Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

2 minutes ago, Mannen med ljåen said:

Tror de færreste tyskerjentene fikk skallen knust, ble voldtatt eller drept, men noen fikk håret barbert.

Tyskertøser ble grundig banket opp og barna deres ble banket opp i mange år på skolen.

Hvis noen ble voldtatt tror jeg ikke politiet eller noen som helst andre ville gjort noe med det eller skrevet det ned. Men det er ekstremt trolig at seksuell vold også var tilstede.

Endret av shockorshot
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1 hour ago, Regenburg said:

Dessverre kommer det vel bare ultranasjonalister til makten. Det blir vel enda verre enn fascistkleptokratiet hans.

Dette er noe jeg trodde på tidligere, men som jeg tviler på nå. En av strategiene Putin har brukt for å fremstå som den legitime leder av landet er at han tillater motstandere i valgene som er så ekstreme at de ikke vinner stemmer. Moderate kandidater forfølges slik at Putin fremstår som den rasjonelle blant kandidatene.

Har forøvrig hørt det samme fra Belarus fra mange år tilbake, før forrige valg: Ingen likte regimet, men motkandidatene var enda verre.

Så spørs det da hvor mye samfunnet generelt er påvirket av nasjonalistisk propaganda. Noen av historiene virker ganske ekstreme, som for eksempler at russere flykter landet fordi de er i mot krig og risikerer å bli drept av nasjonalister. Men det spørs hva som skjer om vinden snur.

Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (1 time siden):

Nei, du glemte å slette posten før du spilte dum.

Nei.

Han feilsiterte meg med vilje.

Jeg skrev at ukraina er et voldelig samfunn. Det er ganske så riktig. Så begynte han prate om russisk barbari. Det er et utgangspunkt jeg ikke går inn i noen dialog på.

Så pekte jeg nese. Og både du og han dreit dere loddrett ut og misforstod det hele.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
shockorshot skrev (1 time siden):

Tyskertøser ble grundig banket opp og barna deres ble banket opp i mange år på skolen.

Hvis noen ble voldtatt tror jeg ikke politiet eller noen som helst andre ville gjort noe med det eller skrevet det ned. Men det er ekstremt trolig at seksuell vold også var tilstede.

Fjørtoft har vel dokumentert ganske mye voldtekt og også drap på tyskertøser og enkelte tyskerbarn i Norge. Fasiten er vel likevel hva som skjedde med kollaboratører i Polen, Tsjekkoslovakia, Frankrike, Sovjet etter krigen. Ikke Norge.

Endret av Regenburg
Lenke til kommentar
.berZerk skrev (1 time siden):

"Tipper geværkoble og kraniebrudd med påfølgende utkasting er det beste de kan håpe på.

Mistenker Ukrainerne, som kommer fra et ganske voldelig samfunn, er ganske hevnlystne etter 7 mnd krig, kastreringsvideoer, drepte familiemedlemmer osv. Det kommer til å gå utover noen. Ja, de skryter jo åpent av å drepe kollaboratører og det de kaller gauleitere.

Antar disse unge lærerinnene i miniskjørt og sminke som agerte på tv nylig mens de kjeftet ukrainsken ut av noen stakkars foreldreløse barn de hadde fått tak i, risikerer seksuell vold og drap der og da. De bør holde seg i så store grupper som mulig når de knipes av folkeslaget de kom for å utradere."

Din quote

Jammen her sier jeg jo noe helt annet enn det du påstår. Tenk om jeg feilrepresenterte deg like feil. Så pinlig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Regenburg said:

Nei.

Han feilsiterte meg med vilje.

Jeg skrev at ukraina er et voldelig samfunn. Det er ganske så riktig. Så begynte han prate om russisk barbari. Det er et utgangspunkt jeg ikke går inn i noen dialog på.

Så pekte jeg nese. Og både du og han dreit dere loddrett ut og misforstod det hele.

Hva snakker du om? Jeg quotet det du skrev direkte?

Lenke til kommentar

Nå ryktes det at Donetsk lufthavn, ja -den- lufthavna de kjempet så hardt om i 2015, er tatt. Illovaisk neste.

Jeg føler på skepsisen. Kan de virkelig har rykket så fort frem? Dette virker for godt til å være sant. Det er rene Oder-Vistula offensiven... russerne må ha blitt fullstendig utarmet den siste måneden av treningsøktene under Himarsene.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
SkyMarshall Arts skrev (7 minutter siden):

Må nesten bare godta at det er en flom av ukritiske retweets her nå. Blir litt mer seriøse nyheter over helgen sikkert.

Det tror jeg du har rett i.

Bet selv på en video av 200 uniformerte ukrainere som går gjennom en skogsvei. Faen, de frykter ikke flyangrep tenkte jeg. Selv om jeg antok det var fra oppmarsjen til offensiven. Viste seg å være fra en gammel airsoft turnering.

Likevel, russiske telegramkontoer har vært paniske i dag. Moskva er taus. Trollene har ikke skrevet noe på SoMe på et par timer. Som betyr at de har møte og får beskjed hvordan de skal spinne dette. 

Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (22 minutter siden):

Hvor har dere sett dette? Jeg ser ikke poenget med bare å si at flyplassen er tatt, hvor er kilden? Link inn.

Det skjer så mye at jeg ikke får oppdatert her. Følger på Telegram, twitter og et par andre steder. Sorry, men pleier skrive 'ryktes at...' dersom det bare er rykter. Vanskelig å linke til russiskspråklige kilder (jeg kan ok russisk, men det har sine begrensninger).

Ukrainerne kjører det remmer og tøy holder. Er påstått tatt 5000 eller 7000 fanger. 

Som noen sa over her: fasiten får man neppe i helgen uansett. Kanskje på mandag ettermiddag. Når vestlig presse har kommet fra helg.

Endret av Regenburg
Lenke til kommentar

Den ukrainske motoffensiven fortsetter. Nå meldes det at ukrainske styrker skal ha inntatt flyplassen i Donetsk, som har vært kontrollert av russiske styrker siden 2015.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/8Jmd9r/ukrainsk-folkevalgt-melder-om-kamper-ved-russisk-kontrollert-flyplass

Ser for meg ut som de siterer en tweet fra en folkevalgt, og at det er kilden.

Lurer på om russisk TV snart vil spille Svanesjøen. (russisk ballett av Tchaikovsky)

Det er sovjetrussisk tradisjon. De gjør det hver gang noe har skjedd, der statlig TV jobber febrilsk med å samle data og forberede hva de skal si. Det skjer når statsoverhodet dør, og det skjedde da Tsjernobyl eksploderte, før det ble offentliggjort. Usikker på om de gjorde det for Gorbachov, men det var ikke noe de anså som et tap. 

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, siden jeg ble anklaget for både det ene og det andre, og tydelig noen som følte seg truffet av det jeg mener er legitim kritikk, kan jeg kort redegjøre for min posisjon.  

Og uten å gå i for mye detaljer i opptrappingen av denne krigen, hva som har skjedd tidligere osv., kan man heller kort si at Russlands invasjon av Ukraina bryter folkesuverenitetsprinsippet, alle internasjonale konvensjoner og bør bli straffeforfulgt – ja, absolutt! – men det var heller ikke uprovosert.

Jeg mener det er moralsk legitimt å gi våpenhjelp til et land som blir angrepet av et annet land, i dette tilfelle Ukraina angrepet av Russland, men det må skje proporsjonalt. Hvorfor? Fordi det må ikke motarbeide det som bør være det primære målet, nemlig våpenhvile og en diplomatisk løsning. Det er en bred oppfatning om at en krig kan enten ende ved forhandlingsbordet eller ved at den ene parten blir totalt ødelagt. Dette siste alternativet bør strykes, da det innebærer en atomvinter og slutten for oss alle. Dessverre ser man svært liten diplomatisk innsats. Tvert imot bidrar amerikansk offisiell politikk til status quo, samt vedvarende fare for at krigen eskalerer. Det er ikke et ord om hvordan man skal stoppe denne krigen, bare krigsretorikk hele veien. For hva er USAs offisielle politikk? Jo, å redusere Russland så mye at de ikke kan utføre aggresjon igjen, noe som innebærer at Ukraina er blitt en stedfortreder og vedvarende slagmark i en større konflikt. Fordi når man kommer til stykket står denne reelle krigen på bakken i en forholdsmessig liten målestokk sammenlignet med den større hybrid-krigen vi nå ser mellom Russland og Vesten, en spenning som kommer til å vedvare selv etter at krigen i Ukraina er over og med særlig store konsekvenser for oss europeere, samt katastrofalt med tanke på den økologiske krisen vi står overfor.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...