Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Windfarmer skrev (19 minutter siden):

Jeg forstår at det trenges maskiner etc. for å produsere dette, men det er om få dager to år siden krigen startet, så vi snakker ikke "over natten" men over "året."

Under andre verdenskrig benyttet amerikanerne i noen tilfeller bare et par uker på å bygge et Libertyskip der mye var prefabrikkert, men nå snakker jeg om et stykkgodsfartøy på 9000 tonn bestående av mange hundre tusen deler. Og de benyttet ikke to år på etablere dette programmet, det tok noen måneder.

Det tok tid å opprette ammo fabrikker i USA etter 1940 også. De regnet 12-18 måneder fra det ble bestemt til produksjonen var i gang.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Espen Hugaas Andersen skrev (23 timer siden):

Om jeg ikke tar feil er det ingen sanksjoner på mat og drikke. Det er bare enkelte vestlige selskaper som frivillig har trukket seg ut. Altså det er ingen grunn til å forvente at utvalget i butikkene skulle bli spesielt dårlig.

Det er helt tragisk å se hvordan disse selskapene liksom skulle "straffe" Russland ved å gi enorme og verdifulle fabrikker med fult operativt utstyr og personale i gavepakke til russiske oligarker. Heineken, McDonalds og mange flere. De burde ha tatt med seg utstyret om mulig, eventuelt brent ned rubbel og bit da de trakk seg ut.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
1 hour ago, Simen1 said:

Med den nye nordiske NATO-konstellasjonen vil jeg påstå vi bør fordele oppgavene mer samordnet. Norge har først og fremst en utsatt kystlinje. Sverige er mer utsatt for luft-krig, mens Finland er mer utsatt for landkrig. Oppgavene kan godt fordeles deretter. Dvs. Norge bør først og fremst ha et avskrekkende kystforsvar både til lands og til sjøs. Flere kystfort, ubåter, skip, radaranlegg osv.

Apropos radaranlegg så bør det også bygges langt mer robuste anlegg for oppdagelse av missiler fra Kola. Trusselen fra Kola er først og fremst missilanleggene, deretter de framskutte delene av nordflåten. Bakkestyrkene på Kola er først og fremst forsvars-styrker, ikke angrepsstyrker. En eventuell bakkeinvasjon vil nok skje mye lengre sør, mot sørlige deler av Finland. Luft-invasjon må støttes av bakkestyrker så der er også Sør-Finland mer utsatt enn Nord-Finland og Nord-Norge. Sveriges spiller en nøkkelrolle i lufta på grunn av stor luftstyrke, barrieren Østersjøen og evnen til å bygge egne jagerfly. Nordens nasjonale inndeling er nesten designet for hver sine forsvarsgrener.

Kystfort er kanskje ikke så aktuelt (sårbart)? Mer aktuelt med mobile-enheter?

Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (21 timer siden):

Et godt poeng. Men før eller siden vil Putin dø, enten av naturlige årsaker, eller av andre årsaker.

Og det er kanskje Russlands største svakhet. Jeg frykter en ny Trump til høsten, men det kaoset og de maktkamper en død Putin vil forårsake, vil sette Donald helt i skyggen.

Han er bare 71 år og til tross for håpefulle spekulasjoner om helsa så han ut til å være svært så intens og frisk ut da han ble intervjuet i forrige uke. Verdenshistorien har hatt et utall statsoverhoder som har sittet til 90+ år. Verden kan potensielt måtte takle Putins tilstedeværelse  i 20+ år fremover. Putin har aktivt forhindret landet fra å ha reelt konkurrerende presidentkandidater, noe som selvsagt vil skape et enormt makt-vakuum når han først forsvinner. Dette vil bare bli verre for hvert år han sitter med makta.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Everket skrev (7 timer siden):

Det hadde vært moro viss man bare til forandring, snakket om "Bidens" fengsling av whistlebloweren som avslørte biden sin korrupsjon. Men det hadde vel vært for mye å be om. Tenk så moro vi kunne hatt det viss det var trump som hadde makten og gjorde dette.

 

VifteKopp skrev (6 timer siden):

Hvem?

Sitat
Torsdag kl. 23:25 

FBI-informant siktet for å lyve om Joe og Hunter Bidens bånd til ukrainsk energiselskap

 

En FBI-informant er siktet for å lyve om bånd mellom USAs president Joe Biden, hans sønn Hunter og et ukrainsk energiselskap, melder nyhetsbyrået AP.

Den aktuelle informanten fortalte i juni 2020 at de to hadde blitt betalt flere millioner dollar hver av selskapet i 2015 og 2016, og at en toppsjef i det aktuelle selskapet hadde hevdet at Hunter Biden var hyret for å «beskytte oss, gjennom sin far, fra alle slags problemer».

(NTB)

Om ei løgn blir gjenteken mange nok gonger blir den til slutt oppfatta som sant.

Det er vel dette ein ser i Russland også. Det er sikkert ein del som trur at Ukraina blir styrt av "nazistar", at Russland er "i krig med NATO", osv.

Endret av torbjornen
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (4 minutter siden):

Synest amerikanarane at det er betre med ein president som er berre 4 år yngre, men som i tillegg er klin kokos?

Tror det egentlig nå handler mest om at Trump virker minst dement av de to. Biden er jo til tider fullstendig på bærtur og borte i natta. Virker jo til tider som det er ingen hjemme der, og måten han går på er ikke bra heller. Det er nok så enkelt som det. Jeg får også inntrykk av intervjuer osv fra forskjellige youtube kanaler at den gjennomsnittlig amerikaner tenker så enkelt som at når Trump var president var bensin billig, under Biden er bensinen dyr. Man må huske på at ekstremt mange amerikanere lever fra en lønning til den andre uten noen oppsparte midler. 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (43 minutter siden):

Hvis hypotetisk sett både Trump og Biden hadde dødd nå, hvilken 2.kandidat ville hatt høyest sannsynlighet for seier?

Evt. hva om bare en av de dør?

Hvis begge dør: Nikki Haley. 

Det er vel en av grunnene til at hun ikke har gitt seg. Hun skal posisjonere seg som republikanernes andrekandidat i tilfelle Trump taper, havner i fengsel eller dør. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
-C64- skrev (26 minutter siden):

Synes du at det er Trump og ikke Biden som er klin kokos? :D

Lystløgneren Trump med vanvittig oppblåst selvbilde er legitimt en bedre president, mener du? Biden har kanskje begynt å bli dement til en viss grad, men med en god visepresident (enten det blir Harris igjen eller noen andre) og et godt apparat rundt seg (gitt at han hører på dem) kan det gå tålelig bra.
Trump gir solid inntrykk av å kun tenke på seg selv, typisk "me, myself and I and then maybe you". Syns du alvorlig talt at denne skrytende lystløgneren, som faktasjekkerne har tatt i 20.000+ løgner og usannheter på fire år som president, er et bedre alternativ?

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
13 hours ago, Simen1 said:

Det er helt tragisk å se hvordan disse selskapene liksom skulle "straffe" Russland ved å gi enorme og verdifulle fabrikker med fult operativt utstyr og personale i gavepakke til russiske oligarker. Heineken, McDonalds og mange flere. De burde ha tatt med seg utstyret om mulig, eventuelt brent ned rubbel og bit da de trakk seg ut.

Ja en liten sabotasje ville passet fint før de trakk seg ut. Men jeg må likevel si at det plager meg langt mer at enkelte grådige bedrifter fra vesten fortsatt tjener penger i russland, og dermed bidrar til den russiske krigsmaskinen med skatt, og alle de ansatte betaler skatt osv. 

Personlig har jeg for alltid avskrevet en håndfull selskaper som aldri mer havner i mine handleposer fordi de fortsatt driver butikk i russland. Slikt kan jeg ikke støtte, hverken idag eller i morgen. Men hva hjelper vel det? Jeg har ikke snakket med noen andre som kjører boikott av bedrifter som fortsatt har drift i russland, og når jeg forteller at jeg ikke lengre benytter med av produkter fra feks Freia eller Gillette ser folk rart på meg mens de rister på hodet eller ruller med øynene. 

Og dessverre har de jo rett, om andre ikke kaster seg på og kjører boikott blir jo faktisk boikotten min verdiløs. Jeg har heller ikke klart å overbevise noen til å delta i min boikott. Selv om jeg har tegnet og forklart hvorfor jeg boikotter og hva konsekvensen av å ikke boikotte blir. 

Det er jo egentlig ikke rart at støtten til Ukraina har blitt fagre løfter og sendrektighet når det kommer til utlevering av utstyr og våpen som er lovet. Vanlige folk klarer jo ikke engang kutte ut Freia sjokolade eller kjøpe seg ny barberhøvel og nye barberblar. Selv om de vet at de da indirekte støtter putins angrepskrig, ved at de forsetter som før.

Jeg tror noen og enhver av oss burde ta en ekstra grundig titt i speilet i morgen. Også bør vi stille spørsmålet - hva mer kan jeg gjøre for å støtte Ukraina - og hva kan jeg gjør med det idag? Og det gjelder for deg og meg, samt alle våre politikere og ellers alle bemidlede sjeler.  

Endret av bojangles
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Quote

Det ukrainske luftforsvaret hevder å ha skutt ned tre russiske militærfly

 

Det ukrainske luftforsvaret skriver på X at de lørdag har skutt ned tre russiske militærfly.

Dette er ikke bekreftet fra andre uavhengige kilder.

Luftforsvarssjef Mykola Olsechuk skriver på Telegram at to av flyene var av typen Su-34 og ett av typen Su-35. Bildet skal vise et fly av denne typen.

– Ingenting vil stoppe oss. Takk, soldater, skriver han.

Flyene skal ha blitt skutt ned på østfronten i Ukraina. Nøyaktig hvor er foreløpig ukjent.

 Nydelig. 

  • Liker 3
  • Hjerte 5
Lenke til kommentar
JK22 skrev (7 minutter siden):

På nytt oppmuntrer tsjekkerne oppkjøp av ammunisjon, som hadde blitt sinket ned av Frankrike, Hellas og Kypros - som kan betyr at mye av dette er fra Tyrkia; og denne gangen må denne gjennom. 300,000 122mm og 500,000 155mm granater kan leveres i løpet av få uker. Hvis ikke, må noe betale for dette, og da er Tyskland på førsteplassen. 

Hvis dette ikke skjer, vil det bli et lik stort svik som det amerikanske sviktet. Mye tyder på dette er ammunisjon fra flere land i Midtøsten og Asia sammen med Tyrkia, for 300,000 122mm granater var oppdaget. Da kan det betyr at dette er ammunisjon som produseres i mange land i Asia fra Iran til Vietnam, D-30 skytset var så populært, at hele seksti land har dette artillerivåpenet - og trolig et par dusin land har egenproduksjon, som India, Pakistan, Bangladesh, Egypt, Algerie og så videre. Dette er et stort og ganske fragmentert marked som USA sjeldent involvert seg med, og dermed var lite tappet, samtidig som russerne sliter stort fordi det er små produsenter med høy etterspørsel. 155mm kan kommer fra Sør-Korea, Tyrkia og Sør-Afrika.

Det vil ikke være overraskende om det kan koste flere mrd. euro, men dette er nå en nødvendig investering.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...