Gå til innhold

Trafikalsk klagemur


Opus

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132

Folk som ligger feil i rundkjøringer

http://www.oblad.no/video?videoId=0CE150BB

 

Tjensvollkrysset i Stavanger. SVÆR rundkjøring, to felt inne i den, og to felt inn i den fra to av fire armer (egentlig to fra alle, men fra to av armene er det for kollektivtrafikk). Feltene inni rundkjøringen var en gang tydelig merket, men er nå selvfølgelig nokså nedslitt. Vegvesenet har selvfølgelig ikke mer maling, ettersom all malingen har blitt brukt andre steder i Stavanger som "rundkjøringer" (de søler en svær malingsklatt, setter opp noen skilter, og klapper seg selv på skuldrene). Veldig mange kjører som om de aktivt ønsker å skade bilene sine her. Kommer du fra Bergensretningen, og skal rett frem i rundkjøringen, skal du ligge i ytre feltet, som normalt. Veldig mange peker bare bilen sin i den generelle retningen de skal i, og kjører, uten å se på hverken oppmerking eller trafikken rundt seg. Er du i ytre felt, følg rundkjøringens ytre omkrets!!! Jeg har mistet tellingen på førere (spesielt eldre mennesker som ikke aner hva disse sirkulære trafikkinstallasjonene er) som bare tar beine veien rett gjennom rundkjøringen, først i ytre felt, dermed 50% i indre felt midt i rundkjøringen, og så ut i ytre felt og ut av rundkjøringen. Hver gang jeg må kjøre i indre felt i denne rundkjøringen, sitter jeg klar til å bråbremse og tute, fordi jeg allerede vet at noen kommer til å forsøke å skade bilen min. Hvor jævla vanskelig er det å tenke litt?

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

Ble nesten påkjørt av en ambulanse i dag. Jeg kommer ned mot en rundkjøring, blinker til venstre, ser meg for til venstre, sjekker til høyre og glir gjennom. Plutselig suser en ambulanse forbi foran snuten min, med blålys, men uten sirene. Jeg rakk verken å skvette eller bremse, men tenker at det der kunne blitt stygt, og jeg ser ikke bort ifra at jeg hadde fått skylda. Når utrykningskjøretøy kommer inn mot rundkjøring og har tenkt å bruke sin rett, må de da bruke sirene?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ville tatt kontakt med sykehuset de tilhørte og rapportert om hendelsen.

Jeg innhentet jo ambulansen like etterpå, den blokkerte gaten jeg skulle gjennom så jeg måtte snu. Skulle bare knipset et bilde i samme slengen, men å ta av seg hansker og fiske etter mobiltelefonen var ikke det første jeg tenkte. Jeg tenkte mer "faen, jeg kommer for seint på jobb". :)

Fikk et glimt av sjåføren i rundkjøringen, en veldig ung jente, så jeg ser ikke bort ifra at dette var opplæring.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Folk som ligger feil i rundkjøringer

http://www.oblad.no/video?videoId=0CE150BB

Ah, kan vi ikke la denne sirkulere i reklamepausene på TV'en i noen måneder? Det er så mange som gjør dette feil, og jeg er overbevist om at det skyldes mangel på kunnskap i mange av tilfellene. Tror rett og slett det er folk som har på et eller annet vis klart oppkjøringen, uten å få med seg at det er 2 felt i en vanlig rundkjøring.

Lenke til kommentar

Det hjelper utrolig mye å sette opp skilt foran rundkjøringen som viser hvilket felt man skal plassere seg i dersom man skal til høyre, rett frem, til venstre, osv.

 

Mange rundkjøringer er ombygde veikryss, og det kan i mange tilfeller være hensiktsmessig at trafikken som skal rett fram legger seg inn mot midten. Setter man opp skilt, så både flyter trafikken bedre og det skapes mindre usikkerhet. (Ingen annen 'forskning' enn mine egne erfaringer.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...