Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

14 minutes ago, torbjornen said:

Kva får deg til å tru at Russland ville nøye seg med Ukraina så snart dei får sjansen til å ruste opp på nytt?

Resurser og økonomi. Akkurat som USA trakk seg ut av Irak og Afghanistan. Det er dyrt å føre krig. Og det er krevjande å kontrollere eit okkupert område, det krev mange soldater. USA gjorde reknestykket for Irak og Afghanistan, var det meir enn ein million mann dei hadde trengt for å okkupere Afghanistan og ha full kontroll?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Og du trur på julenissen og?

Vi er faktisk heilt forbanna nødt til å ta russarane og det dei seier på alvor.

Når dei på russisk TV snakkar om å okkupere heile Europa heilt til Atlanterhavet i Lisboa så er det akkurat det dei meiner. Og vi må være forberedt så lenge dei snakkar slik.

Du ser jo det at putler driter i kostnader, både menneskeleg og økonomisk, det betyr ingenting for han.

Vi kan ikkje være naive om vi vil ha friheita vår.

Endret av Dragavon
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Det er mogeleg at Russland driter i kostnadane, dei rykker ikkje raskare fram i Ukraina av den grunn.

Eg har ikkje følgt med på tråden på ei god stund, men eg meiner å hugse at du har harselert med sanheitsgehalten i russisk rapportering. Andre har i aller fall vært svært tvilande til informasjon frå Russland. Og om me ikkje skal tru på kva Russland seier om tap ved fronten Ukraina, kvifor skal me tru meir på kva pratmakere på russisk TV seier?

Lenke til kommentar
10 hours ago, torbjornen said:

Samstundes burde det bli enklare å samle alle demokratane bak ein støttepakke som ikkje inkluderer folkemord på Gaza. Då skal det heller ikkje mange republikanske stemmer til før pakken har fleirtal.

Ein kan jo også håpe på at republikanarane med si oppsplitting av pakken føler at dei har fått sett sitt preg på den/dei, og at dei dermed er fornøgde og at nok er nok.

Da jeg leste innlegget ditt slo det meg det samme som jeg hadde skrevet tidligere om at jeg er sikker på at republikenerene ville komme til å sabotere forslagene som ikke passet konspirasjonsteoriene deres med filibustere med mer. Men innlegget til "Brother Ursus" rett etter om minst 1080 grader rotasjon fra speaker Mike Johnson gjorde meg usikker. Denne FULLSTENDIGE omleggingen av kurs burde gjøre Mike Johnson totalt invalid etter belastningen av rotasjonskreftene, så foreløpig tror jeg ikke på det før jeg eventuellt får se det manifistere seg i konkrete resultater i form av støtte til Ukraina. Foreløpig tror jeg fortsatt Mike Johnson er så til de grader "i lomma" til Trump og MAGA-sekten hans at jeg ikke tror på den ekstreme retningsendringen hans!!! Men HÅPE på det skal jeg tillate meg selv å gjøre selv om jeg da åpner meg selv for skuffelse etter hvert...

Endret av Gjest MKII
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er i min oppfatning feil å si at Ukraina taper krigen. For selv om russerne skulle ta ukrainske jorder og landsbyer så forandrer det ikke krigen særlig mye. For å endre krigen i egen favør må russerne ta tilbake byer som Kherson eller ta Kharkiv. Begge ville bli slaktehus for russerne.

Russland taper alle slagene men vinner nå krigen fordi de er villige til å ta hvor store tap som helst og fordi ukrainerne slipper opp for ammunisjon og må forsvare i dybde.

Personlig er jeg noe beroliget over at Russland ikke allerede har slått gjennom på noen front. Og mens det fremdeles finnes en svært betydelig mulighet for at det kan skje - så sier det også noe om hvor svekkede russerne er.

Og mens jeg naturlig nok er bekymret for en mulig russisk sommeroffensiv, så skal også Ukraina forhåpenlitgvis igjen motta nye våpen på den tiden.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Samms skrev (17 timer siden):

Det stemmer nok at verken trump eller Biden blir president i USA meir enn ein periode til.

I USA kan ikke presidenten sitte mer enn to perioder etter at det 22. grunnlovstillegget (22nd. amendment) ble vedtatt under President Truman på 50-tallet. Det betyr at både Trump og Biden kun kan velges for én periode da de begge har hver sin periode under vesten allerede.
Gitt de to kandidatenes alder, og den ene kandidatens i overkant pragmatiske forhold til slike detaljer som demokrati, lover og regler er dette noe jeg er glad for. Selv om vi da vet hva vi har, men ikke hva vi får hva angår de to partienes kandidater til valget i '28.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Sitat

Krigen i Ukraina er inne i en kritisk fase, og president Volodymyr Zelenskyj sier at landet vil tape krigen hvis man ikke får de 50 milliarder dollarene som Donald Trump har tatt som gissel i den amerikanske kongressen. Det er bare én av flere dårlige nyheter fra Ukraina. Russland skyter seks ganger så mange granater som Ukraina fordi Vesten ikke klarer å levere det de har lovet, og kriger-president Vladimir Putin har pekt ut noen som skal terroriseres mer enn andre.

https://www.dagbladet.no/meninger/vladimir-odeleggeren/81234654

  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (5 timer siden):

Hun har nå lansert sine forslag til endringer i lovteksten til støttepakken. De er som følger:

1. Bistand til Israel vil bli brukt til utvikling av "space laser technology" på grensa til Mexico
2. De som stemmer for støtte til Ukraina må ha verneplikt i den ukrainske hæren

Nei, det er ikke kødd. Dette er hennes faktiske, ekte forslag. Totalt useriøst og idiotisk pr-stunt. 

GLaC4GhXsAA5RRz?format=jpg&name=medium

Jeg begriper ikke hvordan en person som mangler ethvert hint av intelligens kan bli valgt til medlem av Kongressen i USA. Dama er dum som et brød.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
18 minutes ago, Casey said:

Jeg begriper ikke hvordan en person som mangler ethvert hint av intelligens kan bli valgt til medlem av Kongressen i USA. Dama er dum som et brød.

Den andre stokk dumme damen, Boebert, kan man i det minste ha en trivelig kinodate med.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sitat

USA og Storbritannia med omfattende sanksjoner mot Iran

PUBLISERT KLOKKEN15:33 IUSA OG MIDTØSTEN

USA og Storbritannia innfører omfattende sanksjoner mot Iran etter angrepet på Israel. (NTB)

Også EU skal skjerpe inn sanksjonane mot iranske droneprodusentar.

Så er spørsmålet kvifor ikkje dette er gjort frå før. Det ser jo ut som at det er greit å herje med Ukraina så lenge ein ikkje køddar med Israel.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
59 minutes ago, Dragavon said:

USA feide Taliban frå makta i Afghanistan. Etter rundt tjue år var Taliban tilbake til makta i Afhanistan etter USA hadde brukt millioner på å krige der. Og Taliban vart ikkje støtta med mengder våpen, luftvern, artilleri, penger, etteretningsinformasjon.  USA har eit mykje større militære og økonomi enn Russland, teknologisk og økonomisk er vel Ukraina og litt framfor Afghanistan. Så kvifor skulle Ukraina tape mot Russland når styrkeforholdet er jamnare?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Antagelegvis fordi eit autoritært land som Russland har ein ustanseleg vilje til å sende folk i døden i reine "kjøtoperasjonar" i ein meiningslaus krig. I eit land med demokrati og ytringsfridom som USA ville ikkje folk ha funne seg i noko slikt utan at landet sin eksistens er trua. "Boots on the ground" er aldri noko vinnarsak.

Endret av torbjornen
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Snublet over en artikkel hvor det ble påstått at Trump virker veldig redusert under rettssaken i forbindelse med "hysjpengene". Det ble påstått at han hadde store ringer under øynene, at munnen hans stadig gled opp, øynene gled igjen, og det virket som han sovnet og bl.a. ikke fikk med seg en lapp forsvareren forsøkte å gi ham. Legger ikke inn en link ettersom jeg oppfattet artikkelen som mer harselerende enn seriøs (noe jeg i og for seg kan ha forståelse for m.t.p. hvem artikkelen omhandler, men...).

Er det noen som har informasjon om det samme eller som sier noe helt annet fra mer troverdige kilder som for eksempel "MSM" eller lignende? Hvis det er noe i det kan det jo gi et håp om svekket oppsluttning for Trump før valget, og dermed kanskje større håp for Ukraina fremover...

Edit: Som en paralell kom det på nyhetene nå at vinglepetteren og populisten Christian Tybring-Gjedde i FRP gir seg i politikken...

https://www.nrk.no/norge/aftenposten_-christian-tybring-gjedde-_frp_-gir-seg-i-politikken-1.16849855

Endret av Gjest MKII
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...