Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hva skjer når en bil blir tilbakekalt? (volvo)


Anbefalte innlegg

Leste denne artikkelen:

https://finansavisen.no/nyheter/bil/2020/07/01/7543061/volvo-kaller-tilbake-2-1-millioner-biler-verden-rundt-storste-tilbakekalling-noensinne

Har en V70 fra 2016, tviler litt på at jeg vil kunne få en melding.. Sikkert unødvendig bekymret. Har hatt V70ien i snart 2 år og er ganske fornøyd selv om den kun har 2.0 lltern / 163 hester. 

Hva skjer hvis en bil blir tilbakekalt? Utenom det at den må bli kjørt/fraktet tilbake til fabrikken. Kjøper volvo den av brukeren eller hvordan fungerer dette? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Blir nok ikke kjørt frem og tilbake til fabrikken uten videre nei...

Blir som en verkstedtime på merkeverksted, bare uten kostnad.

Fikk tilbakekalling på min forrige bil, da var det bare å avtale en time hos Subaru, og dem kontrollerte gratis opp uten videre sermoni. Var faktisk imponert av det siden 11 år gammel på det tidspunktet, men de hadde jo et godt kjent rustproblem med bærearmer da.

Endret av MailMan13
Lenke til kommentar

Som andre seier så vil du få brev om din bil er berørt med informasjon om kva som er feil og at du kan ta kontakt med nærmaste merkeverksted for å få utbetra feilen kostnadsfritt. 

Dersom det er meir alvorlege feil som ikkje kan reparerast så vil du i tilbakekallinga få informasjon om kva du skal forholde deg til. Det kan f.eks. være at bilen ikkje må køyrast og at produsenten kjem og henter bilen med tauingsbil og at du får pengane tilbake eller ny bil. Det skal svært mykje til før det er tilfelle, dei aller fleste tilbakekallingar kjem på grunn av at det er oppdaga svakheit i ein komponent. 

I dette tilfellet er det altså snakk om ein wire som må byttast ut. 

Hos dei fleste bilprodusentar så kan du på heimesida skrive inn chassisnummeret på din bil for å få informasjon om akkurat din bil er berørt. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...