Jump to content

Øystein

Administratorer
 • Content Count

  264
 • Joined

Community Reputation

413 :)

4 Followers

About Øystein

 • Rank
  Innholdsansvarlig, Diskusjon.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

3990 profile views
 1. Tilbake til topic. Tråden omhandler SAS-reklamen, ikke økonomien i USA under ulike administrasjoner.
 2. Ja, kategoriene er gått ut på dato, sammen med mange andre. Vi skal ha en litt større opprydning.
 3. Fjernet 8 innlegg pga. avsporing og persondiskusjon. Kommentering av moderering tas på PM.
 4. Jeg beskylder ikke deg for å være rasist. Jeg peker på at nasjonalisme lett blir koblet opp mot folkeslag/etnisitet, som etterhvert kan lede til segregering og rasisme. Tegn til det finner man allerede her i tråden, som et resultat av opphisselse av reklamevideoen til SAS.
 5. Ja. Det er åpenbart reaksjonene et tegn på. Boblen er vanskelig å sprekke.
 6. Vel, personlig får jeg ekle følelser når jeg ser nasjonalisme som leder til rasisme og utestengelse. Vi er vel alle forskjellige, på vårt vis.
 7. Innertier fra SAS. Nei, i prinsippet ikke. Norge har kultur, men ikke nødvendigvis skandinavisk kultur. Det finnes dog en oppfatning/forestilling om at det eksisterer skandinavisk kultur i Norge. Det er stor forskjell. Griegs musikk er musikk. Jeg tror ikke han gikk inn for å lage skandinavisk musikk. Han gikk heller ikke for å lage musikk, som noen i ettertid har kalt skandinavisk / norsk. Mat finnes utenfor Skandinavia, noe klær også gjør. Skandinavisme er bare en form for nasjonalisme, som er et sosialt konstrukt - oppfunnet på 1800-tallet, drevet frem av en elite. I den grad det faktisk er noe særegent for Skandinavia - så er det noe så særegent at det kanskje bare er et par-tre-fire stk. som innehar disse egenskapene. Nasjonalister liker å hente inspirasjon fra fortiden, for å vise at nasjonen er et gammelt historisk element. Den eneste grunnen til at nasjoner finnes, er at folk oppriktig tror det finnes særegne trekk for menneske innenfor et geografisk område. Det er en illusjon. Anbefaler å lese det sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen skriver om nasjonalisme, som bygger på blant annet på arbeidet til nasjonalismeforskerne Ernest Gellner og Benedict Andersons "imagined communities". Hvis du gikk fra Vestlandet i Norge, til Stockholm i Sverige i 1900 - ville du ha vansker med å skille mellom norske og svenske dialekter, og hvor grensen egentlig gikk. I dag kan du tegne et ganske nøyaktig kart, siden vi har fått TV og radio som selvforsterker troen på det norske som noe særegent. Derfor blir nasjonalisme det stikk motsatte Som et lite tankekors om nordmenn og nasjonalisme. Slik er det fremdeles den dag i dag: Nasjonalisme begynner å bli farlig når man kobler etnisitet opp mot denne tanken, slik som allerede blir gjort her:
 8. Hei, Årsaken til det ligger antageligvis i teksten du limte inn. Noe mer enn det er vanskelig for meg å si, siden jeg ikke vet hvor teksten er hentet fra. Linjeseperasjonene ligger i at teksten som er limt inn, er med avsnitt mellom punktene. Derfor får du også avsnitt. Når du limer inn tekst, og ønsker å fjerne all formatering, så får du et valg om det når du limer det inn (en mørk boks dukker opp i bunn av editor). Dette har sammenheng med at Inside Telecom har deaktivert kommentarfeltet.
 9. Splittet ut en rekke innlegg til to tråder. I denne tråden forsøker vi å holde postene relevant til trådens emne: Morsomme, stilige, idiotiske bilannonser fra Finn.no. Flere annonser, takk!
 10. Problemet skjer, slik jeg ser det, dersom du plasserer siste [ /quote] på eget avsnitt (enter), eller dersom det er avsnitt i sitatet, eller begynner neste linje på eget avsnitt. Gir feil: [quote]Hei Test[/quote] Hei Hvis du bruker shift+enter for linjeskift etter [ /quote], så fungerer det som det skal. Fungerer: [quote]Blabla Blabla2[/quote] Test
 11. Det er gjerne enklere å bruke siteringsverktøyet. Jeg testet for øvrig koden du la inn, og fikk følgende resultat: Spørsmålet har blitt besvart her: Kort fortalt er BBCode-modus i hovedsak satt bort av utviklerne av forumprogramvaren (IPB). Hvis du er interessert i å deres begrunnelse, så finner du den her: https://invisioncommunity.com/forums/topic/453380-complete-bbcode-support/?do=findComment&comment=2795482
 12. Hei, og takk for godt innspill. Vi har en stor jobb å gjøre med kategoriseringen av forumet. Det er mye som henger igjen fra "gamle dager", blant annet det du beskriver, så vi er nødt til å ta en større opprydning.
 13. Fjernet 4 innlegg for unødvendig persondiskusjon. Vil også minne om at saken omhandler ladepris for Ionity, og ikke hydrogenbiler. Avsporing vil bli fjernet. Kommentering av moderering tas på PM, ikke her i tråden.
 14. Vi fant annonsen, og fikk sperret den. Vi bruker Google ads for reklame i topp, og da skal slikt egentlig ikke forekomme. Takk for at du sa i fra!
 15. Vi har valgt å utvide muligheten for å publisere anonymt på Diskusjon.no til 2 nye kategorier: Du kan nå velge å publisere anonymt i disse kategoriene: Andre jobber IT-jobb Hvorfor gjør vi dette? Ønsker du å ta opp eller varsle om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen din? Vurderer du å bytte jobb? Er sjefen eller kollegaen din urimelig? Vi mener at spørsmål rundt jobb er potensielt svært sensitivt, og det kan ha svært alvorlige resultater for hver enkelt dersom identiteten røpes. Vi mener derfor det er riktig å slå et slag for anonymiteten, og åpne for at man kan publisere innlegg, uten at det blir koblet til brukerkontoen din. Vi har tidligere aktivert anonymitetsfunksjonen i juss, privatøkonomi, helse, seksualitet, familie og barn og samliv og relasjoner, og opplever i stor grad at det er et tilbud som blir satt stor pris på av brukerne våre. Retningslinjene gjelder fremdeles Det at vi tillater brukere å poste anonymt, betyr ikke at det er fritt frem for å publisere hva som helst, uten konsekvenser. Retningslinjene våre gjelder fremdeles på akkurat samme måte. Administratorer har mulighet til å se hvem som står bak et anonymt innlegg, og vil kunne gjøre det ved mistanke om brudd på retningslinjene. Det er - som før - opp til brukeren selv å vurdere hvorvidt det er behov for anonymitet eller ikke. Dersom du oppdager misbruk, så setter vi pris på at innholdet blir rapportert. Slik gjør du det: 1) Når du skal opprette tråd Merk "Post as anonymous" i bunn, før du publiserer. Slik vil det se ut: 2) Når du skal svare i en tråd: Skriv svaret som vanlig. Husk å marker for "Post as anonymous" før du publiserer. Ønsker du å teste? Ønsker du å teste anonymitetesfunksjonen før du eventuelt skriver et innlegg? Det kan du gjøre her:
×
×
 • Create New...