Jump to content

dbass

Medlemmer
 • Content Count

  1625
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

619 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

7287 profile views
 1. Hva med de som har så tette vegger at man må ha ventilasjonsanlegg som suger ut varmluften og dytter inn iskald luft som må varmes opp på nytt?
 2. Hva med å ta ned et par trær og sette opp en liten vindturbin eller 10 på usle 125 meter høye?
 3. Finnes det statistikk på hvor mange personer som vil ha SUV kontra coupé eller stasjonsvogn? Jeg syns det står i nesten alle artikler at alle i Norge vil ha SUV, men på veiene ser jeg det motsatte, det er færre SUV enn stasjonsvogner..?
 4. Jeg er forbauset at overskriften er: "knekker som en kvist" når neglene tomlene til JerryRigEverything er helt hvite fordi de er tomme for blod når han trykker. Hvor mange er det som trykker så hardt på elektrisk utstyr? Bruddstyrken holder til normalt bruk. Det å faktisk forsøke å knekke telefonen kan umulig kvalifiseres som normalt bruk.
 5. 1. Det jobber antakeligvis mange programmerere med R&D hos Sony sin PS-avdeling. 2. Det er ikke alltid at enhver kodelinje er åpenbar. 3. If it ain't broken, don't fix it Det er muligens at noen skrev en kodesnutt sommeren 2013, og måtte skynde seg for å bli ferdig før han eller hun skulle ta ferie, og tok noen snarveier. Fordi koden har fungert, så er det kanskje ingen som har satt seg ned og lest hva koden faktisk gjør, og sjekket opp dette med tilhengende kodelinjer.
 6. Laptop-laderen på jobben er USB-C Både jeg og madammen er på vår andre telefon som bruker USB-C. Alle disse er dog kablet mot USB-A i medfølgende adaptere, og disse har vi rundt 10 stykker av, hvor de eldre typene ikke støtter hurtiglading, mens de nyere gjør. De fleste maskiner støtter også lading av duppeditter mens maskinen er avslått. Jeg sjekket også av interesse samtlige adaptere av diverse slag, også de som ikke er telefon-ladere, med min Cat S61 med FLIR-kamera. Det er fascinerende å se hvilke produkter som leverer adaptere/ladere med høyest varmegang..
 7. Hvor lenge har verden produsert brenselscelle i storskala? Hvor lenge har det blitt produsert batterier? Om elbiler hadde blitt produsert med batteriteknologien som var for 30 år siden, så hadde det blitt solgt like få som det ble da. Det ble laget en del Think-biler, men man ser på statusen på disse nå. Batteriteknologien gagner alle, ikke bare bil, så det er mange forskningsprosjekter og informasjon der ute. Basert på tilgjengelighet rundt informasjon og prosjekter, så er batteriet flere lysår forbi brenselcellen, men det å si at "X er bedre enn Y grunnet abc, og kommer til å være det i all fremtid", det er ganske feil. Teknologien til brenselcelle, uavhengig av effektiviteten, er i noen situasjoner bedre egnet enn batteri. Om brenselcellen hadde fått like høy oppmerksomhet som batteriet har fått de siste 50 årene, så antar jeg at denne diskusjonen hadde hatt en annen tone. Jeg syns det er bra at noen satser, så står ikke verden stille! Jeg ser frem til hva fremtiden bringer mtp. hydrogen som drivstoff.
 8. Jeg ville antatt at det er nummer 1 som er det vanskelige, da menn kan sikte, mens de uten brannslange bare lemper. I vektløshet, så flyr væske ganske lett av garde, og hvis det ikke er en trakt eller noe slikt som kan lede denne, så kan det fort bli ganske grisete.
 9. Oida.. Her ville jeg stemt på å få det gravd opp i stedet. Ta et skikkelig grep, demn vekk sjøvannet, tøm tomt for vann, og grav opp rubel og bit. Hvem vet, kanskje man finner gjenstander av historisk verdi? Det kunne også satt et godt eksempel for resten av verden. "Vi har også tatt dumme avgjørelser i vår historie, nå rydder vi opp i ett av dem!" Jeg forstår også at dette koster myyyye penger, men når man først er i gang...
 10. Noen klarer å se på TV i 8 timer, andre blir slitne. Noen klarer å jobbe med skolearbeider i 8 timer, andre blir slitne. Jeg liker å kjøre, og personlig ville jeg ha møtt meg på den 7. timen, enn å møte meg etter fem min i bilen etter å ha gjort kjedelig og komplisert arbeid. Vegtrafikkloven §21 "Ingen må føre eller forsøke å føre kjøretøy når han er i en slik tilstand... ...ikke kan anses skikket til å kjøre på trygg måte, hva enten dette har sin årsak..., svekket, sliten eller trett, eller skyldes andre omstendigheter." https://lovdata.no/lov/1965-06-18-4/§21 Jeg er hverken sliten eller trett etter 8 timer i bil alene. Hadde kona og ungene vært med hadde det vært en annen historie.
 11. Jeg er tekniker, og etter Covid-19 har fly og annen kollektiv vært forbudt innad bedriften. Det har gjort at jeg må kjøre til de stedene som trenger min bistand. Jeg holder til i Oslo, og har de siste 30 dagene vært i Kristiansand, Stavanger, Florø og Trondheim. Generelt sett er jeg også på mange mindre plasser, som Gol, Loen og Rørvik. Jeg kjører som regel uten pauser, og om behovet for pause er til stedet, så er det under 2 min for å besøke toalettet. Jeg kjenner til flere teknikere som kjører langt innad jobbsammenheng, og å måtte stoppe en times tid for å lade på en 8 timers kjøretur er for mange ikke et valg de kan ta. Som en elektronikkentusiast, så er jeg storinteressert i elektrisk drevet kjøretøy, men jeg mener at batteri med dagens teknologi ikke er en killer på ottomotorens fleksibilitet.
 12. Utfordringen som de fleste klager på er vel ikke at de tar plass arealmessig, men at de kan sees fra flere mils hold og er dermed et stort øyesår i en ellers vakker natur. Om man beregner som med øyesår som en faktor (ja, denne er ytterst varierende og personlig), så mistenker jeg at hyttene kommer ut med høyere positivitet, uansett hvordan man vrir og vender på svaret. Hva er verst å se på, 100 laftede hytter med gress på taket i et hyttefelt, dekket av skog og små grusveier, eller 1 stk 150 meter høy påle med 3 blader, på toppen av et fjell?
 13. Dihydrogenmonoksid, det ubrukte navnet på vann. https://www.dhmo.org/facts.html https://no.wikipedia.org/wiki/Dihydrogenmonoksid
 14. Om det ikke er Sachs du har fått, så ville jeg ha sendt inn en klage, og spurt om å faktisk få en clutsj fra Sachs eller hevet kjøpet med opphenting på deres regning. https://fil.forbrukerradet.no/wp-content/uploads/2018/06/klage-paa-kvalitet-bm-1.pdf
×
×
 • Create New...