Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

8 minutes ago, Red Frostraven said:

Hvor mange er mange, og hvor mange av disse mange er produsert av kjente kilder ved seriøse journalister som er redegjort for, og intervjuobjektene snakker ukrainsk?

82% av innbyggerne i Mariupol snakker russisk. 10% snakker både russisk og ukrainsk like mye. 7% snakker surzjyk. Kun 1% av innbyggerne snakker ukrainsk i hjemmet. Stoler du ikke på de fordi de fleste snakker russisk?

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Satellite images show Russian tent camp for Ukrainians near Mariupol as claims of forced deportations grow
https://inews.co.uk/news/ukraine-russia-war-putin-mauripol-deportations-filtration-camps-1539050-1539050

SEI_95297854-1-1536x961.jpg

Sitat

Russia may have constructed ‘filtration’ camps inside Ukraine as it did in Chechnya.

Russia has built a tented camp for Ukrainians on the country’s south-east coast, it can be revealed, amid claims tens of thousands of people are being abducted from the besieged city of Mariupol and forcibly moved across the Russian border.

Satellite images obtained exclusively by i shows up to 30 blue and white tents have been erected in a camp at a former farmer’s market in the coastal village of Bezimenne, in separatist-controlled Donetsk, only 11 miles east of the outskirts of Mariupol.

It is the first satellite imagery showing Russia may have, as it did in Chechnya, constructed “filtration” camps inside Ukraine and comes after Mariupol’s mayor Vadim Boychenko said Russian troops have forcibly deported 6,000 Mariupol residents to camps including women and children.

“The occupiers are forcing people already exhausted by the war to get on buses,” the mayor said in a Telegram message.

“There is also information the Russian occupiers are confiscating people’s passports and other Ukrainian identity documents.

“The deported people are first taken to so-called filtration camps, from where they are redistributed to various remote cities in Russia,” he said, adding the city is creating an urgent database of those who have been taken.

The mayor’s chilling warning comes after the US ambassador to the UN said there was “credible and disturbing information” that Russian forces are creating lists Ukrainians to be sent to camps or killed.

Moscow has told Russian media it has erected 30 tents for 440 people in a so-called “life support camp” as part of “humanitarian aid”. It said 18 tons of aid has been delivered, with people being provided with “everything for a comfortable stay” including bedding and hot meals.

i has obtained satellite images of the same camp in Bezimenne.

Geolokasjon: https://goo.gl/maps/HYK5eEVMDvccZ5rPA

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Mer informasjon om den seks kilometer lange kolonnen som alle har undret seg over stod ubevegelig i over en uke;

The drone operators who halted Russian convoy headed for Kyiv | Ukraine | The Guardian

Kolonnen ble i følge The Guardian forhindret av en gjeng "guttunger" som snek seg omkring i terrenget på terrengmotorsykler utstyrt med droner de dels selv har bygget. De begynte for åtte år siden og de har et rikt utvalg av egenprodusert utsyr der de minste sprengladningene er på 1,5 kg der disse slippes over de riktige målene, typisk ubeskyttede tankbiler og lastebiler full av soldater. 

A drone is assembled by the Aerorozvidka unit.

"De bygde en rekke overvåkingsdroner, i tillegg til store 1,5 meter lange åtterotormaskiner som var i stand til å slippe bomber og rakettdrevne antitankgranater, og skapte et system kalt Delta, et nettverk av sensorer langs frontlinjene som matet inn i en digitalt kart slik at sjefer kunne se fiendens bevegelser mens de skjedde. Den bruker nå Starlink-satellittsystemet, levert av Elon Musk, for å mate direkte data til ukrainske artillerienheter, slik at de kan nå russiske mål."

Avslutningsvis hevdes det;

"Honchar beskriver disse teknologiske kampene, og Aerorozvidkas måte å kjempe på, som fremtiden for krigføring, der svermer av små lag knyttet sammen av gjensidig tillit og avansert kommunikasjon kan overvelde en større og mer tyngre bevæpnet motstander.

"Vi er som en bikube," sa han. "Én bie er ingenting, men hvis du står overfor tusen, kan den beseire en stor styrke. Vi er som bier, men vi jobber om natten.»"

Akkurat det siste poenget går rett inn i den norske forsvarsdebatten. Det norske forsvaret er i ferd med å kjøpe nye MBT's for ca. 20 milliarder kroner, valget vil stå om en ny Leopardvariant eller en koreansk variant. Men erfarne forsvarsfolk synes å mene at dette er bortkastede penger;

– Helt nødvendig å kjøpe disse stridsvognene (aftenposten.no)

"– Stridsvogner er uegnet

Stridsvogner er en del av Hæren.

Tidligere hærsjef Robert Mood var en av dem som opprinnelig ville ha dem. Noen år senere kom han til at Forsvaret måtte frigjøre seg fra tanken om å flytte tungt materiell som stridsvogner, over mange mil, for at de skulle kunne skyte noen kilometer.

Det er lite mot moderne missiler, som med stor presisjon kan treffe mål mange mil unna.

Stridsvogner er utdaterte og uegnede, fulgte tidligere forsvarssjef Sverre Diesen opp."

En drone til noen få millioner, eller en Javelin eller tilsvarende til rundt en million kroner kan altså slå ut en stridsvogn til et par hundre millioner kroner, og de tre soldatene inne i vognen også er toast. De er vanskelige å flytte, lette å oppdage og dyre i drift og innkjøp.

Dagens stridsvogner synes å være i ferd med å lide samme skjebne som slagskipene under andre verdenskrig, de hadde minimal offensiv nytte, da var hangarskipene med sine "bemannede droner" langt mer effektive. En benyttet langt større resurser på å gjemme og beskytte slagskipene, enn den betydning de hadde i den offensive krigføringen. Tirpitz som til slutt ble senket av engelske bombefly ved Tromsø er kanskje det beste eksempelet. Søsterskipet Bismarck led en tilsvarende skjebne, den gjennomførte ett tokt der den senket det engelske slagskipet Hood før den selv ble senket av engelske torpedofly. Amerikanerne forstod dette tidlig, de sluttet å bygge slagskip, men i bygget i stedet over 100 hangarskip.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (2 timer siden):

Amerikanerne forstod dette tidlig, de sluttet å bygge slagskip, men i bygget i stedet over 100 hangarskip.

USA har hatt totalt 11 hangarskip nå i sin historie. 10 i Nimitz-klassen og 1 i den nye General R Ford-klassen. Men jeg tar uansett poenget og er enig i at de store trege krigsmaskinene kanskje ikke henger helt med i det teknologiske kappløpet fordi de lett kan ødelegges av mye mindre, billigere og raskere våpen som f.eks missiler.

Droner er nok fortsatt undervurdert i forsvaret. Det har ennå større potensial enn det artikkelen her og eksporten av Black Hornet viser. Droner kan masseproduseres uhyre billig og kan gi både etteretning og ødelegge mål uhyre billig og effektivt, uten at noen kjente mottiltak klarer å skyte ned hver bie i en bisverm. Black Hornet er sikkert fin og bra, men jeg mener den er alt for dyr. Forsvaret trenger billigere enheter så man får et større antall for samme sum. At de blir enklere får bare være. Man trenger ikke kabonfiber i vingene eller uhyre avansert elektronikk. Det man trenger er tusenvis av billige "dumme" bier med presis posisjonering og sprengkraft.

Edit: Vi trenger også kjøretøy som kan frakte dronesvermer over store avstander raskt og uavhengig av framkommelighet. F.eks via missil, lette terrengkjøretøy eller raske båter/ubåter. Svermen må oppføre seg som én enhet for operatøren.

Endret av Simen1
Link
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (34 minutter siden):

USA har hatt totalt 11 hangarskip i sin historie. 10 i Nimitz-klassen og 1 i den nye General R Ford-klassen.

Da har du glemt de små hangarskipene som US Marine Corps opererer. De har 8 WASP-klasse skip, og foreløpig 2 AMERICA-klasse skip. Planen er at de skal ha 11 AMERICA skip.

USA hadde også 3 MIDWAY-klasse skip, operative fra 1945 til 1992.

Endret av Dragavon
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (22 minutter siden):

USA har hatt totalt 11 hangarskip i sin historie. 10 i Nimitz-klassen og 1 i den nye General R Ford-klassen. Men jeg tar uansett poenget og er enig i at de store trege krigsmaskinene kanskje ikke henger helt med i det teknologiske kappløpet fordi de lett kan ødelegges av mye mindre, billigere og raskere våpen som f.eks missiler.

Har du vurdert å google litt før du skriver innlegg på diskusjon.no. Du er jo totalt på bærtur.

Det siste tilskuddet til den amerikanske hangarskipsflåten er CVN - 78 Gerald R. Ford som ble satt i drift i 2017. At denne er CVx - 78 betyr at den er det 78. skipet i denne kategorien, som grovt sett betegner den som et fullverdig hangarskip, de første ble bygget på 1930 tallet og den største klassen var Essex klassen der det ble bygget 24 stk. under andre verdenskrig. I tillegg ble det bygget over 120 eskorte hangarskip.

Så "i sin historie" har USA i hvert fall hatt over 200 hangarskip.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (18 minutter siden):

Da har du glemt de små hangarskipene som US Marine Corps opererer. De har 8 WASP-klasse skip, og foreløpig 2 AMERICA-klasse skip. Planen er at de skal ha 11 AMERICA skip.

USA hadde også 3 MIDWAY-klasse skip, operative fra 1945 til 1992.

Dere synes fullstendig å glemme den viktigste klassen, Essex klassen der det ble bygget 24 stk. og som vant stillehavskrigen. Midway klassen var en videreutvikling av Essex og ble ikke satt i drift før etter krigen.

Essex-class aircraft carrier - Wikipedia

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

En demonstrasjon til støtte for Russlands invasjon av Ukraina fant sted i Bonn i går. Demonstrasjonen bestod av russere som bor i Tyskland, og som støtter Putin. Det var taler på russisk, og ble lagt ned blomster på et sovjetisk minnesmerke. Flere av deltagerne hadde jakker med Night Wolves på (motorsykkelklubben til Putin). Det skal ha vært rundt 500 stk.

Demo der Schande in Bonn
https://www.bild.de/regional/koeln/koeln-aktuell/sowjetisches-ehrenmal-in-bonn-pro-russische-demo-mit-hunderten-autos-79581574.bild.html

Også omtalt her:
https://www.express.de/nrw/russland-demo-in-bonn-sorgt-fuer-hitzige-diskussionen-im-netz-91515

3?w=1984

 

Spoiler

 

 

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (1 time siden):

Dagens stridsvogner synes å være i ferd med å lide samme skjebne som slagskipene under andre verdenskrig, de hadde minimal offensiv nytte, da var hangarskipene med sine "bemannede droner" langt mer effektive. En benyttet langt større resurser på å gjemme og beskytte slagskipene, enn den betydning de hadde i den offensive krigføringen. Tirpitz som til slutt ble senket av engelske bombefly ved Tromsø er kanskje det beste eksempelet. Søsterskipet Bismarck led en tilsvarende skjebne, den gjennomførte ett tokt der den senket det engelske slagskipet Hood før den selv ble senket av engelske torpedofly. Amerikanerne forstod dette tidlig, de sluttet å bygge slagskip, men i bygget i stedet over 100 hangarskip.

Foretrukne våpen i en symmetrisk og asymmetrisk krigføring, og offensiv vs defensiv krigføring er antagelig nokså forskjellige?

Men ja, hvis en person med et rør på skulderen eller en drone i ryggsekken kan ta ut en tanks, et helikopter eller enda større ting så må antagelig disse få bedre passiv eller aktiv beskyttelse, eller bli utdatert.

-k

  • Liker 1
Lenke til kommentar
18 hours ago, Dragavon said:

Då såg du ikkje ferdig, på slutten av videoen, fra 2 min or ut blir 3 soldater som kommer ut av en minibuss skutt i foten.

Om det stemmer at det er Ukrainere som gjør det med russiske fanger er det grusomt, og helt klart en krigsforbrytelse.
Men som det har blitt påpekt her i dag, vi veit ikkje om dette er ekte eller propaganda fra en eller annen side 🤔

Jeg sa det ganske tidlig i debatten, at Vesten burde bistå ved å etablere fangeleir nær grensen til EU. Da kunne det kanskje ha bli litt mer human behandling av flere.

Endret av G
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
42 minutes ago, Snikpellik said:

En demonstrasjon til støtte for Russlands invasjon av Ukraina fant sted i Bonn i går. Demonstrasjonen bestod av russere som bor i Tyskland, og som støtter Putin. Det var taler på russisk, og ble lagt ned blomster på et sovjetisk minnesmerke. Flere av deltagerne hadde jakker med Night Wolves på (motorsykkelklubben til Putin). Det skal ha vært rundt 500 stk.

Demo der Schande in Bonn
https://www.bild.de/regional/koeln/koeln-aktuell/sowjetisches-ehrenmal-in-bonn-pro-russische-demo-mit-hunderten-autos-79581574.bild.html

Også omtalt her:
https://www.express.de/nrw/russland-demo-in-bonn-sorgt-fuer-hitzige-diskussionen-im-netz-91515

3?w=1984

 

  Hide contents

 

 

Sikkert hyggelig for dyssosiale mennesker å finne tilhørighet sammen. Er man positiv til slikt er man rett og slett ikke riktig skrudd sammen, i likhet med tyrannen man støtter.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

En av Russlands største nynazistgrupper, Russian National Unity har offisielt erklært sin støtte til invasjonen av Ukraina.

Russian National Unity har over 100.000 medlemmer, og logoen deres er en swastika. De har vært aktive på separatistens/russernes side i Donbass i Ukraina og beskrives som en paramilitær organisasjon.

FO5wU8IXwAMfv7a?format=jpg&name=large

Oversatt via Google Lens:

Spoiler

780505455_Skjermbilde2022-03-28kl_11_59_00.thumb.png.15283e7f48d83beb853bbd2b4692705b.png

Tidligere har nynazistiske Russian Imperial Movement støttet invasjonen, også dette en gruppe som har deltatt på russisk side i Donbass. RIM er designert som terrororganisasjon av Canadiske og amerikanske myndigheter, og de har besøkt Den nordiske motstandsbevegelsen i Sverige, som de har linker til. Ifølge tyske aviser har de militære treningscamper i Russland som Putin er klar over.

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (24 minutter siden):

Ukraina melder nå om at Russiske styrker virker å trekke seg tilbake fra Kyiv regionen, ser etter videre bekreftelser...

Ser etter det samme, og jeg tror ikke Ukraina har noen grunn til å melde dette om det ikke er klart for dem at dette skjer - i hvert fall til en viss grad. Det gir også mening med tanke på at vi den siste uka har sett russerne grave seg ned og innta defensive posisjoner, og blitt drevet tilbake av ukrainerne flere steder både vest og øst for byen. Jeg tror ikke det er en decoy eller en midlertidig omstrukturering. ICW meldte i går at det ser ut til at russerne øker innsatsen rundt Kyiv, men dette kan kanskje være styrker for å assistere i tilbaketrekning.

Samtidig hører vi om offensive operasjoner fra russerne i samme område i dag. Det er vanskelig å se helt hva som skjer før det kommer flere rapporter.

 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
16 hours ago, jallajall said:

Meanwhile in Mariupol. En italiensk "prisvinnende" fotograf har besøkt byen.

I stop people randomly and interview them. They all tell me they were locked in the basement and couldn't get out. They were told everything was under control. Many say they shot at them to keep them from leaving. They emptied the apartments to bring people down, when they themselves remained in the apartments to shoot. These are neo-Nazi battalions. And then I read on the Washington Post that these militants read Kant ... I went to their former bases, where I saw swastikas, books about the SS, books about Mussolini .. Then they tell us about Casapound or New Force (nationalist organizations in Italy), when there are real Nazis who are being held hostage state.

Er det noe i det, eller er det bare mer russisk propaganda?
 

 

Kanskje dumt spørsmål, men med den hårstilen, hvordan har han overlevd å være i nærheten av fascister uten buzz cut frisyre?

Endret av G
Lenke til kommentar
jallajall skrev (17 timer siden):

Meanwhile in Mariupol. En italiensk "prisvinnende" fotograf har besøkt byen.

I stop people randomly and interview them. They all tell me they were locked in the basement and couldn't get out. They were told everything was under control. Many say they shot at them to keep them from leaving. They emptied the apartments to bring people down, when they themselves remained in the apartments to shoot. These are neo-Nazi battalions. And then I read on the Washington Post that these militants read Kant ... I went to their former bases, where I saw swastikas, books about the SS, books about Mussolini .. Then they tell us about Casapound or New Force (nationalist organizations in Italy), when there are real Nazis who are being held hostage state.

Er det noe i det, eller er det bare mer russisk propaganda?
 

 

Ganske dårlig journalist om han ikke fikk tatt ett eneste bilde...

Men nei, seriøst, denne karen er ikke noen jeg ville ansett som noe sannhetsvitne for å si det rett ut, han har fra før bestemt seg for at alt for mye er feil med vesten, og da blir det veldig lett å overbevise seg om at Putin er en grei fyr.

Og kanalen der dette ble postet er ren propagandakanal.

Endret av Serpentbane
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (34 minutter siden):

Ser etter det samme, og jeg tror ikke Ukraina har noen grunn til å melde dette om det ikke er klart for dem at dette skjer - i hvert fall til en viss grad. Det gir også mening med tanke på at vi den siste uka har sett russerne grave seg ned og innta defensive posisjoner, og blitt drevet tilbake av ukrainerne flere steder både vest og øst for byen. Jeg tror ikke det er en decoy eller en midlertidig omstrukturering. ICW meldte i går at det ser ut til at russerne øker innsatsen rundt Kyiv, men dette kan kanskje være styrker for å assistere i tilbaketrekning.

Samtidig hører vi om offensive operasjoner fra russerne i samme område i dag. Det er vanskelig å se helt hva som skjer før det kommer flere rapporter.

 

Hvis de trekker seg ut, må de uansett sikre seg, for det er da de er mest sårbare, så at de holder fienden nede før de starter prosessen er ikke så rart. Det er bra for Kyiv om dette stemmer, men vil også øke styrkene i øst betraktelig, og lar dem strømlinjeforme logistikken sin, så kampene der vil nok intensifieres. Det kommer nok mer ut over dagen og morgendagen om det faktisk er tilfellet.

Så får vi håpe de ikke etterlater noen kjemiske våpen på veien ut.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...