Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
35 minutes ago, frohmage said:

Har du noen kilde på det siste der? Jeg tror (og håper) det er svært få voksne som bruker facebook som hovednyhetskilde.


https://www.forbes.com/sites/petersuciu/2019/10/11/more-americans-are-getting-their-news-from-social-media/

Det dreide seg visst ikke bare om Facebook, men sosiale medier som helhet. I 2019 fikk 55% av voksne amerikanere nyhetene sine hovedsakelig gjennom sosiale medier. Facebook var på en definitiv førsteplass. Andre søkeresultat og årlige polls fra Pew viser at det i 2021 var det fallt til 53%, og i 2023 ser det ut til å ha fallt ytterligere til 47%. 75% av republikanere og 53% av demokrater var enige i at dette var bekymringsverdig.

Personlig ser jeg det som desto mer bekymringsverdig at så mange unge får nyhetene sine på TikTok og Instagram fra random influencere som ikke har noen journalistisk trening eller integritet overhodet.

 

Endret av Brother Ursus
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
On 10.11.2023 at 3:05 PM, Penny said:

...Det er rett og slett selvvalgt hjernevasking.

AKA "Selvradikalisering". Det var vel hovedsaklig det som skjedde med Brevik og Manshaus så vidt jeg har fostått? Lurer på om det ikke var det som skjedde med inspirasjonskilden til Brevik på New Zealand også? De danner seg et syn på noe, og når de så søker etter informasjon formulerer de søk som gjør at de finner ytterligere informasjon som bekrefter de synene de allerede har på noe. Også kalt "Confirmation Bias". Har oppfattet at det er helt vanlig blant de som utfører terrorhandlinger alene, og som er en av grunnene til at de er vansklige å oppdage på forhånd, fordi de ikke har kontakt med andre som kan gjøre at varselklokkene ringer hos etterettning og politiet.

Endret av Gjest MKII
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
4 hours ago, Snikpellik said:

Angående lobbyering er mitt tips er å ta kontakt med et par politikere som står nærmest deres syn først, eller bli med i en eksisterende organisasjon.

Det er noen politikere på Stortinget som har vært mer fremtredende i sin støtte til Ukraina enn andre. En av de er Peter Frølich fra Høyre. Også MDG og Venstre har mange som har vært veldig aktive.

Frølich driver organisasjonen Fritt Ukraina, som er mye av det som snakkes om her. Er over 1500 medlemmer nå.

https://frittukraina.no/om-oss/

Ikke hørt om. Melder meg inn sporenstreks!!

 

Endret av Enceladus
  • Liker 3
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Penny skrev (38 minutter siden):

Nyheter var noe de fikk servert via sosiale medier og sine foretrukne TV-kanaler med så tung politisk slagside at det knapt kunne kalles informasjon, og det var ikke noen "andre perspektiv", det var "Sannheten" (gjerne Alex Jones) vs "propaganda".

Det er rett og slett selvvalgt hjernevasking.

Nå er jo også norske medier kjent for politisk slagside... og da har vi ikke muligheten til selvvalgt hjernevasking...

Men det er jo en avsporing...

Noen som har tro på Ukrainsk fremrykking i vinter, med muligheter for avskjæring av Krim..?

Og hva med våpen støtten de fikk fra N.Korea... er dette tatt i bruk..?

Endret av the 3 X
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
frohmage skrev (2 timer siden):

Har du noen kilde på det siste der? Jeg tror (og håper) det er svært få voksne som bruker facebook som hovednyhetskilde.

Jeg kjenner til mer enn et par for å si det slik. Ikke eneste nyhetskilde da, de supplerer med Document.no og lignende sider. 

De er lette å kjenne igjen på hva de legger ut på FB. Det er en endeløs strøm av negative oppslag om elbiler, transseksuelle, strømprisen, klimaforkjempere, innvandrere osv. 

Endret av Jens Kr. Kirkebø
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

Det dreide seg visst ikke bare om Facebook, men sosiale medier som helhet.

Ja, og vi kan jo håpe at det står bedre til i Norge enn der borte.

the 3 X skrev (7 minutter siden):

Nå er jo også norske medier kjent for politisk slagside

Leter du lenge nok, så finner du kretser der hva som helst er "allmennkunnskap".

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Brother Ursus skrev (2 timer siden):

Personlig ser jeg det som desto mer bekymringsverdig at så mange unge får nyhetene sine på TikTok og Instagram fra random influencere som ikke har noen journalistisk trening eller integritet overhodet.

Jeg ser ingen prinsipiell forskjell all den tid vi har hatt skandaleavsløringer der Facebook som plattform har blitt brukt til å spre desinformasjonskampanjer på en massiv skala for å manipulere valg og folkeopinionen ved bruk av Facebooks egne algoritmer og reklamekanaler (så denne desinformasjonen er ikke noe du i prinsippet kan sluse ut, uten bruk av spesiell programvare).

Lenke til kommentar

EU Says Highly Unlikely It Will Meet Ammunition Pledge to Ukraine (yahoo.com)

Bare 30 % av en million granater som EU hadde lovet å produsere for Ukraina, har kommet fram i november 2023 - når man skulle ha alle granatene senest mars 2024. Denne er så skandaløst som det kunne være, i 20. mars 2023 hadde EU-medlemstatene kommet med konkrete løfter som er svært prestisjebetydelig, om å kjøpe og levere 1 million granater i løpet av ett år. Nå er det klart at disse har ydmyket seg selv, satt EU meget sterkt tilbake og skapt internasjonal tvil omkring den europeiske militærmaktkapasiteten. Det vist seg at det tok evigheter for å omsette disse løftene inn i faktiske kontrakter, de første var undertegnet i september 2023. Dette er i realiteten en katastrofe fordi nå er fadesen komplett, for ved å ikke ville holde viktige løfter som hadde sikkerhetspolitiske og internasjonale verdi knyttet til ens troverdighet, har EU i realiteten mistet ansiktet som en global maktpartner og kommer aldri til å bli tatt på alvor. 

Og det blir verre ved å få beskjed fra Pentagon at de er nødt til å kutte ned på bevilgningene til Ukraina fordi de får ikke penger fra kongressen hvor republikanerne har blitt sprike sprø, de vedtok det ene etter det andre uten noe sjanse for at dette vil komme videre under Johnson som nektet å høre på veteranpolitikerne med McDonnell i spissen, og dette har gjort at verken Israel eller Ukraina får hjelp. Dessuten har den nye speakeren kommet under granskning, og da vist det seg at flesteparten av republikanerne kan ha gjort en meget katastrofal tabbe fordi de hadde ikke forstått hva som ligger i denne mannen. 

Inside Mike Johnson’s Ties to a Far-Right Movement to Gut the Constitution - POLITICO

Det viser at Johnson er en tilhenger av statsdekonstruering og høyreekstremistisk omforming av konstitusjonelle bestemmelser, som i praksis innbar at 1789-konstitusjonen (vedtatt i 1787, tre i kraft 1789) vil sluttet med å fungere. For seks uker siden kom det avsløringer som ikke hadde kommet ut i offentlighetens lys, om at han aktet å bruke Artikkel V hvis republikanerne overta mer enn to tredjedeler av delstatene, for å skape en "konstitusjonell konvensjon" som i praksis kan operere på utsiden av konstitusjonen. Artikkel V har aldri blitt tatt i bruk, men i de siste årene etter GOP blir ekstremt siden Bush juniors tid, har det vært sett en voksende bevegelse. Spesielt av COSA som ønsket å ødelegge den amerikanske føderasjonsstaten til fordel for en meget løs konføderasjon. COSA er gærninger bokstavelig talt, de ønsket å skru klokka tilbake til 1784 da USA ikke eksistert i det hele tatt, den var bare en samling separate republikker med en svak og pengeløs føderal ordning som i realiteten hadde ikke makt. I året 1787 var USA på randen av sammenbrudd, delstatene hadde begynte med å skille lag med hverandre slik at bare eksterne trusler som Spania i sør og Storbritannia i nord hindret videre utvikling. 

Da må Johnson fjernes fra stillingen, og dessuten er det nå nedstengningen som kommer neste uke, og det ser ut at hans ønsker om en utsettelse ikke kunne aksepteres av rene praktiske årsaker, da det innbar at man vil ikke ha budsjett i en god del av budsjettåret, som vil starte ved nyttåret. Det kom stadig forslag om kutt og kutt, så meget at veteranpolitikerne reagert på dette, da det blir meget åpenbart at Johnson og republikanerne i huset vil kutte ut deler av den føderale staten uansett konsekvenser, selv hvis millioner av barn ikke får skolegang, hvis hundretusener risikere sultedød etc., og endog FBI som politi over hele USA risikert å få massive kutt som vil ødelegge kriminalitetsbekjempelsen. 

Vesten er i seriøs trøbbel; det er ukontrollert og systematisk inkompetanse som har blitt en kultur, i Vest-Europa mens farlige krefter som aktet å dekonstruere statlige funksjoner uten å bry seg om konsekvensene og fremme antidemokratiske målsetninger er i føringen i USA. I mediedekningen er det oppdaget at det er meget alvorlige tilstander omkring folks adgang til informasjon omkring medier, mange valgt sosiale medier fremfor mediekanaler og deretter skulle sitte med stadige større og større misforståtte perspektiv som er til stor skade for demokrati og opplysning. 

Ukraina risikere å bli forrådt av inkompetente og forrædere i Vesten. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
4 hours ago, Jarmo said:

Finsk politi bekrefter at ankeret som ble funnet i nærheten av den skadde gassrørledningen i Østersjøen, tilhørte et kinesisk skip.

Dette er faktisk ganske dramatisk. For det betyr at Kina ønsker kaos i Europa eller at de danser etter putins pipe. Det er nærmest en krigserklæring fra Kina. 

Dette bør få konsekvenser for Kina. Kanskje er det på tide vi minner Kina om hvem som faktisk kjøper det de produserer i sine fabrikker? En tollmur mot kinesisk produserte varer ville rammet ganske raskt, og effekten ville blitt stor. Mange av vestlige selskaper som fortsatt har produksjon i Kina ville kanskje trukket seg ut av Kina og heller produsert i andre land. Inntektene til Kina ville falt markant. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

The West Must Defeat Russia (msn.com)

En god artikkel av Anne Applebaum. Det er krystallklart for enhver med innsikt at Putin kommer aldri til å slutte med et land som han betrakter som et ikke-eksisterende land, og at den vestlige støtten til Ukraina er derfor meget viktig. Så viktig, at det republikanerne driver med er høyforræderi også mot USA. 

Russia Sanctions: Why Can't the West Stop Supplying Technology for Moscow's Weapons? (foreignpolicy.com)

Dette forklarer hvorfor sanksjonsregimet mot Russland var en katastrofe når det gjelder stans av komponenter for våpenproduksjon i Russland; av en eller andre grunn hadde politikerne nektet å sette inn offentlige organer for å håndtere sanksjonsreglementene som istedenfor gjøres frivillige av privatselskapene på egenhånd. Da var det ikke rart at dette måtte ende med katastrofe, og det var altfor sent innsett helt fram til september 2023. Nå har myndighetene overført ansvaret for dette til bankene som vist seg mer lydig og effektiv, ettersom disse kan stoppe villfarne selskaper og forretningsfolk samt overrekke sensitive opplysninger til rettsmyndigheter. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar

Russia will need to sacrifice air defense at its own borders to help cover gaps in Ukraine, UK intel says
https://www.businessinsider.com/russia-sacrifice-air-defense-s400-triumf-cover-losses-ukraine-uk-2023-11?r=US&IR=T

In occupied Crimea, mobilised Russians beat their commander to death.
https://en.socportal.info/en/news/in-crimea-mobilised-russians-beat-their-colonel-to-death/

 

Endret av Thor.
  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...