Jump to content

Øystein

Administratorer
 • Content Count

  858
 • Joined

Community Reputation

1648 :)

4 Followers

About Øystein

 • Rank
  Innholdsansvarlig, Diskusjon.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10398 profile views
 1. Eg ser at vi framleis har denne funksjonen tilgjengelig, men den er nå skrudd av. Det betyr at innlegg som kjem etter kvarandre vil bli publisert som separate innlegg. Vi ser at fleire heller publiserer fleire svar når dei svarer fleire brukarar. Antageligvis for å halde dei ulike samtaletemaene separat. Nokon liker dette, medan andre heller ynskjer at ein samler alle svar i 1 innlegg. Kort fortalt er ikkje det at folk publiserer to eller fleire innlegg på rad noko vi opplever som eit problem. Brukarane er stort sett flinke til å passe på seg sjølv, og der brukarane publiserer to eller fleire innlegg på rad så er det for å svare fleire. Vi får ytterst sjeldan rapporteringer på dette også, så eg trur ikkje at våre brukarar reagerer så mykje på det heller.
 2. Takk for beskjed, vi skal se nærmere på det og se om det er noe vi kan ordne på vår side.
 3. Som nevnt tidligere så kan vi varsle om vi anser at noen er i reell fare. I våre retningslinjer står følgende om eventuell utlevering av personopplysninger:
 4. Fjernet lenke til en video uten synopsis. Dette er ikke en tråd for å dumpe lenker til bilder/videoer uten kontekst.
 5. Ryddet bort noe avsporing rundt moderering, og noen videoer uten synopsis. De siste sidene har det vært diskutert en del rundt trådreglene - det er selvsagt greit, men ikke helt riktig sted å ta det. Oppfordrer til å opprette tråd om det her, hvis en ønsker å diskutere det mer. Det er også nyttig for oss som modererer å få tilbakemelding. Uansett, for å oppklare litt. Denne tråden har snart 13 000 svar, og vår utfordring er at vi ikke kan lese gjennom alle innlegg, ei heller gå inn og vurdere sannhet i hvert enkelt innlegg. Det tror jeg er et feil spor å gå ned i, og det tror jeg det egentlig er ingen av dere som vil at vi skal gjøre heller. Vår oppgave er ikke å være meningspoliti, men å fasilitere god debatt. Samtidig er det også tydelig at debatten trenger noen grunnregler, i tillegg til retningslinjene våre, for å sørge for at vi får en god debatt. Samtidig har vi retningslinjene våre. Tråden er altså ikke en dumpeside for å slenge ut kontroversielle illustrasjoner, videoer og andre påstander. Merk at vi her stiller noen krav til at en skal unngå å dele spekulativ informasjon fra upålitelige kilder, og lenker til denne guiden fra faktisk.no. Ansvaret ligger til syvende og sist på brukeren selv å oppfylle dette punktet, selv om vi også har forståelse for at det kan være vanskelig å oppfylle. Derfor lar vi også tvilen gå flere brukere til gode. Noen ganger lykkes vi med dette, andre ganger kunne vi grepet raskere inn. Det her ofte her vi trenger hjelp fra dere brukere. Flere nevner at de irriterer seg over brukere som driver sirkelargumentasjon, eller deltar på en negativ måte. Typiske eksempel kan være at en bruker poster kontroversielle påstander, for deretter å nekte å svare på argumenter - før brukeren gjentar påstandene igjen (later som at en aldri har blitt motsagt), og fortsetter å poste nye kontroversielle påstander. Da brytes retningslinjene på flere omganger. I mange tilfeller mottar vi ikke rapporter på dette. I andre tilfeller mottar vi rapporter med korte beskrivelser. Da blir det tidkrevende for oss å gå inn og sjekke hva som egentlig er feil, og med den informasjonsflyten som foregår er det ikke alltid like lett. Du kan hjelpe oss med å beskrive nærmere hva en motpart gjør feil, og helst dokumentere at det f. eks. har skjedd flere ganger. Særlig i tilfeller hvor en kritiserer andre for å drive bevisst propaganda. Da kan vi enklere vurdere om det er et mønster, eller enkelttilfeller. Er det et tydelig mønster, bryter det med en rekke retningslinjer. Er det enkelttilfeller, så lar vi ofte tvilen gå brukeren gå til gode. Dette ble et litt langt innlegg, men den korte oppsummeringen er at vi trenger hjelp fra dere aktive tråddeltagere for å lykkes. Rapporter regelbrudd. Mistenker du troll, rapporter det med tydelige eksempel - ikke dra det opp i tråden. Vær et godt forbilde selv. Tilbakemeldinger på moderering tas i riktig kategori for det, eller på PM.
 6. At det er en boble som sprekker betyr heller ikke at det blir et krakk ut av det.
 7. Hei! TU skal komme med en fiks på dette nå. Takk for at dere gir beskjed!
 8. Ryddet bort en del innlegg pga. avsporing. Språkdiskusjon kan sikkert tas i en annen tråd. Denne tråden omhandler Musk sitt (potensielle) oppkjøp av Twitter.
 9. Hei dere, Problemet skal nå være løst. Kan dere sjekke om dere får e-postvarsler nå?
 10. Kort oppdatering. Vi har oppdaget at enkelte e-postleverandører sliter med å motta e-postadresser fra Diskusjon.no. E-poster blir sendt ut, men det er trolig en feil på mottagersiden. Vi jobber med saken.
 11. Hei, beklager for problemene du opplever. For å sjekke: Har du kontrollert spam-mappen din? Når sluttet det å fungere? Får du andre typer beskjeder på e-post, for eksempel ved ny personlig melding? Vi skal kontrollere om det er noe feil med utsendelser av e-post fra vår side.
 12. 2042 med BC-kart er ikke så verst, faktisk. Tanken bak Portal er svært god, men modusen mangler en del innhold.
 13. Fjernet innlegg for OT. Svar på det trådstarter lurer på. Ta kommentarer om rettskriving på PM.
 14. Denne tråden er som nevnt ikke for diskusjon rundt spesifikke advarsler, men er ment for generell tilbakemelding rundt hvordan vi modererer. Har du konkrete spørsmål relatert til en spesifikk advarsel, anbefaler jeg generelt sett først å lese beskjeden fra moderator nøye. Har du ytterligere spørsmål, kommentarer eller tilbakemeldinger, så tar du det opp med den aktuelle moderator som modererte. Vi forstår at det kan være leit å motta advarsler, men de er i hovedsak ment å være et verktøy for oss hvor vi kan gi direkte tilbakemelding og følge opp både store og små brudd på retningslinjene. Formålet er ikke å "arrestere" eller "straffe" brukere, men dytte brukere i riktig retning.
×
×
 • Create New...