Jump to content

aomt

Medlemmer
 • Content Count

  3732
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2234 :)

1 Follower

About aomt

 • Birthday 01/16/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

11535 profile views
 1. Enig! Støgt som faen! Bilprodusenter tar den enkle veien ut ved å klistre på ipad-liknande skjerm, istedenfor å designe/integrer alt.
 2. Har du info/kilde på det? Finner ikkje noe.
 3. De ga vel Polen til Hitler/Stalin, så lenge Hitler ikkje gjorde noe mer i Europa. Kommunisme sto vel sterkt på den tiden. Også i vestlige land, som var "styrt" av USA, b.a. Norge, Sverige. Det er vel logisk de som betalte for oppbygging av landet fikk styre de. USA i Europa med Marshal-hjelp. Sovjet bygde opp Polen, Tjekkia +++ og styrte de. Forskjell at Amerikanere er ekstremt mer flinke til å påvirke istedenfor å tvinge direkte. Noreg hadde ingen frihet fra USA og gjorde det USA sa. Same som Tjekkia/Sovjet. Men måten USA gjorde det på var mye smartere/bedre.
 4. Eg er rimelig sikker om Sovjet hadde tenkt å ta mesteparten av Europa i 1945, så er det nokså lite USA kunne ha gjort. Ungarn burde holde kjeft, da de støttet Nazi og gikk til krig mot Sovjet. Vi ser same nazi-tendeser der i dag. Under kalde krigen så gjorde USA ikkje annet enn propaganda mot land som Ungarn, Tjekkia og Polen, som førte til opptøyer i mange døde i de landene. Det same ser vi idag i Syria, Libya, osv. Eg har sett enda bedre eksempler på det i Ukraina, mens eg jobbet der. USA bruker millioner for å få gjennom lover de ønskjer (Ukraina får xx millioner $ om de vedtar eit lov skrevet av USA). Så har de program der de ønskjer å "utvikle unge talenter å løfte landet sitt". I praktisk blir 15-25 åringer hjernevasket av pro-USA politikk. Etter kalde krigen så var Russland ned på knær og det er lite de kunne ha gjort. Samtidig det var ingått flere avtaler med USA/NATO/Russland, b.a. om at NATO ikkje skulle ta inn land fra Øst-blokken eller plassere noe styrker nært kvarandres grenser. Som vi vet, NATO/USA har ikkje fulgt noe av det. Polen, Baltikum er i NATO, det drives med stor-øvelser på grensen og det er plassert rakettskjold i Polen. Det i sin tur har ført til mer opprusting i Russland og mer spenning gjennom Europa og Russland. Hverken Europa eller Russland er tjent med det - USA er. Det har også ført til krigen i Ukraina med tusenvis døde. Det var "no way" Putin skulle gi slipp på svartehavsflåten til NATO. At det er mindre krangel i Europa så må vi takket EU, først og fremst Tyskland og Frankrike. USA gjør så godt de kan for å splitte Europa. Svak Europa = Sterk USA (i forhold til kvarandre) = mer makt til USA. Svak EU = svak euro = sterk dollar. Eg veit ikkje om ein er meir dum eller naiv når ein trur USA prøver å hjelpe/hjelper Europa.
 5. Atter ein gong velger du å dra ting ut av kontekst. Les om b.a. Taliban i min forrige innlegg. Eller har du kanskje lesevansker? Ein vennegjeng (NATO) ser noen (USSR) prøver å voldta ei jente (Afganistan). De banker opp fyren og selv kjører ho i rundgang. Vil du si de "reddet ho fra voldtekt"?
 6. Flott at du tar sitat ut av kontekst. Vanskelig å kalle det for "frigjøring" når USA selv ble verendes der i form av sine styrker, NATO og grupperinger de støttet (b.a. Taliban). Nei, det er alt annet enn frigjøring. USA tok over Afganistant, ikkje frigjorde den.
 7. Og noe av det verste er når slike søppel-folk går ut og hevder "det var ikkje med vilje og ikkje for å berike meg". Skal folk liksom tru på det? Rekning på reise som ikkje fant sted? Overnatting når hun sov hjemme? Rekninger for private reiser? Det var liksom "honest mistake" - titals av ganger på rad? Hadde hun hatt down - kunne eg trudd på det. Hun sitter i styret i selskap og i regjeringen, men gjør slike "feil" på titals av rekninger? My ass! Håper hun sitter noen år bak muren.
 8. aomt

  Hund i sameie

  Er det noe grunn at både styret og naboen blokerte deg? Eg hørte ingen bjeffing fra klippet du la ved. Eg hørte på samme lydnivå eg hører nå på musik. Kan det hende at du overreagerer?
 9. Det er så mye søppel i norsk top politikk. KRF - moralpolitiet (Ropstad) leier bort leilighet i Lillestrøm, mens han registrerer seg selv (kona, barn?) på gutterommet med foreldre og snylter på skattebetalere for å få fri bolig i Oslo. Ordningen som er tiltenkt for folk som pendler, ikkje som leier bort sin leilighet i nærheten. Venstre - same shit. Når ein sitter på 800k-1+ mill i lønn så har ein råa til å leie bolig uten at det skal gå på skattekroner. Studenter eller nyutdanna sykepleiere med 400k i lønn er nødt til å leie selv, mens "eliten" må få ting ta skattebetalere? Eller Bondevik som ble sponset av Muslimsk organisasjon. Han gledelig tar imot penger (selv om han liksom mener det er andre verdier som bør styre oss) men benekter sanheita kor pengene kommer fra. Same med han muslimske fyr fra Høyre som får penger fra same organisasjon. FRP - same shit. Etter han fyren tilbydde 1000kr til ein mindreårig jente for å ta av hijab. Fy faen kor usmakelig. Kvitt, rik fyr utnytter sin maktposisjon i samfunnet og tilbyr penger til "fattig flyktning" for å bryte med religion og overbevisninger. Ser at han mener hun "selger seg" for så billig som 1000kr også. Det er ikkje ulovlig. Det er heller ikkje ulovlig å betale ein unge fra Afrika for at h*n skal late å være ape. Men det er ekstremt usmakelig og nedverdig. Same med hijab. Fleire FRP/Høyre ble tatt for å fake rekninger det siste tia.
 10. Det tar meg ca 3min å fylle tanken som holder i 1000-1500km. Så på veien eg kan ta pause akkurat når eg skulle ønskje det, uten å tenkje på ladning. Eg kan fylle bensin, så ta lenge pause 15minutter senere uten at det påvirker reisetiden noe som helst. "Det sagt så er det ingen som hindrer en elbilist å stoppe midt i en by og spise middag der eller raste like fritt som bensin/dieselbilister." Vel, la oss si du trenger å kjøre 1000km den ene dagen. Du rekner med å bruke 8-12 timer på turen (kommer an på landet). Med elbil så "må" du spise der du kan ladde. Med bensin - du spiser der du vil, uten å tenkje at det må vare ein ladder i nærheten (som er fri og har nok kapasitet).
 11. Problemet med "el" at ein må tilpasse seg laddestasjoner. Ein kan ikkje ta pausen der/når ein vil. Når eg kjører med bensin, kan eg stoppe midt i ein by, spise middag der (1 timers pause) og kjøre videre. Evt. når eg tar ferge. Da får eg pausen min. Med elbil er det litt verre. Då er ein avhengig av ladning i nærheten som er ikkje opptatt og gir nok kapasitet. Det handler ikkje om å ta nok pauser, men heller om friheten hvor/når ein stopper.
 12. KRF viser sitt sanne "jeg". Ropstad bryter loven med vit og vilje for å snylte på skattepenger, nekter å innrømme feil eller betale noe tilbake. Det står vel i lovverket at ein må oppgi riktig adresse der ein oppholder seg mesteparten av tia. Eg tviler at Ropstad, med kona og unger budde mesteparten av tia på gutterommet sitt hjemme hos foreldre. Grunn for å ikkje melde flytting? Få gode fra stortinget. Det er ekkelt når politikere driver med slik, det er enda verre når KRF "moral-politiet" gjør slikt.
 13. Det er vel ikkje noe som "dukket opp"? Du viste om den fra dagen du flyttet inn. Er ikkje det ganske rettferdig at du betaler for strømmen som du brukte? Eller mener du naboen må ta rekningen for deg? Eg tipper naboen prøvde å vare grei og tok rekningen for deg, men når du/dere begynte å krangle (uansett kven sin feil det er), så tenkte han "faen heller". Hadde eg vert naboen din, så hadde eg berre koblet deg fra og "ventet på ein avtale var på plass" før eg koblet deg tilbake, da det er eg som må betale strømmen der og drøyd heile skitten fleire måneder ut i tid. Betale de 100-200-1000kr som DU har brukt og bli ferdig med saken. Ikkje var rævhøl.
 14. Første tanken min er "det stemmer". Men når eg tenkjer over det, eg trur ikkje Sovjet kunne tatt Afghanistan. På same måte som USA/NATO har ikkje greid å få full kontroll etter 20 år i landet. 20 år, tusenvis av liv, $$$$$$ - Taliban fekk full kontroll etter 7 dager. Samtidig er det viktig å bemerke at USA hjalp ikkje Afghanistan å bli frigjort av Sovjet. De gjorde det for å selv ta kontroll over Afghanistan og område. Trur ikkje Afganistan tjente noe på det, same shit.
 15. Spennande! NIO satser på å være premium-merket, så eg har trua på de. Batteri bytte er jo genialt for de som bur i område, samt om NIO får bygget ut sine stasjoner rund om i Europa.
×
×
 • Create New...