Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

1 hour ago, Rexxus said:

Det er en ting jeg har nå forundret meg over av Nyhetene jeg så hva Palestinerne gjør.

I Nord Gaza der Israel bomber, dem har advart folk røme sørover, men la oss si exmpel 25% blir igjen, og hjelper folk i ruinene, der er hva vi ser på TV nyhetene. (( Det er fakta))
Dem hjelper folk selv om dem bomber.

Her er problemet: Hvorfor hjelper dme folk, når dme vet att dme selv kan dø?

Jeg tenker att av dem mange tusen som har dødd er pga også at folk hjelper dem i ruinene og bomber kommer på nytt og dreper dem som hjelper.

HVis man skal overleve er det da dumt være på ett sted  Noen bomber?
Forstår ikke den tankegangen dems til palestinerne.

Bedre og leve enn og dø?

Nå blir det normalt sett på som heltemodig å sette eget liv i fare for å redde andre, men det gjelder ikke palestinere?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
22 minutes ago, overhodet said:

Hvis du puster med magen og leser tråden en gang til så kanskje du forstår det.

Poster man noe om Israel her så betyr det at man støtter alt Israel har gjort tror du og andre.

Dere er så blendet av hat mot Israel at dere ikke klarerer å diskuterte uten å stadig dra inn at vi som ikke fordømmer Israel i annenhver setning hater Palestinere.

Jeg tok deg seriøst tidligere, men ser er du ikke ønsker en seriøs samtale og heller bruker en masse stråmenn (dikter opp en egne diskusjon for så å argumentere rundt denne) for å dra diskusjonen ned i søla. 

Endret av The Very End
Fjernet noe rør pg sleivspark
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
The Very End skrev (2 minutter siden):

Jeg tok deg seriøst tidligere, men ser er du ikke ønsker å se verden utover fargene sort / hvitt, masse stråmenn og usannheter. Useriøs type som dikter en egne diskusjon for så å argumenter rundt denne.

Du bør huske reglene. 

Sitat

Regler

  • Hold deg til tema. Denne tråden er for løpende diskusjon og nyhetsoppdateringer rundt utviklingen av krigen og dens følger. Ønsker du å diskutere andre forhold, så anbefales det å opprette en ny tråd. Avsporinger blir rapportert.
  • Provokasjon av andre brukere vil bli rapportert.
  • Å kritisere Israel betyr ikke at man støtter Hamas og vice versa. Prøv ikke å ha piggene ute og å ikke lese andres innlegg i verste mening.
  • Krig fører til død og store lidelser. Deling av svært grafiske bilder/videoer eller lenker til innhold som inneholder slikt blir rapportert. Bruk skjønn.
  • Vær oppmerksom på falsk informasjon. Sosiale medier blir flittig brukt for å dele falsk informasjon og propaganda av alle aktører. Unngå å dele spekulativ informasjon fra upålitelige kilder uten å opplyse om at det er nettopp det. Slik vurderer du informasjon om situasjonen i Israel og Gaza
  • Videoer skal ha synopsis, dvs. en kort oppsummering av innholdet og hvorfor det deles. Videoer uten dette rapporteres.

Denne tråden er ikke for å diskutere hele historien til staten Israel og Palestina.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Sitat
Security sources confirm: Israel will examine the introduction of fuel into the Gaza Strip as part of a deal to return abductees. The sources told Gali IDF that Israel would agree to allow this only if a significant deal was put on the agenda that would include the return of a large number of abductees. There was no response from the Ministry of Defense.

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
24 minutes ago, overhodet said:

Hvis du puster med magen og leser tråden en gang til så kanskje du forstår det.

Poster man noe om Israel her så betyr det at man støtter alt Israel har gjort tror du og andre.

Dere er så blendet av hat mot Israel at dere ikke klarerer å diskuterte uten å stadig dra inn at vi som ikke fordømmer Israel i annenhver setning hater Palestinere.

Det er ikke mange, om noen som helst her som har påpekt overgrepene som er begått av Israel, som ikke også har tatt avstand fra terroraksjonen til HAMAS 7.10  og tilsvarende. Men det er jammen en god del israelapologeter, om ikke alle som ensidig og unyansert angriper palestinere og bortforklarer, bagateliserer og unskylder overgrep begått av Israel og uten å være villige til/i stand til å se noe som helst problematiskt med Israel eller deres rolle i konflikten eller deres håndtering av konflikten på noen som helst måte.

Det er et mønster med at når det påpekes overgrep begått av Israel, så svares det med noe helt annet/cherrypicking av mer eller mindre enslige eksperter (med og uten anførselstegn) som uttaler seg mot flertallet men som trekkes frem her som bekreftelse og "bevis" til tross for at de (såkalte) ekspertene er i (et lite) mindretall. Det er også et mønster her med at poenger ikke besvares men vris/forvrenges over til noe HELT annet av israelapologeter i denne tråden...

Siste setningen din blir bare for dum hvis du faktiskt leser og tar til deg det som bli skrevet av oss som kanskje er i mindretallet her og som ikke er enige i ensidigheten og de manglende nyansene til de som kanskje er i flertall her, eller i det minste gjør mest ut av seg selv her... Vet ikke om noen som helst her som er "blendet av hat mot Israel", men det er rimelig åpenbart at det er flere her som er er blendet av hat mot palestinere/muslimer/arabere/lignende og ikke klarer/vil se nyanser.

  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, overhodet said:

Jeg foreslår du starter en egen tråd for diskusjon om Israelske overgrep mot Palestina siste 60 år. Du bor i et av de mest pro palestinske landene utenfor Midtøsten. Der styrende politiske parti er for Palestina. Så jeg forstår ikke at du føler deg kneblet av at vi andre også nevner hva som skjer i krigen uten å fordømme Israel.

 

1 hour ago, DukeNukem3d said:

Det er to premiss for debatten her som dere mener skal være en selvfølge, men som jeg ikke er enig i.

1. At Hamas er en god kilde på antall døde og lidelsene. Uten engang å oppgi hvor mange av de som var militante og ikke. Med angrepet på sykehuset som skyldtes en palestinsk rakett avslørte Hamas at de gir ut tilfeldige og oppblåste tall på antall døde. Det er altså en helt verdiløs kilde. Hvorfor norsk media i det hele tatt lager saker basert på tall fra "helsemyndighetene på Gaza" er en gåte for meg. Spesielt når de ikke gjør det samme i Ukraina, der bruker de andre kilder enn ukrainske myndigheter. "FN-verifiserte dødstall" og tall fra andre som er langt lavere.

2. At Israel skal holdes til en annen standard enn andre vestlige land. Ifølge ekspert Hellestveit følger Israel folkeretten "godt over snittet", dette gjelder nok fremdeles. Det vi vet er at Israel kjemper sine forsvarskriger med langt mer tilbakeholdenhet enn det europeere og amerikanere har gjort i noen av våre kriger. Jeg vet ikke om NATO sendte flyveblader ned for å advare sivilbefolkningen før de har bombet alltid. Men det har gått en masse liv tapt i NATO sine operasjoner, også sivile. Det gikk tapt masse sivile liv da IS ble kjempet mot. 

Dermed kan jeg heller ikke delta i fordømmelsene, slagordene og de ferdig utskrevne talene mot Israel som er gjeldende for en del. For meg er dette stadig at Israel har rett til å forsvare seg mot en islamistisk terrorgruppering på linje med IS som angrep dem. De har akkurat like mye rett til dette som Ukraina har til å kjempe mot Russland. 

 

49 minutes ago, Camlon said:

Ukraina ble angrepet av Russland, hundretusener er drept, 700 000 barn er kidnappet til Russland og landets økonomi er ødelagt. Ukraina beskytter også Europas sikkerhet, men allikavel så har Ukraina bare fått restene fra militæret vårt og fått beskjed om at de må kjempe alene. Nå virker det som om media helt har glemt at Ukraina er i krig og det er snakk om fredsforhandlinger. Russland ønsker en ukrainsk kapitulasjon og med redusert støtte fra Vesten vil Putin trolig få viljen sin og landet som en gang var hjemsted for 40 millioner mennesker vil ligge i ruiner.

Sammenlignet med katastrofen som vi er delvis ansvarlige for i Ukraina, er det som skjer i Gaza ingenting. Gaza var allerede et forferdelig land på grunn av Hamas og å la Hamas fortsette å styre Gaza er ikke en langsiktig løsning. Vi kan diskutere hva Israel bør gjøre annerledes, men jeg reserverer mine fordømmelser til de som virkelig fortjener det som Russland.

Hvordan hadde det vært å la være å ty til stråmannsargumentasjon og whatabout'isme og forholde seg til det som FAKTISKT blir skrevet?

-Jeg har ikke nevnt med ETT ENESTE ord at jeg føler meg kneblet @overhodet... IGJEN: Hvordan hadde det vært å lese og forholde seg til det som faktiskt BLIR skrevet i stedet for å dikte opp påstander om hva andre mener?!

- Hvem mener at det du PÅSTÅR skal være premisser @DukeNukem3d?! Skulle du være konstruktiv og komme opp med en annen kilde som finnes i den virklige verden og som anses å ha innsikt og troverdighet er du hjertlig velkommen til det. I mellomtiden er det vel unødvendig å blåse opp og påpeke til det kjedsomlige det selvfølglige i at HAMAS ikke er til å stole på, eller å feilaktig fremstille det som at det de sier er den hele og fulle sannheten eller at noen som helst påstår det?!

- På hvilken måte er innlegget ditt noe annet enn whatabout'isme @Camlon??? Skal ikke HAMAS eller Israel kunne kritiseres fordi raZZland er ennå værre, eller hva er poenget ditt i en tråd som handler om noe helt annet enn raZZlands invasjon av Ukraina??? Skal ikke terroristaksjoner av HAMAS eller folkemord med mer begått av Israel og israelere kunne fordømmes fordi raZZland er værre???

Endret av Gjest MKII
  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Camlon skrev (2 timer siden):

Vi er nærområdene til Ukraina og hjelper derfor Ukrainerene. Midtøsten er nærområdene til Palestinerne og de bør få hjelp av dem.

Der gir null mening at Europa skal ta fullt ansvar for flyktninger fra nærområdene og vi skal også ta imot flyktninger fra resten av verden. 

Hvorfor synes du ikke at det gir mening at vi også er med på å ta ansvar?

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
44 minutes ago, Gjest MKII said:

- På hvilken måte er innlegget ditt noe annet enn whatabout'isme @Camlon??? Skal ikke HAMAS eller Israel kunne kritiseres fordi raZZland er ennå værre, eller hva er poenget ditt i en tråd som handler om noe helt annet enn raZZlands invasjon av Ukraina??? Skal ikke terroristaksjoner av HAMAS eller folkemord med mer begått av Israel og israelere kunne fordømmes fordi raZZland er værre???

Jeg fokuserer på Ukraina for å gi deg et perspektiv. Det er mye verre ting som skjer i verden, og jeg reserverer mine fordømmelser til de verste landene i verden, ikke for landene media fokuserer på.

Og det hjelper ikke Ukraina at du kaller Russland RaZZland, det kan til og med virke kontraproduktivt hvis det blir misbrukt av russisk propaganda. Det som ville ha hjulpet var militær støtte fra dag 1.

Endret av Camlon
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, pokalaka said:

Er jo en grunn til at ingen av nabolandene vil ta imot palestinere. Uansett hva folk vræler av seg her og på nyhetene, så virker det som mesteparten av palestinere vil ha bråk. Sier jo seg selv at når dem får masse barn for å dø i hellig krig, at palestinere ikke er så gode som mange av folk her mener. 

En av grunnene er at de ikke vil gjøre det lettere for Israel å bedrive etnisk rensing. De er altså usikre på om eventuelle flyktinger får vende hjem (til ruinhaugen), eller om de vil forbli i landet, som jo er det som alltid har vært resultatet før.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Rhabagatz said:

En av grunnene er at de ikke vil gjøre det lettere for Israel å bedrive etnisk rensing. De er altså usikre på om eventuelle flyktinger får vende hjem (til ruinhaugen), eller om de vil forbli i landet, som jo er det som alltid har vært resultatet før.

Så med den logikken, burde Norge unngå å ta imot palestinske flyktninger for å unngå etnisk rensing?

  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...