Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Artikler pleide å ha  «[Extra]» i teksten/overskriften når artikkelen dukket opp her på forumet men det forsvant for en tid tilbake. Mistenker at det har vært en villet endring men som deg, @Woff, så opplever jeg det også som irriterende ‘click bait’ og ikke noe som gjør at jeg skulle ønske å begynne å abonnere på TU/Digi - Snarere tvert om :/

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Woff skrev (4 timer siden):

Hvorfor all den linkinga til saker bak betalings-mur her på forumet?
Kan dere begynne å merke sånne typiske reklame-innlegg med ett eller annet i overskriften sånn at brukere (de aller fleste) kan unngå å trykke på linken for så å bli møtt med "Bli ditt eller datt for å lese videre".. 
Det er veldig irriterende å bli møtt av en interessant overskrift for så å finne ut at det skal koste deg ja.. 

For å få til litt aktivitet spør jeg dere om dere er enige, om det er flere enn bare jeg som blir irritert?

Jeg antar du referer til TU media(Digi, TU osv.) sine tråder(?), som i praksis er kommentarfeltene til nevnte nettsteder.
Det er en tjeneste diskusjon.no leverer til TU Media som eier nettstedene.
Jeg går utifra at overskriften på saken blir trådens tittel når saken publiseres. Godt mulig at de har gjort endringer, eksempelvis ved å ikke inkludere "ekstra" o.l. i selve overskriften.
Så vidt jeg vet så har vi ikke gjort noen endringer på vår side som skulle ha noe med det å gjøre.
Men dette kan sikkert @Øystein si noe mer om.

Så det er ikke aktuelt å forby det, siden som tidligere nevnt, det er en tjeneste vi leverer til TU Media.
Det er selvsagt ikke noe problem å opprette egne tråder som omhandler det samme, da trådene det referes til er kommentarfeltet til en konkret sak. Dog ikke publisere saker som er bak betalingsmurer, av åpenbare årsaker.
 

Endret av Uderzo
Lenke til kommentar
Uderzo skrev (3 minutter siden):

Så det er ikke aktuelt å forby

Jeg mener ikke å forby noe som helst, men en liten markering i overskriften om at dette er bak betalingsmur hadde vært fantastisk!
Det 'koster' neppe mye resurser fra moderator-folka å sjekke og merke innleggene?

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Woff skrev (19 minutter siden):

Jeg mener ikke å forby noe som helst, men en liten markering i overskriften om at dette er bak betalingsmur hadde vært fantastisk!
Det 'koster' neppe mye resurser fra moderator-folka å sjekke og merke innleggene?

Jeg refererte til PosteMonopolet sitt innlegg.

Vi har ikke ressurser til å gjøre det manuelt, så det fordrer at det gjøres automatisk. Men jeg kan ikke kommentere den tekniske plattformen, verken diskusjon.no sin eller TU Media.

Lenke til kommentar
Zeph skrev (36 minutter siden):

For min del har det resultert i at eg nesten ikkje klikker på nokre av lenkene lenger

Jepp, helt enig! Det er frustrerende når du leser en interessant overskrift for så å ende opp med 'hvis du vil lese mer så betal'...
Så, i likhet med deg så blir det etterhvert til at det ikke engang forsøkes når jeg ser at det er en artikkel fra de 'vanlige' som tu.no.
Nå er det nok helst de som taper på dette i lengden så jeg håper at de etterhvert skjønner hva dette har av betydning for klikk-teller og annonse-inntekter..
Jeg hadde også en grei dialog med sol.no angående betalingsmur, men ser at de ikke gidder å slette sånne tråder selv om de påstod at det var intensjonen.
Gjengangere på sol.no  er tu.no og h-a.no.... Hamar-avisa har vel nesten ingen artikler som du kan lese uten ab! Møkka-avis..

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det er vel ganske åpenbart at bortfallet av "ekstra"-merking for artikler bak betalingsmur er en tilsiktet praksisendring, og ikke noe som skyldes tekniske utfordringer eller en arbeidsbyrde forbundet med manuell merking. Det ville også forbause meg veldig om ingen i diskusjon.no-teamet er innforstått med eller ikke hadde kunnet oppnå å reversere endringen, selv om den ganske ubehjelpelige "vi har ikke ressurser"-kommentaren over her kanskje søker å skape et slikt inntrykk.

Nå er vel dette et i-landsproblem så det holder. Men jeg kan ikke tenke meg at denne epidemien av umerkede betalingsmur-artikler vil slå veldig positivt ut verken for omdømmet til TU / digi / whatever hos forumets brukere, eller i nytegning av digitale abonnementer. 

Som forumbruker skjønner man at plattformen trenger inntekter, men tråder med utgangspunkt i uleselige artikler er noe dritt, og situasjonen oppleves som et brudd med den formen for åpenhet og allmenn tilgjengelighet som burde være en kjerneverdi på plattformer som denne.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...