Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Windfarmer skrev (16 minutter siden):

Jeg har ikke sett dette rapportert tidligere, men Nord Stream I synes nå lukket for vinteren;

Russia-Ukraine war: Ukrainian forces ‘exploiting poor Russian leadership’; EU outcry at gas pipeline closure – live (theguardian.com)

Det var ikke uventet, først skulle den stenges et par dager for nødvendig vedlikehold, men nå virker det som hele Nord Stream I ledningen har falt ut av et sykehusvindu.

Tillegg; jeg så ikke JK22's innlegg før jeg postet mitt.

Disse gærningene i Gazprom vil nå sende gass gjennom Ukraina. Selv et barn kan se hva dette mene. 

Så langt ser det ut som at Norge må innføre strømstøtte for bedriftene snarest mulig uavhengig av det som skjer i EU, etter sist nytt virker det som at EU-kommisjonen er fremdeles for nyliberalistisk, de vil heller omfordele fremfor å sette pristak eller sende gass ut av kraftbørsen, selv om sentrale EU-skikkelser har begynte med å protestere. Politisk sett er det nå krise; i desember vil gassituasjonen være overstått når LNG-terminalene og gassrørene fra Kaukasus, Nord-Afrika og Norge er på full kvantitet - men strømprisene hadde vedvart altfor lenge; tiltakene skulle ha blitt lagt på bordet i juli da kjøpeorgien i det internasjonale gassmarkedet var startet. 

I Norge er det lett; alle inntektene er innenfor rekkevidde for staten. Men Støre og Vedum vil ikke. De er for opptatt av inflasjonsspøkelset til å realisere at disses økonomiske rådgivere ikke tar inn den samfunnsøkonomiske dimensjonen. Solberg ment skaden er for lengst hendt. 

Ettersom G7 skal ha pristak på russisk olje og gass fra desember (det vil ikke hindre ikke-vestlig kjøp), betyr det at myndighetene i disse landene mente - med unntak av EU - at de kan takle svingningene i energimarkedet. Bensinprisene er på vei nedover i USA, hvor utvinning av olje og gass er i full gang, de høye prisene fulgt til at alle brønnene åpnes, selv disse med minimal kvantitet, gulfaraberne ser nå at de kan ikke holde tilbake, og har inngått avtale med Biden om å øke eksporten til verdensmarkedet - de merker også følgene av for høy gasspris - en global omstrukturering pågår i høy tempo, men dette var flere måneder forsinket, derfor den alvorlige septemberkrisen. 

Det er bare i EU det er krise, og dette knyttes direkte til kraftbørsen. Tiden løper ut. Hvorfor i all verden hadde politikerne i EU/EØS ventet så lenge i mange måneder?!! 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
2 hours ago, Windfarmer said:

Jeg har ikke sett dette rapportert tidligere, men Nord Stream I synes nå lukket for vinteren;

Russia-Ukraine war: Ukrainian forces ‘exploiting poor Russian leadership’; EU outcry at gas pipeline closure – live (theguardian.com)

Det var ikke uventet, først skulle den stenges et par dager for nødvendig vedlikehold, men nå virker det som hele Nord Stream I ledningen har falt ut av et sykehusvindu.

Tillegg; jeg så ikke JK22's innlegg før jeg postet mitt.

Med så mye naturressurser olje og gass kunne Russland,om de ønsket, vært et rikt land med høy levestandard og uten sanksjoner. Dessverre ser det ut som flertallet heller ønsker at mafiaen får styre, samt at flertallet av befolkningen også støtter krig og fanskap. De kan fint takke seg selv for alle problemer, de trenger i alle fall ikke å skylde på Vesten.  

 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Cervinus skrev (19 minutter siden):

Med så mye naturressurser olje og gass kunne Russland,om de ønsket, vært et rikt land med høy levestandard og uten sanksjoner. Dessverre ser det ut som flertallet heller ønsker at mafiaen får styre, samt at flertallet av befolkningen også støtter krig og fanskap. De kan fint takke seg selv for alle problemer, de trenger i alle fall ikke å skylde på Vesten.  

 

I de siste seks månedene har vi alle lært langt mer om Russland enn vi tidligere visste, jeg hadde en viss kunnskap fra tidligere da jeg var involvert i ett og annet på 90 og 2000 tallet, men nå vet vi langt mer. 

Mye tyder på at russere flest, og særlig de over ca. 40 år, har en idè om at Russland har en særlig rolle der de har en selvsagt rett til å dominere over sine naboer. Og eneste grunnen til at Russland ikke allerede gjør der, er det onde vesten som alltid er ute etter å ødelegge for Russland. Jeg og de fleste andre vet at Vesten gjorde et ærlig og oppriktig forsøk på å bringe Russland inn i varmen, og håpte at det gradvis skulle utvikle seg til et demokrati. Det enkleste er å vise til alle de investeringer og joint ventures vestlige selskaper har gjennomført i Russland. 

Den drømmen er nå knust. Det eneste som kan gi håp er at russerne må gjennomgå den samme prosessen som tyskerne måtte i årene etter 1945. Men jeg ser ikke hvordan dette kan skje. Denne stormannsgalskapen kombinert med et massivt mindreverdighetskompleks, synes å ligge dypt og rotfast.   

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Det virker som at noe merkelig hadde hendt; under et enslig angrep med kryssermissiler ble samtidig skutt ned - 5 Kalibr kryssermissiler, ett eksempel har blitt visuelt bekreftet.

https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1566009112277696513

For det første; det er uvanlig for manuell bemannede taktiske SAM å skyte ned så mange på en gang; for det andre; strategisk SAM er god, men ikke så god - det alltid er noen som kom gjennom, og alltid var taktisk SAM brukt på kloss hold av det tiltenkte målet. S-300 radar brukes for å hjelpe taktisk SAM som Tor-M med å spore ned de kommende kryssermissilene. Men ofte var det enkeltnedskytninger fordi Tor-M kunne bare avfyre ett missil om gang. Dette er verdens beste luftforsvarssystemets største svakhet; den er i praksis en landbasert VLS, som betyr "vertikal oppskytningsrampe" på norsk ved å huse missilene i "clips" med fire missiler om gang - og det er som regel to missilbokser i en Tor-M, med til sammen 8 missiler. Fordi de satt så tett sammen, kunne bare ett avfyres om gang. NATO har ikke noe tilsvarende, ettersom alle VLS-systemer er på krigsskip. Vi foretrekker horisontal missillagring. 

Ukrainerne hadde tidlig brukt S-300 mot kryssermissiler, men har siden gått over til nasjonal radardekning og posisjonsforsvar med Buk- og Tor-M SAM som hovedvåpenet. Alle luftforsvarssystemene i Ukraina har blitt integrert sammen i en helhet der forskjellige systemer kan samarbeide med hver sine egenskaper som når S-300 radar finner, lokalisere og forutbestemme kryssermissilets kurs og deretter varsle taktisk SAM, men bare ment det at bare høyprioritetsmål beskyttes. Det vil ikke være overraskende om 90 % av Ukraina er forsvarsløst. NASAMS og Iris-T kan gå inn i dette systemet, dertil med egnede sambandsutstyr. 

Om fem kryssermissiler var skutt ned betyr det en av to forklaringer; for det første at ukrainerne nå har dusinvis av Tor SAM - de hadde omlagt 100 i lagring i 2021, Buk var foretrukket - og det er bildedokumentering av utrangerte TELAR kjøretøyer som fraktes på jernbanevogner - eller at et vestlig SAM-batteri var benyttet. Et batteri i NATO er veldig forskjellig fra sovjetisk praksis; NASAMS er desentralisert i mange kjøretøyer med flere utskytningsramper - opptil tre-fire ramper per batteri - og dermed kan dekke et relativt stort område.

Nedskytningene hendt i Dnitropetrovsk oblast.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Ukraine digs in for a long winter campaign

Kyiv’s Kherson offensive is not just about retaking territory but eroding Russian will to continue its futile and costly war
 
Artikkelen er skrevet av Lawrence Freedman og er tatt inn i Financial Times i dag. Freedman er også forfatter av boken "Command: The Politics of Military Operations from Korea to Ukraine,"
 
Her følger artikkelen kjørt gjennom Google Translate: 

Den store prøyssiske krigsteoretikeren Carl von Clausewitz tok det for gitt at forsvar var den sterkeste formen for krigføring, om ikke annet fordi et vellykket angrep krevde overlegne antall. Av denne grunn var den svake siden forpliktet til å forsvare. En stat som sitter fast i defensiven kan forhindre fiendens gevinster, men kunne ikke oppnå sine egne mål. De måtte derfor bruke tiden forsvaret fikk til å skape en gunstigere styrkebalanse. Da kunne de slå til. "En plutselig kraftig overgang til offensiven - hevnens blinkende sverd," skrev han, "er det største øyeblikket for forsvaret." Den 29. august kunngjorde den ukrainske regjeringen at en offensiv i Sør-Ukraina hadde begynt, og har siden den gang avslørt så lite som mulig om fremgangen.

Dette har uunngåelig ført til intense spekulasjoner. Det har tidvis vært rapporter om betydelige gjennombrudd, men også om harde kamper og russiske motangrep. Russiske propagandister insisterte nesten umiddelbart på at den hadde mislyktes og at ukrainske styrker hadde lidd alvorlige tap. Mer pålitelige russiske kilder var forsiktige, og erkjente at Ukraina angrep med ferskere tropper og bedre utstyr enn før, og påførte betydelig skade. Deres vurderinger har en tendens til å passe med ukrainske kilders forslag om beskjedne, men betydelige fremskritt, med noen russiske styrker som blir trukket tilbake og andre tar store tap selv når de bremser den ukrainske fremrykningen.

Ukrainske tjenestemenn har også advart mot å forvente for mye for tidlig. Det er mye jord å dekke. Frontlinjen i sør er rundt 350 km lang, fra Zaporizhzhia - der Russland fortsatt spiller et farlig spill rundt et atomkraftverk - til den store premien, den okkuperte byen Kherson. Selv om Ukraina har skapt en mer gunstig styrkebalanse, og kan ha paritet i sør, anses overlegne tall normalt som nødvendig for å skape en uimotståelig styrke som kan slå gjennom de russiske posisjonene. Moskva tyr til desperate tiltak for å finne flere frontlinjetropper, og mye av utstyret er gammelt og upålitelig. Men det mangler ikke på ildkraft, fly så vel som artilleri. Ukraina har en fordel i stadig mer moderne og dyktig utstyr, men på mange områder er det fortsatt tynt.

Som Russlands væpnede styrker har vist, er offensive operasjoner under disse forholdene vanskelige. De var på sitt mest effektive de første dagene av krigen da de hadde fordelen av overraskelse. Siden den gang har de enten blitt tvunget tilbake fordi de var overstrukket, som i nord, eller har gjort sakte, knusende fremskritt i spesifikke områder, som i Donbas, hvor de oppnådde noen få gevinster til store kostnader. To hovedmål - byene Mariupol og Severodonetsk - ble tatt først etter uker med harde kamper mot iherdige ukrainske forsvarere. De ukrainske styrkene vil i alle fall ikke gjenskape russisk taktikk, som var avhengig av vedvarende, intensive artilleribombarder for å slite ned forsvarsstyrker og ødelegge byer i prosessen.

Sett på som en tradisjonell offensiv, som er avhengig av konsentrert masse for å slå gjennom de mer sårbare delene av fiendens forsvar, er utsiktene i beste fall langsom og jevn ukrainsk fremgang, selv når de tøffere vintermånedene nærmer seg. Men dette er ikke helt en tradisjonell offensiv. Det som nå er i gang kan best forstås som en del av en lang kampanje som inneholder en rekke elementer. Snakket om å frigjøre Kherson som den kommende fasen av krigen begynte i slutten av mai, og president Volodymyr Zelenskyy ga angivelig ordre om å ta tilbake sør i juli, hvoretter det var noen få begrensede fremstøt mot russiske posisjoner. En grunn til at de nylige operasjonene kan ha overrasket russerne, er at de var forventet så lenge at det var spekulasjoner om at Kiev hadde mistet nerven.

I praksis hadde imidlertid kampanjen allerede startet. Siden slutten av juni har ukrainerne tatt ut ammunisjonsdumper, kommandoposter og luftvern. Nylig har de kuttet av tiltreknings- og forsyningslinjer ved å angripe broer over Dnipro-elven, særlig Antonivka, krysset nærmest Kherson. Angrep bak linjene har også trappet opp – inkludert på ukrainere som samarbeider med russerne – og noen spektakulære treff på militæranlegg på Krim.

Denne kampanjen er ikke bare rettet mot å gjenerobre territorium, men på Russlands vilje til å fortsette med en fåfengt og kostbar krig. Hvis det fungerer, vil det gjøre det ved å overbevise Moskva om at dets posisjon er uholdbar. Det vil avhenge av den kombinerte virkningen av stresset logistikk, begrensede muligheter for manøvrering, den demoraliserende virkningen av høye tap, økende bekymring for at individuelle enheter blir strandet uten fluktmidler, ettersom innsatsen for å pasifisere de okkuperte områdene stadig hindres.

Kreml vil håpe at blokkering av alvorlige fremskritt og høye kostnader på ukrainske styrker vil provosere en følelse av håpløshet i Kiev og undergrave støtten fra vestlige hovedsteder, som allerede lider under det økonomiske nedfallet. I denne viljekampen gjenstår imidlertid én viktig forskjell: mens ukrainerne kjemper for å overleve som en uavhengig nasjon, sliter russerne med å holde fiendtlig territorium. Bare de har muligheten til å forlate krigen og reise hjem.

 
Endret av Windfarmer
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (4 minutter siden):

Tror det rett og slett handler om compliancy på nynorsk. Man hadde en greie på gang, og ting gikk fint bare man hadde noen små skyggelapper på. Det gikk jo greit siden man har hatt disse på i noen år allerede. Russlands triks i fjor ble sett på som politiskøkonimisk spill, men man koblet ikke dette opp mot at Russland skulle starte en storoffensiv mot Ukraina.

Og når et var et faktum tok det også litt tid før man innså at de ikke ville klare å overkjøre Ukraina. Du vet, man kan ikke gå for hardt ut når det ikke er noe å hente. Hadde Russland tatt landet på 14 dager og satt det under nytt styre, så hadde ikke vesten kjørt på så hardt som nå siden man ikke kunne tvinge dem tilbake okke som uten å gå inn militært. 

Man kan si man var blåøyd den gang, men hvorvidt det er for mye ønsketenkning i dag, eller om man rett og slett sitter og håndterer noen kompliserte problemstillinger man ikke lett kommer seg ut av kan saktens diskuteres. Jeg kan peke på mange steder ting kunne gått raskere, men jeg synes også vesten tross alt har respondert greit tatt i betraktning at de har over de siste par tre årene håndtert noe som kan betegnes som den perfekte storm. Sidelinjenes etterpåklokskap er det naturligvis vanskelig å argumentere mot.

Valgene som er gjort, inklusive de flesteparten av oss støtter og ønsker mer av, har naturligvis en innvirkning på vår fremtidige hverdag. Men selv uten krigen lå det ant til tunge tider for mange. Man peker på kraftkrise, krig og konkurser. Men, mange av de aktuelle selskapene lå også ant til å bukke under gjennom det neste året etter at det ikke lenger lå ant til utsettelser på innbetaling av skatter og avgifter etter Covid-19.

Vi får det tungt, uavhengig av hvilket parti som styrer, og det må vi jobbe oss gjennom uten å skape en intern konflikt, ikke i landene, og ikke i alliansen. 

  Skjul innhold

Litt off topic, men personlig mener jeg vi bør bli enda mer aktive og vi bør sette en stopper for krigen, aktivt, både ved å angripe Russiske styrker i Ukraina og i alle andre land som ber om bistand til dette, der Russland bør få en uke på å trekke seg ut, that's it. Jo fortere man får satt en stopper for den pågående krigen, jo bedre. Men man bør også starte en enda tettere økonomisk krig ved inngå tettere samarbeid med landene i båndet fra Tyrkia østover mot Kina. Først og fremst Georgia og Aserbajdsjan som ønsker å bli en del av Europeisk politisk og økonomisk sfære. Og fortsette å sette begrensinger på Russisk handel og bevegelsesfrihet ved å blokkere all fly og skipstrafikk i våre territorialfarvann frem til vi får et regimeskifte av en mer "vennlig" karakter, noe som i stor grad vil avskjære Russlands tilgang til Armenia helt med mindre de går via Iran.

I en perfekt verden kunne også inngå tettere handel med Turkmenistan, Usbekistan og Kasakhstan og på denne måten kjøle ned Russisk betydning i nabolandene. Selv om geografien tilsier at de nok ikke vil bryte med verken Russland eller Kina er disse landene relativt vennlig innstilt til Vesten, og kan på mange måter tilby mange av resursene man tidligere har fått fra Russland og Kina. Frem i tid, etter et mer normalisert forhold til Russland kom på plass, kunne man åpnet Manych kanalen som handelsrute.
 

 

Jeg har allerede gitt deg en thumbs up.

Vi bør alle roe oss ned og ikke snakke så mye om kraftkrisen og alt det der. Denne kraftkrisen vil få sin midlertidige løsning når Ursula von der Leyen oppnår en eller annen enighet om hvordan dette markedet skal reguleres. Jeg skal ikke gjøre dette til en EU debatt, men det er patetisk å bivåne at Norge - som innehar 40% av Europas magasinkapasitet, også benevnt batterier - sitter stille og rolig mens SV, fliruppen fra Stange og den forsiktige og ubesluttsomme Jonas alle er enige om at "vi overvåker situasjonen  nøye."

EU kan - i motsetning til Norge - bestemme akkurat hva de vil, det er fordelen av å ha makt til å bestemme på vegne av 450 millioner innbyggere og der beslutningen er så vond å svelge at uttrykket "å svelge kameler" får et helt nytt meningsinnhold.

Det nordmenn og resten av Europeiske borgere burde blitt tytt ørene fulle av er noe i retning av;

- yt mer egeninnsats til fredagstacoen, kjøp avocado som har gått ut på dato, og lag guacamolen selv

- hvis du er redd for strømregningen til vinteren, kutt ut turen til Magaluff, og ring din onkel og spør om han kan ta med seg motorsagen slik at vi kan kutte noen favner ved, som Norge er peis full av

Og slik kunne jeg ha fortsatt. Stoltenberg holdt for noen uker siden en tale som var helt uten manuskript, det var nærmest et utløp for følelser, og det gir ofte gode taler.

Han sa noe i retning av at vi sutrer over høye strømpriser og at prisen på en Kneipp har øket fra kr. 6,30 til 8,15. Og det mens ukrainerne betaler dette ved tapte lemmer og blod.

Denne krigen bør settes i perspektiv.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Mye kan tyde på at opposisjonen i Ukraina har en viss effekt:

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2022/09/03/195868601/pastatt-attentatbolge-i-ukraina-en-advarsel

Jeg er en sterk og klar tilhenger av at dødsstraff både er umoralsk og utilgivelig.

Men samtidig er jeg en sterk og klar tilhenger av "dødsstraff" i den forstand at i okkuperte områder er det fritt frem, 

I Norge fra ca. 1941 til og med 1945 ble det utført ca. 90 likvideringer av norske medløpere. Den mest kjente er denne;

Karl Marthinsen - Wikipedia

1280px-thumbnail.jpg

 

En type selv jeg med mitt fredfulle uttrykk og snille holdning hadde hatt stor tilfredsstille av å drepe.

Vel, nå får de russiske overløpere sin belønning i Ukraina.   

 

Endret av Windfarmer
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Regenburg skrev (7 minutter siden):

Sovjetiske konsentrasjonsleire vare bedre enn de tyske. For en PR sjef Putin har på tv. 

Vel, se for deg å måtte selge inn konsentrasjonsleirer vinklet positivt, ingen lett oppgave.
Så å si at de behandler sine fanger bedre enn Auswitch er sånn sett en grei måte å vinkle det på..

Snart kommer de vel til å påstå at de har mer frihet, bedre demokrati og færre sanksjoner enn Nord-Korea og sånn sett er ett bra land sammenlignet med de.

Viktig å legge seg hakket over historiens mørkeste kapitler..

  • Liker 3
Lenke til kommentar
aklla skrev (1 time siden):

Vel, se for deg å måtte selge inn konsentrasjonsleirer vinklet positivt, ingen lett oppgave.
Så å si at de behandler sine fanger bedre enn Auswitch er sånn sett en grei måte å vinkle det på..

Snart kommer de vel til å påstå at de har mer frihet, bedre demokrati og færre sanksjoner enn Nord-Korea og sånn sett er ett bra land sammenlignet med de.

Viktig å legge seg hakket over historiens mørkeste kapitler..

Og ett av historiens mørkeste kapitler er da General Paulus;

Friedrich Paulus - Wikipedia

ble opphøyet til Feldtmarskalk før Tyskland tapte kampen om Stalingrad, og tok med seg ca. 100,000 tyske ungdommer til russisk krigsfangenskap, der ca. 5000 av de dukket opp i Tyskland rundt 1953.

Russland og Putin har fortsatt til gode å redegjøre for de 95.000 andre som ikke kom hjem.   

Endret av Windfarmer
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Quote

Regjeringen brukte tre og en halv måned på å si nei da Ukraina ba om hjelp. - Tydelig mønster der regjeringen bruker unødvendig lang tid på å avklare hjelp og bistand til et land som står midt i en krig, sier tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Hun støttes av NUPI-forsker.

https://www.dagbladet.no/nyheter/ukraina-ventet-i-manedsvis-ganske-utrolig/77021693

Quote

Pa russisk fjernsyn deles det mer enn godord om avdøde Mikhail Gorbatsjov. - Han skjønte ingenting, sier en programleder.

https://www.dagbladet.no/nyheter/hanes-etter-sin-dod/77038081

Quote

Styreleder i energigiganten Lukoil, Ravil Maganov, døde under spesielle omstendigheter. Han er ikke den eneste høytstående russeren som har dødd etter at Putin beordret invasjonen av Ukraina.

https://www.dagbladet.no/nyheter/spekulasjonene-herjer/77057329

Quote

Tusenvis av russiske soldater står i fare for å bli isolert i den sørlige regionen Kherson dersom Ukrainas motoffensiv går etter planen. Så langt skal strategien fungere.

https://www.dagbladet.no/nyheter/vil-fange-putins-haer/77038308

Quote

NUPI-forsker Julie Wilhelmsen og forsvarssjef Eirik Kristoffersen mener at det virker å være vanskeligere for Russland og Ukraina å komme fram til en forhandlingsløsning i dag enn det var i vår.

https://www.dagbladet.no/nyheter/verre-i-dag-enn-i-var/77029950

Quote

Sergej Lavrovs sabelrasling mot Ukrainas naboland minner om Russlands oppførsel like før krigen startet, mener både landets regjering og en norsk etterretningsekspert.

https://www.dagbladet.no/nyheter/truer-ukrainas-naboland-overraskende/77049166

Quote

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba har vært forbannet på Tyskland og Frankrike, og mener at Kyiv ville ha falt dersom Ukraina hadde lyttet til USA.

https://www.dagbladet.no/nyheter/ukraina-slakter-vesten/77057672

Endret av Gjest MKII
  • Liker 3
Lenke til kommentar

De siste tre månedene har Russland en arealgevinst på 612 kvadratkilometer okkupert område. Mesteparten av dette er i og rundt Severodonetsk.

Arealgevinsten på størrelse med den rosa firkanten på kartet under, et område på størrelse med Ringsakerfjellet:

FbukoswWYAEgwlS?format=jpg&name=large

I løpet av denne tidsperioden har Ukraina rapportert at Russland har tapt:

  • 18000 personell, 29,4 per km2 de har okkupert siste 3mnd
  • 648 stridsvogn, 1,05 per km2 de har okkupert siste 3mnd
  • 1023 APC-er, 1,64 per km2 de har okkupert siste 3md

Det er ett russisk liv tapt for hvert 182x182 meter stykke land som er okkupert de siste tre månedene.

Russerne har igjen å okkupere 481063 kvadratkilometer av Ukraina. Med samme hastighet som de siste tre månedene vil det ta 786 måneder, eller over 196 år. Av det de hadde igjen av Ukraina å okkupere for tre måneder siden har de nå tatt 0,127%.

Kilde

Endret av Snikpellik
  • Liker 8
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...