Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Sitat

 

Republican Rep. Marjorie Taylor Greene of Georgia is the new boss in town. The representative, who is known for her reactionary rhetoric and references to conspiracy theories, is now strongly suggesting that she will force a vote to oust Republican Speaker Mike Johnson should he move forward with an aid package for Ukraine.

Far beyond the character of the Republican Party, this is a political battle that could result in the rapid erosion of international alliances we have depended on for decades to limit the odds of war and push back against despotic foreign leaders eager to expand their dangerous regimes.

If Greene and her colleagues win now, or even in the next faceoff over Ukraine, we will be entering a new, uncertain, and even more dangerous era.

 

https://edition.cnn.com/2024/04/04/opinions/marjorie-taylor-greene-ukraine-aid-dangerous-zelizer/index.html

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Untitled.jpg.c13745019efb47e64fd43dffd8fd5520.jpg

 

 

Ukraina sendte over 90 droner inn i Rostov i går kveld. Rundt 40 skal ha gått mot mål i Rostov by, og de andre 50 mot flybasen i Morozovsk, lengre oppe til høyre.

Det jeg fremdeles ikke helt forstår er hvordan disse har flydd gjennom hele Donbas og over grensen, usett.

Donetsk og Rostov er tettbygde urbane strøk og storbyer.

What air defense doing?

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Kahuna skrev (3 timer siden):
SVD skrev (4 timer siden):

Hvis man skal se litt kynisk på det så er det bedre å "ofre" 50-60 åringer på fronten enn 18+ åringer. Demografisk sett og sosialkostnadsmessig sett. Takk for meg. 

Sånn reint formelt har den vel aldri blitt avskaffet. Faktisk kan vi si at den har blitt utvidet siden nå kvinner blir kalt inn til både sesjon og tjeneste. 

Sånn reint praktisk derimot så er andelen som faktisk avtjener verneplikt lav, av den enkle grunn at forsvaret ikke trenger fler. Når vi bare får økt størrelsen på forsvaret vil også andelen som avtjener verneplikt øke.

Form

Enig i moralen, men nå er det mange i de eldre aldersklassene som ikke har optimal fysisk form til å være på fronten så jeg tror fortsatt vi trenger en god del raske og spreke unge voksne der. Men man må ikke tro at man bare kan være i dårlig form og så slippe unna. Folk med dårlig form bør få annet krigs-støttende arbeid som matlaging, logistikk, sanitet, transport, droneoperatører og sånt.

Demografi

Rent demografisk mener jeg både fødsler og en fullstendig barneoppdragelse fram til myndighetsalder er såpass viktig for demografien og sunn oppvekst av en ny generasjon at jeg ville fortrinnsvis sendt barnløse 18-60 åringer av begge kjønn til fronten og supplert med foreldre som er ferdig med oppdragelse av barna.

Om noen skal vernes fra front-tjeneste av demografiske grunner så bør det først og fremst være folk med barn i alderen 0-18 år. Da mener jeg begge kjønn ettersom begge er like viktige for oppdragelse. Noen vil sikkert også verne om barnløse kvinner i fruktbar alder av demografiske grunner bare fordi de kan få barn. Det er et poeng, men hvis man skal rangere vern etter gruppe så mener jeg de med barn 0-18 år bør vernes mer enn de som bare potensielt kan få det i framtida.

 

 

 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (1 time siden):

Er du så sikker på det? Om ein toppidrettsutøvar i 30-åra skal gå eit skirenn vil rutine vere det som kompenserer for at den fysiske forma gjerne går ned med alderen. Når ein er 18 er ein gjerne usikker på mykje, medan ein blir sterkare mentalt med alderen.

Enig, det beste med ungdom rundt den alderen er at de er lette å trene og de er lettere å påvirke, det er nok en grunn til at det vi vil ha dem inn før hjernen deres blir for moden, fysikken er ikke nødvendigvis på topp i den alderen om man ser på når atleter er i sin beste fysiske form.

 

torbjornen skrev (1 time siden):

Også kvinner har ei rolle i krigen

Sett påstander om at kvinner muligens er bedre egnet til å være skarpskyttere.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
<generisk_navn> skrev (2 timer siden):

Der er jeg helt på linje med deg. Gamliser som oss som pusher 60 og som kanskje har grunnleggende militær trening fra 80-tallet burde f.eks. kunne brukes som oppholdende tropper ved en eventuell retrett. Jeg har uansett ikke kondis til å holde følge med ungdommen så gi meg en gammel AG og 1000 skudd så skal jeg ligge igjen, jeg.

Ja, det er breialt og tøft sagt, men vi kan gjerne ha kategori A og kategori B mobiliseringstropper der sistnevnte er reservister over en viss alder. Og at vi fortsatt har 44 år som grense er basert på gammel viten. Vi kunne fint hatt 60 år som aldersgrense sånn som i Ukraina.

Jeg tenker at klokhet, kunnskap, pedagogiske egenskaper og lederegenskaper ofte kommer rekende med alderen, mens fysisk form ofte daler. Det er gode grunner for at oberster og generaler ofte er 40-60 og at stormtropper er 18-30 åringer. Forøvrig ser jeg ingen grunn til at pensjonsalderen skal være lavere i forsvaret enn ellers. Rollene endres jo med alder, kunnskap, form etc.

I starten av krigen så var det en reportasje om kvinner i alderen 70-100 år som knytet kamuflasjenett og preparerte molotov coctails. Ofte er det bare den manglende fantasien og fordommene som setter begrensningene.

Endret av Simen1
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Den stooore fordelen med 18-åringer er at selv om de skulle være i dårlig form, så tar det bare 2-3 måneder å få de i skikkelig god form. 50-åringer som er i dårlig form får hjerteinfarkt og dør om du prøver det samme.

ellers så har «ingen» 18-åringer samfunnsviktige forpliktelser, mens «alle» 50-åringer har det. Det er ingen heiser som står, busser som må parkere, elever som ikke har lærer eller unger som ikke har foreldre av at en 18-åring sendes til fronten, det vil det være om du sender en 50-åring.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Noen som har noen ide om denne lille uanseelige notisen? Jeg ble usikker på hva Tyrkia egentlig mener.

"Turkish President Erdogan on Friday signed an act suspending Ankara's obligations under the Treaty on Conventional Armed Forces in Europe (CFE Treaty). The act will come into force on April 8"

  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 minute ago, Ruskepus said:

Noen som har noen ide om denne lille uanseelige notisen? Jeg ble usikker på hva Tyrkia egentlig mener.

"Turkish President Erdogan on Friday signed an act suspending Ankara's obligations under the Treaty on Conventional Armed Forces in Europe (CFE Treaty). The act will come into force on April 8"


Russland trakk seg fra avtalen i høst. USA trakk seg for noen uker siden. Flere andre europeiske land trekker seg nå også fra den da den er død, og man ruster opp.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
7 hours ago, SVD said:

Det vil koste penger ja. Men at de må være 100% operasjonelle med 2 manskap hvis vi har 9 fregatter er vel heller ikke nødvendig. De vil først å fremst være noe vi kan fullaktivere med å kalle inn tidligere opplærte mannskap ved en situasjon som krever det. Slik som jeg tenker det ville vært håndtert. 

Marinen opererer ikke med doble mannskap, i praksis opererer de knapt med enkle mannskap. Viktige stillinger er regelmessig ubesatt, slik at man ender opp i situasjoner hvor samme person skal gjøre flere jobber, og da gjerne jobber som har ulikt arbeidssted, feks en som under fortøyningsoperasjoner skal være både ute på dekk og inne i opsrom. Da KNM Thor Heyerdahl ble skadet i 2022 manglet elektroavdelingen 3 (!) personer, og de som skulle ledet arbeidet på båtdekk og akterdekk var fraværende slik at underordnede "arvet" oppgavene i tillegg til sine egne.

FFI kom nylig frem til at operative offiserer i marinen er de i forsvaret med flest arbeidstimer av alle. I snitt jobber de 1.6 årsverk (det er et sånt tall som i det sivile arbeidslivet omtales som "usedvanlig grovt brudd på arbeidsmiljøloven", gjerne akkompagnert av "aktor har lagt ned påstand om ubetinget fengsel"), og siden dette er snitt må vi regne med at enkeltindivider er opp mot 2 eller til og med over.

At man da sliter med å holde på ansatte overrasker ingen andre enn forsvarsledelsen og bevilgende politikere. Det hjelper heller ikke på rekrutteringen av nye offiserer at man har valgt å fullstendig rasere de økonomiske vilkårene for kadetter. Noen kandidater som allerede er ansatt i forsvaret har rett og slett ikke råd til å gå krigsskole, andre har strengt tatt råd, men ser at om de uansett skal gå for lut og kaldt vann i 3 år kan de like gjerne gjøre det sivilt, så kan de fritt velge arbeidsgiver umiddelbart etter graduering, kanskje til og med en arbeidsgiver som følger arbeidsmiljøloven og dessuten ligger i en kommune hvor også partneren har mulighet for en karriere.

---

Går man en godt stykke tilbake i tid var det meningen at deler av MTB-våpenet skulle bemannes av reservister, men det var i en tid med betydelig enklere teknologi enn i dag.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Sitat

According to information published by the Russian media Kherson News on April 2, 2024, Russia is set to relaunch its military aviation capabilities with the development of a new fighter aircraft based on the iconic MiG-23 and MiG-27 aircraft. The decision comes in response to the operational insights gained from recent military engagements in Ukraine, underscoring the significant impact of high-precision weaponry on the battlefield.

https://www.armyrecognition.com/defense_news_april_2024_global_security_army_industry/russia_plans_to_develop_new_fighter_aircraft_based_on_mig-23_and_mig-27_designs.html

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...