Sommeren 2014 ble også det første året hvor UiT fikk full produksjon på Bardufoss med fire kull. Det ble derfor kjøpt inn ytterligere to Cessna 182T for å muliggjøre full produksjon ved flyskolen." Men eg vil ikkje påstå noe, da eg har ikkje fulgt det studiet/UiT særlig godt.
 3. Vel, for det første så er langt i frå alle har så pass alvorlig sykdom. Og det har eg allerede skrevet fleire gånger. Om han kan trene 1-2 gonger i månad, då har eg full forståelse for hans situasjon. Eg har skrevet det før, mens du velger å dra ting ut av kontekst, så kan eg skrive ein gong til. Eg sikter først og fremst til folk som trener 3-4 gonger i uka, drikker kvar helg og lever ellers så å si normalt liv. Til kompisen din: god bedring. Han kan se på muligheiter å jobbe med freelance, føre ein blogg, skrive artikler. Det er noe han kan gjøre hjemmefra og det er mulig å finne arbeid uten harde deadlines. Noe kreativt ville også fungere, som å male, skrive ein bok, osv, men det behøver litt meir talent da.
 4. Kor fekk du tak i de tallene? Selv har eg jobbet litt med å ansette folk/se gjennom søknader og det var snakk aldri i nærheita av de talene du nevner. Langt, langt, langt unna. Selv om bedriften vår hadde meget god rykte på seg og var etterspurt arbeidsplass.
 5. Ein må ikkje betale for utdanning i forsvaret, men ein må binde seg i 12år etter avslutta utdanning. Utdanninga tar ca 3 år, den tiden er ein også under kontrakt og tjenestegjør. Ein kan bli sendt ut i krig, jagerfly pilot, transport, helli. Ein kan bli angrepet mens ein er på base og må skyte folk. Krig er krig. Ein kan også ikkje velge kas pilot ein skal vare, det er militæret som bestemmer.
 6. Er du seriøs nå? Militæret får rundt 3000 søknader for å bli pilot, mens rundt 10stk kommer inn til slutt. Det er nok "litt" enklare å komme seg på bygg eller Yale, for den slags skyld. Å binde seg i 15? år til forsvaret er ikkje noe mange ønskjer heller. Før vi går på det å drepe folk, om ein må. Og ein risikerer å bli drept/tatt i fanget av ISIL og bli torturert. Og atter ein gong, nei, piloter i militæret tjener heller ikkje over 1 mill. De får same grunnlønn som alle andre med same rank, så får de ekstra alt etter kva de gjør. I snitt ligger de vel på rundt 600-700.000kr. For å få 1 mill så må ein delta i krig. Grattis utdanning for piloter i Noreg kom for eit par år siden. Eg veit ikkje om noen frå den skulen flyr for SAS/Norw endå? Så i si alle som fly aktivt nå, kom enten gjennom militæret eller måtte bruke rundt 6-10 år på utdanning og godt over 1 mill kroner. Fleire måtte fly "for mat" i Africa/Indonesia på mindre fly, for selskap som mister 2-3 fly/året. Livsfarlig. Kun for å få erfaring og ha noe sjanse å få seg jobb med 400.000/året for SAS.
 7. Du misforsto meg. Eg sier ikkje at piloter eller faglærte tjener 140kr. Det eg meinte, om du setter minstelønn til 200kr/timen (la oss si, for å sitte i kassa på Kiwi, uten å ha noe som helst utdanning), trur du det er mange personer som kjem til å ta utdanning, bruke sin tid, pådra seg lån i lånekassa, for å jobbe som f.eks tømrer? De har i snitt 220kr/timen pdd. Personlig syns eg det er mye hardare arbeid, med meir ansvar og helseskader enn å sitte i kassa på Kiwi. Da må du heve lønningen til tømrere også, fra 220kr/time til 270++kr/timen, for at noen i hele tatt skal velge det yrket/utdanning, istedenfor å sitte i kassa. Om du gjør det, så kjem folk med høyre utdanning og vil ha høyre lønn de óg. Tross alt, de måtte studere mye hardere for å komme inn på bra linje, skrive Back/Master oppgåve. Fleire av de sitter på enormt mye ansvar. Så du setter opp lønna til alle med høyre utdanning. Da er du nødt til å sette opp prisene i landet (siden alle tjener meir - høyre utgifter i alle bransjer). Da vil uføre ha meir penger for å greie seg. Med andre ord, du kan ikkje berre sette minstelønn til 200 eller 250kr for ufaglært arbeid, uten å heve lønna til alle andre (faglærte, høyre utdanning, osv). PS, ang "Pilotlønn er millionlønning." https://e24.no/naeringsliv/i/8mG27A/simen-29-er-fersk-sas-pilot-jeg-tjener-under-450000-i-aaret-men-det-er-ikke-derfor-jeg-streiker Nei, ein begynner med rundt 400.000-450.000/året og enormt gjeld. Ein må ofte stå opp (eller komme hjem) kl 3 på natta. Ein jobber 3 av 4 helger. Ein jobber så å si alle hellidager (jul, påska, nyttår). Ein er ofte borte hjemmefra (familien) i 4-14 dager i strekk. Går glipp av bursdager te unga. Det er ingen tillegg for overtid, natt, helge arbeid o.l. Ein jobber på tilfeldige dager og kan ikkje planlegge meir enn 2 uker frem i tid. Om ein holder seg frisk, ikkje føkker opp i løpet av 10-15år, så blir ein forfremmet til kaptein. Da får ein rundt 650.000-750.000/året. Fortsatt langt unna "millionlønning". Ein sitter med enormt ansvar. Etter 10 år som kaptein, så vil ein få rundt 1.2 mill i lønn. Då har ein ca 7 år igjen, før ein må gå av med pensjon (om ein startet å fly som 30 åring). Nei, det er faktisk fullstending feil at piloter starter med millionlønning. De fleste starter med milliongjeld og lønna som er mindre enn det ein elektriker tjener.
 8. Både og. Selvfølgelig det beste hadde vert å heve opp lønna til alle med lavt lønn. Men om ein får 200kr/timen i renhold, så kjem faglærte og sier det er uretferdig at de skal ha 4 års utdanning, men ta lån i lånekassa og få nøyaktig det same. Du hever lønna til de. Så kjem det piloter, leger og advokater og hevder det same. Kva er vits med hardt utdannelse, enormt ansvar for å få same lønn? Du kan heve den også. Men då må de fleste bedriftene sette opp prisene sine óg. Då kjem uføre og hevder de har mye dårligere råa, da alle prisene er hevet med 10-20%. Eg syns ikkje det er å sette opp svake grupper opp mot kvarandre. Det handler om korleis vi bygger opp heile systemet. Ingen utdanning og lavt ansvar - ein får lite i lønn. Dess meir utdannelse/ansvar/helseskade - dess meir ein får i lønn. Er ein ufør (ung ufør), så bør ein få mindre enn de som jobber fulltid. Enten det er i kasse på butikken, fabrikk, renhold, uteliv, transport eller jordbruk. Ein skal ikkje ha mindre i lønn for å jobbe, enn for å sitte hjemme, det er heile poenget mitt. Om vi hever lønna til alle grupper og setter opp prisene eller kutter i ytelse til uføre - spiller ingen rolle, da resultatet blir det same. Ang renhold - la oss ikkje gløyme mørketall. Vi må forholde oss til virkeligheita og det er fleire titusen som jobber for mye, mye mindre enn det som er stats. PS. De satsene kom kun for eit par år siden, det gleder enormt, men vi har fortsatt langt vei å gå.
 9. Om vi hadde noen gode politikere så er det ikkje noe hardt å få gjennom. Det finst masse lover og regler i dagens system som ingen (vil) følge(r). Best eksempel - vi har 300.000 nye på dagpenger, samtidig som regjeringen åpner grensene til polakker for å jobbe for bønder. Det er i strid med loven og dagens regelverk for dagpenger. Eg er dypt skuffet over Erna og regjeringen nå i COVID tidene, korleis krisen ble håndtert. Helt tannløst. Tydelig at eneste Erna tenkjer på er å gjøre godt i neste val (tar populæristiske beslutninger), istedenfor å å tenkje kva som er best for landet både nå og neste 5-20 år. Ekstremt svakt av ho.
 10. Det er derfor eg skreiv "ca 165kr". Du veit vel kva "ca" betyr? Atter ein gong begynner du dra ting ut av kontekst. Enten så har du virkelig lesevansker, eller så sliter du så enormt å argumentere saklig, at du er nødt til å ty det. Ytterst få jobber 100%. De fleste får ein fast stilling på rundt 30-40% (om de er heldige) og jobber som tilkallingsvikar, så de ender opp med ein 70% stilling. Så, 167.9kr/timen, 1186t/året (70% stilling) - 199.130kr/året. Det er den REELE lønn folk jobber for. Ikkje fantasi og idealistisk verden du snakker om. Langt, langt unna det ung ufør får kvar månad. Nå, når disse blir permitert, så ender de opp med litt over 10.000kr/månad - før skatt. Og då er spørsmålet mitt igjen, kvifor er det akseptabelt at de som jobber og har lavere lønn enn uføre fra før av, tar kutt, mens uføre som sitter fra før med meir penger og mindre utgifter - må fortsette å ha like mye som før? Er det som jobber i uteliv mindre verdt enn uføre? Kva med de som kjører varebil? Butikk? Skal vi kanskje snakke om mørke tall i renhold og bygg? https://frifagbevegelse.no/magasinet-for-fagorganiserte/fagforeningene-ringes-ned-av-utelivsansatte-som-tjener-ulovlig-lite-6.158.600130.14fae7c0a7 Som eg skreiv tidligare, det er alt for mange mørketall. Folk er ikkje "nødt" til å jobbe for Stordalen, de fleste ønskjer å jobbe istedenfor å NAVe. Om ein finner ikkje noe annet jobb, samtidig så ein må betale rekninger og ha noe mat i kjøleskapet, ja, då er ein nødt til å holde kjeft og jobbe for 110-150kr/t. Om du trur folk VIL jobbe for 110kr, då er det ikkje vits å fortsette noe diskusjon med deg. Det er den reele verden og den er den virkeligheita vi må forholde oss til.
 11. Du kan jo sjekke kva er lønna på hoteller til Stordalen og alle andre. Ein får ca 165kr/timen i resepsjon, mye mindre for renhold eller i rest. Det er tillegg, selvfølgelig, om ein jobber i helgene/kveld/natta.. Ytterst få jobber fast og enda færre i 100% stilling. Så du kan jo rekne, kor mye ein renholder på hotellet med 70% stilling får i året? Og kor mye blir det under permisjon? Så pass store aktører som Nordic choice har bra betalt, om ein samanlikner med utelivsbransjen ellers. Sjekker du litt rundt med servitører, er det fort gjort å få 200kr timen under julebord, uten noe anna tillegg. Ofte må de jobbe i 12-16 timer (ingen overtid, naturligvis). Så ja, det er veldig, veldig mange i Noreg som får mindre enn 180kr/timen. Det er mindre enn unge uføre. Og når de blir permitert, så får de endå mindre. Og det syns eg er heilt feil.
 12. Lønnen min er uberørt da eg jobber utanfor Noreg, så nei, eg er ikkje misunnelig på uføre. Eg syns det er feil at friske menneskjer som jobber til daglig i ukvalifiserte jobber får mindre i lønn enn unge uføre. Eg syns det er feil at friske menneskjer som jobber til daglig i ukvalifiserte jobber og blir permitert, får nå betraktelig mindre enn uføre og navere. Eg syns ein ung ufør som lever ta staten, frisk nok til å trene, spile fotball og drikke seg drittings, er også frisk nok til å plukke søppel og gi litt tilbake til samfunnet. Nei, la oss tvinge alle ukvalifiserte til å slave for ei lite gruppe med uføre, som skal kose seg. DET er Nazi, kjære uføre venn. Og du er Hitler selv, som ønskjer å tvinge alle andre til å jobbe, for å sponse deg.
 13. Høres fælt ut. Selvfølgelig det er ikkje noe eg sikta til. Slik svindel er fullstendig uakseptabelt og bør straffast virkelig hardt.
 14. Nei, vi skal hente polakker og litauere, mens nordmenn må få NAVe. Ellers korleis skal vi greie å bruke opp heile oljefondet på 1-2 år?
 15. Trenger ikkje vere svindel. Selge brannalarmer? Ulike tjenester til bedrifter? Det kan også vere eit eller anna enklere support via telefon. Staten kunne også sette opp fabrik der folk måtte lage/brette/lime papp poser, så vi kunne redusere plastikk i butikkene. 3-4t/dagen kunne de fleste jobbet der. Det finst enormt utvalg av muligheiter, så fremt ein er villig til å utforste/satse på de
×
×
 • Create New...