Jump to content

aomt

Medlemmer
 • Content Count

  3079
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1602 :)

1 Follower

About aomt

 • Birthday 01/16/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10447 profile views
 1. Poenget er å hjelpe de som søkjer om hjelp og oppfyller vilkår. At noen er utdanna lege, har phd i fysikk o.l. gjør ikkje eins behov for beskyttelse og hjelp noe mindre. Før krigen var Libya 2 rikeste land i Afrika med BNP og levestandard som slår de fleste land i Europa. Så kom USA/NATO/Noreg og skulle "hjelpe til". Nå er det eit av de fattigaste og farligaste land i verden. Så ja, når ein lege frå Libya søker om hjelp så må vi fokusere på å hjelpe han. Selv om han kjørte ein Ferrari for 5 år sia. Nå er både huset, ferrari og arbeidsplasse sprengt ta bombefly frå nato.
 2. Jo, det gjør det faktisk. De fleste som har råa til å flykte har godt med penger. Dvs, det er ikkje tømrere som flykter, for å si det slik.
 3. Hei! Hvor lenge før avgang MÅ ein møte opp/når stenger de? Når eg er ute og flyr så står det "2 timer før", men det holder å møte opp 15min før avgang på gate. Innsjekk avhenger av flyplass, men ca 40m før. Colorline skriver "2 time føre avgang", men kva er det siste ein må møte opp for å bli med på ferge? De skriver at gjester med 5* blir sjekket inn først. PS: møter gjerne opp litt før, men har ein del å gjøre før avreise, så vil ikkje vente unødvendig lenge
 4. Kia tilbyr utrulig mye bil for pengene mtp komfort, kvalitet, ekstra utstyr +++. De begynte som "billig merke" men har konstant blitt bedre og bedre. Eg trur ikkje Kia taper til Toyota når det gjelder kvalitet/drifts. Toyota er merkevare og du betaler litt for badgen. Kia (imo!) er meir bil for pengene.
 5. Du kan jo også ringe først til forhandler å se om de er villig til å gjøre jobben selv/ta rekning/heve kjøpet. Om ikkje, kontakt forbrukerrådet e.l. så får du grei hjelp. Det viktigaste er å dokumentere alt skriftlig. Send ein mail først til forhandler, så ring for å følge opp. Kanskje ta opp samtalen, då stiller du mye sterkere i saken.
 6. Ein bruktbil som du kan kose deg med (stor motor/komfort o.l., lyd av god v6+++). Rekne ut verditapet på PHEV og se kas brukbil får du for de pengene? Så tar du avgjørelse om "framtiden" om 2-4 år når du er ferdig med bruktbilen. Men det kommer jo selvfølgelig på behovene.
 7. Har du sagt til sjefen at du atter ein gong vurderte ein anna jobb? At det er drømmejobben din, blabla? At du kunne evt prøve å få avtale med firmaet at du starter om 6 månader, for å hedre avtalen du har med nåværende arbeidsgiver? Eller sa du i frå at du slutter og that´s it? Med andre ord, kor mye hensyn tok du til arbeidsgiver/sjefen/avtalen? Hvor mye arbeid la du ned for å finne ok løysning? Som sagt, etter min mening så er det du som oppfører deg "ufint" ved å bryte avtale. La meg snu på det, DU dreit i firmaet og avtalen, firmaet gjorde same mot deg.
 8. Dere ingår avtale. Bedriften gjør sin del, mens du bryter avtalen. Så kaller du bedriften "smålig"?! La oss snu på opplegget. Du takket nei til annet jobb pga lønnsøkning. Men lønna blir uforandret. Du snakker med sjefen og han sier "nå er du smålig". Kva ville du synst om det?Eller om de økte lønna di i 1-2-3 månader, så satte den ned igjen? Begge partene må gjøre sin del av avtale. Om du bryter den, så kan ikkje du forvente at andre parten skal fortsette sin del. Og som nevnt, det er DU som bryter avtale, "bad guy", for å si det pent.
 9. Eg holder med RM og syns Bale har alltid gjort ein god jobb. Han ble jo fryst ut av klubben forige sommer, de greide ikkje selge han, så ble han kalt til å spille og svarte med noe av de beste prestasjonene. Problemet at han blir brukt 1 gong i 2-3 månad. Selv då presterte han meget bra, ut i frå forutsetningen. Med all respekt til MU, historien og alt klubben har oppnådd, så er ikkje MU i posisjon i dag til å velge og vrake frå øverste hylle. RM, Barca kan velge om de vil satse på unge talenter, stjerner, blanding eller whatever. Dere har mye bedre kjennskap til klubben, men eg ser for meg med Haaland (selv med de betingelsene), Bale, Reguilon og dyr Sancho på laget så kunne MU kjempe om 1-2 plass? Ja, det er litt meir kortsiktig mtp Haaland, Reguilon kan forsvinne like raskt. Men med 2 plass i PL og semi i CL ville MU stilt mye sterkere neste år enn 5-6plass i PL? Om vi setter opp mot andre lag, så har både Chelsea, Pool og Spurs forstarket lagene nokså bra. Ja, ja, tia får vise.
 10. Eg hadde summert alt av utgifter (kjøp, dokumenter, oppussing, mekler, renter ++++. ALT) og sett kor mye kvar av dere betaler inn, forutsatt at dere skal betale 50/50 på lånet. Det utgjør andel kvar av dere har. Grovt sagt: dine kostnader - 2mill. Hennes kostnader - 1 mill. Totalt 3 mill. Då ender hun med 33.33% og du med 66.66%. Oppussing burde absolutt tas med. For å sette det på spissen. Dere kjøper hus til 1mill og går 50/50 i den. DU går inn med 10mill i oppussing. Dere selger huset for 11 mill. Burde dere få 5.5 mill kvar?
 11. Får slenge ein kommentar her. Er ikkje MU supporter. Lurer på kva som skjer med MU? OGS fikk jo ganske grei kontroll på skutta. De spiller brukbart fotball og oppnår greie resultater. Så gidder ikkje de forsterke laget? Bale og Regulion kunne jo gli rett inn på laget. Sett frå utsia, så syns eg MU trenger sårt eit stjerne som Bale. Det er så enormt mye fotball igjen i denne fyren. All erfaring og ikkje minst, vinnermentalitet han kunne tatt med seg? Han har jo vunnet fleire titler enn resten av MU til samman (reint tipping, men blir ikkje overasket om det er sant). Men nå virker som begge skal til Spurs istedenfor. Det er fort gjort at DET blir forskjell på kvem tar 3/4/5 plass i år og får med seg CL.
 12. Når TS får tilsnakk frå familien/bekjente så drar han det alt for langt, vil eg tru. Eg like å være direkte selv, men det finst grenser. Som du (TS) sier, etter at du får tilsnakk så greier du å kontrollere deg ei stund. Dvs, du VEIT kor grensa går og du KAN kontrollere deg. Men så blir du meir avslappet og ikkje passer meir på det. Så du må rett og slett lære deg å passe på kva/korleis du sier heile tia, uten å få tilsnakk. For det andre, lær deg å holde dine meninger for deg selv. At du syns noen har støgg genser... "noen" bryr ikkje seg om det. Du kan veldig gjerne beholde det for deg selv. Du MÅ ikkje kommentere alt. Eg husker når eg var tenåring og hørte på eminem: "It's like my mother always told me and codeine andGoddammit you little motherfuckerIf you ain't got nothin' nice to say then don't say nothin'" Jo, av og til må ein si mindre pene ting til venner/bekjente. Men då må du virkelig spørre "har vi nært nok forhold at eg skal blande meg inn i det?", "vil/bør den personen høre det frå meg?", "korleis kan eg si det uten å såre personen"?
 13. aomt

  Utdanning

  Da eg tok min forige utdanning så var de fleste rundt 20. Ein mann var 45+. Han greide å tilpasse seg ganske godt. Naturlig nok, var det han som måtte tilpasse seg gruppa og ikkje omvendt. Han tok også mye igjen med selvkontroll og disciplin mtp studie, det arbeide han la ned. Det kommer jo veldig an på person, gruppa, studierettning ++++. Eg ønskjer deg lykke til i alle fall. PS: Om du forteller litt meir (kas studieretning det er snakk om, kva nøyaktig som er vanskelig for deg++) så får du kanskje meir hjelp og tips frå folk som var i same posisjon som du.
 14. Skaffe seg ein GOD advokat. Det lønner seg i det lange løpet.
 15. Det kjem ekstremt mye flinke folk frå Syria, Libya, osv. Libya var jo andre rikaste land i Africa før den ble bomba ta USA/NATO/Noreg. De hadde bedre levestandar enn dagens Polen/Litauen+++. Det er faktisk slik at det er de rikeste/med mest penger som greier å rømme der i frå.
×
×
 • Create New...