Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Tror jeg må få fingeren ut og se Jean-Pierre Jeunet sin siste film snart. Noen som har sett den?

 

Yup! Micmacs à tire-larigot er en meget bra film, liker du Jeunet sine filmer så liker du mest trolig denne også!

(Med unntak av Alien: Resurrection, så er alle filmene til denne mannen blant mine favorittfilmer!)

 

Idd han har mange bra filmer, så nylig Delicatessen, utrolig morsom og orginal film.

Lenke til kommentar

Red

 

Ha ha, for en hærlig absurd film, noen har sittet å røyket og tenkt, hei vil lager en film full av anerkjente skuespillere, og alle er 60 år eller eldre, også gir vi dem masse våpen.

 

Filmen har en gjennomsnits alder på 60 eller noe, med ung gutten Bruce på 55, og den yngeste i hele filmen er 45.

 

Filmen er en sarlig blanding av komedie, action, og romantisk komedie.

Bruce er faktisk en veldig god komisk skuespiller, han spiller bra når han i begynnelsen er en forelska fjortiss, og han kan komik, da han tross alt spillte i Moonlighting i flere år.

Men han kan også action, når han drar frem pistolen er han tøff og barsk.

 

Dame Helen Mirren med automat våpen hærlig, John Malkovich er altid bra og kul, men han har aldri spillt en så sprø rolle før, han er virklig ikke god i hode.

 

Det ser ut som skuespillerne har hatt det gøy når de spillte i denne filmen.

 

8/10

Lenke til kommentar

Enter the Void (2009)

 

Hvis du er typen som lurer på hva som skjer når vi dør, hva slags trip man får av peruviansk Ayahuasca, hvordan bakhodet til Nathaniel Brown ser ut eller hva som foregår inni en vagina ved penetrering, så er Enter the Void filmen for deg. Ja, hvis du vil ha en ekstraordinær visuell opplevelse uten å bryte noen av kongerikets lover så plukker du opp denne neste gang du er i filmsjappa. 5/5

Lenke til kommentar

Star Trek First Contact

 

Regelen for star Trek filmer er at skal du ha en virklig bra en, må det være inspirasjon og quotes fra moby dick i den, både wrath of kahn og First contact har dette. Star trek filmene er del i 6 TOS filmer og 4 TNG filmer, og dette gjør at både TOS og TNG har en virklig god film, ikke at alle de andre er dårlige, men disse to er langt bedre enn alle de andre 8 filmene.(vi driter i den siste filmen den er ikke ekte star trek)

 

Star Trek er en rar båt, jeg har prøvd i finne ut av om det går ann å bare se filmene, i teorien går det, men du vil tilbrine ca. halvparten av tiden bare å lure på hva i helvete er det som skjer, hvem er disse folka osv.

 

Jeg har funnet ut at skal man begynne med star trek er det bare to ekte start punkter, Enten starte med TOS(the original series) eller TNG(The next generation) I idielt starter man helt på begynnelsen, men jeg har selv ikke sett TOS serien før i fjord uten at jeg syns jeg gikk glipp av så mye. I en serie med 24 drit gode, gode eller middels gode sesonger og 4 elendige, har man utrolig mye lore og back story.

 

Men universet er klart delt mellom TOS og TNG, TOS er en serie 3 sesonger og 6 filmer, TNG er 3 serier på tilsammen 21 sesonger og 4 filmer. Selv foretrekker jeg TNG universet, den er noe mer seriøs har flere og dypere historier, og er ikke så random som TOS i TOS er teknologien ganske random man vet aldri hva man får, men i TNG prøver de å holde seg noeglunde likt.

TOS er også en billig B serie, som kan virke ufrivillige komisk med mindre man virklig vil lære å like serien. TNG er mer seriøst mindre tullete og ikke fult så cliche.

 

Men nok om det, viss man skulle se 2 Star trek filmer, uten å se noen andre filmer eller seier, bør man se de to beste, sant man går glipp av 90% av hele greia, men filmene er så bra at 10% faktisk er bra nok.

 

First contact, har masse action(for en star trek sak) det er bra action, med digitale effekter som holder kok den dag i dag, first contact kommer snart på BD men allerde DVD versjoen har DTS lyd og er fin. Det er bare litt syns at den beste action delen skjer i de første 20 minuttene, så blir filmen litt "mindre" ikke så mye action mindre effekter og mer drama og karakter utvirkling, det som holder filmen sammen er Mesteren Patrick Stewart, han er som ALTID briljant og gjør aldri en dårlig job, jeg tror ikke han kunne spille dårlig selv om han prøvde.

 

En virklig fin Star Trek film og nesten like viktig en flott Sci fi film for seg selv.

 

9/10

Lenke til kommentar

Har aldri funnet meg tilrette med Star Trek. Opplegget blir for tungt. Det er

vel et opplegg man helst må leve seg inn i, som du er inne på.

Det var med First Contact som andre; Den er alt glemt.

 

Et unntak; The Voyage Home(1986). Som jeg til gjengjeld ser om og om igjen

som blant favorittfilmene. :shrug:

Lenke til kommentar

Det samme kan sies om StarGate eller Babylon 5 osv. Eneste forskjellen er at Sg1 filmene er DVD basert og ikke gitt ut på kino, så det er bare oss SG1 nerder som ser dem, samme med Babylon 5, Star trek er den eneste sci fi franchises som blir gitt ut på kino.

 

 

Men du kan tenke deg å se Stargate Continium eller Ark of truth uten å ha sett 10 sesonger med SG1.

Det er alt hva man legger inn i det, er man ikke glad i sci fi, er det bortkastet å se star trek, men liker man sci fi, tror jeg det er verdt å bruke 600kr på å kjøpe hele TNG fra ebay å å se den, det er en hel verden som opner seg, 21 sesonger med TNG univers er noe å se altså.

Lenke til kommentar

Ser ikke helt den store entusiasmen for TRON: Legacy...

 

Den begynte bra, men da vi ble presentert for 'effektland' ble det jo helt Pochahontas! Ser heller "The Phantom Menace - Jar Jar Binks special edition" enn TRON en gang til. Alt for mye visuellt for meg! Umulig å holde styr på hva jeg likte og hva jeg misslikte, så det endte bare med at jeg ikke klarte å svelge noe av filmen i det hele tatt.

Endret av FredrikH
Lenke til kommentar

Enter the Void (2009)

*snip*

Ja, hvis du vil ha en ekstraordinær visuell opplevelse uten å bryte noen av kongerikets lover så plukker du opp denne neste gang du er i filmsjappa. 5/5

:thumbup:

 

Og innehaldar den kanskje mest fantastiske introen på ein film.

Enig, fasinerte også meg.
Lenke til kommentar

TRON: Legacy

 

Fantastisk film. Jeg varmet opp med et gjennsyn av første film, så slengte meg rett på. Og jeg må si at de har klart å holde på stemningen.

 

Mye design likheter, selvom jeg ikke likte at figuren Jarvis var bare et total kopi av Jim Carry som The Riddler.

 

Likte alt med filmen, men savnet et mer teknologisk tema til handlingen. Det hele var for standard og forutsigbart, særlig det med Tron som forsøkte å være et nytt Darth Maul.

 

Selvfølgelig frister det med mer Tron. Og jeg virklig tror at, om gjort riktig, at Tron kunne fort blitt et nytt Star Wars sjanger med masse spennende fortellinger og produkter.

 

Det sakt, så vet jeg ikke om jeg virklig ønsker at de skal forsette. Med den slutten føler jeg at Tron ligger i et farlig vippesone fra å kunne bli noe møkk og missbrukt, til å være helt fantastisk....

 

Men tiden får vise.

 

Savnet de mange små "easter-eggs" som første film har (Pac-Man, Mickey Mouse osv osv).

 

Nøler ikke å gi den en god karakter. Jeg fikk mer ut av filmen enn jeg forventet.

 

8/10

Endret av AvidGamer
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Two Face har vært skurk i batman-universet i flere tiår, de bare fiksa han inn i filmen på noen minutter.

Håper han er med i den tredje filmen så de kan bygge videre på karakteren.

 

Aaron Eckhart fortalte en anekdote på Conan om at han hadde møtt Christopher Nolan tilfeldigvis på ei strand, der han hadde svart enkelt nei på om Two-Face var med i TDKR.

http://splashpage.mtv.com/2011/03/11/could-two-face-appear-in-the-dark-knight-rises-after-all/

Lenke til kommentar

Enter the Void (2009)

 

Hvis du er typen som lurer på hva som skjer når vi dør, hva slags trip man får av peruviansk Ayahuasca, hvordan bakhodet til Nathaniel Brown ser ut eller hva som foregår inni en vagina ved penetrering, så er Enter the Void filmen for deg. Ja, hvis du vil ha en ekstraordinær visuell opplevelse uten å bryte noen av kongerikets lover så plukker du opp denne neste gang du er i filmsjappa. 5/5

Så du den på kino, eller tv?

Endret av Dr. Van Nostrand
Lenke til kommentar

Master And Commander: Far side of the world.

 

Dette er en veldig unik film, når filmen starter tar det lang tid før vi faktisk får film, da man må gjennom 3 studio logoes, Fox, Mirimax og Universal, filmen var rå dyr og det tok alle 3 studioene til å skaffe penger.

 

Og hvem ville tro at en film som har to action sener, med 2 timer mellom dem, kunne bli suksessfull, de 2 timene handler om livet til sjøs. Skipet er utrolig levende, på et slik lite skip var det ca. 200 folk som bor, i måneder av gangen, og det var ikke bare noen som roper ordere og folk som skyter med kanoner, men mester snekkere, malere, rep makere osv. osv.

En liten by på et skip bare noen titalls meter langt.

 

Filmen har som sagt 2 action sener, mellom de, har du utforking av galapagos, og kammer musikk.

Og utrolig nok ble filmen en stor suksess, innimellom lurer man på om kino folk har god smak i det hele tatt når tulle filmer som Avatar blir den største suksessen i film historien.

 

Men her vant god smak frem.

 

Bettany og Crowe spiller mesterlig som de egentlig altid gjør.

 

Lydener jo noe for seg selv i denne filmen, hele tiden er du omringet av lyd.

 

9.5/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...