Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
JK22 skrev (2 timer siden):

I Sudan virker det som at RSF er i ferd med å gå opp i limingen fordi stammekonflikter brytes ut, slik at RSF-militser begynner å massakrere hverandres sivilister. Men dette reduserte ikke RSFs fremgang i resten av Sudan, hvor SAF-styrker er i sårt behov for assistanse - og Ukraina skal være beredt til å gjøre det. Egypt vil selvsagt sammen med Saudi-Arabia slutte seg til Ukraina om å støtte SAF-styrkene mot RSF som mer og mer virker som en morderhorde bokstavelig talt. 

Hvorfor skal Ukraina blande seg i afrika? Det er litt langt hjemmefra.

Jeg tenker at vesten lenge har hatt lyst til å ta rotta på wagner men har måttet holde seg i skinnet for ikke å lage en diplomatisk skandale, med bråk og protester fra hele resten av verden. Ukraina trenger ikke ta slike hensyn, de kan angripe russiske interesser hvor det måtte være. Er det slik at Ukraina gjør dette på vegne av vesten?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

fVnlmnn.jpg

Nydelig start på dagen. For hver dag som går blør russerne både kostbart materiell og har et ganske stabilt tap av soldater. Ukraina kan egentlig bare fortsette slik, ved å jevnt at ut militære mål også tar de nå og da ut ekstra kostbare mål når de har ekstra god intel og ting ligger til rette for høy suksess rate. 

Endret av bojangles
  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

 

Siden 21. september har Russland iverksatt midlertidig stans i nesten all eksport av diesel og bensin. Det skriver britisk etterretning i sin daglige oppdatering om krigen i Ukraina.

Bakgrunnen for stansen skal være at landet sliter med å ha nok av drivstoffene i egne markeder. Det fører til at vanlige russere høyst sannsynlig har slitt med å få tak i diesel og bensin, påpeker etterretningen.

 

https://borsen.dagbladet.no/nyheter/struper-eksport/80242702

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Fra art i linken fra @Dragavon :

Quote

Bakgrunnen for mangelen skal ikke være direkte knyttet til landets pågående angrepskrig i Ukraina, men heller stamme fra økt etterspørsel i landbruket, vedlikehold av olje-raffinerier og at eksport av drivstoff er svært lønnsomt for øyeblikket.

Nei det de skriver der stemmer nok ikke. De har jo ikke plutselig fått mange flere bønder enn de hadde i fjor. Eller at bøndene plutselig kjører dobbelt så langt som tidligere. Det er nok rimelig trivielt for en nasjon å balansere eksport og eget forbruk av diesel og bensin. Både fordi tallmaterialet fra tidligere år vil gi en svært god indikator for hva en trenger av lagertall til enhver tid og fordi forbruket av petroleums produkter ikke svinger radikalt fra år til år, hverken hos bønder eller forbrukere. Om noe så vil kanskje forbruket synke i dyrtider. 

Det er nok mer naturlig å tenke at dette har alt å gjøre med russlands krig i Ukraina. Enten direkte eller indirekte. Direkte kan være at Ukraina har hatt så treffsikre aksjoner på russisk jord at det begynner å merkes. Eller at sanksjoner gjør det vanskelig for russerne å holde produksjonen opp på raffineriene pga delemangel. Evt. så er kanskje nøkkelpersonell i forbindelse med service og vedlikehold sendt til fronten og nå død og begravet. Eller så har kanskje pristaket på 60$ fatet gjort at russland er nødt til å selge ferdig raffinerte produkter for å få nok penger inn til sin krigsmaskin. 

Det er uansett ikke landbruket som er årsaken. 

Endret av bojangles
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
6 minutes ago, ForTheEmperor said:

Væpnet angrep i Kosovo. Kan Russland ha en finger i situasjonen?

https://www.nrk.no/norge/hevder-det-pagar-kamper-i-nord-kosovo-1.16569510


Står at det er serbiske kriminelle. Putin har masse forgreninger til russsisk og serbisk mafia, så ser absolutt ikke bort ifra det. Men mtp. det som skjedde i Armenia og Azerbaijan nyss kan det også være en opportun tid for kosovo-albanere og andre å trå til mot serberne.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...