Gå til innhold

Trafikalsk klagemur


Opus

Anbefalte innlegg

Nå er det engang slik at veien er full av slike idioter. Det er ikke noe man kan gjøre noe med, iallefall ikke der og da. Det beste, og sikreste, er å ikke la seg provosere av slike folk. Jeg ville bare fullført forbikjøringen i samme fart for så å slippe ham fram, og deretter bare glemt av alt om ham. Enkelt og greitt.

 

Det er vanskelig å holde besinnelsen når man møter på slike idioter på veien, jeg vet det. Men det er i nettopp slike situasjoner at en god sjåfør beholder besinnelsen og gjør det som er sikrest og mest langsiktig, uansett hva de andre rundt ham måtte mene om det.

 

Så kan man heller gå hit og slippe ut dampen når man først fjerner seg fra rattet. :)

 

EDIT: Ellers vil jeg bare formidle mitt dype og intense hat for sinna bilførere som foretar livsfarlige forbikjøringer og presser meg av veien på min plomberte skuter, 5 meter foran busslommen hvor jeg hadde planlagt å svinge ut og slippe ham forbi. :mad:

Endret av A-Jay
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, rett handling ville vært at han i SUVen skulle holdt seg MINST 3 sekunder bak og latt koots fullføre forbikjøringen.

Med tanke på at han ikke hold anvstanden han skulle så kan man like godt irritere han litt ekstra.

Du har rett men hva hjelper det når ikke andre bryr seg.

Lenke til kommentar

I dag lå jeg bak en mann med hatt som kjørte veeeldig sakte. Etter langt og lenger enn langt slakket han av enda mer og svingte av uten å blinke. Slike typer har jeg opplevd mange ganger, men jeg irriterer meg fortsatt. Jeg blinket med fjernlysene et par ganger før jeg kjørte videre. Han skjønte vel ikke hva jeg mente.

Lenke til kommentar

Tja, nå i disse påsketider har det jo vært supersesong for alle bilidioter, og jeg har opplevd noen av dem idag hvor jeg har kjørt hjem fra fjellet.

 

Det folk ikke klarer å skjønne, er hvor farlig det er å kjøre 1001 -/+ 1/2 bak en annen bil. Det er nesten greit når man kjører dritsakte i kø og slikt, men når man kjører i 80+ på svingete og uoversiktlig vei? Det er ikke bare idiotisk av dem, men de utgjør faktisk en like stor risiko for de som kjører foran dem. Hva skjer om bilen foran plutselig må bråbremse for etterlannet? Da har du plutselig en bil i ryggen temmelig kvikt, og jeg tror det vil se ganske stygt ut når denne bilen treffer deg i 80kmt...

 

Det er fristende å bråbremse, stoppe bilen, gå ut og bort til bilen bak deg, lene deg inn vinduet og kasta nøklene dems så langt inn i den dypeske norske skævven at de ALDRI finner nøklene igjen, og dra.

Endret av AnaXyd
Lenke til kommentar

Irriterer meg over de som tror de kommer fortere frem ved å kjøre forbi en og en bil i kolonnekjøring i 70-80km/t. De kjører forbi på de mest uoversiktlige plassene og smetter inn rett før møtende trailere.:no:

 

Også har man de i små biler med svake motorer som man skulle tro kun kjører forbi for å i det hele tatt se om de klarer det før de har nådd bakketoppen.

Jeg merker at det er deilig å ha en sterk bil. Nå gidder jeg ikke kjøre forbi noe særlig lenger. Nå vet jeg at jeg kan, og det holder for meg. :p

Lenke til kommentar

Jeg ligger mellom 70 og 75 i 70-sone.. En møkk kjører forbi meg. HVORFOR? Jeg ligger i fartsgrensa, selv om det står L bakpå betyr ikke det at jeg automatisk ikke holder fartsgrensa.. Holdt nesten 75 på strekka hvor han kjørte forbi meg. Dette skjer så mye, at lurer på om de som har lappen kjører forbi meg bare for å vise at DE har lappen å ikke jeg.. herreee

Lenke til kommentar

Jeg ligger mellom 70 og 75 i 70-sone.. En møkk kjører forbi meg. HVORFOR? Jeg ligger i fartsgrensa, selv om det står L bakpå betyr ikke det at jeg automatisk ikke holder fartsgrensa.. Holdt nesten 75 på strekka hvor han kjørte forbi meg. Dette skjer så mye, at lurer på om de som har lappen kjører forbi meg bare for å vise at DE har lappen å ikke jeg.. herreee

Dette er noe du ikke har noe med. Er masse grunner som du ikke kjenner til, og ikke noe du skal legge deg oppi. Du vil alltid oppleve forbikjøringer, uansett om du har L eller ikke bakpå, så bare vend deg til deg, og ikke bli en av de idiotene som skal bestemme om de andre får kjøre forbi eller ikke. La dem passere, og la dem forsvinne, er ingenting som er så greit når man får biler bak seg enn at de selv sørger for å komme seg forbi.

 

Selv om du øker hastigheten til 10 eller 20 over grensen vil du fortsatt oppleve forbikjøringer, men mye skjeldnere.

 

Kan være grunner som f.eks at din hastighet er ujevn. Jeg kan velge å kjøre forbi noen som gjennomsnitlig har en grei hastighet, men ikke klarer å holde den jevn, og da øke min hastighet noen km for å komme meg unna. Er mye greiere å holde jevn hastighet om man kan enn å ligge bak noen som ikke klarer det, for ikke å snakke om at det fatisk er sikrere for alle.

Lenke til kommentar

Det skal du få lov til å synes, så lenge du ikke aktivt hindrer forbikjøringer for personer som ønsker dette. Jeg har selv kjørt forbi flere som lå over fartsgrensen i det jeg kjørte forbi, blant annet fordi jeg nettopp hadde ligget bak vedkommende i et svingete parti og nærmest dratt meg i håret i frustrasjon over hvor mye det skulle bremses ned i hver sving.

Lenke til kommentar

Hvis en bil kjører i 90 km/t på speedometeret i 80-sonen og onkel står der med laser, så vil bilen mest sannsynlig slippe unna. Dette er på grunn av misvisning på speedometeret og feilmargin som må legges til i måleutstyret.

 

Når man skal langt, for eksempel fra Oslo til Trondheim, vil 10 km/t differanse utgjøre 1 time. Folk som kjører med ujevn fart er både farlig og lite miljøvennlig.

Lenke til kommentar

Bil inn til service. Bil tilbake fra service. Bil stopper etter noen få km da olje spruter ut av motoren. Verkstedet sier at lærling gjorde jobben. Lærling hadde spurt om hvor mye olje som skulle på bilen. Mekaniker hadde sagt ca 4-5 liter. Lærling hadde fylt på 4-5 liter olje. Men lærling hadde ikke tømt ut den gamle......

 

 

Ikke sikkert det er så dumt å nevne dette noen ganger, mange som ikke er klar over at max-merket på målepinnen bør taes bokstavelig. Det der har nok skjedd i mange familier også, men man snakker ikke så høyt om det. At for mye olje kan føre til for høyt trykk er visst ikke så lett å skjønne for alle.

Lenke til kommentar

Idioter som ligger i 10 over på langstrekninger og 10 under i svinger kommer skjelden noe fortere fram, og de hindrer trafikken ellers mye mer enn de som ligger jevnt, nøyaktig i fartsgrensen.

 

Det hadde vært flott med mange flere gjennomsnittsfartsbokser. Ingenting annet hjelper mot idioter som absolutt skal bryte fartsgrensen, og når uhellet først er ute så vet jeg hva jeg i min lille bil helst vil bli truffet av - 10km/t ekstra utgjør relativt mye når man ser på kinetisk energi. Men folk må få lov til å være idioter, det hjelper jo ikke å gå rundt å være sint for ting man uansett ikke kan forandre.

 

På langturer så er det mest å spare på effektive pauser, og å velge tidspunkt for turen med omhu. Er det lite trafikk, så er det så mye lettere å holde jevn fart, og å komme seg forbi eventuelle irritasjonsmomenter, som traktorer, pensjonister og jojo-kjørere.

Lenke til kommentar

At folk med Audi, BMW og diverse andre "storbiler" må kjøre forbi samme hvor fort jeg kjører. Hvorfor? Kunne ha tenkt meg en chabby bil med gigamotor (Rustet Omega 1,8 LS med en 3,6 Twinturbo Lotusmotor) som hadde parkert de som tror at de har verdens sprekeste biler.

Fryda meg den gangen en A6 skulle forbi en 940, det sa bare tssss så var Volvoen over alle hauger....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...