Jump to content

Opelduude

Medlemmer
 • Content Count

  3683
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Opelduude

 1. Irriterer meg over at DnB og Sparebank 1 gikk sammen og laget "Fremtind" Plutselig så ble alt så gammeldags igjen. Kan jo ikke så mye som å øke kilometergrensa på bilen uten at det må ringes. Før så kunne man ordne forsikring rett i nettbanken til DnB på mobilen om man var og handlet bil i helga. Er heller ikke mulig å ringe dit i helga heller.
 2. Reim burde vært bytta samtidig med dynamoen da den må demonteres uansett.
 3. Det er ikke en bil for deg om du ikke skrur det meste selv. Kan regne med at det stadig dukker opp noe som må skiftes.
 4. Lag kontrakt hvor du ber om at den som kjøper bilen skriver under på at bilen er å regne som en delebil uten noen form for reklamasjonsansvar. Hvor lov det er vet jeg ikke, men det er det jeg ville ha gjort.
 5. Sånn det er når det pøses på med elbiler og forholdene ikke er lagt til rette i det heletatt, samtidig som de som er avhengige av fossilbil blir motarbeidet. På det lokale kjøpesenteret er det alltid fullt på ladeplassene, selv når senteret er stengt, så jeg hadde sett på det som en ulempe om jeg måtte ut å reise for og få ladet bilen også måtte slå ihjel flere timer mens den ladet.
 6. Må nok inn med diagnoseapparat for å sjekke etter eventuelle feil. Spørs jo akkurat når dieselfilteret er skiftet sist og da det kan være en mulighet.
 7. Ikke bare pga elbil lader. Jeg kjenner flere som skyr unna hus etter 2010 og spesielt etter 2017 med alle dumme krav det kommer med. Bare det at et bolighus skal måtte ha et avansert ventilasjonsanlegg er helt borti natta og det er ofte problemer med disse. Helt latterlig at husene ikke skal få lov til å puste. Er så tett at man må åpne et vindu for å fyre opp i ovnen. Latterlig.
 8. Da er det bare å gni seg i henda og håpe at et gammelt hus bare øker i verdi. Må jo bli et fantastisk pengesluk etter hvert når man er pålagt det ene og det andre når man bygger nytt. Etter at alt dette har blitt noen år gammelt og ting begynner å ryke, så hagler tusenlappene.
 9. Det er lite vits i å tenke på bytting av kabler før man i det heletatt har funnet problemet. Fikk du kjørt bilen på starteren etter at du kobla til startkabler? Det er en vesentlig detalj. Om bilen går rundt på starteren, så kan det være et helt annet problem. Er det periodisk at bilen ikke starter? Det er og lurt at batteriet vedlikeholdslades minst en gang i løpet av vintern. Hadde flere gjort dette, så hadde mange sluppet problemer.
 10. Kjøper du fra norsk leverandør så er det fort 2-3 tusen.
 11. Har du ikke særlig greie på bil, så skal du være meget forsiktig med å sette strøm på komponenter. Det som uansett må gjøres er å måle om det kommer strøm frem til pumpa og sjekke om denne faktisk gir lyd fra seg.
 12. Ja den har egen fødepumpe i tanken. Må nesten få sjekket om det er liv i denne til å begynne med. Måle om den har strøm om høre om den går.
 13. Servostyring har lite å gjøre med at bilen stopper. Det høres mer ut som en sensorfeil. Typisk for bil som stopper i fart er type kam og veivføler som slutter å sende signal når de blir varme. Det er nok i det området de heller burde lete.
 14. Kommer an på hva slags bil det er snakk om. Skal du gjøre det så det blir som om det kom originalt på bilen er jeg ganske sikker på at det blir dyrt. Da det må til originalt utstyr, en ryggesensor koster gjerne en tusenlapp pr stk. Alt ettersom hvilken bil det er, så kan det være nødvendig med egen styreenhet eller at det må programmeres inn i systemet. Kan nok tippe at det kommer til å koste et sted mellom 12-20 tusen kr med dagens verkstedpriser. Er det en eldre bil kan det være smartest å gå for og ettermontere en bilradio-enhet som har mulighet for ryggekamera. Deretter ettermontere et ryggekamera og legge opp ledning. Er det noe du må ha et verksted til å gjøre snakker vi fort også om en kostnad i titusenkroners-klassen.
 15. Som nevnt her så er nok dette bare en tilleggsvarmer. Den kan utvides til å fungere som en parkeringsvarmer. Det må da ettermonteres egen sirkulasjonspumpe og viftestyring pluss at du må ha en fjernkontroll for styring. Dette vil jeg nok tippe at kommer til å koste pluss minus 10 tusen.
 16. Kunnskapen om å lage holdbare biler er det ingenting å si på. Om noen vil gjøre det, nei. Den norske bilmafiaen er stort sett delt inn i store firmaer som kan ta hva de vil for delene. Var veldig skuffende at de ikke tok opp sinnsyke delepriser i det NRK programmet. Det er selvfølgelig også en del av grunnen til at verdiene på delene overstiger verdien på bilen ved skade. Ei xenonlykt til 30 tusen har kanskje en produksjonskostnad på en tusenlapp tørr jeg tippe.
 17. Når du peiler olje, så drar du opp peilepinnen, tørker den av også peiler du på nytt. Er det opp til max merket gjør det ingenting, heller ikke bittelitt over.
 18. Litt mer info er fint. Virker kupevifta da?
 19. Aner ikke hva slags system du har, men som oftest er det like greit og få skifta ut det originale med en ettermarkdssenhet som har innbygget bluetooth, dab osv. Koster gjerne 5-6 tusen pluss arbeid om du ikke gjør det selv.
 20. Sikkert feil på varmern. Må leses ut feilkoder med diagnoseapparat Lag heller en egen tråd i stedet for å dra opp gamle tråder.
 21. Eller kjøp CANM8 for biler med signalstyrte fulltlys
 22. For det er ikke særlig upraktisk med alt av radio, klokker og lignende nullstilt hver gang man skal kjøre. Antar at det ikke var merkeverksted du besøkte? Er bare de som har tilgang til sånne meldinger fra fabrikk om ting som er oppdaget og som bør utbedres. Kan jo og hende dette dekkes av de.
 23. De bremsene dine ser noe rusta ut, så er nok på tide med en service/ reparasjon på de.
 24. Er nok for sent da siden frontrute er bestillingsvare. Da får du nok noen sure miner om du prøver.
 25. Er ikke noe hemmelighet at verkstedet også tjener gode penger på deler. De fleste verkstedene har gode rabattavtaler med sine leverandører. Er som regel store påslag her. Lønner seg nok og shoppe litt rundt eller om du kjenner noen som i hvert fall kan fikse bremsene for deg og evt bestille deler på nett.
×
×
 • Create New...