Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
torbjornen skrev (18 minutter siden):

Det er fint med klar tale, men bryr republikanarane seg om demokratiet taper og USA mistar makt internasjonalt? Aukar dette presset på Mike Johnson?

Dette er en korrekt observasjon som KANSKJE kan få republikanerne til å innse at saboteringen av Ukrainahjelpen er svært skadelig for dem, spesielt i møte med Kina - det har vært notert en meget merkelig tendens på amerikansk hold om å ignorere viktigheten av allierte i Øst-Asia som ligger enda lengre bort enn Europa fra USA, i deres politikk mot Kina, som gjør at den japanske observasjonen kan ha kommet som et jordskjelv for dem. For dette signaliseres at sørkoreanerne og japanerne som er i besittelse av geostrategiske lokaliteter og infrastruktur som USA trenger i møte med Kina, og som har sterk innflytelse i Sørøst-Asia og Filippinene, er kommet i tvil om deres sikkerhetspolitikk er tjent med å holde med den amerikanske konfrontasjonslinjen. De har ikke glemt Trumps nedlatende behandling av dem og hans trusler mot Taiwan - som av en eller andre grunn har ikke blitt tatt seriøst av republikanerne. 

USAs anseelse er i fri fall. Det var ikke Biden, men rasende israelerne som realisert at deres seiermuligheter hadde blitt sterkt skadet av Netanyahus fremgang, som tvunget gjennom en åpning av nødhjelp inn til Gazastripen og dels halt på stridighetene, ikke minst fordi USA hadde blitt for sterkt provosert i en unødvendig utvikling som aldri skulle ha hendt i den første plassen. I Europa merkes det at man har blitt kjølig mot USA, ikke minst etter hvert som Biden presset hans folk til å kritisere ukrainerne for disses angrep på de russiske oljeraffineriene, samtidig man har sett seg lei på hele vanviddet omkring Trump, republikanerne og Sullivan. I Afrika er USA presset fra den ene skanse til den andre, blant annet hadde Vest-Afrika rygget fra USA som fikk Frankrike kastet ut ved vanskjøtsel og ikke ville intervenere i Niger, slik at tyrkerne, russerne og kineserne er på vei inn. I Midtøsten er det åpenbart at gulfaraberne i Saudi-Arabia, Emiratene og Qatar ikke lenge er allierte, de har begynte med å se på USA som en klient pga. korrupsjonen som Trump selv representere. India bare fortsette, AUKUS ser ut til å ha blitt knapt mer enn bare fair ord - ikke minst fordi Sørøst-Asia nekte å bli med, mens Sentral-Asia er sperret av Iran og Taliban i Afghanistan fra resten av verden.

Våpenprodusentene i USA risikere å miste adgang til store deler av det globale markedet som er i ferd med å stykkes opp, likedan oljedestilleringsmarkedet nå som oljeprodusentlandene har begynte med å prioritere egne raffinerier for selvproduksjon - det var dette som i virkeligheten fikk oljeprisen opp, ikke de ukrainske angrepene. Mange ser nå at elektronikk-, krutt- og stålproduksjon for krigsformål selv på amerikansk hold er katastrofalt nedskalert - og leveringene til Ukraina samt utviklingen på feltet demonstrert for mange at Vesten militært sett har blitt en papirtiger, med bare flystyrker som den eneste fordelen mot resten av verden. NATO i virkeligheten kan bare slåss en høyintensiv krig i et par uker før det rakne helt når det er bakkestropp mot bakkestropp, og det er bare USA som kunne tåle høy smerteterskel i tap av flymateriell. "Alle" vet det nå. I hele to år hadde det gått ganske tregt for å rette ut dette, med meget lite hell. 

På toppen av alt dette er inflasjonen på veg tilbake, samtidig som kommunistene i Kina prøver å dumpe alt de produsert på resten av verden, spesielt USA (delvarer) og EU (ferdigvarer og delvarer) for få hele markeder til å kollapse. Hvis 100,000 elbiler verdt bare en brøkdel av stykkpris for en europeisk elbil selges i et land, kan det få all bilsalg til å kollapse og bilprodusentene måtte da stenges på plassen. Dette er fiendtlig eksport, hvor inflasjonen kan lede til at altfor billige varer vil bli kjøpt opp - på bekostning av arbeidsplass, nedleggelse av firmaer og deretter nedstengning av all industri. 

Vi presses mot katastrofens rand. 

  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Sitat

USA godkjenner overføring av norske F16 til Ukraina

PUBLISERT KLOKKEN19:52 IKRIGEN I UKRAINA

Amerikanske myndigheter har nå godkjent oveføringen av 22 F-16 fra Norge til Ukraina.

Det melder Nettavisen.

Godkjenningen er et steg på veien mot at Norge kan donere F-16-fly til Ukraina.

Den norske regjeringen har ikke fastsatt noe antall, men allerede brukes to norske F-16-fly til opplæring av ukrainske jagerflypiloter.

 

  • Liker 5
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Ingen liker Jihad-Julian, heller ikke jeg, men her har han et poeng; det ser ut at ukrainerne er gått tom for ABM ammunisjon - ABM betyr Anti-Ballistisk Missil - av type Patriot og Iris-T fordi russerne var i stand til å ødelegge Trypilska kraftanlegg med sine Kinzhal missiler - hele 6 stykker - bokstavelig talt i Patriot-batterienes operasjonsområde. Alt som er tilbake er eldre ammunisjon for kampluftvern som utebli i stor grad pga. Lancet-trusselen, og nyere ammunisjon for de fåtalls taktiske luftvernbatteriene som NASAMS. 

Av en eller andre grunn har alle NASAMS-, Iris- og Patriot batterier som var lovet i 2022-23, uteblitt - mye tyder på at mangel på elektronikk og en karakterisk motvilje mot å hente operative våpen er årsaken. Elektronikkproduksjonen hos RTX i USA har blitt en seriøs flaskehals som så langt ser ikke ut til å ha blitt løst, og det er altfor dårlig med ammunisjon - bare USA lot til å ha nok missiler, men Pentagon stadig tenker på krig med Iran og Kina. Selv politikerne virker å ha blitt tatt helt i senga av trøblene hos RTX som nå har et meget stort forklaringsproblem. Hvordan kunne en Kinzhal fungere utmerket med sivilgraderte elektronikk i forholdet til en Patriot med militærsgraderte elektronikk som er mye mer kostbarere å produsere? 

  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
38 minutes ago, torbjornen said:

Det er fint med klar tale, men bryr republikanarane seg om demokratiet taper og USA mistar makt internasjonalt? Aukar dette presset på Mike Johnson?

 

36 minutes ago, Brother Ursus said:

Det øker i det minste presset på republikanerne som ikke er komplette idioter og som kan tenke seg å felle Johnson og stemme for støtte.

Nei, jeg tror heller ikke majoriteten av republikanske politikere påvirkes av dette. For de fleste av de er det nok et kyniskt spill om at det å være proteksjonistiske, ikke støtte Ukraina og det å støtte MAGA-sekten, er det som gir de mest politisk makt og støtte fra Trump og flest republikanske velgeres stemmer. Hva som er riktig å gjøre moralsk og etiskt tror jeg står laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangt ned på listen til Trump og MAGA-politikerene hans 😒

Men ja: Det kan nok påvirke de republikanskje politkerene som IKKE er en del av MAGA-/Trump-sekten.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (1 time siden):

Det er fint med klar tale, men bryr republikanarane seg om demokratiet taper og USA mistar makt internasjonalt? Aukar dette presset på Mike Johnson?

Enn så lenge er det sånn at Trump eier det republikanske stemmekveget. Du blir med andre ord ikke valgt til kongressen som republikaner med mindre du har Trumps støtte. Trump er en hevngjerrig jævel så det er ikke snakk om at han vil la 'sabotasje' fra sine egne passere ustraffet.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
8 minutes ago, Brother Ursus said:

https://www.jpost.com/international/internationalrussia-ukraine-war/article-796572

Russia's FSB says British special forces operating in Ukraine

The SBS is a special forces regiment of the British navy that traces its history to the early days of World War Two.

Russia's Federal Security Service (FSB) said on Thursday that Britain's Special Boat Service had been operating in Ukraine and helping Ukrainian forces carry out attempted operations against Russian forces.

The Ukraine war has triggered the deepest crisis in Moscow's relations with the West since the 1962 Cuban Missile Crisis. President Vladimir Putin has said that NATO military personnel are present already in Ukraine. The US and key European allies have said they have no plans to send ground troops to Ukraine.

The FSB, the main successor to the Soviet-era KGB, said it had foiled a plan by British special forces to land Ukrainian sabotage soldiers on the Tendrov Split, a sandbar in the Black Sea. It said it had captured a senior Ukrainian naval special forces soldier, and gave his name and date of birth.

Direct involvement by the UK in conflict 

The FSB said the Ukrainian special forces unit was "supervised by a unit of the Special Boat Service (SBS) which indicates the direct involvement of Britain in the conflict."

A spokesperson for Britain's Defense Ministry had no immediate response to a Reuters request for comment.

 

Yeah? And? Hva skal dere gjøre med det, russerjævler? ;)

Dessuten: Hva så?! Ingenting i veien for at om så SAMTLIGE andre land i hele verden sender personell til Ukraina for å støtte de i kampen mot raZZZland... Det finnes ikke noe som helst formellt som skulle være til hinder for det...

  • Liker 3
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar

Angående raZZlands fokus på vestlige styrker i Ukraina så er det vel ingen tvil om at det ene og alene er et ledd i whatabout'ismen til raZZland, og bortforklaringer omkring manglende fremgang i Ukraina med at de "sloss mot NATO" og ikke bare Ukraina... De har jo brukt "kamp mot/angrep fra/beskyttelse mot NATO" som unskyldning siden begynnelsen av invasjonen. Ikke minst som "begrunnelse" (les: Bortforklaring) på hvorfor de over hodet invaderte Ukraina.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, torbjornen said:

Dette var klar tale, og det er svært gledeleg at eit stort fleirtal i EU-parlamentet tok han på ordet.

Men det viktigaste no er vel ikkje fleire Patriot-system, men at Ukraina får ammunisjon til dei systema dei alt har. Kan EU greie å hoste opp dette?

Om land i Europa har 100 patriot systemer, så har de vel ammunisjonen til disse også og prosedyrer for å fremskaffe mer? De kan vel da fungere som mellomledd og videresende til Ukraina?

Noen som vet mer om hvordan dette kan fungerere i praksis?

Kan USA forby allierte å videreselge til andre allianse partnere?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
2 hours ago, Enceladus said:

Fantastisk talt! Og godt å høre applausen!

Han sier det er 100 patriot systemer i Europa og Ukraina trenger 7. Så ja, her må det da være mulig å få sendt Ukraina det de trenger! Og det må skje nå! Vi kan ikke la diktaturene vinne!

 

Bare så synd at det gir et paradoks: Hvis støtten til Ukraina faktiskt hadde vært på et så høyt nivå som intensiteten på aplausen skulle tilsi, så hadde den reelle og faktiske støtten til Ukraina vært så høy allerede at denne talen ikke hadde funnet sted... 😮‍💨

Det sier meg at mye av intensiteten på aplausen desverre kan forklares med billig markeringsbehov fra politikere som vet at støtten til Ukraina er høy hos velgerene deres, men som ikke er villige (nok) til en større innsats eller mer reell innsats enn å klappe for en tale... 🤔

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://bulgarianmilitary.com/2024/04/11/russian-plant-producing-bmp-3-bmd-4-ifvs-faces-risk-of-submersion/

Russian plant producing BMP-3 & BMD-4 IFVs faces risk of submersion

Concerns have heightened as prolonged flooding continues in the border regions of Russia and Kazakhstan, resulting from an unforeseen release from nearby reservoirs. Kurgan, a city in Russia, is likely to face a substantial part of the prospective deluge due to its closeness to the Tobol River. 

Even with the peak of the flood yet to arrive, preemptive evacuation protocols have been implemented in areas anticipated to be in the direct line of the flood, with the possibility for extensive water spread if levels persist in rising. These assessments are grounded on official statistics furnished by the city administration.

According to Ukrainian sources, the facility that holds a significant position in this context is “Kurganmashzavod”. This establishment prides itself on being the only manufacturer of new combat vehicles for infantry and landing forces in Russia. The production line here includes all BMP-3 and BMD-4 units, in addition to the modernization of BMP-2 units fitted with “Berezhok” combat modules. Other armored vehicles such as “Rakushka” BTR-MD and the “Octopus” are also produced here. 

Flooding forecasts pinpoint this location as being within the 11-12 meter mark. Even within Russia, precise predictions about the flood levels in Kurgan are withheld, providing only vague indications of above 11 meters or a range between 9-14 meters.

 

  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
SVD skrev (2 minutter siden):

Hmm 12 av 22 operative? Er resten for deler? Eller mulig å få operative?

Er det det samme med de de andre landene sender også? 

Jeg trodde alle 22 var operative.

Jeg *tror* det er så enkelt at det krever mer vedlikehold å holde et kamply kampklart enn å ha det på lager. De 10 siste er nok i ganske god stand de også men de trenger litt ekstra puss før de kan doneres bort.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...