Jump to content

aomt

Medlemmer
 • Content Count

  2890
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1396 :)

1 Follower

About aomt

 • Birthday 01/16/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10163 profile views
 1. Eg trur det beste å ignorere slike folk. La vær å synke ned på deres nivå. Uten å sikte verken til deg eller de som slenger med kommentarene, det handler korleis ein oppfører seg, ikkje kor ein er født og/eller har sine røtter.
 2. Det er kjekt å ha både vektfordeling og lav tyngdepunkt. Det hjelper. Men det er fortsatt micro el-bil frå Honda. Kjøper eg ein bil i denne klassen så er det ikkje pga vektfordeling eller tyngdepunktet. At den er sportslig i forhold til 208 og kan kjøre runder er vel ikkje så mye å skryte av? Det var vel du selv som samanliknet den med Porsche i din første post, det syntes eg var rart. For meg så er Model 3 langt, langt bak 718. Og du samanlikner eHonda med 911... Men igjen, kvar sin smak og opplevelse. Skal du kjøre 80km kvar dag, så er det OK med lane-keeping. Personlig så hadde eg gått for noe større (meir komfort) for å kjøre så pass mye kvar dag. For meg eHonda er ein bybil. Liten, lett å parkere. Og då mister lane keeping og distronic mye av poenget. Kan den brukes til meir enn bybil? Ikkje for min sin del, da rekkevidde på 230km (om sommer) setter stopper for deg. Eg skjønner gødt kva du prøver å si. Det er kul bil for den rette kjøperen. Men eg blir ikkje å finne blant de. For meg så er den for lite/ikkje komfy nok til å brukes på landvei (plus liten rekkevidde) og for dyrt for å brukes som bybil. Den er litt sånn som mini. Ein må elske den for å kjøpe den. Ubrukelig/overpriset for folk flest, men elsket av noen få.
 3. Yupp. Og får meg så blir det litt som å kjøpe Skoda (Honda) til same pris ein for BMW (Peugeo) for. Lite logisk Utseende er smak og behag. Det å ha lang ipad på pannelet syns ikkje eg særlig stort om. Bilen må være ergonomisk bygd. Komfortabelt å sitte i, nå alle knapper og enkelt/raskt velge det ein må. "Ipad" istedenfor alle fysiske knapper er alt annet enn ergonomi. Det blir også snakke om "kvalitet" og "fake-tre" på dashbordet. Sportslig i forhold til klassen - kanskje. Men å kalle e Honda får sportslig er å dra det litt for langt, vil eg si? 0-30km/t i byen - ja. Selv om du nevnte Porsche 911... du hadde neppe fått halvparten av kjøreglede i ein 100km strekning med Honda, som du ville få med Porsche. Trur ikkje du kan samanlikne den med Model 3 ein gong. Utstyrsnivået - det er kjekt å ha mest mulig. Men Honda er laget hovudsaklig som bybil. Kor mye av det utstyret trenger du i byen? Lane-keeping? Distronic+? Månetak? Ja, franske biler havner litt dyrer enn Honda om du skal matche det meste. Men så får du 50% lenger rekkevidde og meir plass. Får å snu det litt. Om du fikk valget å betale 20k kr meir og få Hondaen med 350km rekkevidde, hadde du betalt det? Som nevnt tidligere, hadde Honda droppet alt det og presset prisen ned til 180k, så hadde det vert ein fantastisk deal. Skal ein bruke bilen kun i byen... kanskje. Ellers så taper den på det meste for min sin del.
 4. "Vis" er meget dårlig argument. Vis ingen fant på å spise planer, hadde du nytet kjøttet og så ville vi ikkje hatt denne diskusjonen. Eg har besøkt fleire veganske kaffeer (4.7*4.9 på google/tripadvisor) verden rundt. Vanlegvis så spør eg servitør om anbefalingen. Og som oftest blir eg meget skuffet. Det smaker ikkje godt, rett og slett. Det smaker "OK", men ikkje i nærheita av fullverdig måltid eg får kjøpt i vanlige kafeer/restauranter. Avokado med noen nøtter, quinoa, salat og granateple er "OK". Det smaker greit, men som du nevnte selv, den kommer ikkje i nærheita av deilig lasagnen (med hjemmelaget deig, hjemmelaget kjøttdeig og saus). Om du har noen retter som er ekstremt gode, så kan eg gjerne prøve de.
 5. Kva med aminosyrer i kjøttet? Altså, nødvendige syrer for kroppen vår, som kroppen greier ikkje å danne selv, men får kun gjennom kosthold. Om du trekker frå melk/egg, så er det meget begrenset med val av mat for å dekke heile behovet til kroppen? Eg spiser kjøtt (melk, ost++) fordi det er fantastisk godt. Ekstremt skjelden eg møter på noe virkelig god vegansk mat. Indisk fungerer fint for meg. Noen typer wok kan også fungere. Ulike krem-supper funker bra. Men det blir alt for begrenset og kjedelig i lengde.
 6. Flott skrevet, Gavekort! Hadde den kostet 150-180k, så hadde den var fantastisk bil og meget populært i byene. Billig, liten, "enkel og grei" bybil. Men Honda priser seg ut fullstending her, syns eg. Når prisen er opp i 250-300k, så konkurerer den med Peugeot 208(2008) og Renault Zoe, berre for å nevne noen. Til same pris som Honda får ein ein del større plass og lenger rekkevidde. Og da er spørsmålet, kvifor i all verden gå for Hondaen? Om ein absolutt elkser ha utseende/interiør - kanskje. Ellers ser eg få/ingen fordeler med den.
 7. USA er styrt av store konserner. Det er oligakri på lik linje med Ukraina, Russland, Ungarn. Men de er flinkere til å late som de er demokratiske da. Det er lobby-virksomheit som bestemmer lover, ikkje folks stemmer. Det finst ingen ytringsfriheten i USA heller. All media av noe som helst betydning er styrt av 2-3 selskap/personer. De bestemmer alt. Det skaper eit bilde av "friheit" at de har 1000-vis av aviser som skriver imot kvarandre, men det er skuespill.
 8. Snakk med ho om det, der er nok det beste. Kanskje hun er ikkje klar enda? Kanskje hun veit ikkje kor deilig det er for deg? Du kan gå på frukt diet i 2 dager før dere prøver på nytt. I verste fall så må du ta val om det er noe du kan leve med? For å snu, tenk på noe du syns er ekkelt. La oss si, hun bæsjer når hun kjem. Hun vil gjøre det i munnen på deg. Du syns det er ekkelt. Nei, ikkje heilt det same, men du får litt anna perspektiv på saken.
 9. Korleis vil slik SD fungere uten olje inntekter? Med NAV, uføre og flyktninger? Noreg hadde fantastisk system for 15-20 år sia, da ytterst få misbrukte den. Nå, med langt fleire misbrukere (ta systemet), så er den i forandring til meir kapitalistisk. Kommunisme kan fungere om landet er lukket (ingen får flytte for å få etter behov), de som sitter med makta kan miste den når som helst og folk har rett mentalitet. Dvs, det er ikkje gjennomførbart i realiteten. Sist, men ikkje minst. Eg trur kapitalisme har langt fleire død på sine hender, om vi teller alle kriger USA/NATO har startet og følger av de krigene. Vi ender med tallet lang over det Stallin greide å oppnå.
 10. Om eg ikkje tar feil, så har bolig gitt best avkastning de siste 30 åra. Aksjer/fond er det mye mindre å styre med. Så om du har lyst å "jobbe" litt ekstra for å få litt ekstra då er det bolig.
 11. Problemet med hasj at det er intro-drug. Mange (ikkje alle!) som prøver/bruker hasj går over til tyngre stoffer. Kor mange daua pga det? Problemet med Jensen at han misbrukte sin top-stilling i politiet. Politiet har særkilt rolle og ansvar i samfunnet. Som top-leder i politiet hadde Jensen enormt makt og ansvar. Han misbrukte det for å (hjelpe) smugle narkotika i landet mot betaling. Det er korrupsjon på høyste nivå til skade for samfunnet. Eg rekner med han dreiv å dekke for Capellen og stoppet fleire etterforskninger. Kombinasjon av hans stilling i samfunnet, menge narkotika og tidsperspektiv det var gjort i ble til 21 års fengsel. Eg syns synd på Jensen, kjip måte å ende livet må, men om alt stemmer så har han gjort seg fortjent til det.
 12. Kjære TS, du bør virkelig se kva som feiler deg. Altså, selv-analyse eller besøke psykologen. Virker som du alvorlige problemer og du "må" på liv og død unngå seriøse forhold. Altså, om du er happy med det, så trenger du ikkje gjøre noe. Men det virker jo at du har lyst på seriøst forhold. Du skriver at du slår opp gong etter gong pga ubetydelig ting. Her vurderer du å slå opp med eller grei dame pga julehefter? Serr?
 13. Vel, onsdag kveld er det forsat å reise til Østerrike. Det var ikkje noe info om forandinger (reglene du viser til) i aviser eller noe andre plass. Kan du vise til kilden din?
 14. Hentet fra Den norske Ambassaden i Wien Regler for innreise til Østerrike Også i Østerrike ble det innført karanteneplikt ved innreise fra utlandet, men disse reglene oppheves nå for gradvis flere land. Siden den 03.06. kan man fritt reise inn fra alle Østerrikes naboland unntatt Italia, og fra den 15.06. åpnes grensene for Norge og alle EU-land med unntak av Sverige, Storbritannia, Spania og Portugal. Ved innreise fra land der innreiseregler fortsatt gjelder, må man etter ankomst i Østerrike tilbringe 14 dager i hjemmekarantene, med mindre man kan fremvise en negativ covid-19-test som er mindre enn 4 dager gammel. En slik test kan fås ved flyplassen Schwechat for 190 euro, men kun dersom man har bosted i Østerrike. Personer uten oppholdstillatelse i Østerrike vil ikke ha mulighet til å reise inn i landet (med visse unntak). Mer informasjon om innreiseregler finner du her (på tysk). Evt frå Østerisk side: Since June 16, no quarantine or testing is required for entry from 31 European countries (including Italy) . This does not apply to Sweden, Spain, Great Britain and Portugal . For the Lombardy but still a valid partial travel warning. Veit ikkje kor du hentet alt av info. Det virker som meget gammalt og utdatert. (no offence)
 15. aomt

  Er jeg på jobb nå?

  Det kommer litt ann på kas jobb det er snakk om, avtalen din og korleis betalingen er bygd opp. Generelt sett eg vil si du har ikkje krav på betaling, i alle fall ikkje overtid. Om dere hadde avtalt at du skulle sitte 1/3/8 timer i beredskap, ja. Men om det var sånn "kunne du komt i det ble behov" "tja, kvifor ikkje?" "OK, sier i frå om det blir noe" - nei.
×
×
 • Create New...