Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
D0vendyret skrev (På 8.5.2022 den 22.57):

Mulig du vet hvor lang tid de må ha å trenes på å bruke de - i dette tilfellet?. (altså haster med å få de aktive i felt) - Vet Ukrainerne drar til Tyskland denne uken for å trenes opp på de.

Svarer på eget spørsmål - De beregner 40 dagers trening på PzH-2000, litt mindre hvis de har litt kompetanse fra før på artilleri (noe de vel har utifra info om hvem som er sendt for opplæring) - De har ankommet Tyskland nå og starter opplæringen i morgen

Endret av D0vendyret
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Tsjekkia har tirsdag formelt tatt over Russlands sete i FNs menneskerettighetsråd.

– Vi hører hjemme i FNs menneskerettighetsråd, i motsetning til Russland, sier Tsjekkias utenriksminister Jan Lipavsky til det tsjekkiske nyhetsnettstedet Novinky.

97 stemmer var nødvendige for at landet skulle få plassen: 157 land stemte for å gi plassen til Tsjekkia, som var eneste kandidat. 23 land avsto fra å stemme.

Russland mistet setet i rådet i april i år, som følge av krigshandlingene i nabolandet Ukraina. Landet var inne i det andre året av en periode på tre år, og Tsjekkia skal nå fullføre vervet Russland var valgt inn til. 47 land er medlem av rådet.

  •  

 

  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Kharkivfronten er mer eller mindre avsluttet. Det er bare et tidsspørsmål for ukrainske soldater har nådd grensen, og den russiske militærledelsen lot til å ha akseptert dette utfallet. og det begynner å bli innlysende at angrepene inn i Sumyregionen er forsøk på avledning, ettersom forsterkningene og reserven har blitt satt i revers tilbake til Kupyansk-korridoren som begynner i Vovchansk mot grensen. Ettersom russerne nå vet at et angrep fra Kharkiv mer eller mindre er uunngåelig, har de dermed opptrappet væpnet rekognosering i fronten mot Shevchenkove og samler betydelige styrker i Kupyansk. De har fordelen av åpen lend omkring Hrakove og Mykolaiv, men dette i tur gjør dem sårbar for presisartilleri - og kan ikke angripe for å dytte tilbake ukrainerne som kontrollere sterke flankeposisjoner i nordøst og sør, uten å svekke egne hovedstyrke i Izium. Og ukrainerne kan simpelt følge jernbaneskinnene mot Shevchenkove omlagt 25 km vekk. Dessuten må russerne også beskytte Volokhiv Yar-tettstedet selv om det finnes flere broer som kan sprenges langs E40-vegen.

I Iziumfronten har russerne omsider dyttet de ukrainske raidstyrkene ut, og tok tettstedet Velyka Komyshuvakha som har vært omstridt i mange dager, da dette muliggjør stengning av nedre elv som het Bereka, en sideelv fra Donets. Men dette fulgt til at store styrker kan ha blitt bundet ned. Og ettersom reserven var tatt ut - bare for å være for sent ettersom Kharkivfronten måtte oppgis før man rakk å gripe inn - må den returneres. I skogene nord Slovjansk er det nå bare målet om å når elven Donets, som gjenstår. Men de støter på veldig hard motstand. Nå som forsterkningene i Belgorodregionen sendes inn, betyr det at en kritisk fase i Slaget om Donbass er ved å starte.

I Sør-Ukraina rister man bare på hodet av det hele. Russerne gang på gang angrep inn i Odessa og på Khersonfronten, men det blir mer og mer klart at disse "forberedelsene" virker tvangsmessig. Landingsstyrkene er fremdeles i disses havn, bruk av helikoptre er selvmord ettersom den ukrainske SAM-paraplyen fungerer godt. Disse utplasserte våpnene i nordre Krim-halvøya tyder ikke bare på en defensiv strategi, men også på et håp om at man kan slå seg fram til Odessa. Om russerne håper på en invasjon fra Transnistra i Moldova er dette malplassert. Hva kan man egentlig oppnå med utdaterte militsstyrker og basevokterstyrker? Som dertil vil invitere en rumensk intervensjon? NATO har minst to AWACS fly over nordøstre Romania like over grensen til Moldova. Her ser ut som at Putin er bitt av passionarnost.

I verste fall vil Putin går all-out. Og han erklærer ikke krig, og heller ikke vil innføre en juridisk krig, det kommer tydelige fram at han vil "snike inn" krigstilstanden ved å omgå gjeldende lovpraksis, så betyr ingenting om han skulle erklære krig eller ikke, han simpelt ikke brydd seg nå som vi vet hva det er på innsiden av hans hode. Amerikanerne ser ut til å begynte med å realisere dette. De anser fokuset på Donbass som bare et skritt i hans folkemordkrig mot det ukrainske folkets eksistensberettigelse.

Endret av JK22
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (2 minutter siden):

Hmmm, lurer på hva som har skjedd her

  Skjul innhold

 

 

Bildene av sjøsøylen helt opp i været minner om en sjøminesprengning, selv om det ikke forklarer røyk som kunne sees. Det har hendt i den grunne bukten Perekopska som deles i to av regiongrensen mellom Ukraina og Krimhalvøya. Det vil ikke være overraskende om en minesperring var oppdaget og uskadeliggjort.

Men en andre forklaring kan være at russiske ingeniørsoldater hadde i lang tid samlet forlatte eksplosiver og skadede ammunisjon på halvøya under Oleksandrivka hvor en forlatt ukrainsk observasjonsbase finnes - som var utsatt for artilleribeskytning i februar. Det er mulig at noen av eksplosivene var ført ut på sjøen for å unngå for store skader på landskapet, og detonert der.

Farvannet i bukten er veldig grunn, fra 10 til 36 meter. Og sjøsøylen hendt like ved landet.  

Lenke til kommentar
Nedward skrev (1 time siden):

Jeg blir mistenksom av dette. Hva er kilden til disse plakatene? Jeg syns det lukter photoshop og propaganda lang vei. Det finnes jo tusenvis av bilder fra 2. Verdenskrig og jeg har vanskelig for å tro at Russland ikke klarer å finne andre ikoniske bilder som ikke hele verden har sett jevnlig igjennom 70 år.

Ja, det er jo så dumt at man blir mistenksom. Men nei, det er ikke Photoshop eller propaganda. Slike tabber er gjort flere ganger opp gjennom årene i Russland.

Spoiler

2138327614_Skjermbilde2022-05-10kl_20_46_33.thumb.png.de867ca45bfcb7bc700e6e1b7e8de492.png

23a1c249cb5a49b38d08d4d12ef183ff.jpg

En av dem: https://www.themoscowtimes.com/2015/04/28/moscow-victory-day-billboard-featuring-luftwaffe-pilots-taken-down-a46151

Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (Akkurat nå):

Tja, når det er annet enn Amerikansk flagg på f.eks første bilde, så vil jeg si det er manipulert (Photoshop'et eller rettere sagt, Paint'et) og propaganda - men altså i Russernes favør 

Altså... selve bannerne er naturligvis det ja, men ikke bildene av dem :) 

Lenke til kommentar

Amerikanske etterretningstopper har tirsdag kommentert krigen i Ukraina i en høring i forkant av et møte i senatskomiteen for de væpnede styrkene.

Russerne vinner ikke, og ukrainerne vinner ikke. Vi er i en fastlåst situasjon, sier sjef direktør for den føderale etterretningsetaten DIA, Scott Berrier.

USAs etterretningsdirektør Avril Haines maler et lignende bilde:

– Vi anslår at president Putin forbereder seg på en lengre konflikt i Ukraina. Han regner sannsynligvis med at USA og EUs besluttsomhet vil svekkes etter hvert som man ser matmangel, inflasjon og økte energipriser, mener Haines.

  •  

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
13 hours ago, Windfarmer said:

Jeg har sett at mange av debattantene her på strengen har tatt til orde for at russerne må knuses og at russerne må oppgi alle de territorier de har tatt fra Ukraina. I en ideell verden så er jeg selvsagt enig i det. Men vi lever ikke i en ideell verden, og det må uansett tas vanskelige valg.

Ja, bare la folket i de aktuelle omerådene i og rundt Ukraina få ha en folkeavstemning om de vil være en del av Ukraina eller Russland. Vanskelig valg for folket, men da er problemet løst.

Putin er jo for demokrati sier han, så da er det greit regner jeg med.

Nøytrale parter ordner med at det blir gjort etter demokratiske regler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...