Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Hereafter (2010)

 

http://www.imdb.com/title/tt1212419/

 

Filmen starter med tre prologer. Disse tre prologene handler om tre individer som som har alle en slags forferdelig livssituasjon. Alle tre individene oensker aa oppnaa noe, enten det er kjaerlighet eller et etterlengtet svar. Vi faar foelge dem med paa veien til deres maal.

 

Filmen er igrunn ganske deprimerende. Og her sitter jeg "forever alone" og blir bare enda mer sentimental. Som nevnt foelger vi tre personer som opplever eller har opplevd noe tragisk. Matt Damon presterer upåklagelig. Det samme gjelder stort sett de andre også på settet, dog kunne tvillingbrødrene gjort et hakk eller to bedre, men de er nå unge da. Filmen i seg selv er helt okei, oppleves gjerne som en litt lang film. Med andre ord; litt langtrukken, dødtider kanskje? Men det gjør heller ikke noe egentlig, da filmen viser seg interessang. Sånn "teknisk", så er filmen litt rart satt i sammen, tror kanskje de fulgte med på enkelt prolog litt for lenge i starten, slik at man nesten glemmer ut de andre prologene.

 

Ellers en grei trist film, karakter: 6.9/10

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hall Pass (2011)

 

Inntil 1 time og 25 minutter av filmen:

Wow for en fantastisk morsom film, sykt bra humor, alt er helt strålende. Knall film.

 

Hittil en 9/10

 

Etter(MINOR SPOILER):

WOW, de klarer å kjøre filmen totalt til HELVETE med at han fyren skal begynne med det standard "I can't do this" shitet foran trolig den nærmest DIGGESTE dama jeg har sett på et filmlerret noensinne. FAEN i **..!! Det ødla HELE jævla filmen, irriterer meg grenseløst :wallbash:

 

 

Eneste grunnen til at filmen får en såpass "høy" karakter er fordi første delen er forferdelig bra.

 

Total karakter 5/10.

Endret av MrLG
Lenke til kommentar

Pirates of the Caribbean: On Stranger tides (3D)

 

Jack Sparrow (Johnny Depp) er tilbake med sin sedvanlige halv drunkene stil. Med seg har han en vakker dame med navn Angelica Malon (Penelope Cruze), en kaptein konvertert Barobssa (Geoffrey Rush) og en høyt fryktet Blackbeard (Ian McShane).

 

Denne gangen er de på jakt etter den mystiske "Fountain of Youth", men, det ser ut som alle har glemt hvorfor, eller glemt å fortelle hvorfor. Jack ser ut til å henge seg på fordi han må, Blackbeard fordi han er redd og Barbossa fordi han er ute etter hevn. Alt kjørt sammen i en herlig blender av action og skitt og lort. Og det åpner faktisk lovende. T.o.m Keith Richards stikker hodet innom for å ønske oss lykke til på reisen.

 

Men der er problemet med hele filmen, de øser på med ideer og kommer til korte når det gjelder. Som Northug på 5 mila stopper rett før målstreken og lar svenskene vinne. Det føles regel rett og slett ikke helt ferdig, og slutten bare drar på med krampetak.

 

3D effektene er heller ikke noe å skrive hjem om. Joda de er der, men de er tydelig klistret på i etterkant. Tau, jungel planter og annen dritt legger seg i forgrunnen ufokusert mens bakgrunnen kommer i fokus, som da er skuespillerne. Dette gir et forvrengt bilde og irriterer i det lange løpet.

 

Alt i alt føles filmen halvferdig og mangler innhold i midten, og 3D effektene er ikke verd slik sett å gå å se. Filmen er underholdene, men langt fra de foregående Pirates filmene i serien. Kanskje det er på tide at Jack Sparrow sier seg ferdig med pirat virksomhetene sine?

Lenke til kommentar

It's Kind of a Funny Story

Sjanger: drama / komedie

Rating på imdb: 7,2

Eget terningkast: 5

 

Filmen handler om en 16 år gammel gutt, Craig (spilt av Keir Gilchrist), som skriver seg selv inn på psykriatrisk sykehus fordi han er deprimert og redd for at han kommer til å ta sitt eget liv.

Det er et ganske stille og rolig drama som fokuserer på karakterene og de forandringene de går igjennom, med gode skuespillerprestasjoner og et godt manus.

 

Anbefales!

Lenke til kommentar

Reservoir Dogs

IMDB top #65 - 8.4

Min rating - 8.1

 

Tarantinos debut og store gjennombrudd. Overført til dagens valuta, er budsjettet på snaue 10 millioner kroner. Helt utrolig at en så lavbudsjettsfilm bærer så lite preg av det, og attpåtil har oppnådd kultstatus på den måten.

 

Når det gjelder selve filmen er den hva den er pga. den utrolig dialogen til Tarantino. Alle karaktrene er originale og filmen blir fortalt på en noe spesiell måte. Men det liker man.

 

Det som trekker ned for min del, er at jeg ikke klarer å legge fra meg tanken om at filmen blir fortalt på den måten den gjør, fordi Tarantino ikke visste hvordan han skulle skrive et mer komplekst manus. Ingen utdannelse innen film, og ei heller mange tilgjengelig manus han kunne lese for å lære, derfor forble det så enkelt, men samtidig så komplisert. Totalt er det 50 "sceneforandringer" gjennom hele filmen, det er med andre ord ekstremt få.

 

XX går dit, ZZ sier det, YY sier det, og som oftest innenfor det samme rommet. Les manuset, for deretter å lese f.eks. Inception, så skjønner du hva jeg mener.

 

Blir litt feil å sammenligne manuset til Inception med Reservoir Dogs, mener jeg. Det er to helt forskjellige filmer på alle plan og det som gjør Reservoir Dogs så bra er nettopp denne enkelheten med fokus på karakterene og dialogen.

Lenke til kommentar

The Hangover: Part 2

hangover-part-II-teaser.jpg

 

Først vil jeg starte med å si jeg elsker Hangover-filmene, jeg har sett meg drittlei det meste R-rated komedier ved unntak av Judd Apatow-sine filmer. Å samtidig, jeg liker casten til Hangover-filmene veldig mye på grunn av skuespillere som Zach Galifianakis, Ken Jeong, Bradley Cooper og Ed Helms.

 

Å jeg elsker virkelig Ken Jeong i denne filmen. Den mannen klarer å spille karakterer "ingen liker" så veldig bra at du faktisk ender opp med å like karaktern hans som var en av skurkene i originalen.

 

Ellers ja, filmen har en del penis og "barnehumor", men jeg synes det var greit i Part 2. Det ble ikke for mye, slik det blir gassa på med i de fleste lignende filmer som prøver seg inne på samme området.

 

Filmen er putta inn med et gangske grei soundtrack, og en haug med små gjesteroller av blant annet Paul Giamatti, Mike Tyson igjen, "Annie`s Boobs" fra Community o.s.v. som funket greit nok til det de skulle.

 

Jeg føler jeg ble ikke noe skuffa av oppfølgern, men jeg ble ikke så utrolig imponert eller noe. Men det var en adeles grei film i mine øyne, og jeg vil se den igjen. Noe jeg gjør med svært få filmer og tv-serier.

 

7/10

Lenke til kommentar

Fast five 6/10

 

Jeg tror bare jeg har sett den første i denne serien, og har aldri vært fan!

Men ble med noen kompiser på kino da alle snakket om at den var så utrolig bra.

Jeg forventet en bilfilm, men fikk en ransfilm. Mye action og underholdning, men dårlig handling og story, syns jeg. Helt ok underholdning, ikke noe mer.

 

True Grit 6/10

 

Hadde store forventninger og ble skuffet...

Har i senere tid sett gammle klassikere av Clint Eastwood, og da ble denne dårlig.

Likte ikke storyen no serlig i denne filmen heller... den ble for "snill"

Battle Los Angeles 2/10

 

Horribelt! Tragisk dårlig film. Kjeda meg gjennom hele driten.

Forrige katastrofefilm jeg så var 2012, som og hadde rævva sidestory, men den hadde i det minste råe ødeleggelses scener som var mesterlig laget. BLA hadde ikke det.

Dårlig!

 

Road House 8/10

 

Konge underholdning! Meg og en kompis satt å lo oss i hjel under de villeste bar slosse scenene. Det blir så komisk når det konstant er slossing og bråk i baren.

Family Guy fikk meg til å se denne filmen, og nå skjønner jeg mottoet: "everything in life can be solved by kicking" :D

En klassiker!

Endret av Christofferaa
Lenke til kommentar

The Italian Job

 

Veldig forutsigbar begynnelse, og til tider litt for kjedelig. Men for all del, det er mye god underholdning klemt innimellom her også, men det var ikke store greiene i det store bildet.

 

6/10

 

Inside Man

 

Spennende, engasjerende og en god historie. Clive Owen var, for meg, en overraskende god filmskurk.

 

8/10

Lenke til kommentar

Departures [2008)

 

Etter å ha falt helt for Ozus filmer, så har jeg blitt interessert i japanske filmer, da spesielt de gode filmene. Så samboer var på utkikk etter noe slikt, men fra nyere tid. Ingen av oss er spesielt bevandret i japansk film, så vi endte opp med denne. Vi trodde vi var forholdsvis trygge, siden denne hadde vunnet Oscar for beste utenlandske film i 2008.

 

Filmen handler om en ung cellolist som mister jobben i orkesteret, flytter tilbake til hjembygda og får seg jobb som begravelsesagent (en som forbereder de avdøde rett før de skal opp i kisten). Filmen startet bra, med et interessant premiss. Men forholdsvis tidlig virket det som om filmen var usikker på om den skulle være drama eller komedie, og den led også under noe overspilling, som fikk meg til å tenke på animefilmer.

 

Etterhvert ble filmen også kjedelig, lite skjedde, symbolikken var overtydelig og de siste tyve minuttene var så ekstremt melodramatiske og suppete at jeg hadde store problemer med å se den ferdig. Jeg var lettet da rulleteksten kom. Men det var også en ting som gikk opp for meg mot slutten - dette var en Hollywoodfilm! Jeg ble så skuffet og motløs da jeg forsto at for å vinne en Oscar for beste utenlandske film så måtte Japan lage en dårlig, overtydelig og oversentimental Hollywoodfilm. Virkelig trist.

 

Rating: 4/10

 

P.S.: Noen som har noe tips til gode, japanske filmer fra nyere tid?

Lenke til kommentar

Tron Legacy (2010)

 

Kreds til Disney som hyrer inn en urutinert arkitektfyr til å regissere dette spetakkelet. Kosinski har snekret sammen et digitalt univers som imponerer i de fleste tekniske disipliner, et univers som i feil hender fort kunne dyppet ned i en glorete og ekkel retropøl. Heldigvis har hver eneste vågale designavgjørelse blitt tatt med en passende dose selvbeherskelse, og det hjelper jo også på at Daft Punk er i storform og serverer en rekke låter som produserer gåsehud nedover kontorbleke armer (CGI-Flynn er unntaket fra denne audiovisuelle festen).

 

Resten er ikke like bra, men den klassiske far/sønn-problematikken gir liv til en litt haltende historie og en smått uforståelig trussel. Tron 1 er forferdelig utdatert i dag, og det er godt mulig at fremtidens menn vil finne Legacy like kjip når de fyrer den opp på sine iPlasmaer. Akkurat her og nå kan jeg derimot ikke gjøre annet enn å anbefale alle som liker filmete filmer og snurre denne i nærmeste blu-rayspiller.

4/5

Endret av KjemikerJon
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...