Gå til innhold

Ekspertutvalg vil heve mest mulig av lasten i ubåtvraket på Fedje


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ser man bort ifra kviksølvet (og det angivelige uranet) ombord i U 864, er båten en "en krigshistorisk skattekiste". Er det ikke snart på tide å frigi lastemanifestet? Søsterbåten U-234 overga seg i 45 mens den andre søsterbåten U-859 ble hevet i 69 og skal ha ført noenlunde identisk last.  https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Sporsmal/Skriftlige-sporsmal-og-svar/Skriftlig-sporsmal/?qid=53914

Lenke til kommentar

Hva var egentlig formålet med alt det kvikksølvet? Starte termometer-fabrikk? Amalgam-fabrikk?

.. og tilbake til framtiden: Hvor tenker de å gjøre med kvikksølvet som de lykkes å fjerne fra vraket før overdekking? Det er jo et generelt lite ønsket metall med overproduksjon (som biprodukt) så jeg ser egentlig for meg at de bare må finne et annet sted å deponere det.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Å gå ned med dykkere og fjerne det kvikksølvet som er tilgjengelig på sjøbunnen, samt de Hg-beholderne som kan fjernes fra den utvendige kjølen med oksygen lanser, og så dekke til resten er den beste løsningen. U-864 er en krigsgrav, og da er det en verdig, maritim tradisjon å la vraket og de omkomne være i fred. U-864 må under ingen omstendighet heves. 

Lenke til kommentar

Ja, det høres jo enkelt ut... 'Gå ned med noen dykkere...' Her er det viktig å høre på ekspertene. Forrige utvalg, der bla.a. DNV var med konkluderte med at risikoen med å prøve å ta opp kvikksølvet var for stor. En kunne risikere at beholderene sprakk og at en fikk en miljømessig katastrofe. Her trenger en fornuftige politikere som tar utgangspunkt i en risikoanalyse og hva som er teknisk mulig og ikke lar seg styre for mye av følelser og opinionen ...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
16 hours ago, Harald Myrhaug said:

For de som ikke er godt belest: Kvikksølvet skulle brukes i antigravitasjonmotorer. Hørt om "The Bell Experiment" eller "Hanebau"? Lest/googlet "patent antigravity"? Det er ikke uten grunn at amerikanerene har hemelighetsstemplet denne (og mye annet) informasjonen for 100 år!

https://patents.google.com/patent/US10144532B2/en

Hva mener du med hemmelighetsstemplet i 100 år? Patenter har aldri en levetid på 100 år (normalt opp til 20; for produkter som krever markedsføringstillatelse kanskje opp til 25). Og man får ikke patent uten at oppfinnelsen beskrives klart for en fagmann på området og publiseres. Det finnes noen unntak for militære oppfinnelser men vi ser jo at det ikke er tilfelle her.

De 4 patentkravene inneholder ingenting om antigravitasjon og følgelig angår patentet ikke antigravitasjon.

Hva som står i beskrivelsen kan være så mangt. Patentgranskerne (og leserne generelt) bruker beskrivelsen kun dersom de trenger den for lettere å forstå hva som står i kravene. Og patentsøkeren kan endre patentkravene i søknadsprosessen sålenge det er grunnlag for endringene i beskrivelsen.

Endret av trikola
Lenke til kommentar
18 minutes ago, trikola said:

https://patents.google.com/patent/US10144532B2/en

Hva mener du med hemmelighetsstemplet i 100 år? Patenter har aldri en levetid på 100 år (normalt opp til 20; for produkter som krever markedsføringstillatelse kanskje opp til 25).

Du får ikke lest det fordi det er hemmelig. Amerikanerne skal få sine fiender til å flyte ut i verdensrommet via antigravitasjonschipper som er injisert med CONVID-19-"VAKSINEN". Dette er planen til Rotschild som er de egentlige personene som styrer i USA og slikt. 
Jeg trodde alle visste dette, burde være allmennkunskap. 

/s
 

Endret av debattklovn
Lenke til kommentar
Harald Myrhaug skrev (18 timer siden):

For de som ikke er godt belest: Kvikksølvet skulle brukes i antigravitasjonmotorer.

Og de som følger med LITT var dette kun en av mange 'våte drømmer' fra forskerne til Adolf. Infoen om klokka er nok lagret på et lager i USA, men det er nok ikke annet enn en av mange ubrukelige prosjekter de var innom. Noen tror  jo at Adolf benyttet 'klokka' til å flykte til baksiden av månen.. Men det er adskillig flere som tror jordkloden er flat.
Sjekk heller denne linken som jeg postet tidligere så kan dere selv lese hva dette var beregnet for: https://en.wikipedia.org/wiki/German_submarine_U-864
 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...