Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Aiven skrev (3 timer siden):

Når vestlige myndigheter ønsker å involvere seg på en side i krigen, marsjerer de fleste vestlige medier i takt. Og selv mindre mediekanaler som ikke gjør det angripes på ulike vis.

Kolapsen har allerede skjedd. Det er bare tregheten i systemet som holder dem i live. Se på Russland som en enorm organisme med multi organ svikt. I ferd med å dø. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
SilverShaded skrev (2 timer siden):

Du sier ikke det ?

Dimitrij Peskov, talsmann for president Vladimir Putin, sier at Ukraina kan stoppe krigen allerede i dag, ved å legge ned våpnene og overgi seg. Rent bortsett fra at dette er en ganske åpenbar selvfølgelighet, må man undre seg på hva som ligger bak en slik uttalelse, og hva de venter å oppnå med dette..

Utspill fra Kreml i dag :

Genialt utspill av Peskov. Jeg får bare så utrolig lyst til å spørre idioten om hvorfor Sovjetunionen ikke ikke la ned våpnene og overga seg til Nazi-Tyskland i 1941. 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Splitter skrev (1 minutt siden):

Genialt utspill av Peskov. Jeg får bare så utrolig lyst til å spørre idioten om hvorfor Sovjetunionen ikke ikke la ned våpnene og overga seg til Nazi-Tyskland i 1941. 

Jepp, virkelig genialt. Mulig det går hjem hos folk i Russland at den fortsatte krigen er Ukraina's skyld, men neppe så mange andre steder. Og det er like usannsynlig at russerne bare pakker sammen og drar hjem hvis Ukraina "overgir seg".

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Angrepet på kjøpesenteret i Krementjuk var et forsøk på å ta ut krigsvitale mål, men det var gjennomført så uansvarlig at russerne burde ha kommet med innrømmelser om at de hadde truffet feil pga. teknisk misere, istedenfor kom de med åpen løgn, bortforklaringer og sinnssyk propaganda.

Alt tyder på at det var to Kh-22 missiler (disse er veldig stor, men brannen i kjøpesenteret har ødelagt det lite som er tilbake) avfyrt av en Tu-22M3 tilhørte enhet 33310 fra 52. luftregimentet. Visuell dokumentering vist at missilene som var kommer fra nord, simpelt feilfungert; det ene var for lav, det andre var for høy. Istedenfor å treffe et fabrikkanlegg som er simpelt for stor - traff den ene helt på kanten og bare tok ut en enslig bygning - og den andre fløy for høy og bommet på hele anlegget og detoneres da det traff taket på kjøpesenteret. Navigasjonssystemene i disse missilene var elendig, selv som sjømålsmissiler holder det ikke mål. Da må det betyr at Kh-22 missilene var ikke utsatt for kvalitetssjekk etter de var tatt ut av lagring. Et satellittbilde av flybasen hvorfra Tu-22M3 fløy, avslørt at et par dusin Kh-22 var ute i været i mange dager, om ikke uker! Det slags skjer ikke i Sovjettiden.

I kontrast traff ukrainerne der de skulle, bare en enslig HIMARS rakett traff en C2 lokalitet i Perevalsk 45 km fra fronten og forvolde store skader på et anlegg der med flere militærkjøretøyer, som hadde tjent som ankomststed for forsterkninger. Trolig hadde ukrainerne eksperimentert, ettersom de hadde tidlig gjennomført angrep med flere raketter om gang. Nå kan man trygt si at eksperimentet gikk bra. Eksplosivblandingen i en M31A1 er av type PBXN-109, og her burde det huskes at amerikansk eksplosivblanding produsere mer hete og sjokk enn sovjetiske, en enslig kilo kan ha opptil det dobbelt av kiloen av den andre. En sovjetisk bombe simpelt si "bang" mens en amerikansk si "boom!". Dette lot til å sjokkere russerne som hadde sannsynlig ventet angrep på våpendepoter og større C2 lokaliteter med flere raketter om gang. Her hadde en HIMARS kommer dypt inn i Severodonetsk-fremspringet uten å bli oppdaget, og med bare en enslig rakett som hvis det var brukt enkeltrakett-avfyringsrampe.

På amerikansk hold kom det fram at de forventer resultater, tålmodigheten synes ikke å være på Biden-administrasjonens side og det er voksende frustrasjon over treghet også innenfor NATO, hvor det er et voksende hylekor om at USA må erstatte disses sovjetiskopprinnelige våpen med amerikanske. Ennå er det sett at Biden nektet å åpne hans reservelagre, nektet å påskynde leveransene, og nektet å bruke fullmakter selv hvis bare for å hjelpe ut NATO. Dessuten har han holdt seg unna Erdogans korstog mot Finland-Sverige, selv om han (tyrkeren) nylig har spottet NATO ved å mene at Tyrkia har en særrolle ved å være på innsiden. Det har vist seg at senatorene var tvunget til true ham helt opp i ansiktet da han ville ikke levere HIMARS, og da han var for lyttebart for krefter som vil tvinge Ukraina til innrømmelser uten å forstå Putins natur. Ukraina vil ha 48 HIMARS, de får bare 8 så langt, av dette er 4 levert, og minst to er i øst mens to er i sør. Biden ser ikke ut til å realisere at han gjøre samme feil som med Afghanistan og Tigraykrigen i Etiopia med for høy arroganse, lite gjennomføring og for lite vilje.

Nå ser mange i Vesten at det eneste Putin ønsker, er å tvinge Ukraina til kapitulasjon. Da er det på tid for å slutte med tullet om å "blidgjøre" Putin.

Avgjørelsen om å bli stående i tvillingbyene hadde kostet ukrainerne for mye, nå ser det ut at frivillige kommer til å bli værende i Lysyschansk mens de andre vil trekke seg ut for å konsentrere seg om Popasna-frontavsnittet og Slovjansk-forsvaret. Jeg tror det er i Popasna-frontavsnittet hvor utfallet vil bli avgjort, ettersom russerne må angripe i nord med sårbar flanke mot vest. Og det er på høy tid å avslutte tullet med Izium. Den har stått der som en overmoderne frukt ventende på å bli plukket ned.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
1 minute ago, JK22 said:

Angrepet på kjøpesenteret i Krementjuk var et forsøk på å ta ut krigsvitale mål, men det var gjennomført så uansvarlig at russerne burde ha kommet med innrømmelser om at de hadde truffet feil pga. teknisk misere, istedenfor kom de med åpen løgn, bortforklaringer og sinnssyk propaganda.

Ikke uventet. Dette er det eneste verktøyet i Kreml-asylets håndbok.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Pop skrev (7 minutter siden):

Ikke uventet. Dette er det eneste verktøyet i Kreml-asylets håndbok.

Det blir ikke bedre ved å finne ut at det sivile fabrikkanlegget for vegarbeidskjøretøysproduksjon som senest i 2015 var i bruk da lagrede militærkjøretøyer skulle returneres til tjeneste ved å bruke henlagte materialer helt tilbake til 1989, var mer eller mindre tom i mange år. Enhver som kom dit, vil oppdaget et veldig stort anlegg der bare en liten del er i virksomhet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En veldig viktig tråd:

https://twitter.com/KofmanMichael/status/1541806128874803200

1): Russian forces are increasingly dependent on mobilized manpower from LDNR, Wagner ChVK, volunteers & reserve battalions manned by recently contracted servicemen. These units now absorb the bulk of the attrition. Fighting for Severodonetsk was largely by LNR mobilized units

Det betyr i realiteten at den russiske hæren er definitivt ødelagt som en slagkraftig styrke, og det forklarer voksende ukrainsk bekymring for "den skjulte mobiliseringen" i Russland, russerne hadde trukket dels seg ut for reorganisering og gjenoppbygging.

2) HIMARS will allow UA to conduct strikes at tactical-operational depths, hitting Russian logistics & C2. But this capability is being provided in installments and the impact could be greatest when it is first introduced, before Russian forces attempt to adapt.

Det er hvorfor stykkevis innsetning av vestlig våpen er så dumt; de vestlige våpenleveransene hadde hendt for sløv og for lite koordinert, selv om det har vært observert at SP våpen og NATO-panserkjøretøyer utebli helt fra slagmarken, amerikansk våpen som kom altfor smått, for spredt, settes inn først av den grunn. Bare 4 HIMARS er ikke nok. Et dusin på en gang er nok.

3): Overall, local mil balance in Donbas favors Russia, but long term trends still favor Ukraine. However, that estimate is conditional on sustained Western military assistance, and is not necessarily predictive of outcomes. This is likely to be a protracted war.

Det er en korrekt observasjon. Men ved å bli stående i tre uker i en så utsatt posisjon har ukrainerne ikke klart å fullføre det ene oppdraget om å bevare den intakte hæren som har blitt stygt desimert, og den lange ventetiden på vestlig våpen har vært lengre og mer uholdbart enn ventet på forveien. Mangel på selvmordsdroner er så skrikende at det er blitt skandaløst, og "granatskandalen" blir bare verre.

Da er Biden nødt til å gi opp. Helt GI OPP! Han må hente ut våpen og åpne opp lagre for å levere våpen til hans østeuropeiske allierte som kan dermed gi fra seg våpen og ammunisjon til Ukraina. Han må oppfører seg som en seriøs leder fremfor som en tufs som tror arrogante lederstil er veien!

Vesten må forberede seg på veldige tøffe tider fram til den neste sommeren.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
8 hours ago, Quakecry said:

Ukraina har ingen sjans til å gjenerobre territoriumene i donetsk og luhansk. Det er jo bare realiteten. 


Aldri si aldri. Russland har gjort store feil og slipper i økende grad opp for absolutt alt. Donetsk og Luhansk vil etter hvert også være tømt for mennesker. Det vil ikke være noe eller noen igjen for å forsvare, og ingen bygninger å gjemme seg i. Ukrainerne vil kunne bombardere med overlegne våpen i fremtiden.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

På tid for å sette Siemens under kundeblokade. Det hadde tidlig blitt avslørt at dette konsernet hadde forbrutt seg mot eksportforbudsreglene siden 2014 omkring militærsgraderte teknologi, og nå har det vist seg at de hadde en mye større rolle enn trodde omkring den russiske militærindustrien. Det forklarer hvorfor USA var sterkt lunkestemt mot Siemens, så meget at disse er sterkt underprioritert i forholdet til andre i jernbanemarkedet.

https://twitter.com/kamilkazani/status/1541809529146441728

Vi må også ta et nærmere kikk på europeiske konserner i forholdet til Kina også.

Godt at Siemens er lite synlig her i Norge, spesielt etter Siemens-skandalen i 2008, som fulgt til tapt omdømme siden den gang (og innenfor jernbanen hadde Siemens tapt mye tillit etter en lokomotivskandale), selv om Bane NOR i 2018 gav Siemens ansvaret for å bygge et nytt signalsystem.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
8 hours ago, Aiven said:

Når vestlige myndigheter ønsker å involvere seg på en side i krigen, marsjerer de fleste vestlige medier i takt. Og selv mindre mediekanaler som ikke gjør det angripes på ulike vis.


Det har nok lite med medias vilje til å lystre det militære, og mer med situasjonen på bakken, og hva analytikere sier å gjøre.

Jo, vi har hørt historier om kollaps siden mars, men så har det i stor grad også vist seg å stemme.

Både Kyiv, Kharkiv og Odesa- frontene kollapset. De tre største byene i Ukraina, som var under de tyngste angrepene. Verdens nest mektigste militærmakt har blitt fullstendig ydmyket. De styrkene som kunne reddes fra kaoset ble i stedet satt inn i øst. De slipper opp for absolutt alt av materiale. Det er et lite mirakel at de fremdeles er en sammenhengende styrke. Det har dog sansyneligvis mest å gjøre med det faktum at styrkene ikke har stort annet valg, og at de risikerer å bli skutt av sine egne, akkurat som under Russlands forrige kriger, hvor man bruker blokkeringsenheter, som f.eks de gale tsjetsjenerne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Flere medier melder tirsdag kveld om at Sverige, Tyrkia og Finland skal forberede et felles dokument som omhandler Nato-medlemskap til de to nordiske landene.

 

Aftonbladet skriver at de tre landa har kommet til enighet om en avtale.

 

- Avtalen innebærer at Sverige slippes inn i Nato, skriver den svenske avisa, og siterer statssekretær Oscar Stenström.

 

Sveriges stasminister Magdalena Andersson forventes å holde en pressekonferanse straks.

 

Ifølge Reuters bekrefter Finlands president Sauli Niinisto at Tyrkia vil støtte et finsk og svensk Nato-medlemskap.

 

https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=98631

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Jeg er spent på hva Sverige og Finland har akseptert av Tyrkias krav. Alt? Halvparten? 

Veldig vanskelig skulle det ikke være, for ihvertfall Sverige var klar på at de ikke støttet eller godtok forholdene til PKK og YPG som Tyrkia hevdet. Og så var det våpeneksport til Tyrkia, som kanskje var det enkleste...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sverige og Finland hintet vel tidligere til at de ikke ville eller kunne gjøre noe med f.eks kurdere, og særlig finnene var veldig steile.

Jeg tipper det dreier seg mest om militæreksport, og at Tyrkia vil ha nye jagerfly blant annet, som de ble blokkert ifra etter at de kjøpte S400 fra Russland.

Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (21 timer siden):

 


Hva ville skje om USA involverte seg direkte i Ukraina?

Personlig tror jeg denne videoen er for pessimistisk mtp. konvensjonelle tap. Jeg tror ikke USA hadde tapt veldig mange soldater overhodet.
Samtidig tror jeg Infographics undervurderer Putins villighet til å ty til taktiske atomvåpen. Putin er en gambler. Atomvåpen er den eneste måten Russland kunne hatt noe som helst håp om å stagge amerikanerne eller få dem til å nøle.

USA hadde slått ut alt bakke til luft systemer som er i  Ukraina under 2-3 dager som er ruzzerene sitt. Gitt Ukraina nok raketter til å slå ut resten av militæret, å etter ca 1 mnd så hadde Ukraina fått tilbake alt inkludert krim.
USA hadde aldri sendt soldater inn i Ukraina.

Lenke til kommentar
Pop skrev (26 minutter siden):

Jeg er spent på hva Sverige og Finland har akseptert av Tyrkias krav. Alt? Halvparten? 

Veldig vanskelig skulle det ikke være, for ihvertfall Sverige var klar på at de ikke støttet eller godtok forholdene til PKK og YPG som Tyrkia hevdet. Og så var det våpeneksport til Tyrkia, som kanskje var det enkleste...

Personer med tilknytning til PKK kan bli utlevert fra Sverige som resultat av forhandlingene med Tyrkia om landets Nato-søknad, opplyser kilder til den svenske avisen Dagens Nyheter.

Det svenske sikkerhetspolitiet har en liste på minst ti personer med tilknytning til organisasjonen, ifølge opplysninger til avisen.

Endret av Jarmo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   2 medlemmer

×
×
  • Opprett ny...