Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
On 31.1.2024 at 9:27 PM, Brother Ursus said:

 

 

Det er som jeg har sagt mange ganger før i tråden. russerne blomstrer når de kan skap helvete i andre land. Skip på tvers i Suez? Helt sikkert russerne på et eller annet vis, kanskje de bestakk de som var på vakt på broa, angrepet på Israel? Sikkert russerne som skapte den muligheten, via våpen og pengestøtte. 

Når en leser saker som den du postet nå så blir en jo ikke forundret engang. Det er som forventet. Og det er jo slett ikke bra. putin vil gjerne se hele vesten brenne. Det er på tide at vesten klarer å samle seg om våpen og pengestøtte til Ukraina. Inkludert fortgang i leveranser og tilstrekkelig med ammo, skyts, missiler og granater. Samt luftvern. 

Om vesten klarer å stå samlet mot undertrykkere som putin og andre diktatorer så får vi en gang for alle vist at planene deres ikke vil lykkes, og at de heller bør jobbe med å gjøre sitt eget land til en bedre nasjon å leve i for landets innbyggere, enn å drømme om å stjele landet til naboene. 

russland er verdens kreftsvulst, og som kreften er målet å vokse og spre seg utover egne grenser. På tide at hele vesten står samlet og donerer i samlet tropp slik at Ukraina kan kvitte seg med kreften for godt. 

Endret av bojangles
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
22 hours ago, Jarmo said:

EU-landene kommer bare til å levere halvparten av de 1 million artillerigranatene de lovet Ukraina innen utgangen av mars, erkjenner utenrikssjef Josep Borrell.

https://www.finansavisen.no/politikk/2024/01/31/8090307/eu-far-bare-levert-halvparten-av-artillerigranatene-de-lovet-ukraina-innen-mars?internal_source=sistenytt

$#@%£&€¥*₩♧☆

Det er flaut å se hvordan vi i vesten svikter Ukraina m.t.p. våpen og ammunisjon 😡😳😖😧😠 Det styrker raZZerene's sjanser i Ukraina, det avskrekker raZZland i mindre grad enn det burde, det koster unødvendige ukrainske liv og lidelser hver eneste dag, uke, måned og år!!!

På toppen av allt annet gir det større og større ødeleggelser i Ukraina dag for dag, uke for uke, måned for måned og år for år som igjen øker kostnadene for å hjelpe flyktninger undervegs, og kostnadene med å bygge opp igjen Ukraina og ukrainsk infrastruktur etter at de midlertidige okupantene og raZZland er kastet ut av Ukraina 😡😧😖😳😠

Endret av Gjest MKII
  • Liker 6
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (På 30.1.2024 den 9:08 AM):

https://www.transparency.org/en/cpi/2023

Corruption Perceptions Index 2023


https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Kn0OQe/slik-er-korrupsjonen-i-norge

"Blant lyspunktene finner man Ukraina. I 2012 lå landet på 26 poeng og var nær bunnen av indeksen. I 2023 ender man på 36 poeng. Korrupsjon er med andre ord fortsatt et enormt problem i Ukraina, men tross at landet er i krig, og delvis okkupert, fortsetter framgangen."

 

Ukraina går opp 3 poeng og rangeres som 104 av 180 land i korrupsjon, som snart nærmer seg det globale snittet.
Russland faller 2 poeng og ligger på 141' plass.

CPIRusslandUkraina.thumb.png.fc47f89cdc7ddbff8a639523f260d2c1.png

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

Nattens oppdatering fra Ukraina:

  • Nye suksessfulle Ukrainske angrep bla mot Krim.
  • Mislykkede russiske angrep resulterer i store tap av materiell og personell.
  • Den russiske offensiven kommer til å ende i fullstendig utmattelse i løpet av våren. 
  • Nye våpen pakker til Ukraina.

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Sitat

 

Femti milliarder euro.

Det er beløpet et stort flertall av EUs stats- og regjeringssjefer vil overføre til Ukraina over EU-budsjettet de neste fire årene.

Men én mann nekter: Ungarns statsminister Viktor Orban.

Bidraget er avgjørende for Ukrainas evne til å forsvare seg. Det blir ikke mindre viktig av at den amerikanske kongressen fortsatt ikke er kommet til enighet om USAs pengestøtte.

På et dramatisk EU-toppmøte før jul fikk EUs ledere forhindret ungarsk blokkering av et annet avgjørende spørsmål: Ukrainas framtidige EU-medlemskap.

 

https://www.nrk.no/urix/eu-oker-presset-mot-ungarns-statsminister-viktor-orban-1.16740254

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Sitat

 

Deretter kom det nye kontrameldinger: Onsdag kveld meldte Washington Post at Zaluzjnyj kan komme til å miste jobben i løpet av uka. Torsdag morgen melder CNN det samme.

- Han har støtte på over 80 prosent på meningsmålinger, altså en veldig høy standing hos folket og de militære styrkene. De ukrainerne jeg prater med sier det ville være kritisk hvis han skulle få sparken, sier Tom Røseth, hovedlærer i etterretning ved Forsvarets høgskole til Dagbladet.

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/svaert-kritisk/80904508

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Godt nytt! Enn så lenge... Virker som om det kan ha vært et kompromiss her som kan sabotere på et senere tidspunkt:

Quote

Ungarn har nylig åpnet for et kompromiss, der man kan være med på en støttepakke, under forutsetning av at landet senere kan ombestemme seg.

Det er uvisst om dette var en del av avtalen som ble inngått i dag.

Orban ønsket ikke en fireårsplan, men bevilgninger som må vedtas på nytt hvert år.

I flere europeiske land sees det på som en dårlig løsning. Frykten er at Orban venter på mer gunstige valgresultater, sett med hans øyne.

Men hvordan blir det med den amerikanske støtten nå da? Biden regjeringen fant vel et smutthull med å gi utstyr til Hellas som så kan gi videre til Ukraina slik jeg skjønte det. Men dette er vel bare snakk om minimale bidrag?

Så da må uansett vi her i Europa trappe opp vesentlig vår støtte. Dette MÅ vi få til! Dårlige tider kommer og vi må være klare.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
32 minutes ago, bojangles said:

1QwwaBh.jpg

 

Nydelig. Tror dette er skipet UA senket. UA holder trykket oppe på Krim flere dager på rad. Igår og forleden var det angrep fra oven, først med droner også med scalp. Idag er det tre undervannsdroner som senket det russiske skipet. 

Holy shit! Det var nyheten sin det. Og litt av en video!

Svartehavs flåten har virkelig fått gjennomgå i denne krigen! Palle Ydstebø kalte det en strategisk seier som ikke har fått så mye oppmerksomhet. Korntransporten går vist for fult nå.

Endret av Enceladus
  • Liker 4
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...