Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Windfarmer skrev (20 timer siden):

Torbjornen: Det er ikke du eller jeg som skal velge presidenten i USA, det er det amerikanske folk.

Og det jeg nesten utelukkende er opptatt av, er hvem som kan slå Donald Trump og fortsatt være en god representant for å opprettholde NATO, og styrke de vestlige liberale demokratier. Noe som igjen - for å være strengrelatert - vil styrke Ukrainas muligheter for å komme ut av denne krigen med æren i behold.

Kamala kan muligens være en god kandidat hvis det var du eller jeg som skulle avlegge stemme om et års tid, men det skal vi ikke, spørsmålet mitt er om hun kan vinne over Donald Trump?

Det er mogeleg at eg formulerte meg klønete, men det er det siste spørsmålet eg håpar nokon kan svare på. Eg har fått eit inntrykk av at ho ikkje blir gitt så store sjansar. Stemmer dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Windfarmer skrev (19 timer siden):

Nei, jeg synes ikke at europeiske land bør masseprodusere mopeddroner. "Europeiske land" kan gjerne produsere slike droner i de tilbakestående deler av Europa som har en enkel industri der slike mopeddroner med letthet kan masseproduseres.

Europa bør først og fremst få ræva ut av gir og begynne å masseprodusere alle de mer avanserte våpen og systemer som kan knuse russerne på slagmarken. Og der "Europeiske land" allerede har teknologien, produksjonskapasiteten og pengene til å gjennomføre dette. 

Vi er snart to år inne i krigen, og "Europeiske land" greier enda ikke å forsyne Ukraina med 155 mm granater og hundrevis av andre innsatsfaktorer som Ukraina trenger for å vinne denne krigen. Vi har muligheten, vi har produksjonskapasiteten, vi har pengene og vi har teknologien - det eneste som mangler er den politiske viljen.

Det beste ville vel vere "ja takk, begge deler". Men det vesentlege er at det blir gjort noko med det du skriv ovanfor.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (15 timer siden):

Zalusjny har vel lenge vore den mest populære leiaren. Zelenskyj er politikar og samlar støtte til Ukraina. Zakusjnyj er fagmannen som styrer krigen. Dersom dei to leiarane ikkje skulle greie å leggje evt. ueinigheiter til side og stå saman ville sjølvsagt dette svekke Ukraina og tene Russland.

Samstundes viser diskusjon rundt krigen at Ukraina praktiserer ytringsfridom. I den grad ein ser noko liknande i Russland er dette vanlegvis styrt for å gje eit inntrykk av at ein tolererer ulike meiningar. Dei som kritiserer sjølve krigen hamnar derimot i fengsel.

Endret av torbjornen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 timer siden):

Inkludert en falsk historie om at Zelensky kjøpte to luksusyachter med amerikanske bistandspenger. Denne desinformasjonen er senere blitt gjentatt i offentligheten av flere republikanske medlemmer av den amerikanske kongressen.

Gjer dei dette med vitande vilje, eller er dei ikkje betre informerte? Det er tragisk at desse idiotane skal kunne påverke beslutningar om hjelpepakkar til Ukraina eller i det heile ha noko å seie i beslutningsprosessar i USA.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (På 21.12.2023 den 12:29 AM):

Tja, Zaluzhny har jo høy oppslutning, så det er ikke akkurat som om ukrainerne vender seg mot Russland.

Men det kan jo være at skittentøysvaskene Zelensky velger å ta i offentlighet, og hans konfronterende linje overfor f.eks. Polen, bidrar til disse tallene?

Og så kan det jo være at den ekstreme russiske løgnpropagandakampanjen mot Zelensky også har en effekt. Det er jo ikke måte på hvor ille Zelensky er i følge russiske nazikilder, som så spys ukritisk videre av russernes nyttige nazi-idioter.

Endret av Markiii
  • Liker 6
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (5 timer siden):

Gjer dei dette med vitande vilje, eller er dei ikkje betre informerte? Det er tragisk at desse idiotane skal kunne påverke beslutningar om hjelpepakkar til Ukraina eller i det heile ha noko å seie i beslutningsprosessar i USA.

Hvem vet. Vi snakker folk som er villige til å risikere hele Vestens sivilisasjon for å score et par billige poeng mot de lokale meningsmotstanderne sine her.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sitat

 

Røseth konkluderer med at hvis Ukrainas partnere svikter og ikke leverer tilstrekkelig med ammunisjon, så vil de på sikt tape krigen - med mindre det skjer noe helt uventet.

- Det er i alle fall sannsynlig at Ukraina vil begynne å tape langs frontlinjen om seks måneder eller et år, om de ikke får nok ammunisjon. Det vil også medføre nye brutaliteter som vi så nord for Kyiv, i Butsja og i Mariupol.

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/storre-tro-pa-russisk-seier/80707815

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Litt gode nyheter:

Det blir sannsynligvis økonomisk kollaps i Russland i 2024-2025 i følge Erlend Bollman Bjørtvedt i analyseselspaet corisk.

Hørte dette i et innslag i dag på NRK nyhetsmorgen kl. 07:22 i dag. Så spol dere tilbake og hør det der for flere detaljer.

Eller spol dere tilbake til nøyaktig 07:18:28 så får dere med dere et lite innslag om innvandringsfrykten til patriark Kirill i samme slengen.

https://radio.nrk.no/serie/nyhetsmorgen/NPUB32025523

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Fortsatt mørke skyer i horisonten med tanke på videre støtte til Ukraina, men om Ukraina får nok støtte til å fortsette som hittil, så kan vel dette sies å være gode nyheter med tanke på raZZiske tapstall hittil ettersom raZZiske tap nå er på over 350.000 på under to år, som gir et snitt på over 175.000/år:

Quote

 

Krigen i Ukraina:

Brutalt døds-

regnskap

Hvis Ukraina skal klare å slå tilbake mot Russland må de drepe eller såre 100 000 russiske soldater i året. For å klare det må helt spesielle krav oppfylles, tror norsk ekspert.

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/brutalt-dods-regnskap/80700610

Endret av Gjest MKII
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
3 hours ago, oddeh said:

3 russiske su-34 jagerbomber skal være skutt ned i sørlige Ukraina!
https://www.facebook.com/kpszsu

På Nettavisen også, med påstand om at dette er bekreftet av "russisk kilde", men:

Quote

– Det kan være snakk om såkalt sirkelrapportering, at samme nedskyting blir rapportert av flere enheter. Slik kan ett nedskutt fly bli til flere. Jeg ville hatt litt is i magen før jeg stoler helt på dette tallet, sier Haga.

https://www.nettavisen.no/ukraina/russland/kampfly/marerittdag-for-russland-ukraina-hevder-de-har-skutt-ned-tre-kampfly/s/5-95-1537376

Endret av Gjest MKII
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest MKII skrev (1 time siden):

Foreløpig er det uklart; visuelt sett er det dokumentert at to russiske piloter hadde kommet til bakken i fallskjerm i Chaplynka/Kalanchak-området i Kherson-landtungen rundt 50 km fra vestbredden av Dniprofloden, og man så at utstyret var klippet i stykker som hvis livreddende handlinger hadde hendt, blod var oppdaget på en oksygensmask. Su-34 vanligvis flyr i meget stor høyde når de skulle slippe sine glidebomber på omtrent 35 til 50 km hold, og ettersom S-300 ikke kunne komme nærmere enn 50 km fra fronten pga. artilleri og droner, er 35-50 km en sikker avstand for høydeoperasjoner hvor man kan unngå taktiske SAM. Pga. designen på glidebombene er det helt umulig å slippe disse på lavere høyder hvis man vil treffe presist, vingene gir nemlig ikke løfting - og dermed må Su-34 pilotene være meget høyt opp.

Bare strategiske SAM kan når disse høydene - som S-300 og Patriot. Det er også kjent at russerne ofte tok i bruk formasjoner på minst to-tre fly om gang i bombeoppdrag. Hvis det var tre fly som var skutt ned så høyt opp, ville de ha blitt tilintetgjort slik at øyevitner vanskelig kan få syn på dem, og det er ikke sikkert om værforholdene ville ha tillatt videoopptak, og det veldige området er så stor, og høyden så høy, at vrakrestene kan spres på milevis av terreng. En Patriot ville ikke ha etterlatt seg intakte flyvrak. 

Det er mulig at disse tre Su-34 flyene var i et bombeoppdrag mot det ukrainske brohodet i Krynky, og dermed blitt forutsigbart for de ukrainske radaroperatører som med S-300 radar kan skape et elektronisk kart over disses bevegelser og hvis det var gjentatte tokter med minimale endringer, kan det skape et "vindu" for et overraskelsesangrep. En Patriot rakettrampe med fire rakettcontainere kan utplasseres tett mot flodbredden og aktiveres så snart "vinduet" åpner seg - gjennom S-300 radar eller Patriot radar. På bare 50-60 km hold vil Patriot trenger liten tid for å finne deres mål med deres målsøkeradar. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...