Gå til innhold

Trafikalsk klagemur


Opus

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Haha Snylter du minner meg om "Narvestad" fra "borettslaget". Løper rundt å skriver ned "jaaaa se her ja! Vinterdekk!! Dette skal jeg rapportere!!

Så farlig det kan være med vinterdekk på sommerføre så hadde han gjort oss alle en tjeneste om han hadde rapportert det til en myndighet som hadde gjort noe med det.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Haha! Her kjenner jeg meg litt igjen dessverre. Låner far sin Volvo mens de er på ferie, og etter jeg har blinket en vei og skal ta spaken "tilbake" igjen hender det at jeg ender opp med å blinke andre veien igjen. Flaut.

Opplever noe av det samme når jeg bytter mellom familiens to biler. Mercedes har jo én hendel bak rattet for å kontrollere alt, mens de fleste andre har to. I den andre bilen skrus vindusspylere på ved å trekke høyre hendel mot rattet, og når jeg setter meg i Mercedesen og skal gjøre det samme gjør jeg det med venstre hendel - som slår på fjernlys. Ikke veldig imponert over meg selv når det skjer.

Endret av Henrik C
Lenke til kommentar
Haha Snylter du minner meg om "Narvestad" fra "borettslaget". Løper rundt å skriver ned "jaaaa se her ja! Vinterdekk!! Dette skal jeg rapportere!!

Jeg synes det er barnslig av deg å rakke ned på dette. Snylter har et godt poeng. Godt observert, telt og poengtert. Det er et tankekors at risikoen for å møte på folk i trafikken med alt for lang bremselengde er stor.

 

Det går en liten faen i meg når jeg ser så dårlig forståelse for dekkvalg at jeg håper politiet tar seg en kontrollrunde i området med så ekstremt utbredt ukultur. Det gjelder heldigvis ikke i mitt område. Jeg så en bil med piggdekk på parkeringsplassen utenfor butikken for noen uker siden og prøvde å se rundt meg om det var flere som drev med det samme, men så ingen andre. Jeg så bare over de nærmeste 30-40 bilene jeg passerte på vei ut. Jeg har ikke lett aktivt etter piggdekk siden, men har heller ikke sett noen ved tilfeldigheter. Ukulturen må være mye mer utbredt der Snylter ferdes enn her jeg ferdes.

Endret av Simen1
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Er jo vanlig å rykke resten av piggene ut av vinterdekka og kjøre med dem på sommeren når de begynner å miste for mange pigger...

 

Det er vanlig og det er idioti.

 

Å kjøre på piggfrie vinterdekk på sommeren har vi dessverre ikke noe forbud mot, men det burde vi så absolutt hatt.

 

Jeg har testet nødbrems fra 80 med piggfrie vinterdekk med en temperatur i lufta på 26 grader og sol som hadde stekt på veien i mange timer.

Så ble det byttet til sommerdekk av samme dimensjon (ok dekk av kurant merke) og testet med de..

 

Det var rundt 20 (!) meter forskjell på bremselengden!

 

Bør egentlig noe sånt være lov? Etter mitt syn er svaret et klart nei.

 

De piggfrie vinterdekkene har i tillegg svært vanskelig for å takle en unnamanøver i varmen.

 

Og ja, jeg har sendt en henvendelse til kompetent myndighet angående dette.

 

Mitt forslag er at man forbyr vinterdekk i perioden det er forbudt med piggdekk.

Samtidig bør man vurdere vinterdekpåbud i vinterdekksesongen.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Okei, når man nærmer seg en rundkjøring og ser en annen bil som skal inn i den fra venstre. Han ligger i jevn fart og jeg beregner sånn at jeg kommer inn foran han, men når han plutselig gir full pinne inn med "jordbruksmaskinen" sin så det fossa ut svartrøyk. Hvor rassehøl er man ikke da? Han ga full pinne for så å bråbremse eller så hadde han tatt baken min. Hva faen er poenget? Hadde han holdt jevn fart så hadde det gått helt fint

Lenke til kommentar

Siden 50-60%(?) av norske biler er diesel så er dette ukjent for ganske mange.

 

En skremmende stor andel av nybilsalget er av farkoster utstyrt med landbruksmaskineri ja.

Men jeg prater med mange som har dieselmotor fordi de rett og slett er for gjerrige til å ha skikkelig motor..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...