Gå til innhold

Opelduude

Medlemmer
 • Innlegg

  4 048
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Opelduude

 • Bursdag 27. mai 1992

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

17 692 profilvisninger

Opelduude sine prestasjoner

483

Nettsamfunnsomdømme

2

Hjelpsomme svar

 1. Det kan være alt fra hull i en intercooler-slange til feil på vacuumventiler eller feil på selve turboen.
 2. Det får du sannsynligvis tak i hos de fleste nettbutikker som har bra utvalg. Eurodel for eksempel. Det er oftest ingen komplisert jobb om du vil kunne se hvordan den er fest når du har fått den nye delen. Den sitter som regel med 2-3 skruer.
 3. Defa GPS link for eksempel. Koster noen kr med abonnement om jeg husker riktig.
 4. Minimalt med info. Kommer an på hvilken årsmodell, hvilken lyspakke den er utstyrt med. Har den xenon? Har den ekstra halogenlys som tennes når du skrur på fulltlysene? Alt dette har innvirkning på hvor komplisert det blir å få koblet opp noe.
 5. Når jeg kjøpte enebolig i 2018 så lå avdraget på 8000 i mnd, nå ligger det på 12500. Har utbetalt 33-36 i mnd stort sett. Når alt av faste utgifter er betalt så har jeg igjen et sted mellom 8-10 tusen. Dette skal da holde til løpende utgifter i til neste lønning. ca 1000 kr uka i mat hvor jeg lager ferdige porsjoner for de ukene jeg jobber kveld. Bruker så og si ingenting på takeaway. Kanskje 1 pizza annenhver mnd. Ellers er alt laget hjemme. Stort sett alltid et eller annet som må skiftes eller holdes vedlike i min enebolig fra 60-tallet. Nå de siste 6 mnd har jeg hatt igjen ca 2500 kr pr mnd rett før neste lønning. Dette blir da spist opp om jeg kjører litt ekstra bil eller ender opp med en bytur.
 6. Tok meg selv i å plutselig tenke over at under disse dårlige tidene i Norge har jeg flere ganger siste året følt at jeg kun eksisterer, men har ikke råd til å leve. Er det sånn det kommer til å være i Norge i lang tid fremover? Ser frem til at feriepengene kommer for da kan jeg endelig få satt av noen få kr til sparekontoen. Alt av mobil, tv og abonnementer er kuttet ned til et minimum. Kjører nesten bare bil til jobb og butikken. Ellers kanskje en tur til en venn hver tredje uke. Strømregningen er alt oppe i 2500 kr for halve januar. Det har plutselig blitt luksus at man skal kunne ha 23 grader på badet, i gangen og en varmepumpe som står på 22 grader. Jo lengre folk kun kan eksistere jo flere "unødvendige" butikker og arbeidsplasser kommer det til å forsvinne. Hva er egentlig grunnen til at norske kroner er så dårlig i forhold til mange andre fattigere land? Hvem og hva er det som bestemmer at den norske krona må være dårlig? Alt av importerte varer har blitt 20-40 prosent dyrere de siste 2 årene. Maskiner, utstyr og elverktøy har blitt rådyrt. Samtidig har vi det fortsatt mye bedre enn i mange andre land. Har vi rett og slett hatt det for godt de siste 10 årene? Er ingen menneskerett at vi skal bo i hver vår enebolig og ha råd til 2 nyere biler og fortsatt ha penger til overs hver mnd.
 7. i 8 av 10 tilfeller ryker reima fordi reimstrammeren er utslitt så den vrir seg og skjærer i stykker reima. Har den automatisk reimstrammer så påse at den blir byttet. Hjelper sjelden bare å hive på ei ny reim.
 8. Sjekk at alt av ledninger på batteripolene sitter godt. Er nok at en ledning som sitter skrudd fast på polene er løs, så mister du strøm til flere funksjoner. Du bør ta en telefon til nærmeste merkeverksted med spørsmål om det eventuelt må inn med diagnoseapparat for å fortelle bilen at den har fått nytt batteri.
 9. Parker bilen og kjøp deg et par piggsko evt brodder. Knote med kjettinger kun for å kjøre noen hundre meter ekstra tar lengre tid enn å gå.
 10. De beste produktene selges som regel på litt større kanner. Jeg bruker Kenotek Keno 4000 som forvask og Nerta Blue diamond til vanlig vask. Disse kommer på 5-literskanner og koster 500-600 kr pr stk.
 11. Det letteste er å løsne spylevæskepumpa nederst på tanken og la det renne ut. Du bør ikke bruke frostvæske uansett i tanken, da bør du heller kjøpe konsentrert spylervæske som du blander ut etter hvor kaldt det kan bli.
 12. Det behøver ikke bli store kostnader, er risiko med alt. Det er heller ikke rosenrødt å kjøre hybridbil. Er gjerne de med dårligere økonomi som må nøye seg med en bil utenfor garanti og da er det fort gjort å gå på en smell.
 13. Det er fremgang helt til garantien er ute og diverse moduler begynner å ryke. Dyre styringsenheter og lignende som overvåker disse systemene.
 14. Ser jo folk i nyere biler som ikke aner hvordan lysene deres fungerer en gang. Da skjønner man at det står dårlig til med resten. Handler ofte om mangel på interesse. Folk ser på bilkjøring som en nødvendighet og ikke en glede, derfor det er så mye rart ute langs veien.
 15. Hjelper jo ikke bare å slette feilkodene som ligger i systemet. Problemet må utbedres fysisk. Er det problemer med EGR så kan det være andre problemer i sammenheng. Innsug fullt av sot, feil på egr som igjen fører til tett partikkelfilter.
×
×
 • Opprett ny...