Gå til innhold

Tråden om The last of us [bruk spoiler]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
Gouldfan skrev (7 timer siden):

Last of Us første episode var fantastisk bra. Dere har noe å glede dere til.

Helt enig. Gleder meg til de neste episodene. Her har de virkelig fått det til.

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar

Støtter rosen av The Last of Us. Ganske standard i oppbygningen før ting virkelig kommer i gang, men veldig solid. Dette blir en fin ukentlig serie å se på!

Ellers er jeg i gang med siste sesong av His Dark Materials. Den har da gått såpass under radaren at jeg ikke fikk med meg at siste sesong var ferdig før nå over jul. 

Lenke til kommentar

The Last of Us var rått ja! Aldri spilt spillene, blir nok å gjøre det når remastered kommer til PC, men veldig imponert over første episode. Noen deler av starten der jeg ble usikker på hvilket nivå det ble å ha, men som Tomeito sier så ble det nailet så fort ting startet. Regner med jeg har en fordel av at jeg ikke føler jeg må sammenligne mot spillet og kan bare nyte serien for det det er. 

Blir lange uker å vente i mellom hver episode..

Endret av Comma Chameleon
Lenke til kommentar

The Last of Us innfrir absolutt og det er en ganske enkel grunn til det. At de er tro mot kildematerialet. Det er helt ufattelig at så mange som lager adapsjoner ikke forstår dette. Bare se på Velma-serien, som er et perfekt eksempel på det stikk motsatte. Den driter over hele kildematerialet og er forståelig nok årets minst populære serie. Ironisk nok er begge fra HBO. Gjør man store og unødvendige forandringer vil folk mislike det. Vi har sett det gang på gang, så det er vanskelig å forstå at mange enda ikke har skjønt dette. Jeg håper andre nå vil følge eksemplet til The Last of Us så vi får flere gode adapsjoner fremover. 

Endret av Kjøleskap
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Kjøleskap skrev (45 minutter siden):

det er en ganske enkel grunn til det. At de er tro mot kildematerialet.

Kunne knapt nok vært mer uenig. Jeg synes en serie/film skal stå seg alene, uavhengig av hva den er basert på. Kritikk som utelukkende handler om at man har endret på smådetaljer har jeg null og niks til overs for. For meg må det være mer substans enn som så.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Vel, jeg synes ikke det, og jeg har ikke sagt noe om smådetaljer. Når jeg ser på en serie som heter The Last of Us forventer jeg å få nettopp The Last of Us i serieformat, ellers er det ganske meningsløst. Serien må selvsagt også kunne nytes av de som ikke har spilt spillene, men skal de lage noe helt forskjellig kan de like gjerne kalle det noe annet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det finnes et mellomledd med det å gjøre adapsjoner.

Oftest blir jo mye mytologi og sånt puttet ut, fordi man ikke har tid for å fortelle alt dette som bøker har mulighet til. I tillegg så har du også budsjetter å forholde deg til, selv de største TV-prosjektene som Game of Thrones og kommende Masters of The Air har sine restriksjoner tross for å være noen av TV-historiens dyreste serier. 

At detaljer skal være 100% korrekte, og skuespillere ligne 100% på karakterene de spiller er for meg feil. Det er ofte ikke mulig å finne noen som ligner perfekt. Game of Thrones f. eks hadde mye med at Peter Dinklage var i grunn mye penere og finere visuelt enn karakteren var i bøkene etter mange fan-art tegninger av originale Tyrion , men hører aldri så mye om dette slik som hvor mange som hata på Bella Ramsey som Ellie i The Last of Us nå de siste måndene. Og jeg må si at Ramsey virkelig fanger den Ellie jeg kjenner til fra spillet, fra rappkjefta til de øyeblikkene hun opplever noe traumatisk. Det er viktigere at skuespilleren fanger essensen til karakterene, fremfor å ligne. Dette gjør også Pedro Pascal som spiller Joel i serien.

Personlig hater jeg det mest når de som lager TV-serier og filmer tar vekk ting som informerer og ikke minst forteller noe om karakterene deres. Og ikke minst fjerner ting som er esensen av historien, dette er jo Game of Thrones et prakteksempel på. Hele tiden ser jeg tegn i den serien til hvordan de kuttet ut fantasy-elementer, og dette førte jo som kjent til at George R.R. Martin ga opp å samarbeide med David Benioff og D.B. Weiss etter sesong 4 av HBO-serien. Og jeg så dette klippet med Charles Dance nylig hvor han snakker litt om dette. Og det fikk meg bare til å tenke mer på hvordan serien ikke informerte nok om Tywin (spilt av Dance i klippet) selv i seriens bedre sesonger. Den karakteren er så mye mer rik, smarte og har bedre motivasjoner enn bare makt slik som TV-serien fortalte oss. Og dette var jo kjent nok noe serien falt enda mer på i senere sesonger. 

The Last of Us tar ut sporene fra spillene, men det fordi serien skulle ha mer realistisk preg. Og hvis sporene fra spillene hadde vært i en ekte verden, så ville luften fra disse ført med viruset videre till alle mennesker. Og dermed ville viruset tatt ut alle mennesker med en gang, om de ikke hadde beskyttelse o.s.v. siden da ville viruset beveget seg gjennom luft. Jeg synes dette med at trådene er mye kulere enn sporer jeg da. Pluss serien legger til hvordan folk ble så fort infisert i første episode, til at verden går under så fort.

Ellers som en som har sett The Last of Us ferdig og har spilt første spillet, så er TV-serien tro til kildematerialet fordi det fungerer bra for mediumet i seg selv. Og manusforfatterne kjenner verdenen så godt, siden en av dem tross alt var med å lage og skrive spillene. Det The Last of Us kanskje som TV-serie gjør enda bedre er å fokusere på historie, fremfor action uten å kutte det serien forteller og hvordan ting skjedde i The Last of Us Part 1. Denne sesongen av serien følger historien fra spillet ganske slavisk, ved unntak at de gjør bakhistorien til karakteren Bill (Nick Offerman) sterkere og ikke minst bedre, uten at de endrer historien fra spillet. 

 

Endret av Maury
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Kjøleskap skrev (11 timer siden):

The Last of Us innfrir absolutt og det er en ganske enkel grunn til det. At de er tro mot kildematerialet.

Tvilsomt. Tipper at de fleste som ser serien verden rundt etterhvert aldri har spilt spillene.  Jeg har ikke gjort det og liker serien godt hittil. Fansen er nok på ballen først, men er det bra så blir jo "alle" å se det. Samme med Game of Thrones, de fleste som så serien leste aldri bøkene 

Første episode var kanonbra. Hvis noen kom i ettertid og sa at første episode ikke var tro mot spillet så hadde jeg bare sagt "so what", det er bra uansett.

Endret av Comma Chameleon
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kjøleskap skrev (4 minutter siden):

Er det tvilsomt at JEG liker serien så godt fordi de er tro mot kildematerialet? Det vet jeg da vel best selv? 🤣

 

Neida, men du fremstilte det som om det var en enkel grunn til at det innfridde og det var å være tro mot materialet. Hvis du mener det er den ene enkle grunnen så får du bare si det, men det er hvertfall ikke jeg enig i :) 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Kjøleskap skrev (4 minutter siden):

Er det tvilsomt at JEG liker serien så godt fordi de er tro mot kildematerialet?

Det kameleonen sier er at å være tro mot kildematerialet ikke nødvendigvis er grunnen til at den lykkes, det er ganske enkelt fordi det er en bra serie, å være tro mot kildematerialet er ikke nødvendigvis noe som gjør en serie bra.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Kjøleskap skrev (1 time siden):

Er det tvilsomt at JEG liker serien så godt fordi de er tro mot kildematerialet? Det vet jeg da vel best selv? 🤣

Selvfølgelig har det ikke noe å si for de som ikke har spilt spillene, men for meg er det utelukkende positivt.

De to over forklarte ganske greit det jeg mente. At det å være tro mot kildematerialet ikke avgjør hvor bra en serie er eller ikke. 

Jeg er dog enig i at for en stor andel av fansen kan det ha mye å si. Og det er sikkert nok fans av The Last of Us til at de kunne skapt en skikkelig drittkampanje, trollet ratings på imdb og i tillegg skremt andre ikke-fans bort fra serien.

Ser jo alt dramaet rundt The Last Of Us 2 når det kom ut, mange som ble sint/triggered da. En slik situasjon rundt serien kunne sikkert hatt litt effekt på populæriteten, men jeg mener at kvaliteten fortsatt står for seg selv.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Klart det har mye å si for fansen, og klart det ikke hadde vært like populært om det ikke hadde føltes som The Last of Us i det hele tatt. Skjønner ikke helt hvorfor det argumenteres mot dette. Det betyr selvsagt ikke at det er det eneste som gjør serien bra og populær. Manus, skuespill og sånt er selvfølgelig også viktig.

Lenke til kommentar
Kjøleskap skrev (46 minutter siden):

Klart det har mye å si for fansen, og klart det ikke hadde vært like populært om det ikke hadde føltes som The Last of Us i det hele tatt. Skjønner ikke helt hvorfor det argumenteres mot dette.

Noen av oss fans er ikke nødvendigvis så opphengt i at det skal være likt som et spill når det lages en TV-serie eller filmatisering. Blant annet er jeg der. Jeg skjønner godt at du og flere andre(ja, kanskje de fleste) er opptatt av det, men jeg ser nesten helt bort fra det. Hvis de hadde lansert f.eks. Fargo som en Last of Us TV-serie, så hadde jeg syntes det var veldig rart at det liksom skulle hete Last og Us og ikke ha noe med spillet å gjøre, men jeg hadde fortsatt elsket Fargo som TV-serie. Men så enorme avvik er det jo aldri og min opplevelse er at det ofte pirkes på det som jeg mener er mindre avvik fra historie/lore.

Endret av Nimrad
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...