Gå til innhold

Gikk på en smell: 600kr å leve for på 20 dager - trenger råd!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Nimrad skrev (30 minutter siden):

Sånn ost spiser jeg ikke, så vet ikke så mye om det. Men den hadde nå en best før-dato 1. mai.

Hadde faktisk besøk av en franskmann en gang som syntes det var noe tull med så tidlig datostempling på Camembert. Han rista på hodet og gliste: "Den blir jo bare bedre!"

Lenke til kommentar

Har du en "innvandrersjappe” i nærheten, så er disse et berg av god og billig mat. 

Ris er mye billigere på disse butikkene. Pleide å spise nesten kun ris, med et innslag av nudler hvis jeg skulle kose meg litt ekstra.

Det gjorde jeg i årevis, uten noen mangler. Sjekker verdier årlig hos legen, da jeg ikke har sultfølelse og kan fort få mangler når jeg glemmer å spise på noen dager for eksempel. Det eneste jeg pleier å mangle er D vitamin, men det er ikke pga maten.

Lenke til kommentar
Nimrad skrev (1 time siden):

Dagens fangst på Meny for 49 kroner:

IMG_2900.thumb.jpg.5e379c124d5a2a90903e35e9c7cc2df7.jpg

Tre middager der hvis du har litt tilbehør fra før.

Testet selv Extra sin i dag, etter inspirasjon fra denne tråden, og fangsten ble en kurv jordbær, trepakning bratwurs, en liter yoghurt, ig en ferdigrett med kylling og karri. Betalte 39,-

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Fenrisúlfr skrev (31 minutter siden):

Har du en "innvandrersjappe” i nærheten, så er disse et berg av god og billig mat. 

Ris er mye billigere på disse butikkene. Pleide å spise nesten kun ris, med et innslag av nudler hvis jeg skulle kose meg litt ekstra.

Det gjorde jeg i årevis, uten noen mangler. Sjekker verdier årlig hos legen, da jeg ikke har sultfølelse og kan fort få mangler når jeg glemmer å spise på noen dager for eksempel. Det eneste jeg pleier å mangle er D vitamin, men det er ikke pga maten.

Ålreit det, men mat er vel en viktig D-vitaminkilde for de fleste nordboere, er ikke så lett å sole seg på vinteren.

Lenke til kommentar
Aiven skrev (1 time siden):

Ålreit det, men mat er vel en viktig D-vitaminkilde for de fleste nordboere, er ikke så lett å sole seg på vinteren.

Holdbart, Havaristen eller lignende bør besøkes. Om det finnes der TS bor. Stikkordet er da på nytt å være i butikken før kl 11 om det er mulig.

Endret av plankeby
  • Liker 1
Lenke til kommentar
anothercat skrev (16 timer siden):

Heisann alle sammen!

Jeg gikk på en ordentlig smell og jeg har nå 600kr å bruke frem til lønning som er den 20. mai. Jeg er en 28 år gammel gutt som heldigvis ikke har barn, kjæreste eller dyr så det er bare meg selv som skal forsørges. Alt av regninger osv. er betalt heldigivs, men jeg må ha matpakke på jobb og diverse å spise hjemme frem til den 20. Jeg har ris og knekkebrød i skapet, og leverpostei og en snart tom brunost i kjølespaket.

Hva burde jeg kjøpe? Finnes det noen plasser som gir ut mat?

Kutt ut alle tullegreier. Finn noe å selge. Spis en gang om dagen. Kan takke staten din for uendelige avgifter/skatter.

Endret av Vonta
Lenke til kommentar
Milhouse85 skrev (12 timer siden):

Dumsterdiving er også morsomt, miljøvennlig og artig... mange som driver med det.
Jeg gjorde selv dette ganske aktivt for et par år tilbake da jeg levde i en storby. Var lekende lett.

Under er to tilfeldige bilder fra to sene kvelder jeg var ute. Brukte ikke mer enn 30 min på å sanke inn dette.

Huff, at alt det der bare blir kastet.... Tragisk.

Lenke til kommentar
Emilsen skrev (31 minutter siden):

Huff, at alt det der bare blir kastet.... Tragisk.

Ja. Samtidig har vel de butikker som faktisk setter dette ut, gitt en åpning for at maten hentes....

Jeg er overrasket over at man i de største byene lar maten være tilgjengelig. I min by er det låste containere og bak høye gjerder med mer. Ikke bare for å unngå at folk tar maten, men sikkert like mye at andre ikke skal kaste sitt private avfall.

TS klarer seg nok fint og har fått tips. 35 kroner dagen for en person er ikke så ille, man sulter ikke, det er nok en sum flere lever på. Krever bare litt mer strategisk planlegging. Da spiser man opp maten sin også.

Endret av plankeby
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Emilsen skrev (47 minutter siden):

Huff, at alt det der bare blir kastet.... Tragisk.

Dessverre er det mykje praktiske forhold som er til hinder. Ein ting er kven som skal ha ansvaret om nokon blir sjuke eller døyr av maten (sjølv om sannsynlegheita for akkurat det er ganske lav), det som er mest problematisk er nok at verken butikk eller produsent ønsker at maten skal selgast billeg eller være heilt gratis. Dei dei ønsker er at kundane kjøper mat med god holdbarheitsmargin til fullpris og heller kastar maten heime. Det er sjølvsagt dårleg butikk om alle kundane kjøper ost og biff i "billigforpakning" som er ferdig modna når best før datoen er der, og ikkje kjøper produsentens eksklusive modna produkt i spesiell emballasje til dobbel pris fordi biffen er mørna på fabrikk.

Det å selge maten til private forbrukarar til redusert pris er ei mellomløysing der reklameverdien som miljøansvarleg butikk gjer opp for det økonomiske tapet. Sidan det er relativt få produkt som kjem i datohylla så skapar det også ein konkurranse med kundar som aktivt oppsøker butikken for å kjøpe billege datovarer, og disse kundane kjøper ofte nokre produkt til fullpris i tillegg når dei fyrst er på butikken.

Dei store mengdane med datovarer er meir problematisk fordi slike mengder må ofte tilberedast og serverast frå institusjonar eller resturantar for å få unna mengdene med mat, og då er det plutseleg institusjonen eller restauranten som må sitte med ansvaret dersom ein kunde eller pasient blir sjuk av maten som blir servert.
Privatpersonar kan ete så mykje rotten og forgifta mat dei berre vil i sin eigen heim, problemet oppstår når du som restuarantgjest blir matforgifta under eit restaurantbesøk, eller at ein pasient på omsorgssenteret døyr fordi kjøkkensjefen har spart nokre kroner på å ta imot eit parti kyllingbryst som har passert siste forbruksdag.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
plankeby skrev (30 minutter siden):

Ja. Samtidig har vel de butikker som faktisk setter dette ut, gitt en åpning for at maten hentes....

Jeg er overrasket over at man i de største byene lar maten være tilgjengelig. I min by er det låste containere og bak høye gjerder med mer. Ikke bare for å unngå at folk tar maten, men sikkert like mye at andre ikke skal kaste sitt private avfall.

TS klarer seg nok fint og har fått tips. 35 kroner dagen for en person er ikke så ille, man sulter ikke, det er nok en sum flere lever på. Krever bare litt mer strategisk planlegging. Da spiser man opp maten sin også.

Su synes å leve for 35kr dagen, tilsvarende 3 dollar ikke er så ille?

Da er man jo ultra fattig uavhengig av hvilket land man kommer ifra.

Lenke til kommentar
Musefella skrev (11 minutter siden):

Su synes å leve for 35kr dagen, tilsvarende 3 dollar ikke er så ille?

Da er man jo ultra fattig uavhengig av hvilket land man kommer ifra.

Problemet med å leve på 3 dollar dagen til mat er om man er tvunget til det og ikke har råd til kino, underholdning, la barna delta på aktiviteter, har barn som også skal ha mat fra samme 3 dollar, ha barn i det hele tatt, ha husdyr som skal ha mat, og ikke kan spare.

For oss som ikke er tvunget til det av omstendighetene, men som kanskje sparer tusenvis av kroner i måneden fordi vi gjør det nettopp for å spare penger -- så er det ikke ille, det er tvert i mot noe som gir meg glede i hverdagen fordi jeg kan bruke tusenvis av kroner på andre ting som er viktigere for meg, hver eneste måned jeg orker.

---

Så over til generelt svar på tråden:

First-price brød er latterlig billig, type 8 kroner. Kneipen er helt grei. Frys delene du ikke bruker i poser, så holder den seg lenge.
8 kroner gir ~10 måltider á 2 skiver i brødskjæremaskin.
Ingenting over eller rett under syltetøy, prismessig. First Price er 30 kroner på Meny for ~1 kg.
Bananer og billige epler som mellommåltid til 3 kr stykk.

Havre kan du lage grøt av med melk og litt smør -- og er sunt og næringsrikt, og billig.
1.1 kilo til 19.90 eller billigere gir 5 grøter. Bløt 200 gram i 4 dl vann, og kok inn 1dl melk, tilsett litt smør og mer vann, litt salt.

Pølser er billigste kjøtt, og man får 1 kg for 32 kroner, som holder til 3 middager til 11 kroner middagen.
1 kg karbonader er 50 kroner, men bør gjøres om til 4 middager på budsjettet, som gir 12.5 per middag.
Er du heldig kan du få disse til halv pris fordi de snart går ut på dato, som kan være verdt å merke seg før du kjøper.
Det kan svare seg å vente til dagen etter om de snart går ut på dato. Vi følger EU sine regler for matsikkerhet, så det er samme regler som gjelder for lokalbutikken på Kreta med sviktende kjøl i 40 varmegrader som for pølsene som ligger i 1.5 grader fordi vi faktisk har matsikkerhet i landet.

First price pølsebrød eller lomper, eller noen poteter, alt sammen er type 6 kroner.
Billigste potetsalat fungerer også som tilbehør til begge deler og holder flere middager.

Legger merke til at dette blir reklame for First Price, men har dårlig erfaring med coop wienerpølser hvor smaken av fyllmasse og fett var dominerende, og har ikke Rema i nærheten.

Men, om du ikke vil spørre om noen om penger, og ikke har noen tilfeldige kontanter på innsiden av en jakkelomme eller glemt i en konvolutt med et bursdagskort, eller en skål med litt mer veksel enn du så for deg -- sett opp budsjett for hele perioden før du handler.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Musefella skrev (10 minutter siden):

Su synes å leve for 35kr dagen, tilsvarende 3 dollar ikke er så ille?

Da er man jo ultra fattig uavhengig av hvilket land man kommer ifra.

Husleien, stroemmen og vannet er betalt. 

35 kr til  bare mat!

I verdensperspektiv, er han rik.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Karltorbj skrev (44 minutter siden):

Husleien, stroemmen og vannet er betalt. 

35 kr til  bare mat!

I verdensperspektiv, er han rik.

Og for en luksus!

Ferskt broed, egg, frukt, syltetoey, ost, sevelat, havregroet, og  melk til frokost

Valget mellom poelser, karbonader, fiskepudding, fiskeboller, fiskekaker, flesk, nakkekoteletter til middag. 

God broedmat, til kvelds.

Dette er fullt mulig aa gjennomfoere, paa det budsjettet, med First Price varer.

Endret av Karltorbj
Lenke til kommentar
Musefella skrev (1 time siden):

Su synes å leve for 35kr dagen, tilsvarende 3 dollar ikke er så ille?

Da er man jo ultra fattig uavhengig av hvilket land man kommer ifra.

Vi snakker kun om matbudsjett her. Da er 35 kr helt overlevelig. 

Ikke totalsum for døgnet over tid. TS lever ikke for 35 kroner dagen totalt!

Dagens middag for 4 personer koster under 60 kroner totalt her... Det er ikke usunn mat. Ved litt luksus er vi kanskje oppe i 120 kr for middag til fire.

Endret av plankeby
Lenke til kommentar
8 minutes ago, plankeby said:

Vi snakker kun om matbudsjett her. Da er 35 kr helt overlevelig. 

Ikke totalsum for døgnet over tid. TS lever ikke for 35 kroner dagen totalt!

Dagens middag for 4 personer koster under 60 kroner totalt her... Det er ikke usunn mat. Ved litt luksus er vi kanskje oppe i 120 kr for middag til fire.

Kunne du kanskje delt informasjon på dagens middag for ca 60 kr som skal holde til 4 personer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...